Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

tertak11

Állandó Tag
Állandó Tag
Balázs Ágnes

Lufi és a zűrös vakáció (Lufi 2.)

1715311120396.png


Lufi a nyári vakáció alatt vándortáborba megy. A túrázások során lépten-nyomon bajba keveredik, számháborúban és kincsvadászaton is részt vesz, miközben titkos baráti társaságot alapít, hogy bosszút álljon az utálatos Pál Laurán és a Kukucska ikreken. Végül rájön, hogy legeslegjobb barátból csak egyetlen létezik. Balázs Ágnes lányregényei sok derűvel és humorral ábrázolják a gyermek- és felnőttkor közötti határhelyzet szépségeit és konfliktusait. A regény sok derűvel és humorral ábrázolja a gyermek- és felnőttkor közötti határhelyzet szépségeit és konfliktusait.
 

Csatolások

 • Lufi es a zuros vakacio - Balazs Agnes.epub
  214.8 KB · Olvasás: 51
 • Lufi es a zuros vakacio - Balazs Agnes.zip
  269.8 KB · Olvasás: 32

Zasztava

Állandó Tag
Állandó Tag
Boldizsár Ildikó

Az igazi vándorút (Amália útjai 3.)

706Boldizsar_tn.jpg
Megjelenés: 2023. november 06.
Igazi vándorútra indul Amália, a világ legszomorúbb boszorkánya, hogy megszabaduljon a szomorúságától. Pedig jó oka lenne szomorúnak maradni: társa, Fekete Világkerülő Ember eltűnt, és az idő is megállt Hold-mezőben. A vándorút tétje tehát óriási: megtalálja-e Világkerülőt, és újra tudja-e indítani az időt?
Első útja a Rétipipitér utcába vezet, ahol százkét éve szüntelen havazik. Itt talál rá hét kunyhó lakóira, akik mind keresnek valamit. Talán ők segíthetnek? Együtt sikerülhet?
Sírós-nevetős kalandok, megrázó találkozások után minden és mindenki megtalálja a helyét, Amália pedig hazajut, és boldogan él… Aztán egy szép napon feltűnik egy virágfülű vaddisznó…
Boldizsár Ildikó végtelen derűvel szövi át a nehéz kérdéseket, vigaszt, erőt és megnyugvást adva azoknak, akik éppen az igazi vándorutak titkát keresik. A könyvet Szegedi Katalin képei teszik teljessé.
 

Csatolások

 • Boldizsar Ildiko - Az igazi vandorut.epub
  3.2 MB · Olvasás: 50
 • Boldizsar Ildiko - Az igazi vandorut.pdf
  3.7 MB · Olvasás: 56

m-o-n

Állandó Tag
Állandó Tag
Patrice Karst

A láthatatlan fonal​

Azokat, akik szeretik egymást, összeköti egy láthatatlan fonal. Akkor is, ha éppen távol vannak egymástól. Sőt, még akkor is, ha az egyikük már nem is él. Aki szeret valakit, soha nem lesz egyedül.
A szeretteinktől való elszakadás és távollét mindannyiunknak nagyon nehéz élmény, de a gyerekek számára különösen ijesztő és fájdalmas. Márpedig az élet bőségesen teremt olyan alkalmakat, amikor ezt a félelmet és fájdalmat meg kell tapasztalniuk, legyen szó a szülők válásáról, valamelyikük külföldi munkavállalásáról, egy barátság megszakadásáról, vagy egy családtag haláláról.
Sőt, van, hogy semmi különös nem történik, a gyermek mégis nagyon szorong a hozzá közelállók elvesztésétől, az egyedül maradástól. Néha annyira, hogy még az elalvástól is fél. Ezt a félelmet enyhíti Patrice Karst lírai szépségű, szívmelengető meséje, mely a világ minden táján meghódítja a kicsiket és nagyokat. Beavat a láthatatlan és elszakíthatatlanul erős fonal titkába, amit csak azok ismerhetnek, akik szeretik egymást. Megnyugtat, vigasztalást és biztonságérzetet ad, segít átvészelni a nehéz korszakokat is.
„Ha hiszel a láthatatlan fonal létezésében – van; megjelenik és rángatni is tudod. Próbáld ki! Csodálkozni fogsz…”
Vekerdy Tamás
1715679953485.jpeg
 

Csatolások

 • Patrice Karst - A lathatatlan fonal.pdf
  3.6 MB · Olvasás: 97

dongizu

Új tag
Sziasztok! Meg van valakinek Halusz Léna : Állatkommandó, az elromlott kívánságkút. Olvastuk az előzőt és nagyon tetszett.
 

Csatolások

 • Screenshot_20240516_074841_Google.jpg
  Screenshot_20240516_074841_Google.jpg
  381.9 KB · Olvasás: 13

koaty

Állandó Tag
Állandó Tag
Jeff Kinney: Dupla para

Amikor Greg talál egy régi videókamerát a pincéjükben, rögtön megérti, mit kell tennie ahhoz, hogy a világ végre észrevegye, micsoda nagyszerű tehetség is ő. A legjobb barátjával, Rowley-val, eltervezik, hogy horrorfilmet forgatnak – utána pedig iszonyatosan meggazdagodnak belőle!
1715936557344.png
 

Csatolások

 • Jeff Kinney - Egy ropi naplója 11 - Dupla para.pdf
  18.5 MB · Olvasás: 65

koaty

Állandó Tag
Állandó Tag
Jeff Kinney - Egy ropi naplója 10 - Régi szép idők

Régen minden jobb volt. Vagy mégsem?
Greg Heffley is ezt a kérdést teszi fel magának, amikor a városa úgy dönt, egy időre hanyagolja az elektromosságot. Csakhogy a modern világnak igenis vannak szépségei, a régimódi életet pedig nagyon nem Gregnek találták ki. A feszültség egyre csak nő a Heffley-házban és azon kívül is: Greg vajon át tudja ezt vészelni? Vagy a „régi szép idők” leiskolázzák szegényt?

1716576951613.png
 

Csatolások

 • Jeff Kinney - Egy ropi naplója 10 - Régi szép idők.pdf
  24.3 MB · Olvasás: 63

jolanka2

Állandó Tag
Állandó Tag
Yuval Zommer - A nagy bogárkönyv

Rengeteg repülő, csípő, csúszó-mászó bogár. Ismerkedj meg rovarokkal, zümmögő méhecskékkel, szélsebesen mászó bogarakkal és mindenféle fura állattal: csigákkal, pókokkal, százlábúakkal és gilisztákkal. Nemcsak a fentiekre, hanem számos további kérdésre is megtalálod a választ ebben a kötetben. Keresd meg a lapokon ügyesen bújócskázó élőlényeket, ismerkedj meg velük, és tudd meg, hogyan táplálkoznak, vadásznak és szaporodnak! Mindenkit megtaláltál? Jó bogarászást!
 

Csatolások

 • Yuval Zommer - A nagy bogárkönyv.pdf
  23.8 MB · Olvasás: 87

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Zágoni Balázs - Szamos-parti Hollywood

1716917833082.jpeg

A Vitéz János Gimnázium udvarán álló ősöreg fa gyökerei közt a múltba vezető alagutak kanyarognak. Egyre több gyerek szeretné megnézni, milyen is egy másik korszak – ki a családját keresi, ki történelmi tények után kutat, más meg csak sodródik. Főhőseink most 1914-be, a magyar filmgyártás hajnalára mennek vissza, előbb Budapestre, majd Kolozsvárra, hogy megnézzék, Kertész Mihály tényleg azonos-e az Oscar-díjas Michael Curtizzel, akiről házi dolgozatot kell írniuk. Mire azonban elmerülnek a korabeli filmsztárok és színházi estek világában, és Fejó megtanul filmezni, Karolának pedig komoly udvarlója akad, kitör az első világháború. Ekkor döbbennek rá arra, hogy a felszín alatt nagyon erős társadalmi és nemzetiségi feszültségek forrnak, a nagyhatalmi játszmák pedig pillanatokon belül a trianoni határokhoz fognak vezetni.
2022
 

Csatolások

 • Zagoni Balazs - Szamos-parti Hollywood.pdf
  1.9 MB · Olvasás: 43
Sziasztok! Ezeket a könyveket keresem
Mészöly Ágnes - Mesetorna
Stephens-Sarlós Erzsébet - Vulpi
Stiglincz Milán Varga Norbert - Kalimpa
 

Csatolások

 • 3824789.jpg
  3824789.jpg
  199.5 KB · Olvasás: 3
 • 10408273_5.jpg
  10408273_5.jpg
  60.9 KB · Olvasás: 4
 • 3578641_4.jpg
  3578641_4.jpg
  21.2 KB · Olvasás: 4

haata

Állandó Tag
Állandó Tag
Dániel András - Kiránduló kuflik

Biztosan sokan vannak köztetek, akik már régóta szeretnének egy jót kirándulni a kuflik társaságában. Nos, ebből a könyvből végre mindenki számára kiderül, hogy érdemes-e ilyesmiről álmodoznia. Annyit elárulhatunk, hogy egy nagy hátizsák meg egy jókora adag türelem mindenképpen kell hozzá!
Rendkívül kellemetlen, ha valaki éppen akkor veszíti el a sálját, amikor hideg van odakint. Zödönnel bizony ez történik, még szerencse, hogy a barátai Hildával az élen a segítségére sietnek!
Újra itt vannak a kuflik, hogy megmutassák, az elhagyatott réten sosem áll meg az élet!

Ha van igény kuflikra, szóljatok....

1717074508204.png
 

Csatolások

 • Kiránduló_kuflik.pdf
  8.8 MB · Olvasás: 62

haata

Állandó Tag
Állandó Tag
Dániel András - Kuflik és a vándorkaktusz

Különleges vendég érkezik a kuflikhoz: a vándorkaktusz, aki bejárta az egész világot. Nagyon sok szép helyen megfordult már, mégis nagy élmény neki, amikor új barátai, a kuflik körbevezetik az Elhagyatott Réten, és megmutogatják neki a kedvenc helyeiket. Amikor a kaktusz bejelenti, hogy továbbáll, a kuflik nagyszabású búcsúestet rendeznek neki. Nagyban folyik az ünneplés, amikor váratlanul kiderül, hogy nem csak kedves vendégüktől kell elbúcsúzniuk…

1717158740962.jpeg
 

Csatolások

 • Kuflik-és-a-vándorkaktusz.pdf
  5.8 MB · Olvasás: 59

titineni

Állandó Tag
Állandó Tag
Wilhelm Hauff: Hauff legszebb meséi 1959
Heinzelmann Emma rajzaival
borito.jpg
A gólyakalifa írójának, Wilhelm Hauffnak meséit nyújtja át e kötetben az ifjú olvasóknak a kiadó. Hauff irodalmi munkásságának legmaradandóbb termékei a mesék. Ezek közül is a legszebbeket válogattuk ki, és adjuk itt közre gyerekeknek szóló feldolgozásban, hogy a mi fiataljaink is szívükbe zárják a felejthetetlen, küzdelmes sorsú Orros törpét, a kis Mukkot, az álruhás kalifát és Szénégető Pétert, a népszerű Kőszív mese szenvedő hősét. Az író több mint száz évvel ezelőtt írta meg történeteit, melyeket azóta a világirodalom értékeiként tartunk számon. Nem ok nélkül: Hauff úgy egyesíti a tanulságost a csodálatossal, ahogy rajta kívül kevesen.

PDF 32MB:
 

Csatolások

 • Hauff_legszebb_mesei.epub
  3.6 MB · Olvasás: 28
 • Hauff_legszebb_mesei_MOBI.zip
  7.6 MB · Olvasás: 14

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
covers_182213.jpg
Walt Disney : Lambert, a bárányszívű oroszlán
A birkalegelőn nagy a várakozás. Gólya úr egymás után hordja a bébiket batyujában a megrendelőknek. Ám az egyik anyajuh tévedésből bárányka helyett egy oroszlánkölyköt kap. Lambertet, a bárányszívű oroszlánt kezdetben sok megaláztatás éri. Túl nagy a lába, túl hosszú a farka, és még bégetni sem tud. Ezért a többiek örökké csak csúfolják, és kinevetik. Ám elérkezik a nap, amikor Lambert egy csapásra hőssé válik…
 

Csatolások

 • Walt Disney - Lambert,a bárányszívű oroszlán.pdf
  18 MB · Olvasás: 33

titineni

Állandó Tag
Állandó Tag
Wilhelm Hauff: Hauff legszebb meséi 1959
Heinzelmann Emma rajzaival
Csatolás megtekintése 2002224
A gólyakalifa írójának, Wilhelm Hauffnak meséit nyújtja át e kötetben az ifjú olvasóknak a kiadó. Hauff irodalmi munkásságának legmaradandóbb termékei a mesék. Ezek közül is a legszebbeket válogattuk ki, és adjuk itt közre gyerekeknek szóló feldolgozásban, hogy a mi fiataljaink is szívükbe zárják a felejthetetlen, küzdelmes sorsú Orros törpét, a kis Mukkot, az álruhás kalifát és Szénégető Pétert, a népszerű Kőszív mese szenvedő hősét. Az író több mint száz évvel ezelőtt írta meg történeteit, melyeket azóta a világirodalom értékeiként tartunk számon. Nem ok nélkül: Hauff úgy egyesíti a tanulságost a csodálatossal, ahogy rajta kívül kevesen.

PDF 32MB:

új PDF link:
 
Oldal tetejére