Ember-kutya barátság

talpacska témája a 'Háziállatok' fórumban , 2007 Szeptember 13.

 1. zosia

  zosia Állandó Tag

  mindezekkel egyetertve ajanlom meg a Kutyapszichologia c. konyvet is, Jan Fennel a szerzo, sztem az Elektronikus irasokban megtalalod. Az en kutyam most mar 2 eves, alapvetoen jo termeszetu, de neki is volt benne par hatasos tipp. Az biztos, hogy egyertelmuve kell tenni a kutya szamara, nagyon egyertelmuve, hogy mit szabad es mit nem. De lebaltazni pl. csak "tettenereskor" szabad, kesobb mar nem feltetlenul tudja, mi rosszat csinalt (persze tudja o nagyon jol, csak esetleg valami massal, tevesen kapcsolja ossze a buntetest - a legjobb buntetes pedig, legalabbis nalunk, hogy nem allunk szoba vele orakig...).
  Kutyam nagy haverja egy 1 eves magyar vizsla, kolyokkora ota ismerjuk, sokat vagyunk egyutt. Klasszik vizsla temperamentum: ugral, ugat, miszlikbe szaggat mindent, neki minden jatek es lefaraszthatatlan. Megis, ha a gazdai nelkul csak velunk es a mi kutyankkal van, sokkal konnyebben kezelhetove valik, pedig semmi komolyat nem csinalunk vele, csak odafigyelunk ra koncentraltan, es mindent turelmesen, de kovetkezetesen csinalunk vele. Szoval van remeny ;)
   
 2. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  Bár az előbb romesztidéztem, inkább csizikének mondom, ahogy most is.
  Nagyon gyakran a következetlenséggel lehet elrontani a nevelést. Az ember gondolja meg, mit tilt. Azt azután mindíg, Nincs olyan, hogy most nincs időm ezzel foglalkozni. Rá kell szánni. Nem olyan hosszú idő, amibe bele kerül és az egész közös jövőnkre kihat.

  Hívás. A gazdihoz odamenni jó. Nincs olyan, hogy gyere ide, és jól megszidom, mert az előbb valami rosszat tett. Ha hozzám jön, bármi történt előtte, simi és dícséret jár. Ezért jó, ha messziről is tudom fegyelmezni. Ha nem hagyja abba, én megyek oda, hogy helyretegyem.

  Remélem, ennyivel már el tudsz indulni. Minden kutya más, kell némi kreativitás is, hogy megtaláljuk a neki megfelelő eszközt. ;)
   
 3. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  Érdekes, ahogyan a kutyák egymástól tanulnak. A második kutyát szinte nem is kell tanítani arra, amit az első tud.
   
 4. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  Szépséges ez is! :)

  :D Néha én is pislogok csak, hogy milyen gesztusokból tud a kutya következtetni.

  A család mindhárom kutyáját megtanítottam, hogy ha mutatok valahová, akkor ne az ujjam hegyét nézzék, hanem a helyet, ahová mutatok. ;)
   
 5. romesz

  romesz Állandó Tag

  Teljesen igazad van, ha a kutya rosszat csinalt (szerintunk) de hivasra oda jon utana, akkor nem szabad buntetni mar, mert neki csak azt jelenti, hogy "mikor hivtak, oda mentem es erre buntetnek" Kutyusunk csak az utolso akciora emlekszik, nem torodik vele mit csinalt 1 percel korabban.
   
 6. csizike

  csizike Állandó Tag

  Vizsla

  Üdv mindenkinek.

  Tegnap írtam vizsla kutyával kapcsolatban.Ha valaki tud v.mit mondani,
  szópjon.Köszönöm.
   
 7. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  Miért? Azt el fogod olvasni? Nincs mit!
   
 8. Tibi16

  Tibi16 Állandó Tag

  hát ha az nem felel neked meg,amit b.p. irt,mondjuk az foglalkozással jár! akkor javaslom 1 nagy méretű kutya kenel készitését,és akkor még foglalkoznod sem kell a kutyával,csak alkalom adtán kiengedni megfuttatni,vagy naponta biciklivel elvinni futni és máris nem, lesz annyi energiája unalmában!!
   
 9. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Csizike! Ez azért nem semmi. Itt az egész társaság bevetette magát, hogy segítsen neked a nevelésbe és a kutyusnak, hogy ki tudja érdemelni a a gazdija szeretetét, te meg ahelyett hogy elolvasnád, újra felteszed a kérdést....

  :mrgreen:
   
  titanella kedveli ezt.
 10. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Jan Fennell: Kutyapszichológia

  Jan Fennell neves kutyatenyésztő, díjak sokaságát, közte a hírneves Cruft trófeát nyerte el állataival. Az utóbbi években a problémás viselkedésű kutyák számára kifejlesztett nevelési programjával szerzett magának széles rajongótábort. Könyve gondolatébresztő és megindító olvasmány. Elmeséli azt a halálesetet, amely arra késztette, hogy megváltoztassa hagyományos alapokon nyugvó viszonyát a kutyákhoz. Leírja, hogyan fejlesztette ki a megszokott fegyelmezési eljárásoknál sokkalta könyörületesebb módszerét a kutyák nevelésében, és könnyen követhető útmutatóként segíti az olvasót technikájának elsajátításában. Beláthatjuk, hogy az általa javasoltak hatékonyságával csak egyszerűségük vetekedhet.

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 11. dia08

  dia08 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Ma reggelre a kutyám orrának a fele feketéről rózszaszínűre változott.
  Ez vajon a hidegtől van?

  Üdv,
  Dia
   
 12. dia08

  dia08 Állandó Tag

  Golden retrieverről van szó, BTW
   
 13. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  :p Ez jó. :mrgreen:
   
 14. tájdi

  tájdi Állandó Tag

  Köszi, köszi, köszikisssikerült letöltenem, már nagyon régen szerettem volna elolvasni.
   
 15. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Szívesen, úgy találtam a linket, de én is megörültem neki. Most nincs ugyan kutyám, de kitudja...Addig legalább felkészült leszek, ha már a "szigorú következetesség" olyan távol áll az egyéniségemtől.:mrgreen:
   
 16. tájdi

  tájdi Állandó Tag

  A szigorú következetesség - pedig fontos lenne -, sajnos rám sem jellemző, mert egy szép nézés, kedves történés annyira le tud venni a lábamról, teljesen ellágyulok, odavagyok.
  Eddig nem volt belőle gond, nem nagyon éltek vissza ezzel a gyengeségemmel a kutyusaim. :D
   
 17. fulopiren

  fulopiren Állandó Tag

  Kutyám: Gerzson, macskám: Bibas. Gerzson lassan 15 éve, Bibas 8 éve családtag. Rajtuk kívül van egy 3 évvel ezelőtt befogadott, Plútó névre keresztelt kutyánk, és egy Cirmi névre keresztelt szintén 3 éve befogadott macskánk.
  A mi életünk velük teljes, tőlük több örömet csak a lányom, és a fiam okozott, most pedig az unokám überelte felül őket.
   
 18. tájdi

  tájdi Állandó Tag

  Sajnálom, hogy pont az nem olvasta, aki tanácsot kért.:(
  Eleinte nálunk is az volt, hogy össze-vissza rohangáltak a kutyák az ágyások között, de nagyon hamar megtanulták, hová lehet lépni, hová nem. Persze, azért előfordult, hogy megjelent a kerítés másik felén a szomszéd kutty, akkor nem törődtek semmivel, rohantak üdvözölni, de egy idő után, ha szóltam, maradtak a helyükön.
  Később már bármit ültethettem, a virágoskertet is tiszteletben tartották, olyan ügyesen közlekedtek a virágok között, hogy egynek sem esett bántódása.
  Elég volt mérgesen mondani a nevüket, a hangsúlyból mindent értettek, de a németjuhászom már abból is, ha nem álltam szóba vele, rá se néztem. Tudta, hogy valami rosszat tett.
  Ő 8 hetes kortól volt velünk. Kicsit másabb volt a viszonyunk, mint a másik két kutyussal, akik 7, ill. 10 hónaposan kerültek hozzánk.
  De a kutyusokkal is úgy van azt hiszem, mint a gyerekeknél, nagyon meghatározóak a pici korban tanultak, átéltek, nagyobb a kötődés oda-vissza.
   
 19. tájdi

  tájdi Állandó Tag

  Gratulálok a családodhoz, bizony így teljes az egész. :D
   
 20. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Én mindig úgy csodálkozom azokon az embereken akik szomszédtól-szomszédig járnak, hogy együttérzést csikarjanak ki, meg rendelőkben töltik a fél életüket a betegségeik mibenlétét bőségesen ecsetelve. Amikor viszont megemlíted neki, hogy egy kis háziállat milyen jót tenne nekik, akkor elrettenve tiltakozik: hogy képzelem, egy állatot! Ő allergiás, meg különben is, nem fog ő egy állat után takarítani, na meg utálja a szőrt és alacsony a nyugdíj, csak nem költi még azt is macskaeledelre! És úgy néz rád, mintha elment volna az eszed.

  Nem is tudom, hogy az ilyen ember simán csak buta, vagy valami személyiség zavara van.
   

Megosztás