Hírek Közeleg a tél: Kanada látja el Ukrajnát téli felszerelésekkel és lőszerrel

A kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau még júniusban ígért nagyobb mennyiségű katonai támogatást Kijevnek. Azóta már nagy mennyiségű tüzérségi lőszert juttattak el Ukrajnába. Hamarosan indul a következő szállítmány, ezúttal főleg téli ruházattal a katonák számára.

Kanada 25 millió kanadai dollár (19 millió dollár) értékben küld téli ruhát és felszerelést az ukrán hadseregnek. Emellé Kijev kap lőszert és gázálarcokat is. A felszerelést a kanadai hadsereg tartalékaiból biztosítják az ukránoknak – közölte az ország védelmi minisztere, Bill Blair.

A téli katonai ruházat főleg bakancsokat, hőmegtartó, többrétegű ruhákat, hálózsákokat tartalmaz, illetve a csomag része 2000 darab teljes női katonai egyenruha is.

A ruházat mellett Ukrajna kap még kétezer darab 155 milliméteres tüzérségi töltényt, illetve több ezer 81 milliméteres aknavető töltényt. A csomagban lesz még repülőgépről ledobható bomba, gyújtószerelvények és 76 milliméteres haditengerészeti lőszer is.

Zelenszkij: Ukrajnának NATO-segítségre van szüksége, hogy túlélje a telet

A NATO-főtitkár azt mondta, hogy Ukrajna bátorsága ösztönzés arra, hogy a nemzetközi közösség további és azonnali támogatást nyújtson az országnak önvédelmi háborújához.
Blair miniszter hozzátette, hogy a múlt héten már elindítottak Ukrajnába egy szállítmány lőszert, amely nyolcezer darab 155 milliméteres és tízezer darab 105 milliméteres tüzérségi lőszert tartalmaz, valamint nagyjából 2 millió darab, 7,62 milliméteres kézi fegyverbe való töltényt is.


2022 februárja és 2023 szeptembere között Kanada már 1,8 milliárd kanadai dollár értékben küldött segélyt Ukrajnának.

Kijev nyugati szövetségesei hamarosan Brüsszelben ülnek össze, hogy az Ukrajnai Védelmi Csoport ülésén megtárgyalják, a tél közeledtével milyen további támogatást adnak az országnak.

VG

1697202050816.jpeg
 
Nekem ezt mondta a kolléga, rá is kérdeztem, olyan 2006 környékén bérelte ki egy vállalkozó, majd miután eladott mindent, kb 2015-ben bérelte ki egy cég 49 évre.
Hm. 10 év parlag után?
Mellesleg Ukrajnában parlamenti-prezidencialis rendszer van, így ilyet Juszcsenkó (akkori elnök) nem hinném, hogy megtehetett parlamenti jóváhagyás nélkül.
Putyin max előre bérbe adhatta az ukrán földeket a kínaiaknak, akiknek igy is rengeteg bérelt földje van Ukrajnában.
Hogyhogy, nem a Biden fióka vásárolta fel a földeket?
Komolyra forditva, Janukovics adta a Fekete tengeri part egy részét 25 evre berbe az oroszoknak.
Persze ez is olyan, hogy félinformációkból próbálunk következtetni, ami viszont 100%, hogy Ukrajnában az elmúlt 30 évben a pénz beszélt
Mi állunk nyerésre, nálunk 14 éve...
és nem a jog, ha megkapták a megfelelő kenőpénzt akármit is meg lehetett venni, vagy tenni :( Talán most egy kicsit javult a helyzet, de azért figyelmeztető jel, hogy a nincs korrupció már Ukrajnában Zelenszkijes bejelentés után a fél vezetést kirúgtak korrupció miatt.
Nyilvan van es mindig mindenütt lesz (kivéve a kommunizmust).
De meg ott is kemenyebben lépnek fel ellene, mint nálunk.
 
A sport.....
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy Facebook-videóban beszélt arról, hogy Litvániában több magyar szurkolót is előállítottak és őrizetbe vettek. A balti országban kedden este Eb-selejtezőt játszik a magyar futballválogatott.
a litván hatóságok hat magyar szurkolót vittek be,
ukrán zászlókat rongáltak meg, ami ott akár kétéves elzárással is büntethető.
azóta mindenkit elengedtek a rendőrök.
(valamiért azt hiszik hogy ők döntő tényezők a hazai politikában..pedig tudhatnák hogy ha a mór megtette akkor....)
 
A Pentagon nem fogja bejelenteni az Ukrajnának nyújtandó katonai segélycsomagokat a jövőben: így válaszolt az amerikai védelmi minisztérium arra a kérdésre, hogy lesznek-e további ATACMS nagy hatótávolságú rakétaszállítmányok Ukrajnának. "Rendszeresen konzultálunk az ukránokkal arról, hogy mire van szükségük. De nem fogunk bejelenteni semmit, ami a jövőbeni csomagokban szerepelhetne" - mondta Sabrina Singh, a Pentagon helyettes szóvivője."
(nagyon helyesen)
A vártnál jóval nagyobb észak-koreai lőszer- és fegyverszállítmányt regisztráltak az amerikaiak Oroszország határánál. Egyes feltételezések szerint a szállítmány néhány száz kilométeres hatótávolságú rakétafegyvereket is tartalmaz.
Az amerikai felderítő műholdak csaknem ezer konténernyi észak-koreai export áramlását regisztrálták az utóbbi hetekben Oroszország és Észak-Korea határánál – írja a The Hill alapján a Világgazdaság.
(készülnek)
A legfrissebb hír Ajdiivkanáról. A helyzet súlyos, Zaluzhnyi személyesen tárgyal az ott harcoló csapatok parancsnokával.
Több napnyi műveleti szünet után most úgy tűnik, újabb támadást indítottak az orosz páncélozott zászlóaljak Avgyijivka térségében. Az első videók alapján úgy tűnik, továbbra is heves ukrán ellenállással kell szembenézniük.
Közben az egyik közepes méretű orosz háborús Telegram-csatorna, az Informant, helyi harcosokkal készített beszámolók alapján azt írja: az orosz katonák zúgolódnak már az első offenzíva veszteségei miatt is, mivel úgy érzik, nem ér meg Avgyijivka olyan sok áldozatot, mint amennyit az orosz haderő elszenved a megszerzéséért.
(próbálom kiegyensúlyozni az izraeli híreket)
 
"2023.10.19. Avdijivka, Donyeck megye, Ukrajna. Emlékezzenek erre a dátumra és helyre. Ez volt a legnagyobb orosz katasztrófa. Nagyobb, mint Bilohorivka tavaly."
1697869294592.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Fodor Ditke wrote on Szélildi's profile.
Kedves Szélildi! Nagyon hálás lennék, ha tudnál segíteni. Unokámmal igyekszünk az olvasást jobbá, szebbé gyakorolni. Ha dr. Gósy Mária és Laczkó Mária a Varázsló - Olvasásfejlesztés című könyvének elérhetőségét szíveskednél ismét megadni, nagy segítség lenne. A link nem működik már, máshogyan nem tudom elérni. Nagyon köszönöm!!!
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.
koaty wrote on Julcsi960's profile.
Szia, bocs de először véletlen epub-ban raktam fel a Katicalányok 4-et. Időközben javította, esetleg cseréld át pdf-re.

Statisztikák

Témák
38,059
Üzenet
4,783,618
Tagok
614,725
Legújabb tagunk
HVJudith
Oldal tetejére