Ezoterika kritikus szemmel

Ernoe témája a 'Kritikus szemmel' fórumban , 2010 Július 12.

 1. xinof

  xinof Kitiltott (BANned)

  ez egy incifinci -semmitero firkalmany a videod szintugy ugyanaz a categoria , se hitele se valos ertekelheto tudomanyos alapja NINCS !!
  NE ostoba bloggerek unatkozo agymenetet akard bizonyitekkent talalni MERT AZ NEM AZ !!!!
   
  Utoljára módosítva: 2015 Szeptember 2
 2. xinof

  xinof Kitiltott (BANned)

  1/ mielott bele vauuu valamibe tan visszakene olvasni es akkor nem sikerulne blodseget potyogni !
  tovabba ha valaki allit valamit azt felszolitom ,hogy bizonyitsa IS !!! no de hat NEM TUDJA !!!

  2/a szabalyzat szerint NEM foglalkozunk mas helyesirasaval te se TEDD

  remelem elokerul egy moderator ki helyreigazit szabalyosan
   
  Utoljára módosítva: 2015 Szeptember 2
 3. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag


  Kedves xinof!

  Logikád, vagy akaratosságod nem engedi, hogy válaszolj ?/: 239-es hsz. :/ De azért teszek fel még egy kérdést:

  "...Ha a gondolataidat megfigyelheted úgy, mint bármilyen más tárgyat, akkor ki a megfigyelő? ..."
  Ui.:a vauuu mit jelent?
   
  Utoljára módosítva: 2015 Szeptember 2
 4. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  De jó, van nekem most már katedrám is! :D

  A szarkazmust most egy pillanatra a sarokba ültetve... Mindenki (Te is, én is, és még vagy 7 milliárd ember) a maga kis katedrájáról nyilatkozik, hoz itéletkéket a világról, Istenről, a másik emberről, ET-ről, menekültekről, koldusokról, más vallásuakról, stb., amelyek megváltoztatására csakis őneki van hatalma. És micsida nagy hatalom az! Az én kis "katedrám" ennyiben merül ki az UFO-témában: "Én fenntartom magamban az igényt, hogy amit tényként iktatok világképembe, számomra megfelelően alátámasztott legyen." Ezt nyilván nem kötelező senki másnak megkövetelnie. Nem is mindenki teszi. Anélkül, hogy az ember hinné (objektív tények léte vagy hiánya alapján) az őszinte ember a földönkívüliek létét vagy nem létét, csak egy feltételes módon tudja megközelíteni, amig vagy erről, vagy arról objektív megfigyelések meg nem győződik.

  Érdekes, hogy, sokan, akik a hittel élő emberekkel szemben a tudományos módszer igazát hozzák fel, mennyire kevéssé tartják ezt fontosnak, amikor nem a mások, hanem saját hitük alátámasztásáról van szó. És mielőtt valaki felragadja az első szimpatikus követ, hogy hozzámvágja, két dolgot szeretnék megjegyezni: 1) én vagyok az első, aki elismerem, hogy ebbe a hibába magam éppúgy beleesem, mint ő; 2) "Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek!" :dr_16:

  Egy pillanatra nem az intergalaktikus utazásra alkalmas járművekről gondolkoza olyan általam is előszeretettel nézett sorozatok egyik alapproblémája, hogy amennyiben olyan tárggyal, jelenséggel találják magukat szemben az alkotók, amelyekre nincs számukra elfogaható magyarázatuk, az egyetlen válasz mindig a földönkivüliek beavatkozása.


  Érdekességként feltenném ezt a grafikont, amely arról szól, hogy a "tudósok" (közéjük számitandók a fizikusok is, mint a valóban kiváló Eric Davis) milyen sűrűn, és egyre sűrűbben, módositják korábbi publikációik állitásait.

  [​IMG]

  Ez nem feltétlenül kritika. Egyszerűen annak következménye, hogy mindig újabb és újabb megfigyeléseket kell beépiteni a modellekbe. És persze annak, hogy óriási a publikációs nyomás, ami miatt még ki nem forrott elméletek kerülnek megjelenésre.

  Én nyitottan várom az UFO-téma újabb és újabb megfigyelt tényeit. Talán mindenki más is. :cool:
   
  Csillagözön és (deleted member) kedveli ezt.
 5. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  No ez meglepett. Hogyan lehet azt állítani, hogy az ember (az egyén) világképe nem, vagy talán csak kis mértékben függ attól az egyéntől, akinek a világképe? Megtennéd, hogy egy kicsit bővebben kifejtenéd, hogy jobban megértsem, mire is gondolsz valójában?

  Nem szeretem, amikor valakik csak mások idézeteit idézgetik saját véleményük helyett, de amikor fogalmakról van szó, jó, ha valami közös szilárd talajról indul ki az ember. Ecélból, legyen itt egy definíció a Tudományelméleti Kisenciklopédiából: "A világkép megkülönböztetve a világnézettől, az a többé-kevésbé rendszerezett tudás vagy azoknak a gondolati tartalmaknak az összessége, amelyek a világról az egyes ember vagy valamely közösség kialakít." Ez a fajta fogalommeghatározás aránylag általánosan elfogadott azok körében, akik e kifejezést használják és tisztában vannak értelmével. Az ember világképe igenis egyedi. Ennek egyik meghatározója természetesen mindaz, amit a közösségből átvesz élete során. De ettől még az egyén világképe az egyéné. Ha ezzel nem értesz egyet, akkor nehéz érdemben együtt továbblépnünk a témában.
   
  Utoljára módosítva: 2015 Szeptember 4
 6. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag


  Ha a tudomány szerint van UFO, de azok elcsökevényesedett gonosz emberek a Föld belsejéből, akiket kerülni kell, akkor nincs ez a vita. Legalább is UFO ügyben.

  Benne lenne a világképedben.....
   
  Utoljára módosítva: 2015 Szeptember 5
  FagyisSzent kedveli ezt.
 7. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  Mik is vagyunk? Mi a Világ?
   
  Utoljára módosítva: 2015 Szeptember 5
  doqi kedveli ezt.
 8. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Reagálni akartam - főleg egyetérteni - hozzászólásodra, amit eredetileg írtál. Aztán most látom, hogy lecserélted. :)

  Amit viszont helyette írtál, az ... érdekes.

  A tudomány szerint, akárcsak mindenki más szerint vannak UFO-k. Azaz azonosítatlan repülő objektumok. Hogy a Föld belsejében hogyan repülnek azok az "elcsökevényesedett gonosz emberek", én nem tudom. Talán majd egyszer elmeséli valaki. :cool2:

  Vita viszont akkor is lenne, ha így lenne. Akárcsak most is mindig mindenről. Hiába állít valamit a tudományos módszer alapján valaki, azt úgyis vannak, akik nem fogadják el. Egy részük tudományos alapon, egy alternatív modellben gondolkodva nem fogadja el. Egy másik részük meg csak azért nem fogadja el, mert tudományos alapon van. Ismét másik meg azt fogja mondani, csak egy másik világméretű összeesküvés része, akárcsak az HAARP, meg Gagarin, meg az Apollo 11. Vita mindig van. Még akkor is, ha az orrunk előtt zajlik le valami és mindenki látja és a CNN vagy az ATV vagy az aktuális szemléletmeghatározó médium még közvetíti is. Ilyenek vagyunk. Ellentmondók. Vádlók.

  Az én világképemben benne van-e az általad proponált UFO = "elcsökevényesedett gonosz emberek a Föld belsejében" dolog? Egyelőre nincs. Úgy gondolom, egy jó darabig nem is lesz. Honnan szedted ezt? :dr_9:
   
 9. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  Ezt a jelzőt a Földön belüli emberekről én találtam ki. Elnézést, idéző jelbe kellett volna tennem. Csak azt akartam érzékeltetni, hogy a tudomány kijelentéseit, állításait általában fenntartás nélkül elhisszük. Sajnos ezt használják ki.

  Ez a kitaláció azonban még akár igaz is lehet.;) Ha esetleg még nem láttad, nem olvastad:

  http://boldognapot.hu/blog/byrd-admiralis-expedicioja-2/
  http://konteo.blogrepublik.eu/2011/02/09/az-antarktisz-osszeeskuves/
   
  FagyisSzent, pitti és (deleted member) kedveli ezt.
 10. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

 11. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Az UFO-kkal kapcsolatos témában ( csuda dolog ez a szinkronicitás! :) ) egy kedves jóbarátom tette közzé ezt az érdekes kis írást:

  Gergó Dávid - A fátyol
   
  M.Anna3 kedveli ezt.
 12. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  Kedves FagyisSzent!
  Érdekes, h barátod írását linkelted be.
  Itt egy nagyon rövid monológ, arról, h egész életünk igazából csak egy álom, mint ahogy barátod írásával is jelzed, az UFO-kal kapcsolatos álmot feltételezed másokról is.  Tèvedsz!
  Nem álmodtam, és egy részük bizonyára azoknak sem, akik személyes élményük folytán vannak meggyőződve jelenlétükről.

  Miért van az, h skik láttak, értelmeztek ebből a témakörből valamit, vagy ostobának nézi őket a társadalom másik fele, vagy rosszabb esetben elhallgattatják?
  Miért írtam, h ha majd megérnek rá, azok, akik nem is tudják elképzelni, h a tudományos bizonyítékok nélkül is meggyőződhetnek saját maguk, ha akarnak? Azért, mert egyelőre inkább korlátnak bizonyul a tudományba vetett vak hit!
  Tudósok nem mernek valtoztatni kijelentéseiken, pedig tudják, meghaladottak! Fontosabb az állásuk, elismertségük, tekintélyük!

  Láttam olyan valakit, aki valószínűleg a nagy ''nyissátok meg III. Szemetek'' lendülettel sietette valamilyen módon ezen látását. Tudod mi következett? Nem tudta feldolgozni és elviselni a látványt, mert nem érett rá!!! Láttam, ahogy kerülgette a mellette lezuhanó szörnyűségeket, félre szökelve! Nincs rá felkészülve, nem érett rá, fogalma sincs, minek sietette azt a tudást, ami más számára egy érési folyamat következményeként természetes módon bekövetkezett!
  Hát erről van szó!
  Káros lehet, ha valaki nem érett rá, és sietteti!
  Minek?! Eljön az ideje, megérik rá, érteni és feldolgozni, kezelni is tudja éretten a helyzetet és az új ismereteket!
   
  Utoljára módosítva: 2015 Szeptember 12
  pitti, Csillagözön és M.Anna3 kedveli ezt.
 13. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Való igaz, a csalók nagyon felhígították a "kínálatot", ezért a "kereslet brigádban" élve, nagyon óvatos vagyok. Sőt mindenkinek is ezt ajánlanám, mert a csalók a pénzre mennek, s kiveszett belőlük az emberség, a segítőkészség. Ők csak harácsolnak, sőt van, hogy lélektelenül talán még a butaságukkal, hozzá nem értésükkel rontanak a hozzájuk fordulók élethelyzetén.
   
  Márta0320 és pitti kedveli ezt.
 14. TmintTibi

  TmintTibi Kormányos Fórumvezető Kormányos

  M Anna 3 problem Reset:dr_31:
   
 15. TmintTibi

  TmintTibi Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Igyál inkább egy 100 % arabica kapszulást abban bent az "eszencia" és információ" is :)én is ezt teszem...
   
 16. TmintTibi

  TmintTibi Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Én azért bírlak ám Ernő! A kulcs az elfogadás...ne higgy senkinek sem, még AKKOR SEM HA MINDENKINEK "VAN" IGAZA (is) egyébként is mindenben közösen dobjuk össze a paklit...hogy ne csak szűrke lapok legyenek!;)
   
 17. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Két év után megint erre kóborolva tapasztalom ismét a makacs emberi bele- illetve félreértés kellemetlenségét.

  Kedves barátom írását azért linkeltem be, mert a témát érinti, és mert érdekesnek találtam.
  phoenyx sajnos félreértette a dolgot. Nem vonatkoztattam arra, hogy Ő vagy valaki más csak álmodja, amit tapasztal vagy gondol. Lehet, hogy így van, de lehet, hogy nem. Lehet, hogy Ő vagy valaki más már fel is ébredt ebből az álomból ahogy Mooji magyaráz a videoban. De lehet, hogy még nem. Én erről NEM spekulálok.

  Nem bocsátkozom további monológba, csak felhívom a figyelmet arra, milyen könnyű nem a mások megértett gondolatára regálni, hanem csupán saját gondolatunkra, amelyről azt gondoljuk, a másik gondolta.

  Üdvözlettel,

  FagyisSzent

   
 18. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  Szia, Te drága!

  Amennyiben korábban félreértettelek, nézd el nekem légy szíves, bocsánat!
  Amikor és ahogy az azt megelőző üzenetedben barátoddal példálóztál, vmi honlapját beidézve, ez hozta magával a félreértés lehetőségét!
  De:
  Ha te ott, és akkor úgy érezted, félreértettem bármit, miért vártál ezzel 2(!) évet, miért nem hoztad tudomásomra rögtön?!
  Ahogyan én is, amikor nemrég félreértettek, közöltem másnap az illetővel: #234
  Nem cipelünk tüskéket, főleg nem ilyen huzamos ideig, FagyisSzent, hiányoltalak is az elmúlt időszakban!
   
 19. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Mindig örülök, amikor egy-egy félreértés tisztázódik.:)
  Szerencsére nem kellett 2 évig tüskékkel kitűzdelve mászkálnom a világban. Nem hordozok semmiféle súlyos neház érzelmeket 2 év távlatából. Köszönöm aggodalmadat. Éppencsak 2 éve erre se jártam, és most hogy a kiváncsiság ismét erre csalogatott láttam hozzászólásodat, amire, ahogy Te is, azonnal reagáltam. (Bocs, hogy most viszont 3 napig is nem válaszoltam neked, de hát nem itt a fórumon élem az életem.)
  Mindenesetre nyugalommal, tüske és hurcolás nélkül, állapítom meg, hogy a fórum általános hozzáállása nem sokat változott. Újra itthon érzem magam. :cool2:
   
 20. R-Pilár

  R-Pilár Tag

  Sosem szabad elvakultnak lenni, azt hiszem ki kell szűrnünk a szenzációkból mi lehet valós a számunkra.

  A vallás egyfajta elfogadás, attól függ milyen neveltetésben részesültünk. Aztán felnőttkorban mindenki maga dönt, jó-e neki az Istene, vagy más aspektusok érdeklik.
   

Megosztás