Ez volt Észak-Korea eddigi legnagyobb erejű atomrobbantása

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 3.

Melitta - 2017 Szeptember 3, 18:09
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Vasárnap reggel Észak-Korea valószínűleg föld alatti atomrobbantást hajtott végre, immár a hatodikat, amely erős földrengést váltott ki.Az ország “nagy pusztító erejű” hidrogénbombát fejlesztett ki, amelyet fel lehet szerelni az új interkontinentális ballisztikus rakétákra.Kína és Dél-Korea élesen elítélte a robbantást, a lehető legszigorúbb büntetést követelik Észak-Koreának.

  Vasárnap reggel megírtuk, hogy Phenjan valószínűleg föld alatti atomrobbantást hajtott végre, amely két erős földrengést váltott ki. Több szaktekintély szerint a robbanás legalább tízszer akkora erejű volt, mint a tavaly szeptemberi ötödik.

  Az észak-koreai kormány beismerte, hogy atomrobbanást hajtottak végre.

  A dél-koreai kormány jelezte, hogy a legmagasabb szintű szankciók alkalmazását kéri majd az ENSZ Biztonsági Tanácsától a kommunista állam teljes izolálásáért.

  A lehető legszigorúbb büntetést követelik Észak-Koreának

  Teljesen elszigetelnék az országot.
  Az első vasárnapi rengés, amelynek erősségét végül 6,3-asnak mérte a dél-koreai, a kínai és az amerikai földrengéstani intézet, az ismert Punggje-ri kísérleti telepnél, körülbelül 10 kilométerrel a felszín alatt indult el, a második pedig, amely a kínai intézet szerint 4,6-es erősségű volt, közvetlenül felette, a földfelszínről, nyolc perccel később.

  A második rengést az idézhette elő, hogy beomlott az első okozta üreg.

  Ha nem atomháború lesz, akkor micsoda?

  Amerika kénytelen lesz valamilyen megoldást találni Észak-Korea kezelésére. Sok lehetőség nincs, főleg, ha el akarják kerülni több millió ember halálát.

  Az első rengést közép-európai idő szerint 5 óra 34 perc körül észlelték. Abból, hogy az első rengés 6,3-as erősségű volt, arra lehet következtetni, hogy

  ez volt Észak-Korea eddigi legnagyobb erejű kísérleti atomrobbantása, legalább 10-szer akkora, száz kilotonnás, mint a tavaly szeptemberi ötödik

  – közölte szinte egybehangzóan a dél-koreai és a japán földrengéstani intézet, valamint a szöuli Nemzeti Egyetem egyik nukleáris mérnök-professzora.

  A száz kilotonna a hirosimai atombomba erősségének hétszerese, a nagaszakira ledobott atombomba erősségének ötszöröse.

  A hirosimai atombomba 15, a Nagaszakinál alkalmazott 20 kilotonnás volt.

  24.

  korea-2-480x270.jpg

   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 3.

  1. analema
   analema
   Érdekes, különböző vélt "veszélyeztető" okok miatt már annyi országot feldúlt a fejlett nyugat, bezzeg egy ilyen valós veszélyt jelentő diktátor dinasztia elmebeteg kirohanásait ölbe tett kézzel nézi végig mindenki. Értem én, hogy Észak-Korea nem annyira gazdag ásványkincsekben...de azért úgy érzem túl vagyunk egy határon már rég.
  2. Melitta
   Melitta
   Elsosorban Kinanak kene helyre tenni oket, mert ok tartjak el gazdasagilag es a hozzaszolo ideologiaval.
   Felesleges atom robbantas rajuk is,es az egesz emberisegre borzalmas veszelyes, eleg sot, sok a bekes atom felhasznalas atomeromuvek katasztrofai balesetei.
   NEm egyszeru visszaloni se mert milliok halnanak meg, hogy egy diktator orult atomhatalmat megtorjek.
   Az egesz Azsia egy puskaporos hordo, teli atommal.
   Georgina Bojana és Ernoe kedveli ezt.
  3. Arnyek60
   Arnyek60
   Ne viccelj!
   Az '50-es evekben zajlo koreai haboru alatt pont kina volt, aki az eszaki oldalon fegyveresen szallt be a haboruba, és mentette meg eszak-koreat a teljes osszeomlastol.
   Kina nem szeretne ha amerikai fegyverek lennenek a kozvetlen szomszedjaban, es ezert a vegsokig ki fog tartani eszak mellett.
   analema, NyerLac és setni kedveli ezt.
  4. szundi53
   szundi53
   Szájkarate, kitiltás, falépítés a hülyének is megy. Trumpnak most már illene felnőni a feladathoz és megmutatni, h nem valami banánköztársaság szintű elnök. Kína és Oroszország túl közel van, ahhoz, h páholyból nézze az atommal játszadozást, és ha ők oldják meg a helyzetet az USA nélkül, az amerikaiak nem köszönik meg a tehetségtelen elnökük miatti presztízsveszteséget.
  5. Melitta
   Melitta
   Amennyiben Usa rendet tenne, akkor sokan arrol folytatnanak diszkurzust, hogy a csendor allam miert szol bele, es a szokasos amerika ellenesseg meg hangosabb lenne.
   Nem beszelve ilyen raketara csak hasonloval vagy nagyobbal lehetne reagalni, ami irtozatos puszitast vegezne, tele lenne a hirek a milliok halalaval es seruleseikkel. Milliardos nepessegu KIna meg a sajat orszagaba is csak diktaturaval tud rendet fentartani, Korea is eros hatalmi poicio harc van a ket Korea kozott. Szerintem egy haboru se perc alatt vilahagboruva none ki magat es ez senkinek nem erdeke, Japan aki sertette ennek a raketa balhenak ok se maradnanak ki.Az orosznak se erdeke a nagy haboruskodas mert gazdasagilag igen gyengen muzsikalnak.

   Minden haboru ugy indul hogy villam haboru lesz es a vege , hogy meg az elozo haborut se havertek ki nem tudtak egy hivatalos bekeegyezmeny alairni es a nyakukon a kovetkezo haboru.
   Erteni velem Usa odzkodasat ettol a balhetol.

   Ez a raketa a tengerbe zuhant igan Japantol nem messze, a valasz lepes vagy hogy visszalovunk az viszont Eszak-Koraba csapodna be rengeteg aldozattal.
   Az mas kerdes ha Amerikat eleri a raketajuk akkor nincs pardon visszakuldik egyenesen Phenjan residenciajara.

   HOgy meg kell allitani ezt az orult diktatort nem ketseges, mert mindenki szenvedhet a rogeszmeiert. Ez a raketa foldrengest okozot meg Mo-on is 6,3 merest mutattak ki.
   Utoljára módosítva: 2017 Szeptember 4
  6. Éleskés
   Éleskés
   Azt írják az újságok, erősebb bojkottot!
   Helyeslem! A bojkott vonatkozzon az urániumra, plútóniumra, azokat tartalmazó kőzetekre és minden ilyesmire is. A rizsre, a búzára, a természetes alapanyagokra ne!
   A baj csak az, hogy a nagyhatalmak pont fordítva gondolják. :(
   CasaLoma kedveli ezt.
  7. Melitta
   Melitta
   A gazdasagi blokad , hozhat egy ellenzeki megmozdulast, ami elsopri a diktaturat. Ehes embernek nem lehet domakrol dumalni, mert elsosorban a kormanyain keri szamon megelhetest. Kinat kell ravenni ,mert o tartja ezt a diktaturat eletbe.
  8. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Már most éheznek...
   analema kedveli ezt.
  9. analema
   analema
   Azért ne felejtsünk el 2 tényt ezzel kapcsolatban:
   - Az USA eddig is csendőr államot játszott, méghozzá olyan országokban, aminek semmi köze nem volt az USA-hoz(kivéve a gazdasági érdekeket...), legfeljebb mondvacsinált indokokkal. Irak, Afganisztán, Szíria, Irán állandó piszkálása. Ezekhez a háborúkhoz ha kell saját ideológiai bizonyítékokat gyártott, ez Irak esetében bizonyított, a többi esetben tudható.
   - Észak-Korea pont az általad később leírt dolgok miatt jelenleg a világbékét fenyegeti, így közvetlenül az egyesül államokat is. 1-2 ország hozzáállása kérdéses(pl. Kína), de a világ jelentősen túlnyomó többsége örülne, ha az USA magára vállalná most a rossz zsaru szerepét, és kisöpörné a mocskot Észak-Koreából.
  10. analema
   analema
   Nem helyeslem az értelmetlen pusztítást. Viszont a B, C, D, sokadik verzió az, hogy ez az őrült diktátor egyszer csak elkezdi kilövöldözni a rakétáit, mint más a tűzijátékot, és akkor is milliók fognak meghalni, csak éppen tök ártatatlan civilek.
   Kim Dzsongunnak nincs vesztenivalója. Ha ő bukik, akkor ha nem a háború viszi el akkor utána tuti halálra ítéli a saját országa. Tehát neki, ha bukni látszik a rendszer, semmilyen érdeke nincs, hogy ez a bukás ne szóljon nagyot. Mihamarabb lépünk, annál kisebb lesz ez a durranás. Persze ez nem egyszerű dolog. Ott a sok ártatlan ember, és ne feledjük, hogy azért Észak-Korea hadserege még egy nemzetközi összefogásnak is nagy falat. Ők nem az ISIS, akik drogért gépfegyvert meg tankot vesznek, ez egy olyan ország, aki évtizedek óta katonai támogatású diktatúrának rendezkedett be, és egy ország GDP-jét tolhatta katonai kiadásokba. Ha tenni kell valamit az kemény lesz.
   setni kedveli ezt.
  11. Arnyek60
   Arnyek60
   Eszak-Korea egy borzaszto szegény orszag.

   Nem vasarolja a plutoniumot, vagy uraniumot, hanem maga gyartja(a plutoniumot)
   A 90-es evekben amerika epitett szamara konnyuvizes reaktorokat, pont az atomfegyverkezes felfuggeszteseert cserebe.
   Uraniumot nemm nagyon tudnanak vasarolni, ellenben szaporitoreaktorkent hasznalva a mokodo atomreaktorokat plutonium eloallitasa folyik az orszagban.
   A mostani becslesek szerint tobb mint 20 mukodo atomtoltethez elegendo hasadoanyaggal rendelkeznek.
   Sajat szakembbereik vannak, akik kulfoldon ttanultak a hasadoanyagok kezeleset.(volt szocialista orszagokban, kinaban, a volot szovajetunioban)
   A masik lenyeges elem a celbajuttato eszkoz.
   Ezekkel sajna ugyan az a helyzet, mint a toltetekkel.
   Pont a mult heten tartottak egy kiserletet, ahol Japan felett repult el egy Koreaban gyartott raketa.
   Ezek mar a hirek szerint kepesek elerni az amerikai szarazfoldet is, de a celkent megjelolt Guam szigetet ahol amerikai katonai bazis van, mindenkeppen.
   Felelmetes ami ott tortenik, es nem sok joval kecsegtet.
   Ernoe, setni és analema kedveli ezt.
  12. szundi53
   szundi53
   Hőzöngés helyett össze kellene fogni a térség országaival és velük együtt rendet tenni. Együtt és ésszel !
   Speciel a helyzet megkívánja, h más államok beleszóljanak Kim "játékába". Addig robbantgat a Föld túlsó oldalán, míg Pesten is izzadni fogunk tőle.
   setni és Melitta kedveli ezt.
  13. victorvacendak
   victorvacendak
   Afganisztán szerepe aligha spekulatív a terrorizmusban. Szíriában a russzkik is jelen vannak, csak éppen a másik tábort támogatva. Iránnak pedig sokkal bonyolultabb és régebbi a "kapcsolat", mint a mostani konfliktusokban szereplő országokkal és hát ne felejtsd el, hogy nekik is van/volt stikában atomprogramjuk. Szóval egyik haraszt sem zörög csak úgy magától. És az USA pont van olyan hülye, hogy embert és pénzt áldoz a hiábavaló kísérletre, hogy valahogy felülkerekedjen.
   A plutónium ellőállítására használt magnox éppenséggel semmilyen formában nem köthető az amerikaiakhoz vagy bármelyik nyugati országhoz, melyek pénzzel beszálltak. És a cél pont a saját fejlesztésű (tehát észak-koreai) magnox lecserélése lett volna LWR-ekre. De nem jött össze, így ők az egyedüliek a világon, akik jelenleg is magnoxot (ami nem egy biztonságos típus a használt főtőelemek tárolását illetően és nagyon alacsony a hatásfoka, tehát másra nem is nagyon jó, csak tenyésztésre) használnak. A mezei könnyűvizeseket nem lehetne plutónium előállítására használni. Urándúsításra meg sajnos van nekik szintén eszközük. De az igazán részmisztő az, hogy nem mezei atomfegyvert tesztelgetnek, hanem hidrogénbombát, ami bonyolultabb és tényleg világpusztító fegyver (szemben a "kis" atomtöltetekkel).
   setni kedveli ezt.
  14. Arnyek60
   Arnyek60
   "De az igazán részmisztő az, hogy nem mezei atomfegyvert tesztelgetnek, hanem hidrogénbombát, ami bonyolultabb és tényleg világpusztító fegyver (szemben a "kis" atomtöltetekkel)."

   Azon meg mindig vitaznak a szakemberek, hogy maghasadason vagy fuzios lancreakcio elven mukodo bombat robbantottak-e a napokban.
   Kulonbozo forrasok kulonbozo dolgokrol irnak.
   Ami riaszto az, hogy egy borzasztoan szegeny orszag tette ezt.
   setni és victorvacendak kedveli ezt.
  15. victorvacendak
   victorvacendak
   Szegény ország, aki évek óta kap segítséget titokban egy gazdag országtól erre a programra (ámbár pl. a magnoxot saját maguk építették, mikor az angol tervek titkosítását feloldották, persze nem biztos, hogy saját pénzből). Hogy melyiktől az nem világos, egyedül az USÁ-t zárhatjuk ki...
  16. setni
   setni
   Apokaliptikus fenyegetésről adott hírt Észak-Korea állami hírügynöksége. A szöveget a nevével ellentétben igen harcias Koreai Ázsiai - Csendes-óceáni Béke Bizottság adta ki, ami az észak-koreai rezsim külpolitikai propagandaszervezete Arra reagáltak, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa a héten újabb szankciókat fogadott el a legújabb nukleáris kísérleteik elleni megtorlásul. Többek között megtiltották a textilipari termékek importját Észak-Koreából
   Válaszul atomcsapással fenyegetnek Japán és az USA ellen. A Japánra vonatkozó rész így hangzik:

   "E szigetcsoport mind a négy tagját a dzsucse atombombájával kellene a tenger mélyére süllyeszteni."

   (A dzsucse az észak-koreai állam ideológiájának a neve, olyan volt Kim Ir Szennek, mint Hitlernek a nácizmus.)

   Az USA-nak pedig azt üzenték, hogy "hamuvá változtatják" és "sötétségbe borítják".

Megosztás