Küzdősportok

atlosz témája a 'Sport' fórumban , 2006 November 28.

 1. TH6777

  TH6777 Vendég

  Junior ökölvívó vb - Herczeg döntős Asztanában

  Az 54 kg-os Herczeg Norbert bejutott a szombati fináléba a kazahsztáni junior ökölvívó-világbajnokságon.


  A magyar szövetség pénteki tájékoztatása szerint az Európa-bajnok kecskeméti versenyző az elődöntőben 23-17-es pontozással győzte le az ukrán Borisz Kaplint.

   
 2. TH6777

  TH6777 Vendég

  Junior ökölvívó vb - Herczeg Norbert ezüstérmes

  <RIGHT> ​
  Az 54 kg-os súlycsoportban szereplő Herczeg Norbert ezüstérmet szerzett a kazahsztáni junior ökölvívó-világbajnokságon.


  A magyar szövetség tájékoztatása szerint a kecskeméti versenyző a szombati fináléban 10-10-et bokszolt a hazai közönség előtt szereplő Bekzsan Kilatbelijevvel, ám a segédpontokkal 56-52-es vereséget szenvedett.


  A junior Európa-bajnok Herczeg a magyar küldöttség egyetlen érmét szerezte a világbajnokságon.


   
 3. TH6777

  TH6777 Vendég

  Kovács "Koko" István közlekedési balesete
  2011. 08. 03. 06.06

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Közlekedési balesetet szenvedett Kovács "Koko" István olimpiai, világ- és Európa-bajnok, profi világbajnok volt ökölvívó.


  A Magyar Ökölvívó Szakszövetség tiszteletbeli elnöke és a Boksz Világszervezet (WBO) európai alelnöke - aki augusztus 17-én lesz 41 éves, kedd este a 70-es főút budapesti szakaszán karambolozott, de a balesetben senki sem sérült meg.

  Nagy meccs vár Jóni Mátéra


  <RIGHT>
  [​IMG]


  A budapesti Papp László sportarénában megrendezett nemzetközi küzdősportgála után újabb rangos viadalon léphet ringbe Jóni Máté, a Hungarian Pitbull Fighters szigethalmi reménysége egyik legnagyobb hazai riválisával, Gönczi Alexszel méri össze erejét 3x2 percben a debreceni Főnix csarnokban augusztus 13-án.

  A 12 éves, "Cunami" becenévre hallgató Jóni Mátét korosztálya legjobbjai között tartják számon, az édesapja által edzett tehetségre azonban nagyon nehéz feladat vár az augusztusi, debreceni rendezvényen, régi riválisával, Gönczi Alexszel ütközik. A két fiú már hat alkalommal csapott össze, négyszer Máté, kétszer Alex kezét emelte magasba a mérkőzésvezető. A srácok tudásának elismerését jelzi, hogy a debreceni Fight Code-gála szervezői is lehetőséget biztosítanak számukra, a harcosok a 18 órától kezdődő ültető programban mutathatják meg tudásukat.

  A küzdősportokkal hét éve foglalkozó, a K-1 világbajnoki cél megszerzését célul kitűző Máté mögött eddig 43 mérkőzés áll, 36 sikert számlál, 12 esztendős korára tekintélyes eredménylista áll mögötte. Négy magyar bajnoki címmel, WAKO világkupa-győzelemmel, ISKA vb-bronzzal és Eb-ezüsttel rendelkezik, ötszörös K-3-győztes, Sanda világkupa aranyérmes.

  XLsport

   
 4. TH6777

  TH6777 Vendég

  Sorsoltak a kadet Európa-bajnokságon
  2011. 08. 09. 04.33

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A kadet Európa-bajnokságot a szabadfogásúak kezdik meg (kedd-szerda), majd következnek a hölgyek (csütörtök-péntek), majd a kötöttfogásúak zárnak (szombat-vasárnap).

  100 versenyző mérlegelt a szabadfogásúak első versenynapjára.

  42 kg (16 induló). A váci Csölle Krisztián az 1-es számot húzta, de mivel ebbe a súlycsoportba 16 versenyző mérlegelt, selejtező nem lesz.
  1 Csölle Krisztián
  2 Giorgi Pasikasvili (grúz)
  3 Szadig Szadigov (azeri)
  4 Rusztam Karakanov (orosz)

  50 kg (20). Balatoni Bence Oroszország válogatottjával birkózik a nyolc közé jutásért.
  5 Balatoni Bence
  6 Borisz Szemjonov (orosz)
  7 Sota Pancsulala (grúz)
  8 Tomas Baracevicius (litván)
  58 kg (21). Balog Viktor litván ellenféllel birkózik.
  5 Benediktas Buktus (litván)
  6 Balog Viktor
  7 Tobias Schröder (német)
  8 Csen Elijahu (izraeli)

  69 kg (23). Szabó Noé, kadet Európa-bajnoki ötödikünk görög ellenféllel mérkőzik a nyolcaddöntőben.
  5 Hrisztosz Szavulidisz (görög)
  6 Szabó Noé
  7 Samil Szadullajev (azeri)
  8 Ryszard Machmudow (lengyel)

  85 kg (20). A szigetszentmiklósi Tomin Márton épphogy lecsúszott a tábláról, kénytelen lesz selejtezőt vívni.
  13 Tomin Márton
  14 Alfio Interbartolo (olasz)
  15 Parviz Akundov (azeri)
  16 Illia Hvozd (fehérorosz)


  Kunkli Tivadar is ott lesz a debreceni Főnix Csarnokban augusztus 13-án


  <RIGHT>
  [​IMG]
  Bob Sapp legyőzője ezúttal díszvendégként, a ring mellől szurkol majd egykori tanítványának

  Budapest, 2011. augusztus 8. Az idén tavasszal a budapesti Papp László Sportarénában megrendezett – a Bob Sapp-Kunkli Tivadar presztízscsatával fémjelzett – küzdősport gála olyan sikeresnek bizonyult, hogy nem volt kérdéses, a K-1 európai vezetője, Igor Juskó a K-1 Fight Code 105 kilogrammos kontinentális selejtező megrendezését is ugyanarra a magyar szervezőcsapatra bízza.
  Augusztus 13-án tehát újra K-1-es gladiátorok csapnak össze, ezúttal a debreceni Főnix Csarnokban, a város szakértő közönsége előtt. A nála száz kilóval nehezebb amerikai Bob Sappet legyőző magyar thai-boksz veterán, Kunkli Tivadar – minthogy májusi, legemlékezetesebb meccse után visszavonult – ezúttal a köteleken kívül foglal majd helyet és élőben szurkolja végig egykori tanítványa és jó barátja, Zilai Sándor muay-thai világbajnok mérkőzését.
  Bizonyára az az 5500 néző, aki májusban jegyet váltott a hatalmas érdeklődésre számot tartó, a 100 kilógrammos súlykülönbség miatt egyedülálló mérkőzésre, soha nem fogja elfelejteni, hogyan ütötte ki Kunkli Tivadar – alig több mint másfél perc alatt –ellenfelét, az amerikai nehézfiút. A mérkőzés óta jól megérdemelt „nyugdíjas” napjait töltő borsodi harcos, bár volt több korábbi visszavonulása már, egyelőre nehezen tudja elképzelni, hogy akadhat olyan ellenfél, illetve olyan kihívás a jövőben, amelyre képtelen lesz nemet mondani.
  Most azonban bizonyos, hogy csupán a díszvendég szerepkörre vonatkozó megtisztelő felkérést fogadta el, így rajongóinak be kell érniük azzal, hogy a Hell Energy fightere a ring mellől drukkol majd barátjának. „Sanyival jó pár éve ismerjük már egymást, hiszen már akkor lejárt az edzéseimre, amikor Debrecenben tartottam tréningeket. Együtt edzettünk anno az első thaiföldi mesterrel, aki eljött hozzám Magyarországra, és megmutatta nekünk, hogy igazából mi is az a thai-boksz. Azóta is jó barátságban vagyunk.
  Amikor versenyre készült, mindig lejött hozzám, edzettünk pár alkalommal, megnéztük, hogy áll a felkészüléssel.” Zilai Sándor WPKC muay-thai nehézsúlyú profi világbajnok augusztus 13-án ismét profi muay-thai szabályok szerint méretteti meg magát, vagyis könyök és térd használata is engedélyezett fejre, a 3x3 perces menetek alatt. A hajdúsági fighter két évvel ezelőtt ugyan már visszavonult az aktív versenyzéstől – többek között térdszalag sérülése miatt – azonban most nem tudott nemet mondani az újabb kihívásnak, ugyanis saját bevallása szerint a küzdősport nem egy olyan dolog, amit az ember könnyen abba tud hagyni.
  Minden bizonnyal a két kiváló sportoló, Kunkli Tivadar és Zilai Sándor sok éve tartó barátsága – az őket összekötő sporton kívül – hasonló gondolkodásmódjukon és hihetetlen elszántságukon, valamint a végsőkig kitartó, a leglehetetlenebb szituációkban is magától értetődő küzdeni akarásukon alapul. Talán az sem véletlen, hogy a tokaji születésű thai-bokszoló májusi második visszatéréséhez hasonlóan, Zilai is elfogadott egy visszatérő meccset, a közel két méter magas, 106 kilogrammos horvát Mario Jagatics ellen.
  A K-1-ben, muay-thai-ban és MMA-ban is otthonosan mozogó, tapasztalt, jó vérű horvát harcos elleni mérkőzés semmiképpen sem ígérkezik könnyű menetnek, de a hét hetes felkészülés alatt Sándor mindent megtesz, hogy szokásához híven ezt a meccset is idő előtt, ellenfele látványos kiütésével fejezze be.
  A barátjának szurkoló Kunkli Tivadart épp a nyáregyházi pályára, quad edzésre tartva értük utol, hogy megkérdezzük, milyen várakozásokkal tekint a debreceni eseményekre: „Bizonyára furcsa érzés lesz, hogy ezúttal nem a színfalak mögött, a többi, megmérettetésre várakozó sportoló között fogom majd nézni a mérkőzést, hanem a VIP szektorban ülve.
  A kitűnő mérleggel rendelkező barátom, aki a 120 mérkőzéséből csupán néhányat veszített el, győzelmeinek 80 százalékát pedig K.O.-val vitte véghez, a Főnix Csarnokban is nevéhez méltón fog küzdeni és meg fogja mutatni a horvát srácnak, hogy milyen is az a magyar virtus.”- mondta el Kunkli Tivadar.

  A debreceni gálát komoly nemzetközi érdeklődés kíséri, a 21 órától lebonyolításra kerülő Fight Code-csatákat a világ több mint hatvan sportcsatornája közvetíti.

  Augusztus 13-án tehát kár lenne kihagyni az izgalmasnak ígérkező estét, jegyek korlátozott számban még kaphatók a Főnix Csarnokban, a debreceni Tourinform irodában és a Kölcsey Központban.
   
 5. TH6777

  TH6777 Vendég

  Cselgáncs , vb: Tizenhárom magyar lép a tatamira
  2011. 08. 14. 12.46

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Tizenhárom cselgáncsozó képviseli a magyar színeket az augusztus 23-án kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon Párizsban.

  A hazai szövetség tájékoztatása szerint hét férfi és hat női versenyző utazik a vb-re, amely a szerezhető pontok szempontjából a legfontosabb állomás lesz az ötkarikás kvótáért zajló sorozatban.
  Az egyéni küzdelmek keddtől szombatig tartanak, a vasárnapi csapatversenyben nem vesznek részt a magyarok.
  A francia fővárosban a világbajnokságok történetében először fordul elő, hogy súlycsoportonként ketten indulhatnak egy országból, így nemzetenként immár 28 dzsúdós léphet tatamira.

  A magyar vb-keret: (zárójelben az olimpiai kvalifikációs világranglista hely)

  férfiak:
  60 kg: Burján László (39)
  66 kg: Ungvári Miklós (10)
  81 kg: Csoknyai László (24), Nagysolymosi Sándor (40)
  100 kg: Farkas Bálint (38), Hadfi Dániel (47)
  +100 kg: Bor Barna (9)  nők:
  48 kg: Csernoviczki Éva (5)
  57 kg: Karakas Hedvig (9)
  63 kg: Gáspár Eszter (49), Baczkó Bernadett (53)
  70 kg: Mészáros Anett (5)
  78 kg: Joó Abigél (6)
   
 6. TH6777

  TH6777 Vendég

  MUAY BORAN CHAIYA WANARAT Szeminárium


  [​IMG]


  Szakszövetségünk és Magyar Muaythai Egyesület szervezésében Szeptember 3.-án Magyar származáú Thaiföldi mester vezetésével MUAY BORAN CHAIYA WANARAT stílus szemináriumot tartunk a edzők és segédezők részére.

  A Muay Chaiya az egyik legismertebb és legősibb Muaythai stílus. Ezen belül a Wanarat az egyik kevésbé ismert.
  A ma élő egyik nagymestere Ajarn Mud, akit a második képen a háttérben láthatunk.

  A szemináriumot a Thaiföldön élő Magyar Göncz Péter "Muay Chaiya Péter" tartja.


  A BoxingONE Championship őszi menetrendje


  [​IMG]


  A nagysikerű, magyar kezdeményezésű közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnoki sorozat, a BoxingONE Championship egy rövid nyári szünet után a hétvégén folytatódik. Írásunkban az őszi szezon menetrendjét ismertetjük.

  Mint ismert, a ligában indult nyolc alakulatot idén is két 4-4 fős csoportra osztották a szervezők, melyeken belül mindenki mindenkivel, oda-vissza megküzd.

  A csoportok jelenlegi állása.
  „A”-jelű csoport

  1. Komárno Sharks (szlovák) – 15 pont
  2. Prostejov Bulls (cseh) – 9 pont
  3. Ry-Ki Grizzly (lengyel) – 9 pont
  4. Patent Gladiator (magyar) – 7 pont


  „B”-jelű csoport
  1. Timisoara Lions (román) – 15 pont
  2. Debrecen Thunders (magyar) – 12 pont
  3. Arad Motorul (román) – 9 pont
  4. Galánta Kids (szlovák) – 6 pont


  Az alapszakaszt követően a csoport első két helyezettje jut be a rájátszásba, ahol a csoportelsők a másik kvartettben 2. helyen végzett alakulatokkal csatáznak a döntőbe jutásért. Az elődöntőket és a döntőt – melyeket jövő januárban rendezik – a magyar DigiSport csatorna élőben fogja közvetíteni, míg az összes csoportmeccset felvételről sugározza.


  A BoxingONE liga őszi menetrendje

  Augusztus 21: Arad Motorul vs Galánta Kids (Varfurile)
  Szeptember 3: Ry-Ki Grizzly vs Prostejov Bulls (Rybnik)

  Október 15: Debrecen Thunders vs Timisoara Lions (Debrecen)

  Október 16: Prostejov Bulls vs Komárno Sharks (Prostejov)
  Október 22: Galánta Kids vs Timisoara Lions (Galánta)
  Október 23: Ry-Ki Grizzly vs Komárni Sharks (Kielce)
  November 5: Prostejov Bulls – Patent Gladiátors (Prostejov)
  November 12: Galánta Kids – Debrecen Thunders (Galánta)
  November 19: Arad Motorul vs Debrecen Thunders (Arad)
  November 26: Patent Gladiators vs Ry-Ki Grizzly (Győr)
  December 10: Timisoara Lions vs Arad Motorul (Temesvár)
  December 16: Komárno Sharks vs Patent Gladiators (Rávkomárom)


  A csapatokkal történt előzetes egyeztetések szerint az elődöntők 2012. január 14-én, illetve 21-én lesznek, míg a döntőre január 28-án kerül sor. Ezek helyszíne természetesen nincs kijelölve, hiszen még csak sejthető, hogy mely csapatok lesznek érintve a rájátszás küzdelmeiben.
   
 7. TH6777

  TH6777 Vendég

  Demonstrációs Nap Szeghalom-Várhelyen


  [​IMG]


  A Békés Megyei Harcművész Szövetség az utóbbi években nyáron rendezi meg hagyományos harcművész találkozóját, a Demonstrációs Napot. Az eddigi rendezvényeket Battonyán tartották meg, a helyi Barátság SE taekwon-dosai kiváló házigazdák voltak.

  Az idén Békés megye északi részén, a Sebes-Körös partján, a Szeghalomhoz közeli Várhelyi Ifjúsági Táborban gyűltek össze azok, akik az irányzatok és a klubok közötti barátságot, s egymás harcművészete iránti érdeklődést tekintették fontosnak.
  A házigazda a szeghalmi Senshi Kyokushin Karate Egyesület volt, ami nem csoda, hiszen a klub vezetője, sensei Kovács Lajos III.DAN volt annak idején a Demostrációs Nap „ötletgazdája”. A megnyitókor Gregor László VI.DAN, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Wertheim Albert ezredes, a Secret-Őr Vagyonvédelmi KFT. szakmai igazgatója adta át az „Érdemes Mester” címmel járó Kupát Lévai Péter Kung-fu mesternek.
  A bemelegítést Mráz Tamás III.DAN taekwon-do mester tartotta. Ezután Gregor László kick-box kéztechnikai edzést tartott. Kis pihenő után következett az aikido alapú önvédelem, melyet Dobóvári Erik I.DAN, a Békéscsabai Lakótelepi SE Aikido Szakosztályának vezetője irányított. Az ebéd előtt Krajcsó István IV.DAN ITF taekwon-do mester a különböző rúgástechnikákat és kombinációkat oktatta.
  Az ebédszünet alkalmat adott arra, hogy a kipihenjék az edzések és a meleg időjárás fáradalmait. A délutáni edzést Lévai Péter kung-fu mester tartotta, nagy sikert aratva. S a napot a kyokushin edzés zárta, ami szintén hagyománynak számított. Kovács Lajos mester különböző combrőgás fajtákat tanított, majd- Irány a folyó! Zengett a part a Kiai-tól, majd egyenes rúgásokat rúgva masírozott be a majd 70 résztvevő a vízbe. Rúgások, ütések, birkózás- mindez nagyon jó hangulatban.
  A Demonstrációs Napot az emléklapok átadása zárta. Mire véget ért a ceremónia, a ruhák majdnem megszáradtak. A Demonstrációs Napot a megyei szövetség jövőre is megkívánja rendezni. A következő klubok képviseltették magukat Várhelyen: Senshi Kyokushin Karate Egyesület, Békéscsabai Lakótelepi SE All-Style Karate és Kick-box Szakosztály, Hegyesi SE Füzesgyarmat Kick-box, Békéscsabai Lakótelepi SE ITF Taekwon-do Szakosztály, LP Kungf-fu, Békéscsabai Lakótelepi SE Aikido Szakosztály, Barátság SE, Battonya ITF taekwon-do.

  A Békés Megyei harcművész Szövetség legközelebbi programjai:

  Szeptember 18 , Szeghalom: Nyílt Területi Kyokushin Karate Bajnokság,
  Szeptember 24 Békéscsaba BUDO Gála
  Október 1 Békéscsaba, Andó László Emléverseny (nyílt ippon shobu nemzetközi karate verseny)
  Októbeer 8 Kondoros, II.Osztályú kick-box Bajnokság és Veterán Bajnokság  Kadett birkózó-vb - A huszadik magyar aranyra várva


  [​IMG]


  A magyar kadett birkózók eddig 73 érmet, köztük 19 aranyat szereztek a világbajnokságok történetében, és Szombathelyen a huszadik győzelem elérésében bízik a válogatott.


  A jövő keddtől vasárnapig tartó vb pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott az is, hogy az Aréna Savariában jelen állás szerint 53 ország közel 700 versenyzője lép szőnyegre, de a létszám még nőhet.
  Az 1994-ben és 1995-ben születettek vb-jén - amelyen külön engedéllyel 1996-os birkózók is szerepelhetnek - indulók közül többen részt vettek a múlt heti varsói Eb-n is. Onnan négy bronzérmet hoztak haza a magyarok.
  A vb-n kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken 13 órakor kezdődnek a selejtezők és vigaszági küzdelmek, a döntőkre és helyosztókra 18:30-kor kerülnek sor.

  Szombaton és vasárnap reggel 9 órakor van a rajt, a finálékat 14:30-tól bonyolítják le. A nemzetközi szövetség azért engedélyezte a délelőtti programot, hogy a fiatalok megtekinthessék a látványosságokban gazdag szombathelyi Történelmi Karnevált.


   
 8. TH6777

  TH6777 Vendég

  Cselgáncs-vb: Mészáros Anett bronzérmet szerzett Párizsban

  A 70 kg-os Mészáros Anett bronzérmet nyert a párizsi olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság pénteki versenynapján.

  A Honvéd Európa-bajnoka – aki az előző három vb-n két ezüstöt és egy bronzot szerzett – a svájci Juliane Robra, a salvadori Veronica Mendoza, a luxemburgi Lynn Mossong, a japán Kunihara Joriko és a hazai közönség előtt szereplő Lucie Decosse után a szintén Európa-bajnok, kétszeres vb-harmadik szlovén Rasa Srakával csapott össze, akivel 2–2-re állt a különpárharcuk. Az ötödik csata egy-egy intéssel indult, majd sokáig meddő tusakodás folyt, de fél perccel a vége előtt eldőlt a találkozó. A 24 éves magyar földhöz teremtette ellenfelét, az akcióra előbb a szlovénnak írtak jukót, majd vazaarit, aztán a döntés Mészáros neve mellé került, ám a bírók hamarosan visszaminősítették jukóra. Sraka lenn maradt a földön, a lábát fájlalta, és ugyan megpróbálkozott a folytatással, 17 mp-cel a mérkőzésidő lejárta előtt jelezte: feladja a küzdelmet.

  Mészáros sorozatban negyedik vb-jén állhat dobogóra, és a magyar cselgáncssport 15. bronzérmét szerezte.

  A keddi nyitó napon a 48 kg-os Csernoviczki Éva is harmadik lett, így a magyar küldöttség két medálnál tart Párizsban.
   
 9. TH6777

  TH6777 Vendég

  Profi ökölvívás: Balzsay Károly ismét világbajnok!

  Balzsay Károly egyhangú pontozással legyőzte a hazai közönség előtt bokszoló ukrán Sztaniszlav Kastanovot, így elhódította a Bokszvilágszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoki címét.
   
 10. TH6777

  TH6777 Vendég

  Cselgáncs, vb: Mészáros Anett bronzérmes, Joó Abigél hetedik


  [​IMG]


  Mészáros Anett pályafutásának negyedik világbajnoki érmét szerezte meg pénteken Párizsban: a Honvéd-Kipex klasszisa a dobogó harmadik fokára állhatott fel! Joó Abigél a hetedik helyen végzett.


  Kadett birkózó-vb - Török Zsolt ezüstérmes


  [​IMG]


  Török Zsolt ezüstérmet szerzett szombaton a Szombathelyen zajló kadett birkózó-világbajnokságon, a kötöttfogásúak 85 kg-os súlycsoportjában.   
 11. TH6777

  TH6777 Vendég

  "Hegylakó" kész a harcra!


  [​IMG]


  Kemény bunyó vár Felföldi Szabolcsra október elsején a soroksári sportcentrumban, a gála főmérkőzésén a jó képességű moldáv Ion Cojocaruval veszi fel a küzdelmet. "Hegylakó" dolgozik keményen, nem izgulja túl a felkészülést, úgy véli, hogy ki a jobb, az úgy is a ketrecben dől el. A rendezők mindenkit szeretettel várnak a "Pitbullok éjszakájára", a jegybevételből és adományokból a Sándor György vezette Pitbull Team utánpótlását támogatják.


  Kick-box Európa-bajnokság előtt!


  [​IMG]


  Elindult a visszaszámlálás! A hét végén, szeptember 2-9 között az olaszországi Lignano Sabbiadoro-ban, a Palazetto Dello Sportban rendezik meg a Junior és Kadett Kick-box Európa-bajnokságot. A WAKO (World Association of Kickboxing Organisation) világversenyén több, mint 1200 versenyző indul, köztük a Magyar Kick-box Szakszövetség válogatottja.


  Boxingone - Egy lépés a továbbjutás felé


  [​IMG]


  Nagy lépést tehet a továbbjutás felé az a csapat, amelyik győzni tud a BoxingONE Championship szombati fordulójában, Lengyelországban, ahol a helyi Ry-Ki Grizzly a cseh Prostejov Bulls csapatát látja vendégül.

  Két héttel az őszi rajtot követően az „A”-csoportban is beindul a pofongyár. A kvartettből kiemelkedik a felvidéki Komárno Sharks (Révkomáromi Cápák), amelynek csoportelsősége – annak ellenére, hogy még három mérkőzésük hátravan – gyakorlatilag borítékolható, hiszen olyan klasszisokat foglalkoztat, mint Varga Miklós, Káté Gyula, Nagy Krisztián, Klasz Árpád, Szellő Imre, Darmos József és a Harcsa-fivérek. Ám a csoport második helyéért, amely még rájátszást ér, nagy lesz a tülekedés.
  Az alábbi csoportállásból jól látható, hogy a Grizzly-Bulls mérkőzés sorsdöntő lesz mindkét gárda szempontjából.

  Az „A”-jelű csoport jelenlegi állása

  1. Komárno Sharks (szlovák) – 15 pont
  2. Prostejov Bulls (cseh) – 9 pont
  3. Ry-Ki Grizzly (lengyel) – 9 pont
  4. Patent Gladiator (magyar) – 7 pont
   
 12. TH6777

  TH6777 Vendég

  Birkózás: megoperálták Fodor Zoltánt
  2011. 09. 02. 05.11

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Súlyos sérülést, térdkeresztszalag-szakadást szenvedett Fodor Zoltán az FTC olimpiai ezüstérmes kötöttfogású birkózója, tegnap délelőtt már meg is operálták a Sportkórházban. Az kizárt, hogy rajthoz álljon a szeptember 12-én rajtoló, isztambuli – olimpiai kvalifikációs – világbajnokságon. A szövetség elnöksége az esetleges helyettesítőjéről a keddi, csapatjelölő ülésén dönt.

  Nagyon balszerencsés Fodor Zoltán, hiszen tavaly is nem sokkal a vébé előtt szenvedett lovaglóizom-sérülést, és nem utazhatott el a csapattal Moszkvába. Most már az első vizsgálatok alapján is kizárható volt, hogy részt vehessen az isztambuli olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Struhács György, a kötöttfogású válogatott szakágvezetője arról tájékoztatott, hogy a versenyzőnek a tatai edzőtáborban kifordult a térde, és már az első szemrevételezés után is nyilvánvaló volt, hogy súlyos szalagsérülést szenvedett; ma délelőtt dr. Tállay András főorvos a Sportkórházban meg is operálta.

  Struhács tájékoztatása szerint Fodor olyan keresztszalag-szakadást szenvedett, hogy a sérült felület egy részét műanyaggal kellett pótolni, ugyanakkor más (oldal)szalagon is szükség volt korrekciós beavatkozásra. A jelen állapot szerint öthetes, a dr. Bakanek György keretorvos által előírt rehabilitáció után a ferencvárosi birkózó ismét edzésbe állhat, de hatalmas léptekkel kell haladnia, hogy a jövő év elején a kvalifikációs sorozatban ki tudja harcolni a londoni indulás jogát.

  A szövetség elnöksége a szeptember 6-i ülésén jelöli ki a magyar vébécsapatot, akkor dől el: helyettesíti-e valaki az olimpiai ezüstérmest. Tavaly a kecskeméti Dajka Zsolt ugrott be helyette.
   
 13. TH6777

  TH6777 Vendég

  Küzdelmek Éjszakája VI. - Ketrecharc Dunaharasztiban


  Felföldi Szabolcs "Hegylakó" nem csak versenyezni készül. Szeptember 10-én Dunaharasztiban szervez ketrecharcgálát, ahol tíznél több profi küzdelem látható majd, Horvátországból érkező csapat ellen.


  Secret-Őr Kupa - nyílt Kyokushin Karate Verseny Versenykiírás


  Regionális gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt Kyokushin Karate Verseny szeptember 18.-án Szeghalmon a Városi Sportcsarnokban.


  Harcművészeti Fesztivál az egészséges ifjúságért


  2011. szeptember 24-én Békéscsabán, a Városi Sportcsarnokban BUDO Gálát rendez a Viharsarok BUDO SE és a Békés Megyei Harcművész Szövetség.
   
 14. TH6777

  TH6777 Vendég

  Serdülő lányok és az ökölvívás
  2011. 09. 08. 06.40

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A női ökölvívás olimpiai programba kerülése óta az egész világon megnőtt a sportág ázsiója, az országos szövetségek komoly anyagi és szakmai ráfordításokat eszközölnek a folyamatos fejlődés fenntartása érdekében. A legutóbbi hírek szerint-amiről az oldalon is beszámoltunk- a női ökölvívás az Ifjúsági Olimpia programjába is felvételt nyert, ami újabb pontszerzési lehetőség a kluboknak.

  Az országos szövetségek felismerték az utánpótlás jelentőségét ebben a sportban is, ezért egyre lejjebb viszik a versenyzői korhatárt. Németországban már 11-12 éves korú lányoknak is rendeznek nemzetközi versenyt (Girl Box Cup, Hamburg), a serdülő korú lányok versenyeztetése pedig már-már evidens dolognak számít.

  Magyarország a sportág születésétől fogva az élmezőnybe tartozott, az első világbajnokságról 1 arany és 5 ezüstéremmel tértek haza amazonjaink. Azóta folyamatosan csúszunk lefelé a ranglistán, és ha most nem teszünk valamit ez a tendencia fog folytatódni. Világos, hogy ezt megfordítani csak megfelelő mennyiségű és minőségű utánpótlás kinevelése és fenntartása mellett tudjuk.

  Dr. Kovács László: Ökölvívó ABC c. könyvében pontosan leírja, hogy bizonyos képességek fejlesztését már 11-12 éves korban el kell kezdeni. Ilyen például a fizikai képességek megalapozása és a sportághoz szükséges akarati-lelki tulajdonságok kialakításának megkezdése. Ebben a korban jellemző a gyors mozgástanulás és a sportok iránti nagyfokú érdeklődés. Arról nem is beszélve, hogy a 15-16 évesen kezdő sportolót már egyrészt nehéz élsport szintű munkára rábírni, másrészt a többi sportág már évekkel megelőzve lehalászta a sportosabb, tehetségesebb gyerekeket.

  Ezért tartjuk fontosnak, hogy a lányok is versenyezhessenek serdülő (13-14 éves) korcsoportban, mert a sportághoz való kötődés a fiatalkorban megszerzett sikerélményeknek az eredménye. Figyelembe kell azt is venni, hogy a 13 éves lányok biológiailag sokkal fejlettebbek a velük egykorú fiúknál, így a sport terén is sokkal jobban terhelhetőek.

  Ezért írtuk meg a mellékletben letölthető kérelmet a MÖSZ felé, amit eddig 21 egyesület képviselője írt alá. Mivel a kérelmet szeptember 13.-án szeretnénk átadni a Szövetség részére, és addig nem tudunk mindenkivel személyesen találkozni, ezért arra kérjük azon egyesületek képviselőit, akik egyetértenek a levélben leírtakkal, hogy ezt e-mailben jelezzék felénk és azokat csatoljuk a kérelmünkhöz.​
   
 15. TH6777

  TH6777 Vendég

  Románia nem kvalifikálhat ökölvívókat a 2012-es Olimpiára!
  2011. 09. 09. 06.34

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Bekövetkezett az, amivel a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó-szövetség (AIBA) fenyegette román tagszervezetét (FRB): az AIBA kizárta a FRB-t, így a román amatőr bokszolók nem állhatnak rajthoz semmilyen nemzetközi versenyen. A Román Olimpiai Bizottság (COSR) a bejelentés nyomán közölte, minden támogatást megvon a román bokszszövetségtől.

  A 2008-as pekingi olimpia óta húzódó vitában azért telt most be a pohár a nemzetközi szövetségnél, mert Rudel Obreja, a FRB elnöke az utolsó felszólítás ellenére sem mondott le tisztségéről. Az AIBA augusztus 31-éig adott határidőt román tagszervezetének arra, hogy új elnökválasztást írjon ki, ám ez nem történt meg, ezért most életbe léptették a legsúlyosabb büntetést.

  A botrány akkor robbant ki, amikor a három évvel ezelőtti ötkarikás játékokon a román elnök azt nyilatkozta, a bíráskodásokat a nemzetközi szövetség előre lerendezte. Emiatt Obreját eltiltották, és mivel nem tartotta be a döntést, 2010 januárjában 11 éves büntetést kapott, amit idén márciusban 5 évre csök[​IMG]kentettek. Ekkor megtiltották a román bokszolók versenyzését is, ezt azonban később felfüggesztették, ugyanakkor jelezték, ha Obreja nem mond le, szeptember elején érvénybe lép a kizárás.

  Obreja ártatlannak tartja magát, de nyolc hónapja minden elnöki teendőt átruházott a főtitkárra. Ugyanakkor jelezte, a korábban kiírt, október 28-ai tisztújításig ő marad az elnök, ugyanis az AIBA „nem válthat le erőszakosan egy demokratikusan megválasztott elnököt”.

  Nem így gondolja Octavian Morariu, a Román Olimpiai Bizottság elnöke, aki szintén lemondásra szólította fel Obreját. A COSR vezetője megpróbálta menteni a menthetőt, és azt kérte az AIBA-tól, hogy Obreja lemondása esetén legyen türelemmel egészen az október végi tisztújításig. A feltétel azonban nem teljesült, így a nemzetközi szövetség, ha néhány napos késéssel is, de kizárta tagjai sorából a FRB-t. Ez azt jelenti, hogy a román bokszolók semmilyen nemzetközi versenyen nem vehetnek részt, így a 2012-es londoni olimpiára sem kvalifikálhatják magukat. A 2008-as pekingi olimpián még két bokszoló képviselte Romániát: Georgian Popescu a 60 kg-os súlycsoportban a negyeddöntőig jutott, míg Ionuţ Gheorghe 64 kg-ban a nyolcaddöntőben torpant meg.
  Az AIBA legközelebbi viadala a szeptember 22-én kezdődő bakui világbajnokság. A kizárás több mint 20 férfi és női felnőtt versenyzőtől és legalább kétszer ennyi ifjúsági korú bokszolótól veszi el azt a lehetőséget, hogy a nemzetközi porondon is megmutathassa magát, de a támogatások megvonásával felmerül a veszély, hogy a belföldi felkészülés és a versenyek megszervezése is ellehetetlenül. Dina Melinte, az Országos Sport- és Ifjúsági Hatóság elnöke ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy megtalálják azt a módozatot, amely szerint a sportklubok továbbra is kapjanak állami támogatást.
  Eközben Rudel Obreja ismét kijelentette, megtámadja az AIBA döntését a lausanne-i Sportdöntőbíróságon. „Arra kérem majd a nemzetközi ítészeket, hogy amíg nem döntenek, függesszék fel a kizárást, és arra is engedélyt kérek, hogy ez idő alatt a román bokszolók az olimpiai zászló alatt versenyezhessenek. Ez volt az AIBA utolsó fegyvere, amellyel arra tudnak kényszeríteni, hogy távozzak. Ők rúgnak bele a sportolókba, ők áldozzák fel őket, nem én” – reagált Obreja azokra a szakmabeliektől érkező, összhangban lévő kijelentésekre, melyek szerint önfejűségével tönkretette a román ökölvívást.

  A galaci születésű, 46 éves sportvezető többszörös román bajnok bokszoló, aktív pályafutása során Eb-ezüstöt és vb-bronzérmet is szerzett, ám arról vált igazán híressé, hogy ő érte el a fejvédős amatőr boksz első KO-ját, az 1984-es Los Angeles-i olimpián. Sportvezetőként 1990 óta tevékenykedik, a román szövetség élére 2004-ben került. Sportvezetőként a nemzetközi szervezeteknél is szép karriert futott be, több tisztség betöltése után 2007-ben az AIBA alelnökévé választották.


  AIBA: Visszanyalt a fagyi, beszélni kell a problémáról?


  [FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif][​IMG] [/FONT]
  [FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif][/FONT]
  [FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Nem tudta megfélemlíteni az AIBA (Nemzetközi Amatőr Ökölvívó-Szövetség) Rudel Obrejat, így hogy nyomást gyakoroljon, kizárta Romániát a nemzetközi versenyeken való részvételből. A lobby jól működik, az állam be is jelentette, hogy megvon minden anyagi támogatást a román szövetségtől, így nem csak a versenyeken való részvétel, hanem a szövetség működése is komoly veszélybe került.[/FONT]
  [FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Az AIBA jól időzített. Érthetetlen lenne mindez, ha figyelembe vesszük, hogy októberben amúgy is tisztújítás lesz Romániában, de így most már a fentiek tudatában aligha fogják újraválasztani a kegyvesztett elnököt. Ha a szervezet vár a döntéssel, akkor az újraválasztott Obreja nagyobb tekintéllyel szállhatna szembe vele, most már azok sem fognak mellé állni, akik amúgy támogatták volna a regnáló elnököt. [/FONT]
  [FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Sok sportág van, ahol a világversenyeken rendkívül sok esetben merül fel a bírói csalások, félrepontozások, leléptetések száma, de ez kirívóan magas a küzdősportok esetében, és a leghangosabb kinyilatkozások az amatőr bokszban vannak. Az utóbbi években szinte alig volt olyan nemzetközi verseny, ahol ne lett volna visszhangja a paktumot kötött, egymást támogató bírói döntéseknek, és ez így volt Pekingben is, az Olimpián. [/FONT]
  [FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]A fórumokban ilyenkor rendre a vezetőséget szidják, hogy nem működik a sportdiplomácia, pedig dehogynem… csak kicsiben. A sportvezetők ahelyett, hogy nagy hanggal kiállnának, és érvényt szereznének az igazságnak, maguk is különböző paktumokat kötnek. Ha ellenünk pontozott „A” ország, akkor én megegyezek „B” országgal, és majd mi együtt „A” ország ellen pontozunk, természetesen egymásnak viszonozva a kölcsönös gesztust. Itt már csak az a kérdés, melyik országhoz tartozik több „haver” akik benne vannak a mutyiban, az az ország jobb helyezést fog elérni. Itt nincs célfotó, a bíró vonogathatja a vállát, ő láthatta másképp is azt az ütést, vagy védekezést. Sajnos hiába feltételezem azt, hogy a bírók többsége tisztességesen teszi a dolgát, emelt fővel áll fel a bírói asztaltól, ha egy-egy beavatott ember éppen „sportdiplomáciai okokból”, a vezetőség utasítására –kérésére- kicsit jobban odafigyel a pontozó lapra, amikor az ominózus „A” ország sportolója van a ringben. [/FONT]
  [FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Hogy lehet ezt nagyban csinálni? Pont úgy, ahogy Obreja elmondta Peking után: A véletlenszerűen kiválasztott bírókat lecserélték, így olyan bírók pontoztak egyes meccseken, akiket a számítógép helyett a szövetség ültetett be pontozni. Mi történt a bejelentés után? Obrejat felfüggesztették a delegációból, kitették a szálláshelyéről, majd vizsgálatot indítottak - ellene.[/FONT]
  [FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Hogyan lehetne elejét venni a hasonló eseteknek? Sehogy. Látjuk, ha valaki felemeli a hangját, akkor a szövetség lesújt, és nem a bűnös bűnhődik, hanem a sportoló, aki most motiválatlanul mihez kezd magával? Mi a szarért edzett éveken keresztül, ha sportvezetők mutyija miatt nem indulhat világversenyen? Persze meg lehet ezt oldani okosban, elképzelhető, hogy néhány román versenyző állampolgárságot vált, és bár nem érti majd a himnusz szövegét,de büszkén áll majd a dobogón, hacsak le nem pontozza „A” ország pontozója.[/FONT]

  XLsport
   
 16. TH6777

  TH6777 Vendég

  Kovács István a pekinginél jobb szereplést vár Londonban


  [​IMG]


  Kovács István, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja szerint a pekingi teljesítményénél mindenképpen jobban kell teljesítenie a magyar küldöttségnek a jövő évi londoni nyári játékokon.


  Az olimpiai bajnok, amatőr és profi világbajnok korábbi ökölvívó elmondta, hogy szerinte a 2008-as egy rosszul sikerült verseny volt magyar szempontból, s azt "túl tudjuk és túl is kell szárnyalni".


  "Én egy 120-130 fős induló csapattal elégedett lennék, de nem csak az indulók létszáma fontos, hanem az is, hogy ebből a 120-130 főből legyen legalább hat-nyolc aranyérem-esélyes sportolónk - mondta a londoni olimpiát előkészítő bizottság vezetője. - Lehet egy nagyon fényes olimpiánk, akár hat-nyolc aranyéremmel, de az is lehet, hogy Pekingnél alig valamivel jobb eredményt érünk el."

  Az esélyesekkel kapcsolatban azon véleményének adott hangot, hogy a kajak-kenusoktól is többet lehet remélni a pekinginél, de többek között sportlövészetben, ökölvívásban és cselgáncsban is lehet aranyérmese Magyarországnak, s az úszóktól is vár aranyat a sportvezetés. Azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy senki ne várjon olyan sikereket, mint Pekinget megelőzően:
  "A londoni olimpia még nem arról fog szólni, amit a magyar sportszeretők elvárnának, vagy amit megszoktak a korábbi olimpiákon. Nem lesz aranyeső és nem leszünk ott a világ közvetlen élvonalában sem."  Kovács István a csapat leendő öltözékéről elárulta, hogy már biztosan Magyarország és nem a Hungary felirat díszeleg majd rajtuk.


   
 17. TH6777

  TH6777 Vendég

  Birkózó-vb - Két orosz és egy japán aranyérem a harmadik napon
  2011. 09. 15. 04.33

  <RIGHT> ​
  Két orosz és egy japán aranyérem született a vasárnapig tartó isztambuli olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság szerdai versenynapján.


  Eredmények:
  kötöttfogású 74 kg (47 induló), világbajnok:
  --------------------------------------------
  Roman Vlaszov (Oroszország)
  2. Selcuk Cebi (Törökország)
  3. Neven Zugaj (Horvátország) és Arszen Dzsulfalakjan (Örményország)
  ...8. Bácsi Péter

  a döntőben:
  Vlaszov-Cebi 2-0 (1-0, 2-0)

  női 48 kg (40 induló), világbajnok:
  -----------------------------------
  Obara Szakamoto Hitomi (Japán)
  2. Marija Sztadnyik (Azerbajdzsán)
  3. Csao Sasa (Zhao Shasha, Kína) és Zsuldiz Esimova Turtbajeva (Kazahsztán)

  a döntőben:
  Obara Szakamoto-Sztadnyik 2-1 (2-3, 1-0, 1-0)

  női 51 kg (23 induló), világbajnok:
  -----------------------------------
  Zamira Rahmanova (Oroszország)
  2. Otgonceceg Davaszuh (Mongólia)
  3. Patimat Bagomedova (Azerbajdzsán) és Jessica MacDonald Bondy (Kanada)

  a döntőben:
  Rahmanova-Davaszuh 2-1 (2-3, 5-0, 2-0)


   
 18. TH6777

  TH6777 Vendég

  Cselgáncs Vk - Karakas Hedvig bronzérmes Taskentben
  2011. 09. 18. 09.14

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Karakas Hedvig bronzérmet nyert szombaton a cselgáncsozók taskenti olimpiai kvalifikációs Világkupa-versenyén.


  Az 57 kg-os súlycsoportban szereplő magyar dzsúdós vietnami és üzbég ellenfél legyőzésével jutott el az elődöntőig, ahol - a verseny honlapja szerint - kikapott az orosz Irina Zablugyinától. Ezt követően, a harmadik helyért rendezett összecsapáson jukóval kerekedett felül a dél-koreai Kim Jan Din.

  Az üzbegisztáni viadal másik magyar indulója, a 100 kilós Farkas Bálint vasárnap lép tatamira.
  Mayweather kiütötte Ortizt
  2011. 09. 18. 10.07

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Az amerikai Floyd Mayweather vasárnap hajnalban Las Vegasban kiütötte honfitársát, Victor Ortizt, ezzel elhódította a Boksz Világtanács (WBC) váltósúlyú világbajnoki címét.

  Tájékoztatás szerint a nagy érdeklődéssel várt találkozó tapogatózó első menettel kezdődött, majd a második menettől a pontosabb és jobban védekező Mayweather percei következtek.
  A negyedik menetben Joe Cortez bíró intéssel büntette a szándékosan fejelő Ortizt, akit ezt követően Mayweather egy bal-jobb kombinációval kiütött.

  A 34 éves Mayweathernek ez volt a 42. profi mérkőzése, mérlege továbbra is százszázalékos.

   
 19. TH6777

  TH6777 Vendég

  Minden sport alapja
  2011. 09. 20. 04.51

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A Felix Promotion sportolóinak nemcsak az a fontos, hogy ők maguk sikereket érjenek el, hanem az is, hogy kedvet csináljanak a fiataloknak a sportoláshoz.


  Kelemen Balázs az ökölvívás, Nguyen Anasztázia az atlétika mellett kampányolt a hétvégi Nagy Sportágválasztón, amelyre ezúttal is több ezren voltak kíváncsiak.
  A két sportoló közreműködött a rendezvény megnyitásában is: Szuper Leventével ők hárman sütötték el másodszor a hatlövetűt, amely a rendezvény kezdetét jelezte.
  Anasztázia elvitte az idén szerzett három érmét az eseményre, kiosztott jó néhány autogramot, beszélt a terveiről, arról, hogy megcélozza a 2016-os olimpiai részvételt, hogy miként edz és miért ajánlja az atlétikát.
  „Mert az atlétika minden sport alapja” – foglalja össze tömören, de velősen, majd elmegy kézilabdázni (mert régen játszott), utóbb pedig szaltózott néhányat a szőnyegen, általános tetszést aratva.
  Kelemen Balázs együtt vonult a színpadra Erdei Zsolttal, ők ketten nyomós érveket tudtak felsorakoztatni a küzdősportok mellett, az ökölvívás népszerűségét mutatja, hogy negyed órán keresztül osztottak autogramot apró bokszkesztyűkre. Erdei ezután ringbe szállt és gyerekekkel bunyózott, Kelemen pedig szurkolt, biztatta a riválisokat.
  Összefoglalva: jól telt a hétvége a Felix Promotion sportolóinak – s őszintén remélik, a gyerekeknek is.


  [​IMG]
  XLsport
   
 20. TH6777

  TH6777 Vendég

  Muay thai VB: Éltető Daniella aranyat ért Taskentben is!
  2011. 09. 27. 07.33


  <RIGHT>
  A kétszeres világbajnokot, a 18 éves orosz muay harcos Anastasia Vasilievat sikerült a harmadik menet elején KO-val a padlóra küldenie Daniellának.


  [​IMG]

  A tokaji lány -63,5 kg-ban, a sajátjánál egyel nagyobb súlykategóriában lett világbajnok.

   

Megosztás