ho'oponopono

daibo

Állandó Tag
Állandó Tag
Az jutott eszembe, mi lenne, ha lemondanánk arról az igényről, hogy bizonyítékokat gyűjtsünk saját tapasztalat helyett? Mi lenne, ha az említett személyek személyes dolgait nem mosnánk össze, azzal amikről beszéltek? Számomra nagy megkönnyebbülés volt, amikor el kezdtem úgy olvasni, hallgatni őket és másokat, hogy üzenetet , ötletet hordoznak számomra, amelyekkel vagy élek vagy nem. Amíg bizonyítékokat keresek, addig azt is megmondom, elvárom, hogy az hiteles legyen ám. Ekkor még mindig másoktól függök. Ezek az üzenetet hordozók, közvetítők sincsenek kész, és benne van a pakliban, hogy egy területre sok figyelmet tesznek, míg más területeket az életükben elhanyagolnak. Hány ember van így! Én is számtalanszor tapasztalom, hogy valakivel beszélgetek, intuitíve mondok neki dolgokat, olyanokat amelyekkel tud magán segíteni, de én magam nem csinálom. Sokszor azt se tudom mit mondtam, csak pár hét múlva kapok egy visszajelzést, hogy akkor az milyen sokat segített nekem. És fordítva is történik, amikor én hallok meg valami számomra fontos, de a másik ember számára lényegtelen információt.
Szerintem a hitelességről a saját tapasztalat alapján döntünk. Amikor egyedüli üdvözítő javaslatot hallok, azonnal kikapcsolok és megyek tovább...
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
lemondanánk arról az igényről .... ? vigyázat messziről indítok..
(szeretem a késést feltevőket hasonlóan működöm magam is)

gondolat kísérlet... legyőztem Chak Norrist szkanderben :)

igaz ez?(amit mond...) lehet győzni ? (győzni lehet?) (őt le lehet győzni ? személy )
természetesen minden pillanatban.. minden kérdésre más a válasz mi több minden embernek...

tehát a kérdések a fontosak és nem annyira a válaszok hiszen elavulnak...

mért keressük az igazságot és a hitelesség miért számít ennyire ?
az érzések szintjén egyformák vagyunk ezért tudunk olyan jól bele érezni a másik helyzetébe

ha megtalál vki egy "életigazságot" az mindannyiunknál működik.. ez igaz is az érzelmek szintjén
szomorúság mindenkit zártabbá az öröm nyitottabbá tesz (önmagához képest )

már nem annyira igaz ha biológiánkról van szó ... de még midig rengeteg az azonosság tehát a só fogyasztásnál még számba-vehető :)
(az egyéb "anyagok- állapot miatt)

és nagyon mások vagyunk gondolatainkban céljainkban hogyan kapcsolódhatunk mégis ? ... a jobb agyfélteke rendelkezik..
valószínűség számítási képességgel ( pl az autó sebességének összehasonítása saját sebességünkkel a megfelelő távon)
igen ám de ehhez szüksége van a teljes szituációra ill az egész kiindulási halmazra csak egész rendszerböl tud dolgozni..
ezért nézi h hiteles e
h aztán megnézhessük működne e nálunk... ezért akinek nem látunk az életébe... úgygondolom számunkra számolhatatlan...

a másik dolog h az egó... a tanulás révén jön létre.. "ö" a tudást tanulást ekként értelmezi és... védi
a emberi kultúra számos gondolati mintát őriz és ad tovább ennek már nevet is adtak... un "mémek"
( pl Chak Norrist ereje, a szóda készítés technológiája a sakk szabályai... cipő kötés módjai stb mind mémek )
melyek állítólag nagyon hasonlóan működnek mint a gének...
(versenyeznek divatba jönnek változnak fejlődnek átértékelődnek kiiktatódnak...)
de ettől még lehetnek hasznosak károsak feleslegesek és ideiglenesen hasznosak is...

nem véletlen h nagyon sok hétköznapi szleng szavunk eredeti jelentésben épp az ellenkezőjét jelezte
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
of technika ördöge.. természetesen ... helyesen
(szeretem a kérdést feltevőket hasonlóan működöm magam is)
on
 

bakmagus

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,
többen is vagyunk, akik nem tudjuk pontosan megmondani, hogyan és miért működik ez a módszer.
Sokszor mantrázom ezeket a szavakat, ha körülöttem vagy bennem feszültség van. Egyszerűen csak elindul a mantra a fejemben és nagyon szépen tudok figyelni arra, aki éppen fröcsög vagy panaszkodik . Egyrészt nem tud a negativitásával lehúzni. Másrészt --és ez az igazán érdekes-- egy idő után érzem, hogy a fejem teteje bizseregni kezd és valami nagyon jó érzés jön be felülről. Nagyon szeretem ezt az állapotot. Ilyenkor "áldott" állapotúnak érzem magam.
Tehát valamit csinálnak a szavak nálam, az biztos!
 

daibo

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,
többen is vagyunk, akik nem tudjuk pontosan megmondani, hogyan és miért működik ez a módszer.
Sokszor mantrázom ezeket a szavakat, ha körülöttem vagy bennem feszültség van. Egyszerűen csak elindul a mantra a fejemben és nagyon szépen tudok figyelni arra, aki éppen fröcsög vagy panaszkodik . Egyrészt nem tud a negativitásával lehúzni. Másrészt --és ez az igazán érdekes-- egy idő után érzem, hogy a fejem teteje bizseregni kezd és valami nagyon jó érzés jön be felülről. Nagyon szeretem ezt az állapotot. Ilyenkor "áldott" állapotúnak érzem magam.
Tehát valamit csinálnak a szavak nálam, az biztos!
A működés lényege: felelősségvállalás. Azon alapul, hogy mindenért, de mindenért, ami történik az életemben, amit tapasztalok, én vagyok a felelős. Belőlem indul ki, teljesen mindegy mi a tartalom: konfliktus, viselkedés elutasítása, egy papír fecni a földön, szmog, vihar, politikusok, bankok, földrengés, bármi, amit tapasztalok, belőlem indul ki. Ha ezt elfogadom, még akkor is, ha nem értem, ha fogalmam sincs hogyan teremtettem, hogy van köze hozzám, akkor az adott tartalommal szembeni ellenállásom feloldódik, testemben a kapcsolódó feszültség kilazul... ez a gyógyulás... elengedés... elfogadás... felelősség.... szabadság, hiszen ráérzek a saját erőmre, arra, hogy kizárólag tőlem függ, mit tapasztalok az életemben, a mindennapjaimban, a másodperceimben....
Az alapelv egyébként a Csodák tanításából van (A Course in Miracles).
 

Örökmozgó

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nagyon érdekes kérdés, hogy az ember meddig mehet el ebben a "magad alakítod az életed" dologban...

Szerintem már ott elbukunk, hogy egészen pontosan mit jelent a "magam"? Hol kezdődik és hol végződik az "én"? Milyen mély a mélytudat ;)...?

Pár éve halt meg Barbel Mohr, ő írta az "Rendeld meg az Univerzumtól" könyveket. 46 éves volt, két kisfiu maradt utána. A diagnózis: kiégés és rák. Nem hiszem, hogy ezt rendelte volna magának. Magyarországon nem sok minden jelent meg a haláláról, de német oldalakon utánanéztem. Nem beszélek jol németül, de volt egy oldal, ami azt taglalta, hogy mások is akik leegyszerüsítették a hawaii kultúra módszereit csúnya halált haltak fiatalon. Barbel Mohr pedig a legutolsó könyveiben hoo... val foglalkozott.

A magam részéről nem igazán hiszek ebben a hawaii-filózófia visszavág típusu dologban...De azért érdemes elgondolkodni azon, hogy valóban képesek vagyunk-e mindent a kezünkben tartani?

Vagy ott van Jerry Hicks (Kérj és megadatik stb). Szinte minden könyvükben kérkednek, hogy annyira hisznek a saját gondolataik teremtö hatásában, hogy betegbiztosításuk sincs. Mégis láthattunk képeket Jerry Hicksről kemoterápia után. Tudjuk, hogy elvesztette a harcot: meghalt leukémiában.


Sziasztok!
Én azt gondolom,hogyha csak pár embernek tudtak erőt adni a könyveikkel és "csak" pár lelket ,életet mentettek meg...vagy csak kaptak még egy kis időt...akkor IGEN,HITELESEK!
Magam,mint segítő konzulens ,küldtem már pl.Germán medicinás szakemberhez klienst,aki minden diétáról lebeszélt olyan beteget,akinek bizony ez létfontosságú volt. Szerencsére neki (és ezeken az oldalakon is) elég gyakran szajkózom a TEST-LÉLEK-SZELLEM egységét. Kevés hittel,de szorgalommal lett egészséges.
....és volt erős hitű ,mindent vállaló ismerősöm ,aki ma nincs köztünk...

Én azt hiszem nem feltétlenül a kérkednek a jó kifejezés. Úgy hiszem erőtlennek hatnának,ha azt mondanák,próbálgasd és talán neked sikerülni fog. ...Szerintem néha elviszi őket a lelkesedés ,lelkesítés.
Olvastam ezeket a könyveket és rám is nagyon hatottak..igaz szerencsés módon azért bedobtam a gyógyteámat is és elhagytam az ételt ,ami nem tett jót.
Nehéz ügy tanácsadónak is lenni...
Bizony engem is ért sok lelki bánat,amivel kicsit megjártam a padlót...de volt ,akinek akkor is tudtam segíteni és ez erőt adott nekem is.
Mindenki FELELŐS a maga életéért. Engem pl. nem lehetne egy jó spirituális könyvvel lebeszélni pl. egy diétáról,ha nekem az szükséges.
....és igen ,szerintem létezik egy magasabb szempont,erő,Teremtő ,kinek mi tetszik..."akik" jobban tudják ,életfeladatunk,vállalásunk érdekében ,minek kell történnie.....még ha ez nekem sem mindig szimpatikus!:oops:


Hitelesek maradnak ők ezek után?
 

vague

Állandó Tag
Állandó Tag
Elolvastam Joe Vitale Ho' onoponopo könyvét!
Sokat tanultam belőle!
Kiváncsi vagyok azonban hogy a gyakorlatban hogyan működik!

Van tapasztalatotok?

Szeretettel:Kata
 

bakmagus

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Kata,
hogy pontosan hogyan működik azt nem tudom. A meggyőződésem viszont egyre erősebb a következőkben: Az én világomban én vagyok a saját filmem rendezője. Tehát minden, de minden amivel találkozok életem folyamán az én tervezésem. A problémák is. És ha nem tetszik amit tapasztalok, akkor elkezdem a tisztogatást. Például ezzel a négy szóval. Amit abban a pillanatban érzek, hogy nem szippant be a probléma, hiszen az agyamat kitölti a mantra. Ha nem nyel el a dolog, meg tudom szemlélni távolabbról is az eseményeket. Ez egy újabb pozitívum. Majd a további mantrázás következtében- nálam így történik-megnyugszom és azt érzem, hogy valami nagyon jó tölt el.Nevezhetjük akár szeretet energiának is.
Tapasztalatom szerint minden helyzetben segít!
Jó gyakorlást
bakmagus
 

vague

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Bakmagus!
Köszönöm a válaszodat s a tapasztalatodat!
Gyakorlom már én is s kellemes érzések megtapasztalásában van részem!
Igen én alakítom a saját világomat.
S csak én tudom kijavítani a rossz döntéseim következményeit is.
A négy szó mantrázása nekem is segít könnyebben megélni a hétköznapokat s hozzásegít hogy szeretetteli életet élhessek!
Sok sikert kívánok ehhez Neked s Mindenkinek!
Szeretettel:Kata
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
tudni hol a helyünk... felelős vagyok de- és nem...mindenható
minden este meg mutatkozik semmiségünket az irgalmas gyógyítónk a világ űr ..
s mindennap a nap mutatja, mily hatalmas csoda az élet
 
A könyvet én is olvastam, szerintem fantasztikus.
Bár én azon túl, hogy a monitorom elé ki vannak írva a könyvből megismert "aktíváló kifejezések", valójában nem használom őket a hétköznapokban, de ha rápillantok a cetlire, akkor mindig jó érzés lesz bennem.....
 

Zsannia

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagy kár, hogy elakadt ez a topik: Visszaolvasva rendkívül érdekesnek találom és ami meglepett, hogy többnyire ma se fogalmaznék másképp.

Sziasztok!
Valaki esetleg nem végezett el hoponopono tanfolyamot? Dr Joe Vitale oldalon láttam.
Csak mert a könyvben következetesen azt írja hogy el kell végezni hogy jól tudd használni..
Valaki esetleg?
Köszönöm!
Zsani
 
Oldal tetejére