Isten és más mesék

Diogenes-44 témája a 'Kritikus szemmel' fórumban , 2009 Március 25.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Bihar

  Bihar Kitiltott (BANned)

  Vegyük komolyan a magyar alapításu szektákat. Ezeket kik alapítják vajjon? A magyarul is beszélők vagy a magyar genomúak? Ugyanis nem mindegy, mert az életvitel, a szokások, a hitek különbözőek a magyarok és a magyarul beszélő japánok, maják, indijánok, dögönyök -és mások- esetében. Ezt már a nagy Birkaképű Joe is kimutatta ökoszivattyús paloozmotikai bávatag alfaterikus méreszközével,.
  Az emléített szekták kár hogy nem léteznek, de ha Ernő ejében megjelentek, akkor létezni fognak a hipertér balsarkának csücskében.
  Nancyt és hitét pedig már régen megkellett volna jutalmazni egy zárt osztályra szóló beutalóval.
   
 2. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves Kyra2
  -
  Látom az avatarodon, hogy te is a "sziriusz-negyedik bolygolyárol származol". :D
  -
  En nem egy országrol beszélek hanem az irrationalizmusrol ami hiszékenységböl (vallásos vagy profán tök mindegy) fakad.
  -
  A globalizácio a magyar vallások tarka mezejében is megjelent és egyre kurriozabb formákat ölt. Az egész ország egy ambulans psychiátriára emlékeztet, ami tegnap a zárt olytályokon korképnek számitott az ma "hivatalosan regisztrál vallás" néven fut. Vagy csak nem állitod azt, hogy a furrier75 által propagált elvek rationálisan követhetök lennének, egy pöttömnyi realitást tartalmaznának?
  -
  Mit akartatok a Maya kalendárium "lejárásával" mondani? Egész biztos többet mind, hogy egyszerüen nem irták tovább.
  En emlékszem a beszélgetésre, a világ végére esküdöztetek. :D Szetintetek a halál után jön az "örök élet".
  -
   
 3. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  -
  Kedves Bihar
  -
  Kik számitanak a te szemedben "magyar genomunak"?
  -
  Nem akarok gusztustalan lenni de a Kárpátmedence egy átjároház volt évezredeken keresztül. Hogyan akarod most egy piszkáloval kiszortirozni azokat akiknek a családjában, tatárok, törökök, németek, orosz és napoleon katonái, szlávok, balkánroljöttek, lengyelek és tudja ördög hány fajta nép vére van? :D
  -
  En nem örülnék neki ha egy kormány, vagy az egyszerü közemberek mind te a "rassen-hygene" felé fordulnának. Nem érzed, hogy bolondságokat beszélsz?
  -
  Ahoz lekéne zárnod a határokat mert a népvándorlás most nagyobb mind korábban.
  Egy repülövel többen jönnek és mennek manapság mind a honfoglalás idelyén.

  -
  Az emberek közötti érzelmeket amik gyerekeket hoznak létre nem fogod tudni kiölni senkiböl.
  Ahoz kasztrálni kéne minden srácot, és összevarni minden lányt. :D
  -
  Egy egyszerü mathematikai modellel kimutathato, hogy az emberiség azért anyira hasonlo egymáshoz (a majmok között a különbbség nagyobb mind az emberek között) mert mindenki mindenkivel aránylag rövid uton rokon.
  -
  Mi van ha kiderül, hogy a te genomaid tartoznak egy kisebbséghez, akkor neked kell a böröndöt venni? :grin:
  -
  Ezzel a rasszista gondolattal szerencsére a kisebbséghez tartozol. :D
   
 4. furrier75

  furrier75 Kitiltott (BANned)

  "Új-generációs ion-hajtómű a NASA-tól
  2002. július 2. 11:22, kedd

  A NASA Űrtudományi Hivatala bemutatta a továbbfejlesztett ion meghajtó rendszer kifejlesztésére kiválasztott csapatát, mely választási lehetőséget nyújt a hagyományos kémiai meghajtások mellé, sőt forradalmasíthatja a Naprendszerbe irányuló tudományos küldetéseket. Egy másik csapat is kiválasztásra került, akiknek a feladata új ion optikák kifejlesztése, melyek az ion hajtóművek kényes komponensei.

  A NASA clevelandi Glenn Kutatóközpontja fogja irányítani az úgy nevezett NASA Evolutionary Xenon Thruster (NEXT) rendszer fejlesztését, ami xenon gázt és elektromos energiát használ a jövő űrhajóinak meghajtására. Emellett a Boeinghez tartozó Electron Dynamic Devices Inc. által vezetett másik csapat megkezdi egy szénalapú ion optika fejlesztését, gyártását majd tesztelését.

  "A NEXT ion-hajtómű egy izgalmas új mérföldköve az ion meghajtásnak és elősegíti az űrtudomány expedícióinak sikerét" - mondta Carol Carroll a NASA Űrtudományi Hivatala részéről.

  A NEXT Projekt várhatóan egy két részből összetevődő fejlesztés lesz. Az első fázis az ion-hajtómű kezdeti változatának egy évig tartó tervezése, építése és tesztelése, valamint az ellátó rendszerek és az energia feldolgozó egységek megalkotása, melyek a napcellák energiáját alakítják át az ion-hajtómű számára hasznosíthatóvá. Az első fázis végén következhet egy esetleges második, ami a hardver elemek fejlesztésének véglegesítését, és az összetevők egy teljes rendszerré alakítását szolgálja. A Glenn csapata közel 21 millió dollárt kap az elkövetkezendő 3,5 éves időszakra, míg a Boeing által vezetett csapat 4 millióból gazdálkodhat.

  Az ion meghajtású rendszerek elektromos energiát és xenon hajtóanyagot alakítanak át nagy sebességű ion folyammá, ami a hagyományos kémiai hajtóműveknél tízszer hatékonyabban gyorsítják az űrhajókat. Ez az ion-hajtómű is elektromos energiát és xenon gázt használ. Fémrácsok gyorsítják ezeket az ionokat, melyek elektrostatikus erőt fejtenek ki, hasonlóan a papírdarabkák és a statikusan töltött fésű esetéhez, viszont drámaian más hatást váltva ki. A felgyorsult ionok 142000 km/h sebességgel hagyják el a hajtóművet előre tolva az űrhajót.

  A fejlesztési program a Deep Space 1 sikerein alapul, amit 1998-ban bocsátott fel a NASA. A DS1 mindössze egy 30 centiméter átmérőjű kísérleti ion hajtóművel volt felszerelve, ami 20 hónapon át gyorsította 12500 km/h sebességgel az űrhajót. A DS1 történelmet írt, amikor megközelítette a Borrely üstököst és a valaha készített legtisztább felvételeket juttatta vissza a Földre. A NEXT sokkal nagyobb terhet, sokkal hosszabb ideig lesz képes hordozni, mint a DS1 ion-hajtóműve."

  Kedves Ernoe...
  Amint láthatod ez egy 2002-ben írodott cikk...
  Az is kiolvasható belőle, hogy már 1998-ban működő ion hajtóművel rendelkezett a NASA...
  Persze neked a mai napig azt mutogatják, hogy a Saturn V.-re erősített űrrepülővel valósítható meg az űrutazás... :D:D:D;)
   
  Kyra2 és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 5. furrier75

  furrier75 Kitiltott (BANned)

  Te se igen ismerheted a 2000-es Semino-féle tanulmányt...!
  Mondjuk nem csodálkozom rajta...
  Magyarországon a Magyartalanító Tudománytalan Akadémia a mai napig, azaz 12 éve nem hozta nyilvánosságra ezt az eredményt (sem)...
   

  Csatolt fájlok:

  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 6. Kyra2

  Kyra2 Kitiltott (BANned)

  Szerintem nálunk anyagi okai lehetnek az egyházalapítási láznak. Ha egy országban ezzel pénzt lehet keresni, ám legyen.

  Én csak visszavettem a régi avataromat, ennek szubjektív oka van... A maják meg soha nem írták le, hogy itt a világ vége. Ezt az olyan félremagyarázó és önmaga fensőbbségét csak mások lebecsülése által kinyilvánítani képes emberek terjesztették el, mint amilyen te is vagy néha, hogy utána jól bebizonyíthassák, hogy miért nincs igaza annak, aki ezt mondja. Többek között én sem esküdöztem a világ végére, ennek nyugodtan utánalapozhatsz.

  A maják ezt mondták: ez az év a Nap ötödik korszakának utolsó éve. És pontosan így is van. Ha valóban érdekel, hogy miért, utánanézhetsz, tele van vele az internet.

  Furrier által propagált elvekről most hirtelen nem tudok nyilatkozni, de utánaolvasok, mert kiváncsivá tettél. :D

  A halál után nem tudom, hogy mi jön, de többek szerint - nagyon okos és tudós emberek is vannak köztük - nem a semmi jön, hanem a valami! Ebben hiszek, de te csak higgyél abban, hogy számodra a SEMMI jön! Én ebben a hitedben nem szeretnélek megingatni. ;)
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 7. tsz

  tsz Állandó Tag

  Kicsit OFF, de ha mar szoba kerult:
  nem vagyok benne biztos, hogy az "onmagam megvedesenek lehetosege" utani vagy "oruletes fegyvermaniakent" aposztrofalhato,
  foleg, ha nem is biztos, hogy Nancy mama otthoni arzenalja a "vetkes" az utolso amokfutasert...

  Az USA teve adoiban novekvo szamu riport foglalkozik azzal, hogy valoszinu, a pszyichotikus/antidepresszans
  gyogyszerek "eredmenyekent"/mellekhatasakent megnovekvo ongyilkolaszasi+gyilkolaszasi hajlam/gondolatok manifesztalodhattak az utobbi evekben elszaporodott amokfutasokhoz.

  Az egyik ilyen azt allitja, hogy az utobbi 8 alt. iskolai amokfutobol 7(!) szedett pszyichotikus/antidepresszans keszitmenyt... Es az aldozatok szulei (!) kovetelnek kivizsgalasokat...

  A Youtube-on nem nehez megtalalni ezeket a felrakott riportokat...

  Ettol meg ernyo megbukott logikabol, de aminel meg erdekesebb, hogy "tudomanybol" is...
  Olyan 50-60 eves, korlatozottan ervenyes vagy elavult nezetekre latszik epiteni bosz ateizmusat, amin
  kicsit olvasottabbak jot mosolyoghatnak...

  Aki az Univerzum mukodesenek manapsag elfogadott/epitgetett/sejtegetett modellje/magyarazata es nem megkovult sztarelmeletekre (mint pl. az alt.rel. elmelet) hagyatkozva kivanja felepiteni/modositani vilagnezetet, ajanlom
  Brian Greene "The Elegant Universe" konyvet.
  Ezt elolvasva meg ernyo vad ateizmusa is meginoghatna, amint olyan kerdesekre kell valaszolni, hogy
  rendben, hogy az univerzum fizikai tulajdonsagait 10 dimenzioban rezgo/vibralo, Planck-allando koruli meretu hurok/membranok energia/frekvencia-allapotai hatarozzak meg, de ---
  hogy a francba szereztek ezeket az energiakat azok a hurok es mer pont akkora es olyan frekvenciaju az egyik rezgese, amitol mi ot "fotonnak", a masik meg emekkora es emilyen frekvencian rezeg, hogy asztat meg "elktronnak" ismerjuk...

  Meg az is elkepzelheto, hogy a "frekvencia" es "rezgesallapot" ilyen vonatkozasu felvetese az emberben megnoveli az affinitast a Kisfaludy vagy akarki mas altal "magasabb rezgesallapotba emelkedes" (mint az "ascesion"/"mennybemenetel" stb. szinonimaja) meg hasonlo, a megkovesedett materialista fejekben az "ezoterika" kezlegyintessel lekeverheto fogalmak irant...

  a konyv nemetul is ki van adva, lehet, hogy magyarul is...
  http://www.physics.rutgers.edu/~motl/universe/
   
  Kyra2, pitti és V.T. kedveli ezt.
 8. furrier75

  furrier75 Kitiltott (BANned)

  „A tudósok Franklin-tól Morse-ig józan gondolkodók voltak, és nem alkottak téves elméleteket.
  A mai tudósok a józanság helyett elmélyülten gondolkodnak.
  Józannak kell lenni a hibátlan gondolkodáshoz, mivel gondolkozhat valaki elmélyülten, mégis lehet, hogy teljes tévedésben van.
  A mai tudósok helyettesítették a kísérleteket a matematikával, és egyenletről egyenletre vándorolnak,
  végül felépítenek egy olyan alkotmányt, aminek semmi köze a valósághoz.” (Nikola Tesla)

  Úgy néz ki, Tesla jól ismerte a hozzád hasonlókat... :D:D:D
   
  Kyra2 és pitti kedveli ezt.
 9. furrier75

  furrier75 Kitiltott (BANned)

  Ebben a témában nálunk már 1994-ben megjelent egy könyv "Az energia titka" címmel...
  Innen letölthető... ;)
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 10. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  -
  Kedves furrier75
  -
  Hagyál engem békén a naci apologetikával. Nem értem, hogy miért szivügyed neked "naci technologiárol" szolo legendákat kelteni?
  -
  A kérdést egyszerüen ellehet dönteni: hozzál nekem egy UFO-t és akkor levan zárva a vita.
  Ugyan olyan vagy mind a tanitod a Kisfaludy, az is mindig elfelejti magavalhozni a "perpetuum mobilet". Hát nem bosszanto!? :D
  -
  -
  Ionhajtomü csak légüres térben müködik effektiven. Minden TV-képernyö (katodsugárcsö) egy "ionhajtomü" ha széttöröd az üveget.
  Földröl ionhajtomüvel nem tudsz egy rakétát kozmikus sebességre felgyorsitani, többek között, mert a toloerö nagyon pici.
  -
  A hajtoanyagot elöször ionizálni kell, aztán felgyorsitani, aztán ujra neutralizálni különben belecsap a villám a rakétába amit maga a hajtomü hoz létre.
  -
  Az ionrakéták pici teljesitménnyel de hosszan (évekig, honapokig) müködnek és igy képesek munkát végezni a gravitátios tér ellen.
  Egy ionhajtomü ereje kisebb mind ha hangosan beszélsz, a világürben mégis képes ez a gyenge erö (amivel egy üres boritékot elfujsz) egy 100 kg-os test sebességét egy évi hangyaszorgalommal többezer kilométerrel megnövelni.
  -
  Amit én mondok azt mind leellenörizheted odahaza kisérletileg ha elméleti számitásokkal (miként kell az impultusát egy ionnak kiszámitani) nem vagy tisztába, törjél szét egy rádiocsövet, egy televizios képernyöt nem fog müködni, az ionok rögtön lefékezödnek.
  -
  Foglaljuk össze, hogy miröl is diskurálunk itt mert a félmondatokbol, linkekböl amit beteszel ez nem derül ki..
  -
  A piramisokrol azt állitottad, hogy "térrezonatorok" és hagytál bennünket a tudatlanságba: Mik azok a térrezonatorok? :(
  -
  Az egyptomiak szerinted ott találták a pyramisokat; a hyeroglifiákat nem tudjuk olvasni; nem igaz hogy az idöszámitás után a 4. századig használt irásmod volt stb...
  -
  Végül a tények sulya alol ugy probáltál kibulyni, hogy azt mondat: "Említek neked egy ilyen géniuszt: Kisfaludy György..."
  -
  Te linkeket tettél be, én utánanéztem és kiderült, hogy egy vallásos felekezetröl van szo aminek a vezetöje ocsmányolja a természettudosokat. Számára minden etablált tudos: "hülye, ütödött, schimly, buzi liberális" - utána lehet hallgatni a videoban.
  -
  Ö maga már hét éve vizsgál egy bosnyák hegyet és még mindig azt hiszi, hogy egy piramissal van dolga. :D
  Lehet, hogy az Alföldön született? Menjen el egyszer Egyptomba, hogy megtanulja mi egy pyramis.
  -
  350px-All_Gizah_Pyramids.jpg
  -
  Szerinte a Pyramisok ugy mind a Szent Korona: "tértechnologiai objektumok" amivel egy korai magas civilzátioval rendelkezö nép (természetesen a magyarok ösei) "rezonantiába hozták a bolygokat, megváltoztatni a pályájukat, eltolták a Holdat ahova csak akarták, átrendezték többször a naprendszert".
  -
  A meséket ugy lehet megkülönböztetni a realitástol, hogy ez utobbi leellenörizhetö. Ti az állitásaitokat mesével probáljátok alátámasztani.
  -
  Miért hagyja az elöado szisztematikusan otthon az "örökmozgot"? :( Mert nincsen.
  En nem gunyolodok, minden elöadáson beigéri. Kérem szépen tessék megnézni a videokat. Miért nem mutatja meg?
  -
  En nem vagy ellene a nyitott psychiátriának, csak felkell ismerni a patienseket mielött mindent elhiszünk nekik.
  Lekell ellenörizni az állitásaikat. Ezzel ados vagy.
  -
  Aki arra képtelen, hogy egy felemet test helyzeti energiáját kitudja számolni (ugyancsak videofelvétel, szerinte egy 100 kg-os suly a pincébe elesztéskor képes egy családi házat két naponkeresztül villanyal ellátni.) arrol nehéz elhinni, hogy kompikáltabb kérdésekben egy koryphäe lenne.
  -
  -
  Kedves tsz
  -
  Remélem, legalább te tudod, hogy mit akarsz mondani? :(
  -
  A "string-elmélet" valojában csak egy hypotézis, egy modell ami mindeddig nincs kisérletileg igazolva. Tehát egy jo terület koklerek részére.
  Ugyan ez van a tachionokkal is amit jobban "ismernek" az ezoterikusok mind a fizikusok. :D
  -
  A Bohr féle atommodell szerint az elemirészek (elekton és nukleonok) mind egy naprendszer helyezkednek el az atomban. Ez a kép, ahogy a neve is mondja egy modell, ami szemléletes és olyan fogalmakat használ, amit a hétköznapi életböl ismerünk. (pálya, nyomaték stb.)
  -
  Ez a realitásnak egy aránylag jo megközelitése. Pontosabb ismeretekhez más modellekre kell kitérni, ami nem jelenti azt, hogy az elözö használhatatlan elképzelés.
  -
  A nukleonokat és a hadronokat ugyancsak pontszerünek képzelt részecskékböl (quarkok) állonak tekintjük. Az utobbi két évtizedben felmerült egy ötlet, ettöl a pont-formátol eltéröen egydimenzionális "pálcikának" tekinteni az elemi épitököveket (hangsulyozom nem kökemény billiard-golyonak hanem darab "drotnak"). Ennek az az elönye, hogy egy ilyen elemirészecske szabadságfokkal rendelkezhet, rezeghet, több tulajdonság irhato a számlájára. Nem akarok ezen elidözni, azota a stringböl, membrán lett, a láthato térbeli dimenzo mellé számtalan más dimenzio jött és igy tovább.
  -
  A lényeg, hogy ezek a modellek nem változtatják meg a hétköznapi ismereteinket. Ez nem azt jelenti, hogy egy piramis épitésével (egy pukli a bolygon) meglehet változtatni egy bolygo pályáját, különösen nem néhény emberöltö alatt. Azt meg semmi esetre sem, hogy örökmozgo létezne. :D
  -
  Hogy "string"-gekkel vagy pontszerü részecskékkel irjuk le az elemirészek épitököveit (vagy az univerzumot, mert arra is van string-elképzelés) az nem jelenti azt, hogy az anyag valami ujféle-fajta tulajdonságát fedeztük volna fel.
  -
  Ez egy mathematikai formalizmus amivel talán valamit részletesebben megtudunk érteni de semmi esetre sem jelenti azt, hogy egy ember szavahihetö kijelentések tud tenni hirtelen a Sziriusz környékéröl csak ugy "ad hoc" a hasára ütve. Vagy egy uj "energiaforrást" találtunk volna ami lehetövé tenné a perpetuum mobilet. [​IMG][​IMG][​IMG]
  -
   
 11. furrier75

  furrier75 Kitiltott (BANned)

  Te gondolkozni is szoktál, vagy csak zsigerből lököd a rizsát...?
  Fogadni mernék, hogy te is elhiszed azokat a filmeket amikben a Földet fenyegető kisbolygókat szétlövik egy atomrakétával...
  Baromi érdekes lenne, mert légkör nélkül nincs akkora pusztító ereje...
  Effektíve, minden hajtómű nagyobb erőhatást tud kifejteni a légkörön belül, mint légüres térben...


  "A boszniai piramisok létét nyilatkozatban elfogadó 15 egyiptomi szakértő között ott volt a hazájában négy piramist felfedező, s a négyzetes gúlák szerkezetét, jellemzőit kiválóan ismerő Nabil Szvelim is.Mona Fuad, a Kairói Egyetem Régészeti Tanszéke restaurációs részlegének a vezetője egyszerűen szégyennek nevezte, hogy vannak, akik gáncsolni igyekeznek Semir Osmanagicnak az egész világ számára rendkívüli jelentőséggel bíró erőfeszítéseit. Két orosz régész-akadémikus, Oleg Havroskin és Valerij Cipljakov szintén elismeréssel nyilatkozott Semir Osmanagic tevékenységéről, s egyetértenek vele abban, hogy a visokoi Nap-piramis valóban a világ legnagyobb ilyen jellegű építménye."

  Jó volna, ha utána is néznél bizonyos dolgoknak...
  Nem kell ám mindent zsigerből elutasítani csak azért, mert nem fér bele a általad eddig felállított világképbe...

  A témával kapcsolatban olvasd el EZT...
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 12. Kyra2

  Kyra2 Kitiltott (BANned)

  Sajnos nem találom magyarul, de találtam róla videót, amire lehet magyar feliratot bűvölni:

  Ernő az ilyen felvetésekre mindig azt szokta mondani, hogy: ez csak hipotézis, pedig az ilyen hipotézis azt is jelenti, hogy lehetséges, ekkor pedig máris nincs semmi ok elmaradott tudással gúnyolni olyan jelenségeket, amelyeket megtapasztalnak az emberek és jelenlegi tudomány nem képes magyarázatot találni rájuk.
   
 13. Kyra2

  Kyra2 Kitiltott (BANned)

  Tessék Ernő, itt egy "ufó":
  [​IMG]
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 14. steve3

  steve3 Állandó Tag

  GONDOLATOK AZ ÉLETHEZ - Francois du Toit

  Csak két fejezettel az után, hogy Jézus azt mondta a farizeusoknak, hogy ők az ördög atyától vannak, ugyanannak a közönségnek idézi a Zsolt 82-t: "Én mondom istenek vagytok ti mindnyájan a Magasságos fiai!" János 8 és 10. Az ördög nem talált fel egyetlen emberi sejtet sem, ő nem az emberiség apja; ő csak a hazugság atyja!"
  EGY FRISS HIT FÓKUSZ

  "A hit sohasem egy erőltetett, idegen hatás, hanem egy ismerős hang, ami Ámen-visszhangot talál az emberben. ”Most a hit a reménylett dolgok alapja (lényege, szubsztanciája), a nemlátott dolgokról való meggyőződés (bizonyíték).” Zsid. 11:1. Ha a hit a lényeg és a bizonyíték (meggyőződés), mire várunk még? Hogyan tudna bármilyen megnyilvánulás (vagy szükséglet) bármilyen arányban hozzátenni vagy elvenni értéket, abból, amit a hit lát, tud, és élvez?! Pál megtanulta, mit jelent, hogy megelégedett legyen rossz és jó körülmények között, bőségben és szükségben! Ez arra utal, hogy a bőség nem mindig Isten jóságának a jele, és a szükség sem Isten hiányának a jele! Fil.4:11,12, Hab. 3:17-19. A hit érti a teljességet; az Ő teljessége lelepleződik és folytatódik bennünk!"

  Gondolatok az Élethez 20. Francois du Toit


  Kiragadni bármelyik Igét a valós összefüggéséből, abból a kijelentésből, hogy Isten örökkévaló szeretet álma helyreállt (meg lett váltva, megvalósult), az, hogy Krisztus benned van, félrevezetéshez, és tévedéshez vezet. ”Figyeljetek oda, hogy senki bennetek zsákmányt ne vessen filozófia és üres csalás által, amelyek emberi hagyomány szerint valók, világi elvek szerintiek (melyek népszerű, és elfogadott szabályok és szabályrendszerek) és nem Krisztus szerint valók, mivel Őbenne van az Isten teljessége testileg. Ő egyedül határozza meg a mi teljességünket!!” Kol. 2:8-10. Nézzed meg még a 16-23 verseket is, most az Ószövetség minden fajtáit, és árnyékait egy nagyobb valóság teszi hatálytalanná (túlhaladja azt, feleslegessé teszi, kiszorítja, pótolja, tárgytalanná teszi), az új teremtés Krisztusban! ”A törvény inkább az eljövendő jó dolgok árnyéka, semmint ezeknek a valóságoknak az igazi formája. Zsid. 10:1. ”Az Ő mesterművei vagyunk Krisztus Jézusban megteremtve. Önmagában egy új embert teremtett!” Efézus 2:10,15. Szintén 2 Kor. 5, 14,16,17.
   
 15. tsz

  tsz Állandó Tag

  bezony...
   
 16. Kyra2

  Kyra2 Kitiltott (BANned)

  A mezopotámiai szövegek szerint az embert földi anyagból és isteni vérből alkották. Amikor az Ernő által úgy lenézett istenségek, az anunnakik fellázadtak az állandó robot ellen, az istenek (Enlil, Enki, Ninhursag) megalkották az embert (adapa, ádám), hogy felválthassák vele az anunnakikat a munkában. Enki magjából egy földi emberszerű lény petesejtjéből - talán ő volt homo erectus? - és Ninhursag hordta ki méhében (tehát az ő vére vett részt az ember teremtésében) és szülte meg az első embert. Ők hárman testvérek voltak. Anu volt az apjuk, ezért hívják a népüket anunak a népének, azaz anunnakiknak. :D


  [​IMG]

  Persze mindez nem ment simán. Ha érdekel egy reálisabb történet is arról, hogy ki is lehetett az "ördögatya", miért beszél a Biblia istenekről többes számban, amikor csak egy van, és miért is van bennünk emberekben az isteni szikra - még Ernőben is :mrgreen: - akkor olvasd el a Gilgames eposzt és ha felleled, akkor a káldeus Enuma Elist is.

  Enlil nem vett részt a teremtésben és neki volt egy fia, akit az istenek elüldöztek és akkor ő UR városába menekült. Oda és akkor, ahol és amikor Ábrahám élt a családjával. Ő nagyon gyűlölte az isteneket és bosszút forralt...
   
  steve3 és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 17. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Ezt hol találták? Photoshopusban? :)
   
  Ernoe kedveli ezt.
 18. sirkan49

  sirkan49 Kitiltott (BANned)

  Biztos,hogy eredeti? Nézd meg amit jelöltem és karikáztam.Egy kicsit rossz klón,mert az árnyékra figyelhettek volna


  ch.jpg
   
 19. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  -
  Kedves furrier75
  -
  Megismétlem a "rizsát": Ionhajtomü csak légüres térben müködik effektiven. Földröl ionhajtomüvel nem tudsz egy rakétát kozmikus sebességre felgyorsitani......
  -
  A rizsa egyébbként egy táplálo dolog, nem ártana ha néha valamit magadhoz vennél belölle.
  -
  Egy rakéta nem kapaszkodi, támaszkodik, tolja magát mind egy auto, madár, vagy hegymászo hanem az impulszusmegmaradás elvén müködik, a magábol kilökött üzemanyag impuzusának megfelelöen elmozdul az ellenkezö irányba.
  -
  [​IMG]
  -
  A képet megkell, hogy értsed. A vegyi-rakétáknál egy heves kémiai reaktio (nem a bácsi) löki ki az üzemanyagot a rakéta-testböl, az ionrakétánál töltéssel rendelkezö ionok (elektronjaitol reszben megfosztott atomok vagy elektronok) képezik a hajtoanyagot amit elektromos tér gyorsit fel.
  -
  Minnél nagyobb tömegü és sebességü üzemanyag hagyja el a rakétát annál nagyobb a toloerö.
  -
  A töltés sebességét az átfutott potentiál (feszültségg) határozza meg. Egy drotban (vezetö szilárd testben) a térerösség igen pici, az elektronok csupán néhány cm oránkénti sebességgel mozognak. (Akár milyen vicces, a töltés elmozdulását nano-, pico-sekundumokkal késöbb érezzük a vezeték másik végén, egy elküldött E-Mail a return-gomb lenyomása után rögtön ott van a Föld másik féltekén, mig a fránya elektronok a számito-gépemben alig tettek meg egy pár millimétert.)
  -
  Galvanizálásnál (elektrolyt) már mozgékonyabbak a töltések, holott ott egész atomok is elmozdulnak nem ugy mind a drotban. Levegöben a téreröség nagyobb tud lenni (nagyfeszültségü vezeték létezhet, a viz alatt nem) ezért már halljuk is a nagy sebességgel becsapodo töltéseket ha egy szikra átüt a vezetékek között.
  -
  Légüres térben, vakuumban mégnagyobb potentiálkülönbbségget tudunk létrehozni, a TV képernyö ernyöjébe csapodo elektronoknak olyan nagy mozgási energiája van, hogy akár röntgensugarat is ki tud bocsájtani a maszkba-csapodo elektron.
  -
  Ezt azért irtam, hogy ne csak anyázzuk egymást, váljon a beszélgetés a hasznunkra. ;)
  -
  Erdekes, hogy a rakétával kapcsolatban neked rögtön "pusztitoerö" jut eszedbe. Egy rakéta mást is tud szállitani mind bombát. :D
  -
  -
  Azt hiszem azon nem érdemes vitatkozni, hogy egy hegy nem pyramis, a közetröl halljuk, hogy keményebb mind a beton, ez egyértelmüen mutatja, hogy természetes eredetü. Az emberek álltal épitett pyramisok sokkal puhább kövekböl vannak felépitve.
  -
  De nem akarok én belekotyogni az archäologusok dolgába, van elég megsemmisitö analyzis ami a pyramis-hypothezist megdönti. Válaszolhatnék linkekkel de inkább valami más.
  -
  Az általad kiemelt Nabil Szvelim semmi féle egyetemnek nem a vezetöje csupán egy nyugalmazott tábornok aki öreg napjaira a hobbyjának él és ásatásokat vezet.
  -
  Az internet szerint, tanulmányait a tengerésztiszti föiskolán végezte Eyptomban utána a Szovjetunioban. Nyugalombavonulása után - ez a vicces - a Budapesti Eötvös-Loránd Egyetemen doktorcimet szerzett filozofiábol (1981).
  -
  Ö állitolag alaposan megvizsgálta a Visiko-hegyet és egy "piramisszerü épitménynek" nevezte egy "szakértöi" véleményben. Mind kezdö archeologusnak egy világhirt hozott volna ha mások is megerösitették volna ezt. Pechje volt.
  -
  Továbbá nem igaz, hogy Boszniában "nagy energiával" valamiféle ásatás lenne egy pyramis miatt. Bár ki utánanézhet az interneten, hogy a világ melyik részén folyik egy jelentös ásatás, ki vezeti, hányan vesznek részt rajta, hogy áll a munka.
  -
  Bosszniában csak ezoterikusok mennek a holnaputáni világvége elöl elbulyni. :D
  -
  Önkénteseket toborzo oldalak vannak
  , mehetsz ingyen restaurálni egy hegyet, átalakitani pyramissá.
  Ez is mutatja, hogy nincs pénz, mert senki sem hisz a mesében.
  -
  Ha lenne valami mögötte ugy kéne elhesegetni onnan a válalkozokat. De kik tolonganak ottan?
  Csak olyanok akik szeretnék bebizonyitani a világnak, hogy ök rendelkeznek a világ legösibb kulturájával. ;)
   

  Csatolt fájlok:

 20. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Sőt nincs elvi akadálya annak se, hogy vegyünk egy adag stringet/membránt a mi univerzumunkból és állitsuk át az ő változóikat, máris lett egy uj univerzumunk, ami párhuzamosan létezik az eredetivel, de nem szükségszerüen kölcsönhatásban az eredetivel...
  -
  Innentől egyik univerzumból a másikba ugrálni csupán "hangolás" kérdése lehet, ami nagyon rokon az ezoterika ötleteivel...
  -
  Capisch?

  -
  Kedves Capisch, maradjunk a szineknél amit választottál
  -
  Egy string egy elemirészecskéröl szol és nem egy egész makroszkopikus emberröl.
  Akár menyi szakállal (nevezzük string-nek) is rendelkezik egy guru, soha a büdös életben nem fog a Sziriusz 4. bolygojárol a konyhába repülni.
  -
  Ami a "multiverzumot" illeti:

  - Ha két egymástol független univerzum létezik amik nem zavarják egymást, akkor semmi értelme azzal foglalkozni, hogy miminden történhet ott.
  Az marad egy állmodozás mert ugysem tudjuk leellenörizni.
  -
  - Ha a két univerzum mégiscsak képes kölcsönhatni egymással akkor meg minek szétválasztani öket?
  Ez nemcsak az én ötletem, ez az amit a többi fizikus is mond.
  -
  Nagyon mégse kéne lekicsinyelni a string-theory-t, már csak azér se, mer ez jelenleg az egyetlen elmélet, ami lehetővé teszi, hogy az általad oly nagyra tartott (és valóban 50-60 évvel ezelőtt forradalminak számitó) ált. relativitás elméletet ne kelljen a szemétdombra hajitani... (Nem akarnék mélyen belemenni einstein elmélete és a qvantummechanika ellentéteibe, -- az előbbi könyv egy teljes fejezete evvel foglalkozik, el kellene olvasni....)
  -
  Nem lekicsinylésröl van szo hanem arrol, hogy te ugy teszel mindha valami uj phänoment találtunk volna.
  Mindha a string-theorie megnyitotta volna a kaput az örökmozgo felé
  amiröl a vitatott egyház vezetöje beszél.
  Mindha a string-theorie igazolná, hogy pyramisokkal, Szent Koronával mozgásba lehetne hozni a planétákat és még több...
  -
  A string-modell egy törekvés arra, hogy két modern alapvetö fizikai elméletet,
  a quantummechanikát és Einstein álltalános relativitáselméletét összevonjuk.

  -
  Nem több és nem kevesebb. A probléma, hogy eddig hiányoznak a modellt alátámaszto kisérleti bizonyitékok.
  A két eddig különállo elmélet pontosabb mind az uj
  -
  Mámeg még visszább akarsz menni a történelemben... A Bohr modell elavult, az elektronok nem bolygók, hanem egy gömbhéj szerű pályán mozognak, nem szép szabályos ivben, hanem akár cikkcakkban is és nem lehet pontosan megmondani, hogy hol vannak, egy adott pontban csak bizonyos valoszinúséggel tartózkodnak -- de ezeket már a string-theory előtt is tudtuk...
  -
  Vissza kell menjek, hogy megértsed mi a különbbség egy modell és egy uj phänomen között.
  -
  Hangsulyozom a Bohr féle atommodell egy modell, egy kép ami szemléletessé tesz valamit ami a szemünkkel nem láthato,
  egy felépités ami fizikai fogalmakkal dolgozik amihez érzékünk van (pálya, nyomaték).
  -
  A szo elavult nem találo. Ez olyan mindha a mikrométer feltalálása a zollstock-ot kiszoritotta volna az asztalosmühelyböl.
  -
  Itten már rég nem a te hétköznapi ismereteidről van szó, hanem egy esetleges interstelláris/intergalaktikus utazás lehetősége, a dimenziováltás és hasonló ezoterikumok fizikai alapjainak a megteremtéséről megy a vaker, -- az egy más kérdés, hogy a te konyhatudományod megragadhat az ő szintjén, kutya nem bánja...
  -
  Engem az zavar kedves Capisch, hogy valamiröl "szo van", és te azt már "kész ténynek tekinted".
  Már vallást is csinálsz köréje.
  -
  Nem vagyok én uj gondolatok ellen söt biztos vagyok benne, hogy rövid idön belül csodás dolgokat fogunk látni,
  de nem ezoterikus guruk, magukat isten helytartojának nevezö alakok fognak bennünket oda vezetni
  hanem a szisztematikus gondolkodást üzö természettudosok.

  -
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás