Fél hétkor 68,13, hétkor 67,08 százalék volt a részvételi arány. Hogy?

Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapja szerint fél hétkor 68,13 százalékos volt a részvételi arány az országgyűlési választásokon, hét órakor pedig már csak 67.08 százalék.

Az Index rákérdezett az NVI-nél, hogy mi áll ennek a hátterében, és azt a választ kapták, hogy

az időközi részvételi adatokat egyszerűen strigulák alapján számolják. Tehát a szavazatszámláló bizottságok minden állampolgár felbukkanásánál húznak egy vonalat, és 7:00, 9:00, 11:00, 13:00, 15:00, 17:00, és 18:30-s rögzítéssel ezeket egyszerűen összeszámolják.

Csak a végleges részvételi adatokat a jegyzőkönyvi adatokból számítják ki, ezeket pedig a választói névjegyzéken a leszavazott választópolgárok aláírásainak megszámolásával határozzák meg.

A szavazókörök 98,96 százalékának adatai alapján ez most 67,08%.

100%-os feldolgozottság akkor lesz, amikor szombaton a külképviseleteken leadott, az átjelentkezéses, és a kijelölt szavazókörben (valamint a levélben leadott szavazatokat) összesítik, és elkészülnek azok a jegyzőkönyvek is. Ekkor lesz végleges részvételi adat is.

szavazas.png
 
Súlyos problémákat és visszaéléseket találtak az EBESZ-megfigyelők a magyar választásokon

Rendkívüli tájékoztatót tartott a nemzetközi EBESZ-delegáció vezetője. Durva és hosszú a visszaélések listája.

Március 5. óta dolgozik Magyarországon az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) választási megfigyelő csoportja annak érdekében, hogy kiértékelje a magyar választás folyamatát és tisztaságát – számolt be Douglas Wake, a delegáció vezetője.

Douglas Wake elmondta: 16 tagállamból érkeztek a megfigyelők, akik pártatlan módon vizsgálták a magyar választási folyamatot.

douglas-wake.jpg

Douglas Wake

A megfigyelők legfőbb megállapításai ezek voltak:

  • Az állam és a kormánypártok jelentős anyagi túlsúlya határozta meg a kampányt, nem volt egyenlő a pártverseny.
  • Az információhoz való hozzáférés korlátozott, nemcsak a választási szabályok, lehetőségek, hanem a pártverseny, azaz a jelöltek versengését illetően is.
  • A választási szervek vezetőinek és tagjainak megválasztása és a jelöltek pártatlansága megkérdőjelezhető volt.
  • Több ponton sérülhetett a választójog egyenlőségének az elve. Itt a delegációvezető a határon túliak és külföldön élő magyar állampolgárok közötti különbségtételt emelte ki.
  • Bár sokan indultak, sokan nem is fejtettek ki érdemi erőfeszítéseket a szavazók megnyerésére, így fennáll a gyanú, hogy csak a kampánypénzért indultak.
  • A gyűlöletkampány korlátozta a valódi vita és az érdemi információhoz való állampolgári hozzáférés terét és lehetőségeit, ami vélhetően csökkentette az érdeklődést.
  • A kormány és Fidesz kampánya nemcsak anyagi, hanem tartalmi értelemben is összefolyt, ami szemben áll Magyarország EBESZ-vállalásaival.
  • Az egyenlő esélyeket jelentősen rontották a kormánykampányok hatalmas költségei, amelyek a Fidesz-KDNP kampányát gazdagították.
  • A közmédia – ellentétben a nemzetközi sztenderdekkel – roppant elfogult a kormánnyal minden hírműsorában, az ellenzék üzeneteinek pedig csupán a törvényi kötelezettségei minimumán adott teret.
 
Továbbá: a szavazókörök végleges szavazatszámlálása csak akkor kezdődhetett, mikor minden szavazókör bezárt. A legutolsó ilyen a Bp. XI ker-i volt, ami 22 óra körül zárt.
Ehhez képest a véglegesnek mondott eredmény - szavazókörönként összesítve, lepecsételve és a központi szerverre átküldve - 22: 15, na mondjuk 22:30-ra már készen volt.
Így mi a csodaszámolók országa lettünk!!!! A mi sz.k.-ünk 1500 körüli érvényes szavazatot számlált. 15 perc alatt !!!! És még azt mondják, hogy az iskolarendszerünk összeomlóban van!
 
Most akkor meg kellene ismételni a választásokat? Eddig úgy mondták csak ha az ellenzék győz akkor kellenek új választások.

az EBESZ-jelentés megállapítása szerint a választójog alkotmányos alapjogának szabad gyakorlása mindenkinek biztosított volt és a választás lebonyolítása átlátható és professzionális volt...szóval ezt is mondanak, azt is mondanak.
 
az időközi részvételi adatokat egyszerűen strigulák alapján számolják. Tehát a szavazatszámláló bizottságok minden állampolgár felbukkanásánál húznak egy vonalat, és 7:00, 9:00, 11:00, 13:00, 15:00, 17:00, és 18:30-s rögzítéssel ezeket egyszerűen összeszámolják.
Maris néni is ezzel a módszerrel tartja számon a tikokat a tanyán, mikor reggel kiengedi őket, húz egy strigulát a falra.
 
Sok valasztasi csalasra derult feny , lanc szavazas stb jegyzokonyveztek is , de ez minden valasztasnal vannak kisebb csalasok.
Az atlathatosag se egeszen volt biztositva.
A Fidesz erdeke is ujbol szamolni mert az ellenzeki szavazok akkor fognak belenyugodni es miert is lenne felnivalojuk , hisz becsuletesek mint a ma szuletett barany szavazat ujra szamolasnal csak megerositest kaphatnak a hatalmas tamogatottsagukrol.
 
Továbbá: a szavazókörök végleges szavazatszámlálása csak akkor kezdődhetett, mikor minden szavazókör bezárt. A legutolsó ilyen a Bp. XI ker-i volt, ami 22 óra körül zárt.
Ehhez képest a véglegesnek mondott eredmény - szavazókörönként összesítve, lepecsételve és a központi szerverre átküldve - 22: 15, na mondjuk 22:30-ra már készen volt..
Így mi a csodaszámolók országa lettünk!!!! A mi sz.k.-ünk 1500 körüli érvényes szavazatot számlált. 15 perc alatt !!!! És még azt mondják, hogy az iskolarendszerünk összeomlóban van!
A valasztasi torveny szerint a valasztok befojasolasanak szamit az eredmenyek nyilvanossagra hozasa addig mig az emberek le nem szavaztak.
A szavazatszamlalas akkor kezdodik mindenhol amikor a szavazokor bezart.
Ezeknek csak a nyilvanossagra hozasa tilos mindaddig mig barhol az orszagban folyik a szavazas.
Tehat ha nalatok 7-kor zartak a szavazokort, akkor kezdtek az osszeszamlalast, de nem hozta az orszagos valasztasi bizottsag nyilvanossagra csak az utolso szavazokor bezarasa utan
 
Nah....ez is megvolt.Szép színes széksorok....,elsőre az jutott eszembe,hogy emlékeztet a szocialista rendszerre,amikor lehetett szavazni,de minden induló MSZMP.-s volt.....
Most meg lassan mind fideszes lesz....
A nyugdíjasokat,rehabosokat megvették Bözske utalvánnyal,meg a migránsokkal való rémisztgetéssel.
A munkásemberek egy része kiábrándult az országból..... 1989 óta semmi se történik,csak a körbe-körbe sétálgatás..
Most már el lehet kezdeni a kerítés építését teljesen körbe,hogy maradjon is valaki belül....
 
Az lehet.... :D
Majd viszem az orosz és a magyar zászlócskákat hurkapálcára ragasztva,beszúrom őket a közmunkások által frissen felásott földbe,,,, (persze csak akkor ha otthon vagyok... :) )
 
Botrány: többen szavaztak a Fidesz ellen, mint rá, ennek ellenére kétharmaddal nyert a Fidesz


Ezt meg mégis hogy?!


2 559 198 szavazatot kapott a Fidesz-KDNP a pártlistás eredmények szerint, ami 48,8 százalékos eredmény. A Fidesz-KDNP ellen csaknem 130 ezerrel többen szavaztak, a 444.hu számításai szerint 2 millió 687 ezren. Mégis a Fidesz-KDNP kétharmados többséggel kormányozhatja tovább az országot (az egyéni körzetekben tarolt az újrázó pártszövetség, és a választási rendszer is a győztest nagyobb arányban kompenzálja.)
 
Miért nem delegáltak megfigyelőket az ellenzéki pártok a bizottságokba, minden pártnak joga volt küldeni két megfigyelőt minden szavazókörbe. Nem csalást kell kiabálni, fel kell emelni a segget , jelentkezni mindenkinek a szíve szerinti pártnál és rászánni azt az egy napot és egy bizottságba beülni . Ja , hogy ez meló meg hát kényelmesebb otthon segget mereszteni . Az ellenzékiek légypapírral se tudtak segítőket fogni . Ebből se jött le előre, hogy még sem akkora a támogatottság ? Nem most kel sírni ríni mint egy fürdőskurva . Az ellenzéknek összesen nem volt annyi delegáltja a szavazókörletekben mint a Fidesznek. 10286 szavazókörre volt 15.000 Fidesz delegált, Jobbik összekapart 6700-ret MSZP párbeszéd 4100, DK 1700, LMP nem egészen 300, Együtt 167 , aztán mindenki más 100 alatt. Momentum 27 db. Sokkal kényelmesebb most csalásról ordítozni. 2010-ben és 2014 -ben a Jobbik meg tudta oldani, hogy házilag is lenőrizék a tényleges jegyzőkönyvek őszeségét a delegáltjaikon keresztül. Most nem tudott a körzetek nagy részébe delegálni megfigyelőt . Még az összekapart delegáltak száma is tükrözi a választási eredményeket. Tényleg komolyan nem lehet már méltósága elfogadni a vereséget?
 
Azt mondtad jartal iskolaba Melitta. Ha matekoran is reszt vettel, akkor nem nehez megerteni !
Ha egy part 2 559198 szavazatot szerzett, es sok sok part 2 687000-et, akkor a vegeredmeny boritekolhato.
2/3 a parlamenti mandatumok szamanak rajuk eso reszet mutatja.

Ha egy kepviselo 35szazalekkal nyert mert a tobbi 14 part osztozott a maradek 65 szazalekon akkor azt kellene mondani, hogy 65 szazalek tobb mint 35 hat menjen ez a 14 ember a parlamentbe????????????

Annak a portalnak amit ideztel az ujsagiroja biztos nem logikabol vizsgazott kitunore annak idejen!!!!!!!!!!

Itt a mandátumok arányáról van szó, meg a győzteskompenzációról.
 


Követeljük a szavazatok újraszámlálását, kikötésekkel!


Üdvözlök mindenkit!

Tiszteletben tartom, hogy a választás a demokrácia ékköve.

Ugyanakkor nem vagyok hajlandó elfogadni a Romániában élő magyarok és olyan “kettős” állampolgárok szavazatait akik soha nem éltek Magyarországon, akiket le fizettek és megfenyegették őket, hogy nem lesz számukra közmunka.

Nem fogadom el a szavazataikat olyan embereknek akik 199 másikkal “laknak” egy ingatlanban.

Nem fogadom el az Ukrán-Magyar állampolgárok szavazatait, továbbá azokét sem akik sem írni, sem pedig olvasni nem tudnak!

Ezek tudatában kérem a 2018-as országgyűlési választásra leadott szavazatokat felülvizsgálni és a VALÓS EREDMÉNYT, a MAGYAR nép akaratát kihírdetni.

elég volt a megfélemlítésből, elég volt a korrupcióból!

Ha te is így gondolod akkor kérlek írd alá a petíciót és oszd meg minden lehetséges online felületen.

Tisztelettel, egy igazi, Magyar állampolgár!

https://www.peticiok.com/koveteljuk_a_szavazatok_ujraszamlalasat_kikotesekkel
 
A fideszrol mindenki tudja a ma szuletett barany olyan artatlanok es becsuletesek , igazan nincs miert ne szamolhatna ujra az ellenzek a szavazatokat, hisz nincs mitol tartaniuk, es igy legalabb meg biztosabb a hatalmas nyeresuk.

A valaszto bizottsag elnoke potom 1 millio fizetesert , meg o se tart attol ha ujra szamoljak a partok a szavazatokat.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,803,105
Tagok
615,781
Legújabb tagunk
Plastichfl
Oldal tetejére