Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

Beka Holt témája a 'Gyerekeknek' fórumban , 2018 Május 21.

 1. Bagossy László: A sötétben látó tündér
   

  Csatolt fájlok:

 2. Palma76

  Palma76 Állandó Tag

  Sziasztok! Hálásan köszönjük mindenkinek a feltöltéseket, kisfiammal együtt! Mostanában találtunk rá a Büdi és Ben könyvekre, amit nagyon megszerettünk és az éppen csak olvasgatni tudó gyermekem ezen szeretne gyakorolni, de nincs a könyvesboltokban és rendelni sem igazán lehet. Nagyon örülnénk A hörcsögöm egy kém, vagy az első résznek, ha vkinek megvan. Előre is köszönjük!
   
  rewolfied kedveli ezt.
 3. Dabadi75

  Dabadi75 Állandó Tag

  Ha lezárt topikban szeretnél rejtett linket letölteni az már nem jelenik meg. Ilyenkor a "Jelent" gombbal tudod jelezni a Kormányosoknak, akik feloldják Neked. A "rejtett tartalom" egyébként azt jelenti, hogy a letöltés nem közvetlenül a CanadaHunról történik, hanem más egyéb külső oldalra mutat. Ezért kérik, hogy ez rejtve legyen.
   
 4. bumbayo

  bumbayo Állandó Tag

  Karunga, a holtak ura
  Néger legendák
  (Népek meséi sorozat)
  ——— epub + rtf formátum ———

  [​IMG]
  Afrikai néger legendákat, énekeket és meséket fordított le Radnóti Miklós ebben a kötetben. A tűzbe bámuló néger mesemondó szavában a mítoszok világa villan fel, sokszor vad, nyers, kegyetlen realizmussal, az az ősi Afrika, amely egyre jobban elmerül a múltban, egy másik, fölébe kerekedő világ szorításában vergődve. Megismerkedünk a messzi őserdők mélyén élő kis néger törzsek hétköznapjaival és az állatokkal, amelyek körülveszik őket és majdnem minden történet szereplői is.
   

  Csatolt fájlok:

 5. xpfan

  xpfan Állandó Tag

  Sziasztok!
  Ezt a kis mesekönyvet keresném.
  Walt Disney – 101 kiskutya 2. Paca és Agyar
  Disney Könyvklub, Budapest, 2003
   
 6. mantus

  mantus Állandó Tag

  Keresem Szöllősi Edit Hurrá, bilizek! könyvét. Sajnos már nem lehet kapni könyves boltban.
   
 7. TCL

  TCL Állandó Tag

 8. ilyvo

  ilyvo Állandó Tag

  Mici Cica
   

  Csatolt fájlok:

 9. bumbayo

  bumbayo Állandó Tag

  Bénli-Bári, a macska
  Török népmesék

  (Népek meséi sorozat)
  ——— epub + rtfformátum ———

  [​IMG]
  A csodálatos hegyekben, sós-és édesvizű tavakban, rohanó folyókban gazdag Kisázsiában, Európa közvetlen szomszédságában él a török népek legnyugatabbra szakadt ága. Meséi az indiai, perzsa és arab mesevilág motívumaival teltek, de azért sajátosan törökké formálta őket az Európával határos terület: az indiai fantázia mértéktelen csapongásával szemben bizonyos józan szemlélet hatja át őket. S ez a józanság szemernyit sem csökkenti a mesék színpompáját, magával ragadó fordulatosságát.
  A török mese gyűjtésének úttörői közé tartozott hazánkfia, Kunos Ignác, a neves turkológus, akinek néhány gyűjtése ebben a kötetben is szerepel.

  [A netre (scribd) feltöltött pdf-ért köszönet a jónevű „Törölt Felhasználó“ tagnak!]
   

  Csatolt fájlok:

 10. jeszenakjanos

  jeszenakjanos Állandó Tag

 11. csigafi

  csigafi Állandó Tag

  Simai Mihály - Robogunk az Észtrabanton

  Én nem leltem meg az oldalon ha fent van akkor bocsánat

  [​IMG]

  A Kékszömörce-erdő mellett, a Bazsalikom-majorban él Nagykópé Haspók – becsületes nevén Bazsalikom Miklós –, a zseniális feltaláló.
  \"Nagykópé Haspókot látnotok kellene: tiszteletreméltó sárga szakálla csak úgy hullámzik hatalmas pocakján, amikor nevet. Márpedig leginkább nevet: vagy mosolyog, vagy vigyorog, vagy kacarász , vagy harsányan hahotázik saját tréfáin. Nagyon szereti megtréfálni az embereket különleges találmányaival. Csípdmegfalván egyszer egy lépcsőt átalakított mozgólépcsővé, de olyanná ám, hogy aki lefele akart menni, azt fölfele vitte, aki meg fölfele ment volna, azzal lefele szaladt. Máskor egy futószőnyeget repülőszőnyeggé változtatott: porolás közben egyszer csak felszállt, és repült, repült, mint valami papírsárkány.\" – De az igazi nagy találmány az Észtrabant! A mindentudó autóval fergeteges-fantasztikus kalandokba bonyolódik Gazsi, Nagykópé unokaöccse.
   

  Csatolt fájlok:

 12. bumbayo

  bumbayo Állandó Tag

  Ortutay Gyula (szerk.) · Simon Róbert (szerk.) · Prileszky Csilla (szerk.)
  A kék szarvas
  Perzsa, arab, török, héber mesék

  A Népek Meséi sorozat (Móra Kiadó)
  /// epub formátum ///


  [​IMG]

  A keleti szőnyegek pompás színeit, mesebeli álomvilágát eleveníti fel a Népek Meséi sorozat közel-keleti kötete. A felnőttek gyermekkorukra találnak majd s a gyermekek ismerősen csengő új mesékre ez Ezeregyéjszaka, Ezeregynap, a Boszporuszi tündérvilág csodái között, dzsinnek, ifritek pattannak elő palackból, hogy gazdájuk kívánságát teljesítsék, perzsa mesehősök repülnek csodatevő szőnyegen, ezer gombbal működős ébenfa paripán soha nem látott szépségű tájak felett. S egészen új mesevilágra talál az olvasó a héber mesékben, melyeket mély életbölcselet, meleg érzelmek, nagy szenvedélyek hatnak át. Az olvasó új mesefigurákkal ismerkedik: a bölcs Salamon királlyal, a démoni Asmodájjal és Leviátlánnal, aki igazságot tesz az emberek és a tenger halai között.
  A perzsa, arab, török, héber meséket kiváló műfordítók tolmácsolják gyermekeinknek, és a kötet értékét emelik Bálint Endre, az Európa-hírű magyar festő és grafikus költőien szép, magával ragadó, illusztrációi.

  A sorozat néhány feldolgozott kötete:
  Tündér Ilona EPUB
  A mesemondó szikla
  EPUB
  A repülő hajó
  EPUB
   

  Csatolt fájlok:

 13. csigafi

  csigafi Állandó Tag

  Jámbor Eszter - Az öt tornacsuka Salföldön

  [​IMG]

  Az 5 tornacsuka mesés gyerek útikönyve a Balaton-felvidékre kalauzolja ifjú olvasóit. Ebben a mesében köveken egyensúlyozunk. lovaskocsira pattanunk és állatokkal ismerkedünk. Mert a Balaton több, mint fürdőruha, sokkal inkább tornacsuka. Tartsatok velünk, kalandra fel!
   

  Csatolt fájlok:

 14. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Ha nem jelenik meg a link akkor használd a jelentést, és ne kérj olyat amiről tudod, hogy megtalálható, ne kelljen senkinek duplázni, mert azt töröljük.
   
 15. csigafi

  csigafi Állandó Tag

  Zalán Tibor - Bongóc a tavaszban

  [​IMG]
   

  Csatolt fájlok:

 16. csigafi

  csigafi Állandó Tag

  Zalán Tibor - Bongóc kalandjai

  [​IMG]

  A betűk megismerése, a tanuláshoz szükséges olvasni tudás talán többek számára nehéz feladatnak látszik. Meglátjátok, nem olyan bonyolult a betűk világa. Segítünk. Ez a könyv megkönnyíti a betűk megismerését, és így nagyon hamar megtanultok olvasni. Jó szórakozást!
   

  Csatolt fájlok:

 17. csigafi

  csigafi Állandó Tag

  Nógrádi Gábor - Ellopták a biciklimet! (Ringabringa nyomozók 2.)

  [​IMG]

  A gazdagon, mintegy száz rajzzal illusztrált kötet a Ringabringa nyomozók sorozat 2. könyve.
  A történet Animaliban, az állatok köztársaságában játszódik, amely nem különbözik az emberek országától. Négy iskolás kölyökállat a nyúl, az elefánt, a róka, a mackó nyomoznak bűnesetek után. Ebben a könyvben a kerékpárlopások tetteseit kutatják. Humor, izgalom, gyerekes abszurditások és érzelmességek jellemzik a kötetet, amint azt a két szerzőtől már megszoktuk az elmúlt évtizedekben.
  A könyv nem csak szórakoztató, de tájékoztatást ad a háztartási balesetekről, a közlekedési szabályokról, és jogi, törvényi információkat is nyújt gyerekek számára.
   

  Csatolt fájlok:

 18. csigafi

  csigafi Állandó Tag

  Zalán Tibor - Bongóc a nyárban

  [​IMG]
   

  Csatolt fájlok:

 19. csigafi

  csigafi Állandó Tag

  Christine Nöstlinger- Frici a focipályán

  [​IMG]

  Faragó Fricit egyszer úgy fejbe kólintja egy focilabda, hogy elterül a pályán, és a fiúk kiközösítik. Attól sem lesz boldogabb, hogy Bogi, a szomszéd lány be akarja venni az FC Girl nevű lánycsapatba. Edzeni ugyan lejár velük a távolabbi parkba, de amikor Bogiék kihívják a fiúkat egy meccsre, Fricinek döntenie kell: cserbenhagyja a lányokat, vagy kiáll mellettük? És egyáltalán: milyen egy tiszteletbeli díszlány?
   

  Csatolt fájlok:

 20. kevidiak

  kevidiak Állandó Tag

  Bálint Ágnes – Hajónapló (1978)
  PDF

  Hajonaplo.jpg

  Hajónaplót nem írhat akárki! És nem is akárhol. Ehhez a ténykedéshez hajóra van szükség. Faragó Laci, aki él-hal azért, hogy hajónaplót vezethessen, kiharcol a sorstól egy hajót a napló alá. Hogy a hajó félig romos, korhadt, rozoga alkotmány? Hát aztán? Utóvégre nem utazni akar vele az ember - elég, ha két jó fantáziájú ötödikes diák elhajózhat rajta a hétköznapok világából egy vidám, színes, felejthetetlen nyaralásba. Sikerül is nekik! Hogy hogyan, azt olvassa el mindenki, aki erre illetékes - aki maga is szeretett volna már elhajózni a hétköznapokból...
   

  Csatolt fájlok:

Megosztás