Isten nem akar Orbán lenni

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 2.

Melitta - 2017 November 2, 09:32
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Egy beszéd a pszichiáterek örömére.
  3Orbán Viktor a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából tartott nemzeti megemlékezésen, a Papp László Budapest Sportarénában lerántotta a leplet az isteni akarat mikéntjéről és mibenlétéről.


  A miniszterelnök azt mondta, szerinte nem véletlen, hanem

  „Isten kegyelmének megnyilvánulása, hogy Magyarország élén ma keresztény, hitvalló kormány áll.”

  Azt kell mondani, hogy igaza van, Isten valóban kegyelmes, tanításai szerint minden bűnösnek kijár a kegyelem. Ebből következik, hogy Orbán és kormánya eddigi hét összefüggő évének minden népe elleni, generációkra kiható rosszcselekedete ellenére Isten előtt – és nem előttünk – feloldozást nyerhet. Persze előbb meg kellene gyónniuk és a kapott penzum őszinte megélése után járhatna nekik az égi feloldozás.

  A mondandóját – láthatólag – az összes jelenlévő és a megvuduzott társadalom örömmel és lelkesen nyalta be, el sem gondolkodva annak álszent mivoltán. A vicc úgy tartja, hogy

  „Tudják mi a különbség Orbán Viktor és az Isten között? Az, hogy Isten nem akar Orbán Viktor lenni..”

  A kormányfő – aki egyben a reformáció emlékbizottság elnöke – azt is mondta, hogy a magyarságnak és a keresztény Európának lelki és szellemi megújulásra van szüksége, amiből ők a rájuk eső részt vállalják.

  Orbán Viktor kormánya kötelességének nevezte

  „a kereszténységből kisarjadt létformák,”


  az emberi méltóság, a család, a nemzet és a hitbéli közösségek megvédését, annak az életszemléletnek a megőrzését, amely

  „a krisztusi tanítások alapján Európát és a magyarságot naggyá tette.”

  Szegény „kisember”, amikor szembesült az isteni sugallattal és érezte vállán nem csak az ország, hanem egész Európa védelmének súlyát, rá kellett jönnie, hogy a kiváltságosok élete sem fenékig teljes.

  „az embert szolgálni legalább olyan nehéz feladat a kormányzásban, mint az egyházban, ezért vagyok személyesen is hálás minden támogatásért, amit szellemi és lelki közösségünktől, önöktől, protestánsoktól és természetesen a katolikus testvérektől is kapunk. Hálásak vagyunk azért, hogy a nemzet összefogott, talpra állt és megerősödött (…), hogy visszanyerte életerejét, cselekvőképességét és tettvágyát is. Hálásak vagyunk, hogy sodródás helyett égtájat és csillagot választott, irányt szabott és utat épít saját élete számára.

  A kormányfő azt vizionálta, hogy külön kiváltság a Mindenható részéről felé, hogy

  „a gondviselés ebben a megújulásban bennünket eszközként használt: egyházainkat, a kormányt és a magyar polgárok szabad közösségeit az egész Kárpát-medencében.”,

  de nincs magára hagyva szegény magyar kormány, mert csak úgy mint a fentiek alapján nem különben kiválasztott első szülött gyermeke, ő is a saját lábán áll:

  „bár súlyos erők, sőt világerők ellen is sorompóba kell lépnünk, még mindig állhatunk, még mindig állunk a lábunkon.”

  A kampánybeszéd innen kezdett igazán beindulni, ha már megágyazott a lelkekben annak, hogy „csak a Fidesz”, akkor rá is fordult az igazi cél kibontására:

  „Mi nem csak olyan jövőt akarunk, ahol mindenkinek lesz munkája – ezt már szinte el is értük -, de olyat is, ahol a munka minden formája az Isten dicsőségét is szolgálja, az utcasepréstől az ország kormányzásáig.”

  A miniszterelnök szerint

  “a körvonalak már látszanak”


  hiszen a mi közpénzünkből hidak épülnek a Dunán, magyar egyetemek Erdélyben, több száz óvoda a Kárpát-medencében, és ma is együtt ünnepel Felvidék, Kárpátalja, Délvidék és Erdély és a közelgő választáson az áhított iksz megfelelő rubrikába biggyesztésével ezt meg is tudja a kiválasztott felé hálálni megannyi félrevezetett.

  „látszik a békés, határok feletti nemzetegyesítés valósága.”

  Arra azért kíváncsi lennék, hogy a hű csatlós, Balog miniszter, amikor este hazamegy, miként áll a tükör elé, hogy ezt a rengeteg zagyvaságot alázattal, szervilisen végighallgatta a többi jelenlévővel együtt.

  Gábor György vallásfilozófus szavaival:

  „Orbán – szerényen, ám röhejes tudatlansággal – hitvallónak nevezi kormányát. A hitvalló (confessor) eredeti jelentése a szentként tisztelt emberekre vonatkozott, akiket megöltek Krisztusért, vagy akik kínok, szenvedések, gyötrelmek között vallották meg Krisztust. Ami ezt illeti, azt majd meglátjuk, hogy milyen üldöztetések közepette fogják megvallani a kormánytagok Krisztust…

  A későbbiekben amúgy ugyancsak hitvallóknak nevezték azokat, akik tiszta életükkel, aszkétákként, vezeklések közepette, erkölcsileg tiszta, feddhetetlen életet élve, jámborságukkal és erkölcsi tökéletességükkel tettek Krisztus mellett hitet. Akkor most képzeljük magunk elé egy pillanatra a tiszta, erkölcsös, feddhetetlen életű és jellemű, jámbor, erkölcsileg tökéletes, amúgy aszkéta életet élő kormánytagokat.

  Egyébként a hitvalló jelzőt az egyháznak áll jogában adományozni. Most már csak az érdekel, hogy vajon melyik egyház ajándéka volt a kormány egészét illető, kollektív „hitvalló” jelző? És a református egyház milyen mértékben vesz részt a „szent férfiak” tiszteletében? Szerintük tehát szentek márpedig vannak?”

  Mátrai Anna

  orban_isten.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 2.

  1. Éleskés
   Éleskés
   Megpróbáltam ..... ..... .... nem megy. :rohog:
  2. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Érdekes, korábban, hatalomra kerülése előtt Nulladik Viktor még olyasmiket nyilatkozott hogy a szekularizmus jó dolog, szóval ha nem is mutatkozott kifejezetten ateistának, de legalábbis mérsékelten egyházellenesnek nagyonis. Most akkor melyik arca az igaz?
   setni kedveli ezt.
  3. Szamica
   Szamica
   Azon nincs mit vitázni, hogy orbán agyilag nem tiszta. Vagy épp nagyon is tudja mit csinál, de olyan mellébeszélés minden felszólalása, megnyilatkozása, hogy képtelenség rajta eligazodni. A hazugságait nem is részletezem, mert akkor napokig ülhetnék a gép előtt.
   Ami nekem nem tiszta, hogy még mindig vannak emberek, akik istenítik, elhiszik minden hazugságát, nem hajlandóak kinyitni a szemüket a rengeteg lopást látva sem, és még mindig bíznak benne. Komolyan nem tudom hol áll agyilag és erkölcsileg az a sok ember, aki szerint orbán a haza megmentője, a mindenható nagy atyaúristen. Mert ha ezt tényleg komolyan gondolják, akkor nagyon nagy baj is van a sötétség mellett a fejekben. Nekik javaslom, készüljenek a feudalista társadalom visszatérésére, ahol majd élhetnek jobbágy szinten és szolgálhatják uralkodójukat. A földek nagy része már így is a fidesz brancs kezében van, tehát lassan jobbágyságra is szükség lesz. Aki tehette, vagy teheti, az elmenekült/t az országból. Tehát lassan meglesz a fidessz-fanok boldogsága, lassan már csak róluk fogják lenyúzni a bőrt.
  4. fych
   fych
   Nem jól látjátok! Az Orbánra szavazó emberek nagyrésze igazából az ellenzéket bünteti azzal, hogy fityiszt mutat nekik, és minden megnyilatkozásuk ellenére - vagy éppen azért - szavaz Orbánra, mert ezzel közli, hogy "nálatok még ez is jobb!!"
   Orbán sikere nem Orbán "érdeme", hanem az ellenzéké!!!!
   analema és Edike67 kedveli ezt.
  5. hombárfej
   hombárfej
   Mit nem értesz?
   A Fidesz lenyelte az egész médiát, legalábbis Budapesten kívül. A Népszava csak a fővárosi régióban elérhető, a Klubrádió minimum sávszélességgel sugároz, az origót lenyelte a Matolcsi, az index talán az egyedüli talpon maradt lap. Meg a Magyar Narancs, de az hetilap és van még egy-két útszéli szájt, pl, a Kolozsvári Szalonna. Slussz-passz, ennyi. És ezeket csak az találja meg, aki konkrétan rákeres, máshonnan odamutató link minimális.
   A vidéki emberek, tök mindegy, hogy szegény, gazdag, keresztény, vagy ateista, házasságban él, vagy zug-párkapcsolatban, 6 általánosa van, vagy két diplomája, csak és kizárólag a kormány propagandáját kapja naponta, csőstül. Újság, internet, prédikáció, utcai próféta, mind egy kulcsra jár.
   Ezt az írást, ha 100-an elolvassák, akkor az sok. A CH-t szerintem nem idézik sehol, nem létezik a többi nem-kormánypárti-médiával együtt.
   Magunkban füstölgünk és szidjuk a Viktor és Bandája c. bóvli zenekart.
   Én megpróbáltam a vidéki barátaimat egy kicsit, de tényleg csak egy kicsit tájékoztatni és mit kaptam vissza? "Ezt a ballibsi szennylapot nem olvassuk, ne is küldj több ilyet!" OK, erre elküldtem a Yellowstone Parkba visszatelepített 14 farkasról és a környezetre gyakorolt hatásáról szóló videót nekik. Erdészek mind, gondoltam, ez majd érdekli őket. Hát nem. Egy fél év múlva az egyik véletlenül rábökött és csodálkozott, hogy milyen érdekes! Hol találtad? Írtam, hogy az interneten. Azóta nem válaszol ...
   Ennyi.
   utóirat: azért van egy-két vidéki barátom, az egyik egy olvasott valaki. A lakásán és csak ott, hajlandó volt nekem is szidni az állapotokat. Egyébként neki is lakat van a száján, mert ő is élni akar.
   Csak azt remélem, hogy ezek a vidéki emberek egyszer, valamikor, vesznek egy nagy levegőt és nem a fidesz körbe teszik az ikszet ...
  6. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Szerintem már régen ő sem tudja.
   advocatus_diaboli kedveli ezt.
  7. ladybug7spots
   ladybug7spots
   A mezőgazdaságban a 'bérparasztságnál' már megvalósult a feudalizmus.
   Bár én azt is annak nevezném, hogy ha a polgármester azt mondja a csóró közmunkásnak, hogy ha nem oda szavaz, nincs munka.
  8. ladybug7spots
   ladybug7spots
   A ballibsit hangoztató ismerőseidnek csipetnyi paraszti józan ész sem ártana....
  9. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Milyen szerencse, hogy ateista vagyok, így nem kell beszopnom ezt a zagyvaságot !
   advocatus_diaboli kedveli ezt.
  10. setni
   setni
   Akkor nem voltál még vidéken....kérdezd meg őket azonnal elkezdik védeni a kormányt.
   Tele van nyugdíjassal.
   És tudod mire hivatkoznak?
   Az unokákra azok miatt kell a fidezsre szavazni!
   Mert az ellenzék elvette tőlük a 13 havi nyugdíjt.....beakarja engedni a gyilkosokat...stb.
   varázsdoboz és ladybug7spots kedveli ezt.
  11. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Igaz, nem jártam, de elég látni a riportokat....o_O ... erre mondtam a józan észt.
   setni kedveli ezt.
  12. setni
   setni
   Huha...ez már félelmetes.
   Izzott a kömlői polgármester telefonja mindenszentek idején, miután a helyiek migránsnak néztek gyakorlatilag mindenkit, aki halottak napja alkalmából felkereste a helyi temetőt, hogy megemlékezzen szeretteiről.


   A telefonálók mind arról beszéltek, hogy migránsok özönlötték el a falut. A polgármester intézkedett, telefonált, szólt a rendőröknek is, aztán kiderült, hogy vaklárma történt. Az esetről tudósító heol.hu szerint

   "valószínűleg a migrációról szóló hírekben látottak, hallottak válthatták ki e reakciókat."

   A helyiek a halottak napja miatt az esti órákban település temetőjéhez érkezőket nézték migránsnak, de volt állítólag olyan helyi, akit szintén bevándorlónak hittek a kömlőiek. A rémhír olyan sebességgel terjedt, hogy többen már
   azt is elhitték, hogy migránsok gyújtották fel a településtől nem messze lángra kapott tarlót is.
   Kömlő polgármesterének a Facebookon kellett megnyugtatnia a helyieket. Természetesen ha valaki esetleg tényleg látna egy migránst, azonnal hívhatja a polgármesteri forró drótot, intézkedni fognak.

   "A mai nap folyamán számtalan jelzés érkezett az Önkormányzathoz, hogy az elmúlt napon idegen embereket, migránsokat véltek azonosítani a településen. Polgármester úr a mai nap nem csak személyesen, de a rendőrséggel is együttműködve járt utána a híreszteléseknek. Mint kiderült az információk nem teljesen voltak megalapozottak. Mindenki megnyugtatására közöljük, hogy a településen elterjedt információk nem valósak, így nincs ok aggodalomra.
   (444)
   Eddig nevettem az ilyen híreken.....
   ez már sokkoló...
   Miért ilyen BUTÁK???
   Mert oké...a kormány kezdte de, miért is nem GONDOLKODNAK?
   Nem néznek híreket nem olvasnak...a totál butaság.
   Sajnos parasztok ...de, ilyen a lumpen proletárság is.
   Ezek az emberek fognak SZAVAZNI!!
   Rólam és rólad...
   ladybug7spots és analema kedveli ezt.
  13. analema
   analema
   Mi folyik itt Gyöngyösön...
  14. szundi53
   szundi53
   Úristen! Középkorban ragadtak emberek?
   "Mindenszentek alkalmából Kömlőn a faluba látogatókat vélték bevándorlóknak, sőt, egy esetben még egy helyi lakost is." (heol.hu)
   Ezzel az erővel szavazhatna a Dél-Amereikai őserdők indiánja is a Mo-i választáson. Nagyobb kárt nem okozna.
   setni kedveli ezt.
  15. Beka Holt
   Beka Holt
   Hát igen, mert a muszlimok pont egy keresztény temetőt fognak elfoglalni egy isten háta-mögötti tanyaközpontban!
   A fejekben is sötétség van nem csak a temetőbe vezető úton, és az előbbi a súlyosabb!
   Treffhetes és setni kedveli ezt.
  16. Melitta
   Melitta
   8 ev alatt miert nem adta vissza a Fidesz?
   Jol teljesit az orszag meg annal is jobban.
  17. fych
   fych
   Az RTL klub a legnézettebb országos médium - gyakorlatilag minden háztartásban elérhető. Nem éppen kormánybarát.
  18. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Mondj még egyet...
  19. fych
   fych
   Minek? Összesen többen nézik, mint a TV2-t meg a közszolgálatiakat. (Kivéve, ha az M4-en BL, VB, Olimpia megy...)
   És mivel az "átlagos honpolgár" álláspontja mindig valamilyen formában "ellenzéki", ezért igencsak meglepő, hogy hónapok óta folyamatosan nő a jelenlegi kormány támogatottsága. A rendszerváltás idején - úgy is mondhatnám, hajnalán - sokkal-sokkal nagyobb "médiapropaganda" volt, sokkal elnyomottabb helyzetben voltak az akkori ellenzéki platformok, még is azok voltak "az információ-források". De mit várunk egy olyan nemzettől, ahol az első szabad választáson 65%-os volt a részvétel, tehát az "istenadta nép" egyharmada toronymagasról szart mindenbe, nem érdekelte a saját sorsa!?
   setni kedveli ezt.

Megosztás