Illegális bevándorlókra vadásztak az Egyesült Államokban

Melitta témája a 'Amerika' fórumban , 2006 Június 15.

 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Egy országos razzia keretében több mint kétezer illegális bevándorlót vettek őrizetbe az elmúlt két hétben az amerikai hatóságok - vált ismertté szerdán Houstonban.
  </BEVEZETO>[​IMG]
  <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=5 width=470 align=center border=0><TBODY><TR><TD class=cikk-test id=cikktest width=470 colSpan=2>Hivatalos közlés szerint az őrizetbe vettek fele büntetett előéletű. Közöttük betörők, tolvajok, pedofilok és jelentős számban olyan bűnözők vannak, akiket egyszer már kitoloncoltak az Egyesült Államokból, de egyfajta sajátos "honvágy" illegális visszatérésre késztette őket. A "Vissza a feladónak" fedőnevet viselő hadművelet már május végén megkezdődött, mégpedig több hónapos előkészületek után.
  Az őrizetbe vettek közül nyolcszázat már visszatoloncoltak hazájukba. Több mint százhúsz ellen különböző bűncselekmények elkövetése miatt vádat emelnek, s akár húsz évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik őket.

  </TD></TR></TBODY></TABLE>
   
 2. majic12

  majic12 Új tag

  az szép 20 évet ilyen kispitiáner bünökéert , itt megeröszakoljuk felgyujtjuk 15,
  na oda se megyek :D
   
 3. Hahalman

  Hahalman Állandó Tag

  Uram atyam! Ha a pedofilia es a betores 'kispitianer' bunoknek szamitanak Mo-n - akkor mi szamit nagynak?:shock:
  Haaat... remelem, tulelik a veszteseget...:mrgreen:
   
 4. Fenyő

  Fenyő Állandó Tag

  majic csak utalni akar a hetekben történt törvényi ítélkezésre.
  Egy lányt megerőszakoltak felgyújtottak és 15 évet kapott a srác de valószínű hogy jó magaviseletért 10 év múlva kiengedik, társak persze nem kerültek elő (pedig feltételezések szerint voltak)
   
 5. romesz

  romesz Állandó Tag

  Ami engem zavar az illegalisokkal kapcsolatban, hogy mikor autoval jarom a varost es a helyi epitoanyag vagy kerteszti uzletekhez kozeledek, mindenutt 20-100 tenfergo ferfit lehet latni. Termeszetesen ezek alkalmi munkara varnak, de szinte kivetel nelkul egyik sem beszel angolul illetve nagyon minimalis szinten.

  Amit nem ertek, persze biztos van ra torveny, hogy miert nem zarja le a kornyeket a bevandorlasi hivatal es szedi ossze ezeket az embereket.
  Talan akkor a rengetek munka nelkuli de legalis ember is munkahoz jutna.
   
 6. V.T.

  V.T. Állandó Tag

  romesz

  Mert talan nem erdekuk.talan most kezdik majd egy picit komolyabban venni a dolgot.De csak egy picit...
   
 7. Larissa45

  Larissa45 Állandó Tag

  El tudnátok magyarázni, ha valaki turista vízummal megy ki USA-ba (ami ugyebár egy fél évig érvényes), milyen státuszban tud ennél tovább kint maradni?
  Hogy működik ez?
  Kit és miért toloncolnak haza (nem bűnözőt)?
  köszi L.
   
 8. foonix

  foonix Kitiltott (BANned)

  AMERIKABAN
  csak addig amit BEUTNEK az lehet akar csak egy het is
  UGYEBAR !!!!... de lehet SEMMI IS !!! UGYEBAR !!!
   
 9. ujbeszel

  ujbeszel Állandó Tag

  Ha tovabb maradsz, akkor illagalis statusba kerulsz. Az illegalais status nem nagyon erdeklni a rendoroket, birosagot (pl gyorshajtas miatt), leszamitva Arizonat jelenleg. Ha megis elkap az ICE es legalisan mentel be az USA-ba, akkor nem fognak csak ugy kivagni, birosagi targyalas lesz stb, de legalabb az ertekeig elviheted nem kell mindent ott hagynod. Szerintem nagyon nem kell aggodni, bar kerdeses hogy megeri-e illegalis statusban lenni kint? En 5 evig voltam. Nem tudom nennyire erdemes az Obama fele "amnesztiara varni".
   
 10. ujbeszel

  ujbeszel Állandó Tag

  Mondjuk azt sem hiszem el, hogy ha akarnak nem tudnanak mindenkit osszefodosni. Pl megnezni a Bank of America szamlakat ami SSN nelkul van megnyitva... Bar meg csak azt sem kellene, csak ne kaphass rendszamot pl. A kormanyzatnak ez igy jo, nem is nagyon akarnak szerintem rajta valtoztatni. Elobb utobb persze fognak. Lehet hogy majd 100 ev mulva :)
   
 11. ujbeszel

  ujbeszel Állandó Tag

  Amugy velemenyem szerint az USA-ban eleg jo a kozbiztonsag (perzse nagyvarosok bizonyos reszein nem, de az a vilagon majdnem mindenhol igy van).
   

Megosztás