Hastánc

M

maugly77

Vendég
Hastánc ruha készítés

Már többször volt téma a hastánc ruha készítés házilag, ezért most mellékelek hozzá videót is: :) Bár ez csak a felső.
Sajna nem találtam többet amit érdemes megnézni. :(

<object width="340" height="285"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/CPev8mcsCGo&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0x54abd6&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/CPev8mcsCGo&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0x54abd6&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="340" height="285"></embed></object>
 

balatonilany3

Állandó Tag
Állandó Tag
szijja! Ne is figyelj oda a negatív visszajelzésekre! Én például nagyon szeretnék megtanulni hastáncolni, csak a lakhelyemen nincs a közelben, és pénzem nincs, hogy eljárjak messzire és megtanítsanak ezrekért... Szóval elkezdtem itthon gyakorolni, amikor nem látja senki sem... Ehhez jól jönnek a zenék, amiket feltettetek. Köszi
 
M

maugly77

Vendég
Köszöntöm az újonnan érkezőket

Sok új nevet látok mostanában, nekik küldöm a következő videót:

<object width="580" height="360"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/sXuc4AVwcJk&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0x54abd6&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/sXuc4AVwcJk&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0x54abd6&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="580" height="360"></embed></object>
 

Syilia

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nagyon jó volt hétvégén a Bellydance Evolution Workshop és Show... :)
Volt valaki esetleg?

Szia Esly!
Igen, én voltam, és még azóta sem tértem magamhoz.
Jillina külön a szívembe zárta magát, amikor az utolsó ws végén elpityeredett a boldogságtól, hogy sikerült összehozni élete álmát. :00:
Rengeteget tanultam, nem csak új dolgokat, hanem magamról is. Már a korábbi ws-ok is nagy hatást gyakoroltak rám, ám ezek különösen sokat jelentenek. :ugras:
Nagyon jól éreztem magam, és nem lehetek eléggé hálás Anikónak, azért, hogy idehozta őket.:656::D
 

Esly

Állandó Tag
Állandó Tag
workshop

Szia Syilia!

Én két WS-on voltam: Heather és Kaeshi (vasárnap), aznap volt a Gála is. Szívesen részt vettem volna a többin is, de sajnos a keretem ennyit engedett. Úgy szerveztem, hogy ne kelljen kétszer felmenni Budapestre (Szentesről mentem - Csongrád megye).
Sok újat tanultam én is és nagyon jó hangulatban telt a ws. :)
Próbálok Sadie ws-ra is eljutni júniusban...
 

Korinna Said

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm :) Sadie az nálam is nagy kedvenc. Most épp az ő dvdire gyakorolok, h ha eljutok a ws-ra akkor már ismerősek legyenek a kombinációi :)
 
M

maugly77

Vendég
Nagy itt a csend mostanában. Hol vagytok csajok? :)

<object width="660" height="405"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/2PBdNJcQcp4&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0x54abd6&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/2PBdNJcQcp4&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0x54abd6&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="660" height="405"></embed></object>
 

maryoconnell

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én is szeretnék csatlakozni hozzátok, mert imádok hastáncolni! Nagyon sokáig táncoltam különféle stílusokban (versenytánc, sszínpadi tánc) mire végre rátaláltam a hastáncra - és sajnos nagyon sok idő telt el, amíg lehetőségem lett arra, hogy tanuljam is. Sajnos a piszkos anyagiak miatt most ismét nem tudok eljárni órákra, addig is maradnak a régi koreográfiák, a dvd-k és persze a "csak úgy táncoljunk egy kicsit"!
 

Korinna Said

Állandó Tag
Állandó Tag
Hoztam egy pörgős kis zenét, lehet rázni! :)

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Z1x-rsEII2g&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Z1x-rsEII2g&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
 

Esly

Állandó Tag
Állandó Tag
maugly77!

Voltam tavaly Merci WS-on és épp ezt a Shaabi koreográfiát tanította nekünk. :)
 

Szreni

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy nem tudjátok-e véletlenül, hogy hol lehet kapni veil poit? egy koreográfiaát szeretnénk csinálni vele és kellene minnél hamarabb.

Előrei is köszi.
 

Korinna Said

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Szreni! Sajnos én még nem láttam sehol ilyesmit, de szerintem írj Sefirah-nak (Áncsán Anikó), mert ő rendszeresen szokott külföldről rendelni ujjcin-t és legyezőfátyolt, és gondolom, hogy poi-t is rendel, ha igény van rá. Elérhetősége: [email protected]
 

macsek65

Állandó Tag
Állandó Tag
Fölrakok egy veil poit koreográfiát, hogy aki nem ismeri a hastánc eszközeit, ő is tudja miröl van szó.


<EMBED height=385 type=application/x-shockwave-flash width=480 src=http://www.youtube.com/v/ulxXo8hPv7I&hl=en_US&fs=1& allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></EMBED>
 
M

maugly77

Vendég
Vitális Anna Hastánc Mestertanár

Sziasztok!
Ezt a levelet Vitális Anna honlapján olvastam:

Egy levél Neked: VÁLASZ A KÉRDÉSRE: MIÉRT ÉPP EZ AZ ÉLET FORMA?? - OLVASD EL!!

EGY LEVÉL NEKED, MERT ELKEZDTÉL EGY OLYAN DOLGOT, AMI GYÖNYÖRŰ ÉS KÖNNYŰNEK TŰNIK.
EZ EGY MÁS "VILÁG ". AHHOZ, HOGY MEGÉRTSD, NEM ÁRT EGY-KÉT JÓ TANÁCS ÚTRAVALÓUL. KÍVÁNOM ,HOGY MEGTALÁLD TESTED LELKED GYÖNYÖRŰSÉGÉT EBBEN A VILÁGBAN . AMIT ÍROK SAJÁT JÓ ÉS ROSSZ TAPASZTALATAIMBÓL MERÍTETTEM, ÍGY BÁTRAN ADHATOK TANÁCSOT, HISZEN HUSZONHÉT ÉV ÁLL MÖGÖTTEM (HASTÁNCBÓL CSAK HUSZONKETTÖ).
ÉN SEM KEZDTEM MÁSKÉPP A TÁNCOT MIT AHOGYAN MOST TE. KOMOLY MUNKA ÁRÁN JUTOTTAM EL IDÁIG, DE MEGÉRTE. PERSZE NEM KELL MINDENKINEK FANATIKUSNAK LENNIE, DE A MOZGÁS, AZ EGÉSZSÉG MEGŐRZÉS ORVOSOK ÁLTAL SEM VÉLETLENÜL JAVASOLT.!!!
SAJÁT MAGUNK MIATT TEGYÜK, NE MÁSOKÉRT!!!!!!!!!
ALAP SZABÁLYOK A TÁNCBAN !!!! HA EZEKET NEM TARTOD BE, AKKOR EL SE KEZD, MERT MINDEN, CSAK TÁNC NEM LESZ BELŐLE . (de örömömöd ,és sikerélményed sem.)
NEM AZ SZÁMÍT, HOGY HÁNY KILÓ VAGY, HANEM AZ, MENNYIRE HAGYOD MAGAD KIKAPCSOLNI, A MOZGÁS ÉS A JÓ HANGULAT MENNYIRE TUDJA ELFELEDTETNI VELED A GONDJAIDAT....EHHEZ TE IS KELLESZ, ÉS EZ NEM KÖNNYŰ FELADAT.
NE KEZDJ ÚGY EL EGY FOGLALKOZÁST, HOGY "NEKEM EZ NEM MEGY", MERT EZ SZINTE BEKÓDOLJA A LELKED, ÉS VALÓBAN NEM FOG MENNI... EHELYETT A "MEGPRÓBÁLOM... MIÉRT NE" KÓDOT JAVASLOM.. EZ MÁR BEVÁLT.
NEM KELL MINDENKIBŐL VERSENY TÁNCOST ALKOTNI, DE EGY BIZONYOS SZINTET EL KELL ÉRNI, CSAK ÍGY LEHET SIKERÉLMÉNY.. TEHÁT HAGYD MAGAD, NEKED LESZ KÖNNYEBB. TUDOM, NÉHA FÁRASZTÓ MINDENRE FIGYELNI, HOGY A SIKERÉRT ITT IS MEG KELL DOLGOZNI, DE HIDD EL, MEGÉRI. .....
1)- BEMELEGÍTÉSNÉL SOHA NE TÉGY HIRTELEN MOZDULATOT--LÉGY PICIT TÜRELMES A TESTEDHEZ!
2)- A "HÚZD KI MAGAD" NEM EGYENLÖ A HOMORÍTÁSSAL,VAGY A MELLKAS ELŐRETOLÁSSAL. NYÚJTÓZKODJ FELFELÉ, KEZD A KARRAL, ÉS FEJEZD BE A MAGASLÁBUJJHEGYRE ÁLLÁSSAL. ISMÉTELD TÖBBSZÖR, ÍGY A TEST MEGSZOKJA AZ EGYENES TARTÁST.
3)- A KAR,ÉS A KÉZFEJ CSAK EGYÜTT AD ÖSSZHANGOT A MOZDULATSORBAN, EZÉRT KÜLÖN ÜGYELJÜK RÁ.! A KAR, A KÖNYÉK ÉS A FELSÖKAR TARTÁSÁTÓL LESZ GÖMBÖLYŰ. A NYÚJTSD KI A KEZED EGYENLÖ A FELSÖKAR EMELÉSÉVEL, ILL. ELÖRE NYÚJTÁSÁVAL. A CSUKLÓ SOHASEM "HANYAG" MINDÍG "TARTOTT" UGYANÍGY A KÉZFEJ IS. A MOZDULATSOR NEM A CSUKLÓBÓL, HANEM A FELSÖKARBÓL INDUL ,ÉS AZ UJJAK HEGYÉN VÉGZŐDIK.!!!
4)-A LÁBAK MINDÍG PICIT FESZESEN TARTANAK, HISZEN AZON ÁLLUNK, EGYENSÚLY SZEMPONTJÁBÓL PEDIG ELENGENDHETETLEN, HOGY STABILAN TARTSUK. A LÁBFEJEK PICIT KIFELÉ, "V" BETŰ FORMÁBAN ÁLLNAK. A TÉRDEK SEM KIFELÉ NÉZNEK, HANEM MINDÍG ELŐRE.
5)- A FEJ ELŐRE NÉZ MINDÍG SZEMBE, (ELLENÖRIZNI A MOZDULATOT LÓGÓ FEJJEL NEM LEHET.)
6)- AZ ALAP BEMELEGÍTÉSNÉL MINDÍG FIGYELJÜK MEG AZ IZMOK, A TEST REAGÁLÁSAIT, BÁR KICSIT UNALMAS, DE FONTOS A LAZÍTÁS, ÉS KÉSŐBB EZEK A MOZDULATOK --FESZÜLÉSEK -- HOZZÁTARTOZNAK A TÁNCHOZ. TEHÁT HA ERRE NEM FIGYELÜNK, HANYAGUL CSINÁLJUK "MINDEN IZOM ODAFIGYELÉS NÉLKÜL ", AKKOR SAJNOS KEZDHETJÜK ELÖRŐL. ÍGY EGY KISSÉ NEHÉZ HALADNI A TÁNCMOZDULATOKNÁL, VAGYIS, SAJÁT MAGUNKAT HÁTRÁLTATJUK.
7)- FIGYELNI A RITMUSOKRA SEM ÁRT. HA BELEGONDOLUNK--MINDENNEK RITMUSA VAN, BÁRMIT, AZ UTCAI SÉTÁT IS HOZHATNÁM PÉLDÁNAK. A ZENE RITMUSA ÉS HANGULATA RÁNK IS HAT, GONDOLJUNK PL. EGY SZOMORKÁS, VAGY EGY VIDÁM ZENÉRE. UGYANÍGY A MOZDULATOK ZENE ÉS HANGULAT FÜGGŐEK. ÉS SOROLHATNÉK MÉG EZER DOLGOT, HOGY MI MINDENRE JÓ MÉG EZ A KIKAPCSOLÓDÁS, DE INKÁBB FOLYTASSUK...
8)- MOST NÉZZÜK EGÉSZSÉGÜGYILEG MIRE JÓ EZ A FAJTA MOZGÁS---
A TERHELETLEN GERINC (AMIKOR KIHÚZOD MAGAD) A NYAKFÁJDALMAK, GERINC FÁJDALMAK MEGSZÜNTETÉSÉRE ALKALMAS. A KAROK ÉS VÁLLAK HELYES TARTÁSA HOZZÁTARTOZIK A HÁT ERÖSÍTÉSÉHEZ. AZ ALHAS ÁLLANDÓ NEM TÚL ERŐS BEFESZÍTÉSE MENSTRUÁCIÓS PANASZOK ENYHÍTÉSE--PETEFÉSZEK ÉS MÉH ERÖSÍTÉSÉRE IS SZOLGÁL.
LÁBTARTÁS (AMIKOR ÁLLANDÓ ENYHE FESZÍTÉSBEN TARTOD) COMB- VÁDLI-BOKA ERŐSÍTŐ. MAGASLÁBÚJJHEGY - A TALP ÉS A HARÁNT IZMOK ERŐSÍTÉSE --"LÚDTALPASOKNAK" KIFEJEZETTEN JÓ GYAKORLAT.
A HAS ÉS ALHAS MOZGATÁSA BÉLRENDSZERI PANASZOKRA NAGYON HATÁSOS.....
EGYSZÓVAL EZ A MOZGÁS FELÉR EGY NAGY TÁL EGÉSZSÉGGEL ...ARRÓL NEM IS SZÓLVA, HOGY FELÜDÍT, KIKAPCSOL, ÉS MÉG SIKERÉLMÉNYT IS NYÚJT..
HÁT KELL ENNÉL TÖBB?????
JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁN NEKED - VITÁLIS ANNA MESTERTANÁR.

NE FELEDD, NEM AZ ÉN ÉRDEKEM, HOGY JÓL ÉREZD MAGAD , MINDEN MIATTAD TÖRTÉNIK ÉS ÉRTED.
 

Korinna Said

Állandó Tag
Állandó Tag
Milyen igaz! Köszi Anysah!
Ez most nekem nagyon jókor jött, mert 1hét múlva hastánc klubbot indítunk az egyik ismerőssel itt a lakhelyemen. No nem oktatást kell elképzelni, csak kicsit szeretnénk megmozgatni az embereket. És köztudott, hogy táncolni jobban szeretnek az emberek, mint tornázni :) A leírtak segítenek, hogy mire hívjam fel a figyelmüket :)
 
Oldal tetejére