Egyszer tényleg elhúz innen mindenki

analema

Állandó Tag
Állandó Tag
Legyünk azért őszinték magunkhoz. Ha volna egy politikai csapat, aki pontosan tudja és ismeri a helyes utat, tökéletes és önzetlen szakemberekből áll és összeállítja ebből a választási programját. Nem akar kitalicskázni pénzt, csak az állampolgárok kollektív érdekeit szolgálni. De nem is szeretné, ha ezt bárki akadályozná. Felszámolna minden mutyit, csalást, munkakerülést a legkisebb szinttől a legnagyobbig...
Megütné-e a parlamenti küszöbszintet? Szerintem nem.
 

teddyted

Kitiltott (BANned)
Analema, van igazságod. És bár nem egészen erről írtál korábban, mégis úgy érzem, egyetértünk valamiben.

Jó magyar sajátosság nagyon régóta a túlélés. Itt mindíg mindenki mindent túlél. Nagyon ritka pillanatokban élünk csak előre, a jövőre gondolva, felsóhajtva és ellazulva. Működik valahogy a verkli mindíg -bár szinte soha nem tudni, mitől. ( Egy szakmai anekdota szerint a kilencvenes évek végén egy EU delegált angol küldöttség járt Mo.-n. Egyetlen feladatuk volt, jelentést készíteni arról, hogy miből élnek a magyarok. Három hét után távoztak, a jelntésuk ennyi volt: halvány fogalmunk sincs róla...)

Mi soha nem választunk - mindíg elzavarunk valakit, jöjjön akárki, csak az aktuális retekjankó húzzon a vérbe. Ez nem átgondolt demokrácia, ezt a mentalitást simán uralni, irányítani lehet - mint azt a politikusnak önkinevezett kóborlovagjaink teszik. A népség már annyira szeretne vlami szépet, jót, megbízhatót, hogy hisz, mert hinni akar. És (udom, ezért utálat tárgya leszek, de a Kossuth-Széchényi vita nálam még erősen zajlik) - és mint Kossuth, felmásznak egy hordóra és azt mondják, anit a tömeg jó része hallani akarhat. Ha nem azt akarta, akkor elhiteti vele, hogy á, mégis az volt az, csak rosszul hallotta. Csakhogy Kossuthék még szívvel-meggyőződéssel, a KÖZ, az ország javára tették ezt. Mostanság mindezek szinte kötelező nyűg az áhított és elnyert hatalom és lehetőségek mellé...

A másik fele a dolognak mi magunk vagyunk - tisztelet a kivételnek. Az un. Fene Nagy Szabadság jó 25 éve totális káoszt és anyagi-erkölcsi csődöt hozott az emberek döntő részének. Antall Dodó minisztrelnök nyíltan megmondta: ha kapitalizmust akartunk, akkor tessék - csak ahhoz tőke kell. Nincs - akkor csinálunk tőkésosztály-félét. Meg is lett, pillanatok alatt a legszemfülesebb és legdarwiniéletképesebbek szétloptak mindent, ami csak volt. Mire az emberek pislantottak, kialakult egy új réteg. Valóban nem a legerősebbek és legokosabbak. Ám kialakult.

Ajánlottak nekem is egy forintért gyárakat - felfordult a gyomrom, nem kellett. Simán hülyének tartottak, keményen megadtam az árát, hogy hülye vagyok. Hívtak százfős névnapi hétvégére, kastélyba, kétszáz kurvával, tivornyával - undorodtam elmenni. Nem is hívtak többet. Mit értem el vele? Majdnem nyomort és a kigolyózást a klubból. Dolog, én bajom.

Csakhogy a mai új két- lassan harmadik nemzedék már úgy nől fel, hogy ezt látja, nekik van, nekem nincs. És nincs proletár öntudat és összefogás - le van szarva, világ proletárjai menjetek a fenébe, vagy haza, ha még van hová, ha vagytok egyáltalán, marhák - ugye... Ami kell, megszerzem, megkapom, ellopom, kifekszem, kiseggnyalom, kihízelgem, bármit - mert nekem jár. Na, ez az új mentalitás. És ez adódik át egyre intenzívebben, manapság egy kiskölök nem a feladatot látja, nem a szépséget, a tanulást, a megismerés örömét - túróst. Neki ab ovo kell és jár és kész.

És tesszük alájuk a lovat a hülye áldemokratikus eltorzult liberalizmussal, ami már nem a szabadságot engedi meg, hanem a szabadosságot teszi piedesztálra. Itt már mindenkinek akkora jogai vannak, hogy egymás jogaitól lépni se tudunk. És ezzel totális káosszá, eszement baromsággá válik az egész. Kell liberalizmus, demokrácia, határozott vezetés, érdekvédelem - de ami itt hosszú-hosszú ideje kialakult, valami csúf paródiája az egésznek. Vélt vagy valós sérelmek, önös érdekek, felelőtlenség... sok minden irányít, csak épp az emberek, az ország közös ügye legkevésbé. A Reformkor valóban nagy generációja elsüllyedne szégyenében: ezért hittek, harcoltak, terveztek, adtak...?

( ld. pl. hangoskönyvelők topik, amatőr hangoskönyvek - egy kiváló példa az agyatlanságra)

Olvastam egyszer egy graffitit: ha minden változik körülötted, neked is változnod kell ahhoz, hogy ne változzon semmi. Igaz. Ám nem így...
 
Utoljára módosítva:

nhmarika

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem 3 évvel ezelőtt, 50 évesen kellett otthon bezárnom a házunkat, és munkát keresni Angliában. Először a fiam a barátnőjével költözött ki, utána a lányom a barátjával, és a végén mi, szülők is kénytelenek voltunk otthagyni a hazánkat a megélhetés reményében. Imádom Magyarországot, minden szegletét, nekem a legszebb, de a somogyi munkáltatók nem kínáltak olyan munkát, amiből emberként, és nem rabszolgaként élhettünk volna. Segélyekre pedig nem tartok igényt, mert nem vagyok sem beteg, sem lusta, és tanultam is eleget ahhoz, hogy hasznos tagja lehessek a társadalmunknak. Talán majd egyszer eljön az az idő, amikor minden magyar mer nemet mondani egy megalázó ajánlatra, és akkor a kizsákmányolóink kénytelenek lesznek átgondolni, hogy mi mit ér, azaz vagy tisztességesen megfizetik a munkásokat, vagy megcsinálják maguk. Ideje lenne sutba dobni a szolga besorolást, és büszkén odadobbantani, ha a családunk, a hazánk, a becsületünk szétesőben van. Akkor mi, akik nemet mondtunk hazamehetünk, és nem csak azért, hogy kiszellőztessünk a lezárt házunkban.
 
Utoljára módosítva:

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz Jászladány ,
látod sajnos ez a valóság , mert nem csak a mostani vezetés az oka hanem az egész az utolsó 25 évben !Vitatkozni , érzelmekt tépkedni nincsen jogom hiszen nem otthon élek , de ami ott folyik az embertelen , aztán a fura hogy mindegy melyik van hatalmon csak a saját havernak , rokonnak ossza a lóvét . Vissza adták valamelyik volt tulajnak az elvett javait az 50 es évekböl ? Nem minek ? Maj az új elit osztotta el mondjuk a pesti házakat , hogy csak ott maradjunk , de sorolhatnánk tovább . Magam elösször otthon hallottam hogy off shor vagy mi a szösz ! itt nálunk Németországban a szélerömüvek vannak off shorban - kint a tengeren- nem miniszterelnökök meg más személyek "hivatalos" cégei .
Blober , nem biztos gondolom én hogy ha egy elmegy akkor egy munkanélkülinek abból munkája lesz , ez nem mindig törvényszerü , még nyugaton sem . Tudod itt is azért van ám elég kivándorlás , mert sokan megakarják magukat "találni", vagy "megvalositani" aztán van akik hamar felébrednek bármely képzetséggel és végzetséggel rendelkezik az illetö ha a nyelvet nem beszéli volt reá elég esetem . Aztán nem mindig olysok az a haza utalt péz , hiszen nem tud mindenki hetente haza utazni hogy konzerveket szállitson kocsiszámra és azért itt is néha fizetni is kell a rezsiért mert nem minden fönök állja azt . Az igaz , ha lábat vetettél akkor jobban boldogulsz .
 

analema

Állandó Tag
Állandó Tag
Látom teddyted nagy sokban egyet kell értsünk. Már korábban ide akartam írni még néhány gondolatot, most meg is teszem.

Valljuk be őszintén, hogy az elmúlt 25 év zavarosban történő halászását bizony nagyon sokan élvezték, és nem csak az a felső réteg, aki közben tőkéssé vált. Tették mindezt úgy az emberek, hogy tudatában sem voltak annak, hogy maguk alatt vágják a fát.
Közakaratból kialakult, hogy mindenkinek jó ez a "4 órás minimálbérre vagyok bejelentve, a többi zsebbe" rendszer. A munkáltatónak jó, mert több marad a zsebében. És persze jön a szöveg, hogy nem megy máshogy a vállalakozás. Pedig ez sok esetben nem így van. Ez nem a megélhetésre kell, hanem az n+1-edik karibi hajóútra vagy túlméretes terepjáróra. Jó volt a dolgozónak is, mert így minden segélyért és támogatásért sorba lehetett állni.
Az emberek élvezték, hogy hazahordhatták fillérekért a téeszt, elhitték, hogy a rendszer rossz volt. Aztán rájöttek, hogy a kapott 5 hektár földhöz nem tudnak egy traktor fenntartani. Örültek a kárpótlási jegynek, amit fillérekért értékesítettek annak a "tőkés osztálynak", akik ezáltal mára a fejükre nőttek.
Senki nem akadályozta ezt a rendszert. Örültek az emberek, mert 20.000 forintos hivatalos jövedelemmel hozzájuthattak 100.000 forint havi törlesztős devizahitelhez. Jobb esetben ebből a lehetőségeket meghaladó ház/lakás lett, rosszabb esetben házimozi vagy nyaralás, esetleg simán eldorbézolás. És higgyétek el, nagyon sok hitelesnek esze ágában sincs fizetni. Ismerek olyat, aki sír, hogy nem tudja fizetni a lakáshitelét, de mellette akkora lábon él, amekkora két tisztességes fizetés mellett is túlzásnak tűnik. Tök jó volt ez embereknek bemenni elhozni az új Suzukit nulla pénzzel, a végén még ehhez egy 100.000 forintos benzinutalvány is járt. Sőt a hiszékenység vámszedői azt is elhitették, hogy az új autóval még keresni is lehet, ha reklámmatricát ragasztasz rá. Nézz szét a környezetedben. Az emberek a havi fizetésükkel összemérhető vagy azt meghaladó telefonnal rohangálnak, mert nehogy már kisebb vagy régebbi legyen, mint a szomszédé.
Eközben a kis falukban is oda jutottunk, hogy a jelenleg felnőtt nemzedék nőtagja nem tud főzni. A kérdésre, hogy krumpliból mit tud csinálni az egyetlen válasz a sült krumpli. Ha az önkormányzattól kap ingyen téli tüzelőt az életerős férfi, rönkökre darabolva, akkor megkérdezi, hogy mi a francot csináljon ezzel, mert nem fér be a kályhába. Ha az önkormányzat földet és vetőmagot biztosítana neki segítség képpen, akkor szidja az egész rendszert a legdurvább szavakkal, hogy mi az, hogy nem kaját kap, hanem neki kellene vetni meg felszedni. A közmunkáról meg az első napon hazaszökik, és arra hivatkozik, hogy a szomszéd faluban csak a papírt kell aláírni, hogy ott járt, itt meg csúnya módon dolgozni is kellene.
Szidjuk a kórházak és az egészségügy állapotát, de 25 éve építünk egy olyan rendszert, ahol tisztességes egészségbiztosítási rendszer helyett nem fizetjük be az államnak a járulékokat, hanem elfogadjuk, hogy az egészségügyi dolgozó fizetése két tételből áll. Az egyiket utalják neki, a másikat borítékban kapja.
Lehetne a végtelenségig sorolni. Ide vezetett a fene nagy szabadság és vadkapitalizmus. Így nem csak az autópályák és stadionok mentén kilapátolt pénz hiányzik, hanem hozzáállásbeli és pénzügyi fundamentális alapok. Ilyen gazdasági környezetben meg teljesen mindegy, hogy a zászló piros, sárga, nagyon sárga, fehér vagy szivárványszínű.
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Ismét egy olyan témafelvetés, amely arra irányul, hogy jól bele lehessen rúgni a magyarokba és a kormányba. Gratulálok..
A cikk fájdalmas és igaz Nem is akartam hozzászólni
De Theodora9 zsigerből nem akarja érteni
Engem az alábbi ijeszt meg.
Nem is értem hogyan volt képes ilyen kialakulni
Életem nagy részét előző rendszerben töltöttem,
Az 1990-es nagy összeomlás után még vagy jó 10 évet sikerült munkába járnom hasonlót sem tapasztaltam, csak akkorában amikor a cég elkezdett kisebből nagyobbá válni.
Amikor már világméretű cég-tulajdonos lett a gazda
Például egy cégvezető/főnök vagy a munkáját és az embereket egyformán utáló hivatalnok is egyre többször, egyre kíméletlenebb formában próbálja meg átvenni a formálisan alá rendeltek fölötti uralmat, s minderre meg is kapja a mintákat kicsit föntebbről, így kell, ez a rend.
Még érdekesség a multi céggé válás első időszakából
Kezdtek lenni a csapatépítő tréningek. Előbb még barátias volt minden.(Nem a tréningen múlott)
Úgy kezdett romlani a jó közérzet, ahogy lettek a leépítések.A kiszolgáltatottság nőtt
Tréning ide vagy oda.
http://www.cegtrening.hu/
cegtrening3.jpg

Már semmivel nem lehetett letakarni a csapatok szétesését
Ám még jó darabig az idézetben lévő jelenséget nem éreztük
Például egy cégvezető/főnök vagy a munkáját és az embereket egyformán utáló hivatalnok is egyre többször, egyre kíméletlenebb formában próbálja meg átvenni a formálisan alá rendeltek fölötti uralmat, s minderre meg is kapja a mintákat kicsit föntebbről, így kell, ez a rend.
Életem legjobb, munkában töltött időszaka a Nagy összeomlás előtti idők, a munkabőség időszakára esett
teddyted írta:
Antall Dodó miniszterelnök nyíltan megmondta: ha kapitalizmust akartunk, akkor tessék - csak ahhoz tőke kell. Nincs - akkor csinálunk tőkésosztály-félét.
Antall Dodó kit kérdezett meg?
Szerintem a már akkor is helyzetben lévőket
 
Utoljára módosítva:

zulufönök

Állandó Tag
Állandó Tag
Szomorú!!!!!A mindenkori vezetés is tehet a helyzetről.Önzetlen igaz,nemzetérzelmü vezető stáb kellene az élre!És hozzá idő,hogy valami más kezdődjön el.
 

hljudit

Állandó Tag
Állandó Tag
Soha nem tudtam régebben elképzelni hogy elmenjek Magyarországról, most 45 évesen ha a két egyetemista lányom majd úgy dönt hogy Ők elmennek én sem fogok itt maradni. Minek? Ezeknek a politikusoknak fizessem az adómat akik nem becsülik meg a tisztességes adófizető állampolgárokat, akikből meggazdagodtak, úgy hogy idáig juttatták az országot és ez vonatkozik a rendszerváltás óta az összes politikusra és pártra. Szégyen amit az országgal műveltek mind a saját zsebére mutyizott nem az ország érdekét nézték. Ezeknek az ingyen élőknek kellene az országból eltakarodni!
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Soha nem tudtam régebben elképzelni hogy elmenjek Magyarországról, most 45 évesen ha a két egyetemista lányom majd úgy dönt hogy Ők elmennek én sem fogok itt maradni. Minek? Ezeknek a politikusoknak fizessem az adómat akik nem becsülik meg a tisztességes adófizető állampolgárokat, akikből meggazdagodtak, úgy hogy idáig juttatták az országot és ez vonatkozik a rendszerváltás óta az összes politikusra és pártra. Szégyen amit az országgal műveltek mind a saját zsebére mutyizott nem az ország érdekét nézték. Ezeknek az ingyen élőknek kellene az országból eltakarodni!
A megvastagított mondatért írom:
Pár éve még csak olyan helyre mentem vásárolni aki számlát adott
Csak olyan fodrászhoz jártam aki számlát adott
Már nem érdekel hogy ad-e vagy nem
Hisz boldogulni, Ő is akkor tud, ha nem kerül be az adó az államkasszába, a jövedelmének adó része
Így romlik le az adómorál
 

ratalics

Állandó Tag
Állandó Tag
56-ban sokan elmentek,még többen itt maradtak . Aztán akik kimentek most verik a mellüket. Az internet adóról; ha igaz a hir hogy amerikában tervezik bevezetni akkor miért nem tüntettek ellene vagy miért nem mennek világgá?
Azért könyörgöm, nem csak a propagandára kellene odafigyelni, ugyanis Rogán hihetetlenül ostoba bejelentésével ellentétben, az USA-ban nem a netadó bevezetéséről tárgyalnak, hanem éppen ellenkezőleg, az "örök időkre" való megtiltásáról. Az USA-ban elég régóta törvény tiltja a netadót, most pedig arról tárgyalnak, hogy a lejáró érvényességű törvényt most újra határozott időre hosszabbítsák-e meg, vagy ne lacafacázzanak, és tiltsák meg határidő nélküli érvényességgel. Már Rogán elmeroggyant bejelentésének másnapjára utánajárt a médiának a valóságtól még nem totálisan elidegenedett része, és több orgánum is jelezte, hogy Rogán orbitális marhaságot mondott. Az USA-ban jelenleg "örök időkre" tervezik meghosszabbítani a netadó tiltását.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A ma kikoltozo fiatalok 10-20 ev mulva sikeres emberek lesznek es valamennyien nagyon buszkek leszunk rajuk. Az is lehet kozuluk fog kikerulni a kovetkezo Nobel dijasok.
 

ratalics

Állandó Tag
Állandó Tag
Már megvan a következő elgondolás arra, hogy minél kevésbé érezzük jól magunkat kis hazánkban.
Jelentős szennyezést okozó termék- és anyagáramok kategóriába sorolták a napelemet a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvény novemberi módosításával – hívta fel a figyelmet a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség. A törvény alkotói nem hoztak bölcs döntést amikor ide sorolták a napelemet, ugyanis teljesen újrahasznosíthatóak a panelek, és megújuló energiából állítanak elő villamos energiát, tehát még a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére is alkalmasak. Ötven év az élettartamuk. Szilíciumon, üvegen és alumíniumon kívül nem tartalmaznak mást. Ezek közül pedig egyik sem kiemelten környezetkárosító anyag. Az üveg is szilícium alapú. A Földet alkotó kőzetek mintegy ötven százaléka szilícium vegyület.Egy kategóriába lett sorolva az akkumulátorokkal, elemekkel - szerintem a névben rejlő hasonlóság miatt: napelem.
Amíg máshol támogatják az államok a napelemek telepítését, így hatalmas fellendülés tapasztalható szerte a világon, nálunk csak még inkább megnehezítik a beépítését. Évek óta pályázok én is napelemre, de egyértelművé vált, hogy mesterségesen van megnehezítve a dolog Magyarországon. Az atomenergia persze nem veszélyes a környezetre. Lásd Paks bővítése. Ha ott egy fukushimai szintű üzemzavar támadna, Magyarország egész területe életre alkalmatlanná válna évszázadokra.
Kis hazánkban a szakértés, a döntéshozás valahogy a következő módon történhet:

A YouTube-on nézve van magyar subtitle (felirat)

Az újabb és újabb különadók óta egy ideje már ugyebár sokan poénkodunk azon, hogy lassan majd a levegőt és a napot is meg fogják adóztatni. Hát most ez megvalósult, hehe. Körenyezetvédelmi adó a napelemen és a szélturbinán. Ennél rövidlátóbb intézkedést nehéz lenne hozni, már csak azért is, mert ezek hulladékhasznosítása is rentábilis folyamat, merthogy könnyen szétszerelhetően, egyszerűen kezelhetően nyerhetőek ki belőlük az újrahasznosításra az anyagok. Hatékony üzlet ezek hulladékhasznosítása, nem kell azt támogatni - merthogy ugyebár az újabb adó kivetésének az indoka a hulladékhasznosításuk támogatása, ugyanis környezetterhelő anyagot alig tartalmaznak, miközben ingyen energiaforrást jelentenek. A korrektség kedvéért megjegyzendő, az Unióban vannak más országok is,ahol van ezekre hasonló adó, amely persze jóval kisebb mint a magyar, és ott is rövidlátó.
A magyar szabályozásban a napelemet kilónként kétszer akkora környezetterhelési adóval sújtják, mint az akkumulátor kilóját!!!
Maaaargit! Nooormááális?!
 

ratalics

Állandó Tag
Állandó Tag
Mit lehet várni, amikor az országunk teljes államadósságának kétszerese van külföldi privát bankszámlákon?
Ezzel az aránnyal Magyarország egyedülálló a világon, ha jól tudom. Nem a nyersanyagok hiánya, meg a világgazdaság döcögése itt a fő baj. Ez mind adva van a szomszédainknál is, mégis jobban állnak.

Az elmúlt 25 év összes politikai klientúrája egyébbel se volt elfoglalva, csak hogy kitalicskázza a nemzeti vagyont az országból, meg amennyit még csak lehet. Közben magyar családok milliói tengődnek annyi jövedelemből, ami a hónap első, vagy legfeljebb első két hetére elég a legbeosztóbb életmód mellett is. Milliók, éheznek, fáznak, nélkülöznek. Nem csak a fiatalok pesszimisták itt, hanem mindenki, kivéve azt a néhány ezret, vagy tízezret, akiknek a neve az ominózus bankszámlákon áll.
Mégis mit várunk?

Amúgy meg mintha meg lenne átkozva ez az ország a vezetőivel. Mert minden országban előfordul, hogy kifog egy-egy ritka sz@r vezetőt, na de annyit, mint amennyi a mi történelmünk során zsinórban felbukkant, beleértve az elmúlt két évtizedet is, annyi már valamiféle büntetés rajtunk. És ne mondja senki, hogy mi választottuk meg őket, mert ez egy brancs az egész, ülnek a nyakunkon, és mi legfeljebb arról dönthetünk, melyik lophasson többet, vagy épp melyik sarcoljon minket. Semmiben sem különbözik a helyzet attól, mint amikor a Hazafias Népfront jelöltjei közül választhattunk, csak akkor legalább mi se haltunk éhen.
Már régóta mi szavazzuk meg a vezetőinket. Olyanokat, amilyeneket érdemlünk. Olyanok a vezetőink, amilyenek mi vagyunk. Jobb néphez jobb politikusi választék is adódna.
Aktuális példa: évek óta hajszálra ugyanolyan politizálás folyik, mint ami miatt most hirtelen egymillió szavazót vesztett a FIDESZ. Évekig csak hümmögtek az emberek, a hívők pedig éljeneztek. Most meg akkor is tüntetés van, ha értelmes intézkedés történik.
Alig volt valaki, aki szólt a demokrácia lebontása ellen, a havonta visszamenőleg változtatni kényszerült ad hoc, életidegen törvények ellen. Most meg hirtelen szinte minden napra jut tüntetés. Mi változott? Az országban semmi. Az emberek fejében annyi, hogy átcsapott a közhangulat az ellentétébe. Na de mitől?
Az is sokatmondó, hogy a FIDESZ szavazótáborának eddigi lemorzsolódása eddig legfeljebb egy párt szavazótáborában jelentkezett pozitív szaldóval, a Jobbikéban.
Semmivel se rosszabbak a vezetőink, mint mi. Sajnos nem is jobbak, pedig az lenne a feladat.
 

ratalics

Állandó Tag
Állandó Tag
Elvágynak a fiatalok. Biztos igaz. De az útjuk nem Románia felé tart hanem ellenkezö irányba. Ha Magyarország valaha eljutna Ausztria szintjére, akkor is lennének akik mennek de akkor jönnének is. Az hogy mennek azért nem csupán veszteség mert a hazautalt pénzek is elég szépek és ha munkanélküliség van, egy elmegy, egynek a munkanélküliek közül lesz munkája.
Részben egyetértek, részben azonban kicsit „ellenárnyalnám". Mint a történelemben már oly sokszor, megint ott tartunk, hogy sokan már nem vendégmunkásnak mennek ki, hanem családostól kitelepülnek. Ők már nem nagyon fogják hazahozni a tudást, a pénzt. Őket más országok javára képeztük ki. Ehhez társul, hogy ha túl sok jól képzett, vállalkozókész polgár emigrál, akkor kevesen maradnak itthon, akik előremozdítanák a mi dolgainkat „e lángoktól ölelt kis országban". Ugyebár történelmileg, a magyar emigrációs hullámok sosem azért történtek, mert túlzsúfolt lett volna valaha is a Kárpát-medence. Inkább mindig túl kevesen voltunk, mindig bőven volt, lett volna hely az itthoni érvényesülésre. Ma is.
Én másik topikban már jeleztem, hogy ilyen-olyan okok miatt nemrég úgy döntöttem, szellemileg már „emigráltnak", „idegenbeszakadt hazánkfiának" tekintem magam, elfogyott a hazafiúi elkötelezettségem a hazám irányába. Mégse emigrálok, két okból. Az egyik, hogy mégiscsak, továbbra is itthon, az ország javára hasznosítsam a tudásomat, a képességeimet, ha vannak ilyenjeim. A másik, hogy ha már emigrálnék, akkor olyan helyekre emigrálnék, mint Banglades vagy Szomália vagy Sierra Leone vagy Kambodzsa... mert tudatában vagyok, hogy a világnak egy kifejezetten szerencsés helyére születtem, és a szerencsémet nem ahhoz mérem, hogy 20 százalék az enyémnél szerencsésebb helyen él, hanem hogy 80 százalék az enyémnél szerencsétlenebb helyen. A „típusmagyarokkal" elentétben, nem is vagyok panaszkodós típus, hehe.
No és hát persze csak-csak nem tudnám a valóságban is elhagyni a hazámat. Ismerem szinte minden szegletét.
 
Utoljára módosítva:

ratalics

Állandó Tag
Állandó Tag
Legyünk azért őszinték magunkhoz. Ha volna egy politikai csapat, aki pontosan tudja és ismeri a helyes utat, tökéletes és önzetlen szakemberekből áll és összeállítja ebből a választási programját. Nem akar kitalicskázni pénzt, csak az állampolgárok kollektív érdekeit szolgálni. De nem is szeretné, ha ezt bárki akadályozná. Felszámolna minden mutyit, csalást, munkakerülést a legkisebb szinttől a legnagyobbig...
Megütné-e a parlamenti küszöbszintet? Szerintem nem.
Szerintem se. És ez a fő baj országunkkal.
 
Oldal tetejére