Isten és más mesék - 2013

Szpacsi1

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt viszont én nem értem :o

Örülj neki, ha nem érted! :hurra: Akkor ez 2 dolgot jelenthet:
--Nem vagy bűnős
-- nem volt rossz és nehéz életed ....

Vagy csak egyszerűen azt, hogy tanulatlan, "félművelt", felszínes tudású vagy :( -- viszont az nem baj. :dr_103::dr_4:
Így lehetsz boldog (a Földön is már), és így üdvözülhetsz, így mehetsz a Mennyországba! :) ;)
(....a legegyszerűbben s a legkönnyebben .. :) )

Az Igazság megtalálásához több út is vezet; nem csak a a Biblia..... De a BIBLIA A JÓ! A Biblia a legjobb!! Az az egyetlen igazán jó út!
Járjad végig te is ezt az utat Jászladány, ha ez a Te utad...-- De mindenki másnak is ezt tanácsolom a legjobb szívvel.

Én ismerem még a sumér teremtéstörténetet is, a maja -- tolték újvilági mitológiát is egy kicsit, stb. .... De azok nem a legfontosabbak a mi számunkra, Közép-Európai emberek számára. :) )

Te is ismered például, Jászladány, valamennyire az indiai mitológiát? Ugye? Hallottál már Mahábharátáról, a Rámajánáról, stb. .... Visnu isten? Krisna, Síva, Bráhma istenek? Hmm? -- De nem hiszel benne! Nem követed! :) :dr_4: Ugyanez a helyzet a kínai, japán hitvilággal, mitológiával is, igaz? Nekem is. Számomra ezek az utóbbiak például azért visszataszítóak, mert tele vannak sárkányokkal, gyűlölettel, kígyókkal, stb. :mad2:
Sok ott a HARC nagyon. Már-már művészi szintre fölfejlesztve... a testi küzdelmeket, egymással. .... :( Nem kedvelem, mint ahogyan a bármilyen erőszakot, verekedést sem.
 
Utoljára módosítva:

Szpacsi1

Állandó Tag
Állandó Tag
Na most az egyetlen, vagy nem az egyetlen? ;)

Szerintem nem az egyetlen. ;)

Nekem, legalábbis. (Én pl. már annyi minden mást is "összeszedtem" .. ..) :dr_38: De ezek nem ellentmondásosak! Egybehangzóak, egybevágnak, nem cáfolják egymást meg.

A Biblia nem az egyetlen, hanem csak egy újabb, fejlettebb forrás, mely a Lélektől ihletődött! A Szent Lélektől!

Korábban a Zarathusztra-féle Zend-Aveszta is a Szentllek ihletésére született mű volt. De maga Zarathusztra azt mondta magáról, hogy ő csak egy "szerény dalnoka" az Istennek.
 
Utoljára módosítva:

Szpacsi1

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért ezt a Harry Potter-féle bölcsességet gondold egy kicsit át. Ha nem tudod, honnan származik a tudásod, honnan tudod, hogy igaz amit tudsz? ;)

Tudni kell a forrást.

Thoth például állatólag magától a Halál Uraitól (vagy a Élet-Halál uraitól?) (vagy a Karma Uraitól, a Sors Uraitól?) tudta meg azt, hogy a Teremtő Isten teremtette a teret.
A tér azonban nem végtelen. Határolják a tér görbületei (dimenzió-elhajlások), és angyalok. Ezt mondta Thoth.
(Thoth a Bölcsesség Istene volt az ókori Egyiptomban, a mennyei Egyiptomi Birodalomban.
Atlantiszról származott. Közülük is a marsiak utódjaitól.

Az Időt pedig először meg kellett teremtenie a Teremtőnek, Elohimnak, a Mindenható mennyei Atyának (az Istennek), hogy Örökkévaló lehessen ő. Mármint az Isten.

:) :)

Tehát, készen volt a tér, majd az idő, készen volt a világ. Az egész fizikai világ.

Az Istennek korábban, amíg a világ nem létezett, "élete volt önmagában" -- mint ahogyan ezt a teológia dogmája (igazsága) is tanítja, a hittan-tankönyvekben, vagy a Hittudományi Egyetemeken.
 

Szpacsi1

Állandó Tag
Állandó Tag
Kell. Kell ellenőrizni. Hogy bízhassunk benne. A bizalom alapja az ellenőrzés. ...... :D :)

De én hogyan tudnék mindent leellenőrizni? Nincs nekem akkora tudásom.... Mindenre kiterjedő, számítógép-agyam.... az én fejem sem káptalan.. Sajnos.
De amit csak tudtam, leellenőriztem.
A többi esetben sokszor csak a megérzéseimre, vagy a "privát hitemre" tudtam támaszkodni, hagyatkozni. Megelőlegezett bizalommal, sokszor. Melyet azután később a többi kutatási eredményem bebizonyított és igazolt. (Vagy éppen megcáfolt -- de akkor természetesen elvetettem azt, egy egyszerű logikával gondolkodva, és józan paraszti ésszel.)

Értelmemet és az érzelmeimet is használtam; és próbáltam minnél intelligensebb lenni, minnél intelligensebben kutatni / tanulni.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Akkor Satanel = Jehova = Jézus Krisztus.
Vagy a teológia téved. A teológia a világosság. (Az egyház.)
A filozófia a Fény. Akkor nekik lenne igazuk?
Thot aki a 'mennyei' (fényes, virágzó) Egyiptomi Birodalmat vezette, azt mondta, hogy amíg fény, filozófia lesz a Földön, addig a jó. Mert utána az emberiség hanyatlása fog megkezdődni!
De: Thot keresztényi értelemben pogánynak számít....!!! Olyannak, mint egy gnosztikus, szabadkőműves!!!
Thot azt vallotta, hogy csak a Jó Istent, az Úr Istent érdemes követni, és ő is ezt tette.
De az nem Sét!
Az nem Jahve!
Tehát akkor Jézus Krisztus sem lehet!
Jászladány azt írta nekem, hogy Jahve = Jézus Krisztus.
Akkor ez nem lenne igaz?
Hisz a katolikus egyház is azért egy "Jahve-imádó" egyház, mert Jézus Krisztust imádja!

Én hiszek neked Kicsi Fecske, de az emberek tömegei nem fognak áttérni a te hitedre!
Ahhoz jobban ki kéne fejtened, meg kellene magyaráznod, satöbbi, satöbbi.
Különben téged is csak lepogányoznak, leateistáznak, leeretnekznek, és nem vesznek figyelembe. Még ha igazad is van.

Ugyanannak az Istennek(Elohimnak) a fia Satanel, mint Mikael.!
Eszerint ha Jézus Krisztus nem ő, akkor csakis Jahve isten fia lehetne...Ugyanúgy, mint ahogy pl. Enlilnek Ninurta a fia. ....

Szóval a kérdés: Melyik Istennek a fia Jézus Krisztus? Elohim-é, Vagy Jahve-
Az én válaszom: Elohim-é.
Jahvéé nemigen lehet ..... o_Oo_O:confused::confused: Mert akkor Mihály is Jahve fia kellene hogy legyen. Márpedig Mihály NEM Jahve fia. Épp azért nevezik Mika-El-nek, mert El isten fia, a Teremtő Atyáé.

Ezt már maga Mózes sem tudta eldönteni, i. e. 1200. körül: Ki az Isten, Elohim, vagy Jahve? Ez 2 különböző isten, nem ugyanaz az entitás.
A zsidók számára az Isten Jahve lett, az Örrökkévaló, az Úr.
De a későbbi keresztények számára viszont, a Jézus Atyja, az Atya Isten (El) lett az isten, aki a Mindenható.


Elohim az Isten, szerintem!!
És az Úr -- ő Mammon... Az "Ördögatya". Séth-Jehova.
{ mammon / matéria / anyag.... }
Ezenkívül Janve az Örökkévaló, az Idő. Az időnek kezdete volt, de vége nem lesz. Az örökkévalóságig, a végtelenségig tart.

Abban nem hiszek, hogy van még egy "plusz ördög" is, és az ő fia volna Jézus, mondjuk, Luciferé, vagy a gonoszé, az ellenségé, a Sötétségé, Ahrimáné stb. ......
...és, hogy akkor Jézus végig hazudott nekünk, átvert minket, és becsapta az emberiséget, mint ahogyan ezt Szent Jánosnak mondták egy páran.... Nevezetesen azt, hogy kár volt hinnie Jézusban, teljesen fölösleges volt. .. .. :(:eek:

Nagyon fontos, hogy Krisztussal lett az Ó-Szövetségből Új-Szövetség. De ez persze csak a mai keresztény emberek számára fontos, mert akik pogányok és azok is maradtak, azonkívül akik zsidók, és most is zsidók -- őrájuk mindez nem vonatkozik.
Végülis nem olyan bonyolult ez így sem! Én legalábbis érten, érteni vélem. ..... :rolleyes:o_Oo_O:dr_33::dr_64: Vagy ez túl mesterséges így, vagy egyszerűen nem is igaz?? (Azt már nem gondolnám..) :oops:o_O


De én a kereszténységemen belül mindezeknek a tudásaimnak, nézeteimnek, elképzeléseimnek ellenére nem megyek át protestánsba, hanem maradok római katolikus vallású. Az ortodoxokat még elismerem, szóval 'kedvelem', mivel keletre (Ázsiába) Szent Pétert küldte, szánta Jézus, hogy a keleti keresztények vezetője, tanítója legyen; nyugatra pedig (Európába) Szent Pált. Hogy a nyugati kereszténységet is létrehozza, megteremtse. De akkoriban még nem voltak protestánsok, csak katolikusok. És gnosztikusok -- gnosztikus keresztények és egyszerű "mezei" (pogány) gnosztikusok. Ez utóbbiak már Krisztus előtt 200-től is voltak; ezért nem voltak keresztények még - csak 'simán' gnosztikusok.

:cool2::cool2:

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Na, ennyit mára a tudomány és a kultúra történetéből.... :D :-đđ :-Đ
(Kell ez! Kell a műveltség, a művelődés is, szerintem! Nem árt, kis mennyiségben.) :D

:p:p

Jézus nem Satalnel-Sét-Jehova fia, soha nem is volt az. Jézus a mennyei Atya fia. Ahogy írtam a magyar hitvilág hite szerint az Atya az Öregisten, vagy Aranyatyácska, az anyja Nagyboldogasszony Istenanya.
Jézus Hóruszként élt előző életében, és Ízisz, Ozirisz voltak akkor a fizikai szülei, Sét pedig az ellenfele, a nagybátyja.
A katolikus egyház zsidókeresztény egyház, semmi köze sincs Jézus által létrehozott közösséghez. Ezt a mostani katolikus egyházat Saul rabbi hozta létre. Azóta járja az a közmondás, hogy amit nem tudsz elpusztítani, állj az élére, mivel karddal üldözte, és gyilkolta Jézust követő őskeresztényeket.
A napokban olvastam egyik gnosztikus iratban, hogy Satanelt vörös arccal ábrázolták, vadszamár fejjel, ugyan így ábrázolták a régiek Sétet is, meg Jehováról is ilyen maszk maradt fent. Vörös ördögnek hívták, míg Mózest meg nem tudta győzni, hogy ő az őseik istene. Ők egy szigorú, keménykezű istenre vágytak, így ezt az entitást választották istenüknek.
A kereszténység igazság szerint Jézust követőkenk kellene lenniük, Ő pedig soha sehol nem nevezte sem Satanelt, sem Sétet, sem Jehovát néven, szüleinek peidg semmilyen iratban sehol, soha nem nevezte. Jézus a mennyei Atyát nevezte Atyjának, Atyának.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 
Utoljára módosítva:

Szpacsi1

Állandó Tag
Állandó Tag
Én hiszek neked.
Elhiszem, hogy Jézus Hórusz volt az előző életében.

Azt is elhiszem, hogy Keresztelő Szent János lehetett Illés próféta, az előző életében! :)

Sok olyan elhiszek én, amit mások nem !! ;) ;)
 

Szpacsi1

Állandó Tag
Állandó Tag
A gnosztikusok a természetesek, Kicsi Fecske! És mi rossz van a természetben??? Semmi! Bár a társadalom szerintem a természet felett helyezkedik el. Pl. a Művészet felül tudja múlni a Természetet.

A gnosztikusok a természetiek, olyan módon is -- és ezzel én nagyon egyetértek -- hogy a természetben tartják a miséiket. Nem templomokban és nem zsinagógában, vagy különböző imaházakban. Hanem a szabadban.
(Szabadtéri mise egyébként a római katolikusoknál is van - pl. Mátraverebély-Szentkúton.)

Az általános iskolában is, én úgy tudom, hogy felső tagozatban a gyerekeknek hittanórákon az 5.-6. osztályban tanítják ezt a vallást - tehát a magyarok eredeti, honfoglalás előtti hitét - és csak 7.-8. osztályban a kereszténységet, katolikus vallást.
Persze nem minden gyermek jár hittanórákra; van aki erkölcstan órákra jár.

Jól ki van ez találva és jól meg van szervezve....! :)
(Régebben úgy volt, a '40-es évekig, hogy "Hit-és erkölcstan" óra, egyben.)
 
Utoljára módosítva:

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
"Kegyelmesen gondolj rám, mert te jóságos vagy, Uram! Jó és igaz az Úr, ezért megmutatja a vétkeseknek a jó utat. Az alázatosakat igazságosan vezeti, és az ő útjára tanítja az alázatosakat. Az Úr minden ösvénye szeretet és hűség azoknak, akik megtartják szövetségét és intelmeit. A te nevedért, ó Uram, bocsásd meg bűneimet, mert sok van! Azt az embert, aki féli az Urat, oktatja ő, hogy melyik utat válassza."Zsolt.25
 

Szpacsi1

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen. Hagyatkozni kell teljesen az Úr Istenre. Ő megmutatja az utat. Kinek--kinek a saját maga útját!

Nekem, is, jól megmutatta, és még mostanában is meg tudja mutatni.
Isten mindenre képes! :)

"Menj végig az utadon. De meg ne pihenj közben. És meg ne állj, de főleg ne fordulj vissza. -- mondja Jézus." (a második felét már én tettem hozzá.)

Jézus nevének a jelentése: (Mivel a zsidók megváltójának szánta az Atyja): "Jahve az Úr".
De ez nem azt jelenti, szerintem, hogy Jézus = Jahve. ...:rolleyes:
Nem, hanem hogy a zsidók Ura, Istene Jahveh.
(JHVH).
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen. Hagyatkozni kell teljesen az Úr Istenre. Ő megmutatja az utat. Kinek--kinek a saját maga útját!

Nekem, is, jól megmutatta, és még mostanában is meg tudja mutatni.
Isten mindenre képes! :)

"Menj végig az utadon. De meg ne pihenj közben. És meg ne állj, de főleg ne fordulj vissza. -- mondja Jézus." (a második felét már én tettem hozzá.)

Jézus nevének a jelentése: (Mivel a zsidók megváltójának szánta az Atyja): "Jahve az Úr".
De ez nem azt jelenti, szerintem, hogy Jézus = Jahve. ...:rolleyes:
Nem, hanem hogy a zsidók Ura, Istene Jahveh.
(JHVH).
Szerintem is nagyon fontos magunkat megalázva,útmutatást kérni Istentől.Sok minden bajtól megóv bennünket,és a lelkiismeretünk is tiszta marad.
-JHWH-val kapcsolatban :
-Jézus számtalanszor utal az Ósz.-i írásra,helyesen mennyei szintre emelve,maga által beteljesítve az Ósz. törvényét
-Jézus egész életének beteljesülése az Ósz.-ben megtalálható előképek,és próféciabeteljesülések sorozata
(ezek nélkül szinte semmi nem maradna az Úsz.-i tanításokból,eseményekből)
Legfeljebb annyi,hogy "legyetek jók ha tudtok"...
:)
 
Utoljára módosítva:

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Jézusnak semmi köze sincs az ószövetséghez, mivel az a zsidók történelem könyve. Jézus meg a mennyei Atya által leküldött gyógyító, tanító. Nem áldozati bárány. Ez utólag lett ráaggatva, utólag igazolandó, hogy miért is gyilkolták meg ártatlanul.
Jézus a Fényszüzét imádta, hozzá járt a magaslatokra, a ligetekbe imádkozni, és a mennyei Atyához.
A gnosztikusok még szerencse, hogy megőriztek a tanításaiból egy keveset.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Jézusnak semmi köze sincs az ószövetséghez, mivel az a zsidók történelem könyve.
Igen a te hited szerint.
De hallottál-e róla,hogy az Ószövetségnek három értelmezési szintje is létezik?
1.Testi: történelmileg,szószerint,amiben sokszor megbotránkozunk
2.lelki(a te elnevezésed szerint a kis én szerinti): értelemmel felfogható jelképes
3.szellemi(a te elnevezéseddel nagy én szerinti,lelki):Krisztus értelmével felfogható,szellemi

Az ellenvetések főleg a szószerinti értelmezések miatt vetődnek fel.
Tehát a földitől a mennyei felé visz az út,Krisztus felé.
 
Utoljára módosítva:

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
A gnosztikusok a természetesek, Kicsi Fecske! És mi rossz van a természetben??? Semmi! Bár a társadalom szerintem a természet felett helyezkedik el. Pl. a Művészet felül tudja múlni a Természetet.

A gnosztikusok a természetiek, olyan módon is -- és ezzel én nagyon egyetértek -- hogy a természetben tartják a miséiket. Nem templomokban és nem zsinagógában, vagy különböző imaházakban. Hanem a szabadban.
(Szabadtéri mise egyébként a római katolikusoknál is van - pl. Mátraverebély-Szentkúton.)

Az általános iskolában is, én úgy tudom, hogy felső tagozatban a gyerekeknek hittanórákon az 5.-6. osztályban tanítják ezt a vallást - tehát a magyarok eredeti, honfoglalás előtti hitét - és csak 7.-8. osztályban a kereszténységet, katolikus vallást.
Persze nem minden gyermek jár hittanórákra; van aki erkölcstan órákra jár.

Jól ki van ez találva és jól meg van szervezve....! :)
(Régebben úgy volt, a '40-es évekig, hogy "Hit-és erkölcstan" óra, egyben.)

Szia Szpacsi!
Én 65-ben jártam szabad akaratomból katolikus hittanra, ami csak úgy volt megengedve, ha a szülő írt egy beleegyezési nyilatkozatot. Nem volt semmi más amit te írtál.
Sem hit-és erkölcstan, sem hittanóra a tanítás kereteiben. A katolikus pap jött a suliba, és a tanítás után szép kis történteket mesélt nekünk. Az újszövetségből az aktuális ünnep történetét mesélte el, megtanultuk a miatyánkot, a hiszekegyet, és az üdvözlégyet. Mikor már az elsőáldozásra készítette a gyerekeket, akkor már nem jártam oda hittanra, mivel nem vagyok katolikus. Én komfirmálást jártam a szomszéd település lelkészi hivatalba tanulni, a többi evangélikus gyerekkel együtt. Én az evangélikus lelkésznek köszönhetem, hogy ráébredtem 10 éves fejjel, hogy az ószövetségi isten más, mint akiről Jézus így beszélt, hogy az Atya és Én egyek vagyunk. Mivel egyetlen istentisztelet alatt idézett az ószövetség haragvó, gyilkoló istenétől, és a Jézus mennyei Atyjától. Akkor döbbentem rá, hogy nekem nincs szükségem az ószövtség istenére. Ha az az Atya Isten, akkor nekem nem kell. Jézus lesz ezentúl az én Istenem. Sokáig így is volt, míg pár éve, úgy kb. 19 éve lehetett, hogy rádöbbentem, hogy van Atyaisten, és az nem az ószövetség istene, hanem Jézus mennyei Atyja. Még el kellett fogadnom Szűzmáriát Jézus földi édesanyját, mivel ha nem lett volna lelkileg elég fejlett, bele halt volna a lelkileg magasan fejlett fia szülésébe. Ezután következett az Anyaisten elfogadása, az sem ment könnyen. Lassan ráébredtem, hogy nem véletlen születtem magyarnak, és a magyarok jól ismerték a szent háromságot. Atya-Öregisten-Aranyatyácska, Anyaisten-Nagyboldogasszony Istenanya-Ezüst anyácska, Fiú Isten-Jézus.
Ezt a felállást már elkileg is eltudtam-eltudom fogadni, mivel ez az igazi, lelki-szellemi szentháromság. Ez vált a hitemmé, és ebben jól érzem magam.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen a te hited szerint.
De hallottál-e róla,hogy az Ószövetségnek három értelmezési szintje is létezik?
1.Testi: történelmileg,szószerint,amiben sokszor megbotránkozunk
2.lelki(a te elnevezésed szerint a kis én szerinti): értelemmel felfogható jelképes
3.szellemi(a te elnevezéseddel nagy én szerinti,lelki):Krisztus értelmével felfogható,lelki

Az ellenvetések főleg a szószerinti értelmezések miatt vetődnek fel.

Szia steve!
Nem csak az én hitem szerint.
Testi, lelki, és szellemi szinten is így van.
Ha egy szent iratba beleturkálnak, bele törölnek, átírják a saját szájízük szerint, akkor az már csak volt szentirat.
Megint csak arra tudok hivatkozni, hogy Jézusnak testvérei voltak, és levannak tagadva. Jézusnak anyja-apja volt itt a fizikai szinten, és le vannak tagadva, át vannak költve. Az apja nem volt ács, és Jézus nem volt zsidó, csak zsidók között élt, őket jött tanítani.
Jézusnak 12 tanítványa volt, és volt felesége, gyerekei, és azok is ki lettek törölve. Sőt a felesége szajhának lett kikiáltva az anyjával együtt.
Nekem nem kell több, hogy megétsem, hogy ez nem a Jézus által indított kereszténység.
Ez ami van, az a zsidó hitvilág egy keresztényesített változata. Amit még a zsidók sem fogadnak el. Így már nem is zsidó, de már nem is keresztény., egy összemosott valami.
Éppen ezért fordultam vissza a gnosztikus iratokhoz, mivel az sokkal közelebb van Jézus igazi tanításaihoz.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia steve!
Nem csak az én hitem szerint.
Testi, lelki, és szellemi szinten is így van.
Ha egy szent iratba beleturkálnak, bele törölnek, átírják a saját szájízük szerint, akkor az már csak volt szentirat.
Megint csak arra tudok hivatkozni, hogy Jézusnak testvérei voltak, és levannak tagadva. Jézusnak anyja-apja volt itt a fizikai szinten, és le vannak tagadva, át vannak költve. Az apja nem volt ács, és Jézus nem volt zsidó, csak zsidók között élt, őket jött tanítani.
Jézusnak 12 tanítványa volt, és volt felesége, gyerekei, és azok is ki lettek törölve. Sőt a felesége szajhának lett kikiáltva az anyjával együtt.
Nekem nem kell több, hogy megétsem, hogy ez nem a Jézus által indított kereszténység.
Ez ami van, az a zsidó hitvilág egy keresztényesített változata. Amit még a zsidók sem fogadnak el. Így már nem is zsidó, de már nem is keresztény., egy összemosott valami.
Éppen ezért fordultam vissza a gnosztikus iratokhoz, mivel az sokkal közelebb van Jézus igazi tanításaihoz.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
Egy szó mint száz,a biblián keresztül téged nem érintett meg a szerető Atya hangja.Engem pedig igen.Nem is háborgatlak tovább,kívánom,hogy Isten vezessen utadon.
 

Szpacsi1

Állandó Tag
Állandó Tag
Kicsi Fecskének: Tudom, de az még a rendszerváltás előtt volt! Akkor csak 2 év hittan volt, 1 évig az elsőáldozási előkészítő, aztán 1 évig a bérmálkozási előkészítő hittan. Ott csak kereszténységet tanítottak; ősmagyar vallást viszont nem.

Ma pedig 4 évig egész fölső tagozatban van hittan, úgy tudom. De nem biztos.
(Tudja valaki, hogy hogy van ez ma?)

Egyetértek veled az Ószövetségben szereplő istennel kapcsolatban. Igazad van. Ő nem rettent vissza a gyilkosságtól sem. (A céljai elérése érdekében.) És, igen, eléggé haragos, haragvó volt. .... (Főleg akkor, mikor ellenkeztek vele, vagy nem eléggé tartották be a parancsait, utasításait.) De hát, úgy volt vele, hogy ez az emberiség javát illetve a választott, kiválasztott népe javát szolgálja, amely a zsidó volt. Jahveh isten a katonai vezető Enlilnek volt az istene, Enlil pedig egy anunnaki volt a Nibiruról.

Az anunnakik egyébként ugyanúgy néznek ki, mint az emberek -- tudtommal. Nem úgy, mint a Szürkék, és a hüllőemberek.
Ám az anunnakik mégis az embereknél valahogy "rosszabbak". Valahogy, nem is tudom, "szívtelenebbek", vagy mi.
Nehéz ezt megfogalmazni. De a technikai, technológiai fejlettségük a miénk előtt jár. Kb. akkora a technológiai fejlettségük ezeknek a földönkívülieknek, mint amekkora az emberiségé is lehetne már mára, ha nem háborúzna ennyire sokat. Vannak UFO-ik is, galaktikus űrhajóik.

Én a magam részéről nagyon örülök annak, hogy te ennyire békés, béketűrő, türelmes, vagy, Kicsi Fecske, mert én az ilyen embereket kedvelem. Ezek az emberek a jók, mert ők azok, akikkel (a leginkább) lehet valamit kezdeni. :dr_9::dr_175::dr_31:
 
Utoljára módosítva:

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy szó mint száz,a biblián keresztül téged nem érintett meg a szerető Atya hangja.Engem pedig igen.Nem is háborgatlak tovább,kívánom,hogy Isten vezessen utadon.
Kedves Steve!
Nagyon tévedsz, engem nagyon is megérint a teremtő Atya hangja, és nem csak a bibliából, hanem a hétköznapi életből is.
Jézus az én szeretett Istenem, tanítóm, testvérem, mindenem.
Én is kívánom, hogy vezessen az igazi Isten téged a te utadon, erőt, egészséget kívánok a vállalt célod eléréséhez ebben az életedben!
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 
Oldal tetejére