Küzdősportok

atlosz témája a 'Sport' fórumban , 2006 November 28.

 1. TH6777

  TH6777 Vendég

  Majka kihallgatásával folytatódott a Kótai Mihály-ügy pere
  2011. 09. 28. 03.14

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A médiában Majka néven ismertté vált Majoros Péter harmadrendű vádlott kihallgatásával folytatódott kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróságon az a büntetőper, amelyben Kótai Mihály bokszolót és egy társát zsarolással, Majkát pedig önbíráskodással vádolja az ügyészség.


  Viccesnek találom ezt az egészet - mondta vallomásában Majoros Péter (Majka), aki kifejtette: nem érzi bűnösnek magát. Tagadta, hogy fenyegető kijelentéseket tett volna, állítása szerint erről csak a vádiratból értesült. Azt elismerte, hogy járt a sértett édesanyjának lakásán és ott "emelkedett hangnemben" folyt vita a kölcsöne visszafizetéséről, de határozottan visszautasította, hogy a sértett megölésével fenyegetőzött volna.
  A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint a sértett 2003-ban ismerkedett meg Kótai Mihállyal, akivel megállapodott abban, hogy a bokszoló nagyobb összeget fektet a sértett cégébe és ezt a pénzt 2-3 hónap múlva 10 százalékos haszonnal kapja vissza. A sértett így 9 millió forinthoz jutott. Kótai a pénzt 2005 végén a kamatokkal együtt egyben kérte vissza, de ezt a sértett nem tudta visszafizetni.
  Kótai ekkor közölte, hogy másoktól kell kölcsönkérnie, s ezeknek az újabb kölcsönöknek a kamatait szintén a sértettnek kell fizetnie. A férfi eleinte eleget tett a sportoló kérésének, majd amikor már kamatos kamatokat kellett volna fizetnie, ellenszegült.
  Kótai ekkor azt mondta: így azok az emberek sem fogják megkapni a pénzüket, akiktől ő kért kölcsön, és ők veszélyesek. Ilyennek mutatta be az ügy másodrendű vádlottját is, akivel a vád szerint 2007-től kezdődően telefonon és személyesen is fenyegették a sértettet és családját azért, hogy összesen mintegy 200 millió forintot fizessen nekik.
  A másodrendű vádlott az ügyészség vádja szerint 2007 augusztusában telefonon azt mondta a sértett egyik családtagjának, hogy "ő már volt börtönben, és nem riad vissza semmitől, tragikus vége lesz annak, ha nem fizet". Három hónappal később az ügyészség szerint azt is mondta, hogyha nem fizeti meg a sértett a Kótaival szemben fennálló tartozását, a feleségét megerőszakolja, a sértettnek pedig "vége lesz".
  Kótai 2007 év végén a vád szerint megfenyegette, majd bántalmazta a sértettet a tartozás kiegyenlítése érdekében, illetve közölte vele: "ha nem fizetsz, megöllek, szétverlek, kinyírlak".
  Kótai 2007 decemberében Majka társaságában megjelent a sértett édesanyjának lakásán és a vád szerint közölte vele, amennyiben a fia nem fog fizetni, "két keresztfát ácsol, és először őt fogja a keresztfára feszíteni, hogy a fia lássa, hogyan szenved, majd a fiát is keresztre feszíti, végül mindkettőjüknek alágyújt". Majka pedig azt mondta, ha a sértett nem adja meg a tartozást, akkor őt is és az édesanyját is minden nap zaklatni fogja, ő lesz a legkellemetlenebb ember az életükben, nem lesz menekvés előle. Azt is közölte, hogy amennyiben nem kapja vissza a pénzét, a sértettet és az édesanyját is "megöleli". Ez utóbbi kijelentését Majka - a bíróságon tett vallomása szerint - ironikusnak szánta, arra célozva, hogy nincs eszköz a kezében a pénze visszaszerzéséért. A sértett ugyanakkor keddi kihallgatásán azt mondta: egyértelmű fenyegetésként élte meg a történteket. Arra a bírói kérdésre, hogy miért nem fordult Majka ügyvédhez, azt mondta: éveken át tartó pereskedés és az azzal járó ügyvédi költség miatt ugyanúgy nem jutott volna hozzá az összeghez.
  A sértett a keddi meghallgatásán többször ellentmondásba keveredett korábbi vallomásával, például arról sem nyilatkozott egyértelműen, hogy Kótai befektetésként vagy kölcsönként adott neki pénzt. Szintén ellentmondásosan fogalmazta meg a Majka által Kótainak adott pénz ügyletét is, amelyben ő kezességet vállalt. Egyik alkalommal tartozáskövetelésnek nevezte, míg másik alkalommal kölcsönnek. Nem sikerült tisztázni a bíróság előtt azt sem, hogy a vádbeli, Kótainak kifizetett 220 millió forintos összeg milyen tételekből áll össze. Az egyik védő és a bíró összesítése szerint 58,5 millió forintot fizetett ki különböző kölcsönökből Kótainak. Eleinte arra hivatkozva nem akart beszélni arról, kiktől kapott pénzt, hogy életveszélyes fenyegetést kaptak a kölcsönzői, később már arra a bírói figyelmeztetésre hivatkozott, hogy tanúként önmagát nem köteles bűncselekménnyel vádolni.
  Arra a bírói kérdésre, miért nem tett feljelentést a jogtalannak vélt követelés miatt, illetve ha megromlott a viszonya Kótaival, a sportoló miért vállalt kezességet egy 2007-es járművásárlásához, a sértett azt mondta: hol ilyen, hol olyan volt a viszonya a sportolóval és bízott benne, hogy ez az ügy rendezhető és vége lesz egyszer.
  A sértett többórás vallomására a vádlottak végül nem reagáltak, ez a következő tárgyaláson várható.   
 2. TH6777

  TH6777 Vendég

  Ökölvívó-vb - Szellő Imre magabiztos sikere
  2011. 09. 28. 17.02

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Szellő Imre az esélyeknek megfelelően magabiztos győzelmet aratott a svéd Katende Kennedy ellen a férfi amatőr ökölvívók olimpiai kvalifikációs világbajnokságának szerdai versenynapján, s ezzel bejutott a 81 kg-os kategória legjobb 32 versenyzője közé.


  Az idei Európa-bajnokság bronzérmesétől a szakma sikeres bemutatkozást remélt, s ő nem is okozott csalódást, menetről menetre növelte előnyét, s végül 21-10-es pontozással győzött.

  A 16 közé kerülésért Szellő a vasárnap délutáni - magyar idő szerint 12 órakor kezdődő - programban lép majd kötelek közé az ukrán Olekszandr Gvozdik ellen.


  A viadal harmadik napján még egy magyar, Kalucza Norbert érdekelt: a debreceniek 56 kilósa magyar idő szerint 15:15 óra körül kezd majd, riválisa az elefántcsontparti Koffi Yoboue lesz.


   
 3. TH6777

  TH6777 Vendég

  Ökölvívó-vb - Káté simán győzött


  [​IMG]


  A pénteken egyedüli magyarként ringbe lépett Káté Gyula győzött a 32 közé jutásért rendezett mérkőzésén a Bakuban zajló olimpiai kvalifikációs férfi ökölvívó-világbajnokságon.


  Az 64 kg-ban szereplő, a legutóbbi vb-n harmadik Káté 24-14-es pontozással győzte le a fehérorosz Jevgenyij Ramaskevicset. A magyar bokszoló a nyolcaddöntőbe jutásért vasárnap lép a kötelek közé.

  Szombaton két magyar küzd meg a 32 közé kerülésért: a 60 kilós Varga Miklós a grúz Nikoloz Izoriával, míg a 75 kg-os Harcsa Zoltán a salvadori José Bernallal találkozik.

  Nagy Tibor a csúcson!
  2011. 10. 01. 01.00

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Nagy Tibor a hétvégén a WKF szervezet cirkálósúlyú világbajnoka lett Tino Groth ellen. A korábbi cikkben láthatjátok a mérkőzés felvételét, most pedig élmenybeszámolót olvashattok arról az estéről.


  Nem lehet azt állítani, hogy a hazai K-1 úttörője, az ex-Kyokushin bajnok Nagy Tibor, motiválatlanul indította volna élete talán legfontosabb összecsapását...
  A két hónapos, igen intenzív felkészülés utolsó napjai már rendkívül feszülten teltek. Nagy és csapata tisztában volt a mérkőzés fontosságával, és ennek a súlyát és terhét Tibi körül szinte mindenkinek kitartóan viselnie kellett. Egy negyed évszázad hihetetlen mennyiségű munkájára kerülhetett korona ennek a nyáriasan meleg szeptemberi napnak az éjszakáján.

  A felkészülést most is, mint az utóbbi pár évben minden alkalommal, Sensei Stefanovics József felügyelte és olyan stratégiát próbált megalkotni, ami teljes mértékben Tibi erősségeire épít.

  Az ellenfél, Tino Groth egy rendkívül tapasztalt többszörös Vb. cím birtokos, jó amatőr boksz múltú német fiú volt. Tino elképesztően atletikus testalkatú, jó szellemű bunyós benyomását keltette, akinek a fazonja és a stílusa igen sokat sejtető volt.

  A csapat, aki Tibi szurkolótáborának keménymagját alkotja, most sem hagyta cserben az egri srácot. Gyerekkori barátok, edzőtársak, sparring partnerek, barátnő, testvér, anya... mindenki ott volt, akik nélkül szinte lehetetlen lett volna ilyen makacsul végigcsinálni ezt a 25 évet. Ismét temérdek mennyiségű poén záporozott, így a hangulat nem hagyott kívánni valót maga után most sem.

  Eljött azonban a pillanat, amikor Tibi már maga akart maradni. Szinte libabőröztünk a bemelegítés utolsó fázisában, mikor a lehető legélesebben csattantak már a kombinációk és legpontosabb fókusszal pattantak a comb- és fejrúgások. Érezni lehetett, hogy rendkívüli formában van a Bajnok.

  A WKF Szervezet Európa-bajnokságának döntői után, az este utolsó és egyben a legfontosabb mérkőzését Nagy Tibor és Tino Groth vívta. Tibi rendívül határozottan kezdett és a taktikának megfelelően, külső és belső combrúgásokkal bombázta ellenfele mindkét lábát, akinek ezek a rúgások szinte rögtön problémát jelentettek.
  A bokszoló múltú Groth, szinte azonnal fogásba menekült és ebből a pozícióból, bordára irányuló köríves térdrúgásokat engedett el. A vezető bíró gyorsan reagált és szétválasztotta Őket.

  Ez a küzdő táv ismét Tibi bődületes dinamikájú combtámadásainak kedvezett. A balhorog - jobb - belső, hátsó combrúgás kombináció elemi erővel csapódott a német srác térd ízületei környékére, aki kétségbeesetten próbálta ezeket kéz összetételekkel kontrázni, majd ismét fogásba menekült

  Ekkor már a blokkoló bal lábszárán is teniszlabdányi duzzanat éktelenkedett. Tibi kitartóan rúgta a belső combot, amit a menet vége felé, blokkoló láb alatt, irgalmatlan erővel talált el, így Groth a földre huppant. Ha Kyokushin küzdelem lett volna a mérkőzés, Tibi már minimum wazaari-val (fél pont) vitte volna az első menetet. Megszólalt a gong és a német alig tudott visszavánszorogni a sarokba.
  Stefanovics Sensei az aktuális, szünetbéli utasításokra tért rá éppen, mikor a hangosbeszélő bejelentette, hogy a németek feladták a meccset, mert olyan mértékű sérülést szenvedett versenyzőjük, ami már komolyan veszélyeztette volna az egészségét.

  A magyar szekció felrobbantotta a csarnokot! Ennyi sikoltozó, ujjongó baráti arcot, ennyi őszinte örömöt régen tapasztaltunk már. Mindenki ölelgette az éppen mellette lévőt, majd rohanás a ringbe, hogy a nap, illetve az elmúlt negyed évszázad hősét is a szívére ölelje.
   
 4. TH6777

  TH6777 Vendég

  Ökölvívás: Hernandez padlóztatta az IBF világbajnokát és elvette az övét

  Harmadik alkalommal tette kockára cirkálósúlyú világbajnoki profi ökölvívó címét Steve Cunningham, a kőkemény amerikai csapattársa, az utóbbi időben egyre meggyőzőbb formát mutató Yoan Pablo Hernandez ellen húzott kesztyűt a szombat esti Sauerland-gálán, amelyet technika döntéssel 2-1-re a kubai nyert meg, így megszerezve első világbajnoki címét.

  Az izgalmasnak ígérkező találkozót a sokak által alulértékelt ütőerővel bíró kubai kezdte jobban és a nyitó menet vége felé egy remek balhoroggal padlóztatta a világbajnokot. A címvédő a kicsit nagyvonalúan számoló bírónak is köszönhetően összeszedte magát, de a következő menetben sem tudott mit kezdeni a pontos balkezesekkel operáló kubaival. A következő felvonásban egy kemény összefejelés után azonban megjött az amerikai önbizalma és kíméletlen találatokkal módszeresen építette le a túl korán fáradni látszó és ritmusát vesztő Hernandez pontelőnyét.
  Utóbbi egy újabb fejelés után durván felszakadt a homlokán, így a hetedik három percre már nem engedte ki a ringorvos. A szabályok szerint lepontozták a találkozót, melyet technika döntéssel 2-1-re a kubai nyert, aki első világbajnoki címét szerezte. Cunningham természetesen elégedetlenkedve vette tudomásul a döntést, megfeledkezvén arról, hogy tavaly ő is egy hasonló sérülésnek köszönhette, hogy megtarthatta címét.
  Az előprogramban megrendezésre kerülő Gabriel Campillo–Karo Murat összecsapásnak az IBF interkontinentális címe és kihívói jog a világbajnok ellen volt a tétje.
  A végére feltámadó Murat igazi adok-kapokká varázsolta a jó iramú találkozót, és bár az utolsó három percben alaposan meg is fogta a spanyolt, ennek ellenére a mérkőzést javarészt irányítása alatt tartó Campillo győzelmét prognosztizálták a pontozólapok. Melyek igencsak hosszú számolása végül nem sejtetett sok jót Gabrielnek, de legalább nem vereséggel kellett távoznia.

  A végeredmény: 115:113, 111:117, 114:114.

  A berlini istálló alaposan melléfogott az ellenfélválasztással, hiszen a pár évig Veres Lászlóval készülő lengyel felhozóember, Grzegorz Proksa gyakorlatilag agyba-főbe verte a közelmúltban önmagához képest remek mérkőzéseket produkáló német Sebastian Sylvestert.
   
 5. TH6777

  TH6777 Vendég

  Ökölvívó-vb - Négyből két továbbjutó


  [​IMG]


  A vasárnap szorítóba lépett négy magyar közül kettő - Káté Gyula és Bacskai Balázs - továbbjutott, azaz a legjobb 16 között is ringbe szállhat majd a bakui olimpiai kvalifikációs férfi ökölvívó-világbajnokságon.


  A legutóbbi vb-n harmadik, 64 kg-os Káté a második mérkőzésén 27-17-re győzte le kanadai riválisát, Yves Ulysse-t, míg a tavaly Európa-bajnok, a világranglistán éllovas, 69 kilós Bacskai - aki erőnyerőként csak most kapcsolódott be a küzdelmekbe - ugyancsak magabiztosan, 22-9-re győzött a venezuelai Gabriel Maestre ellen.
  A 81 kg-ban érdekelt Szellő Imre, az idei, ankarai Eb bronzérmese 25-11-es vereséget szenvedett az ukrán Olekszandr Gvozdiktól, így búcsúzott a legjobb 32 között, egyúttal számára - legalábbis most - elúszott a kvótaszerzés lehetősége. Tavasszal, az isztambuli selejtezőn lehet majd javítani.
  Nem sikerült a vasárnapi fellépés a plusz 91 kg-os Bouquet Bencének sem, akit a román Mihai Nistor az első menetben kiütött. A magyar bokszoló percekig nem tudott felkelni, ám végül a saját lábán hagyta el a szorítót.

  Káté a kazah Danyijar Jeleusszinovval mérkőzik kedden, s ugyanezen a napon lép fel ismét Bacskai is, akinek egyelőre nincs meg az ellenfele.

   
 6. TH6777

  TH6777 Vendég

  Ökölvívó-vb - Hárman csatlakoztak Kátéhoz és Bacskaihoz


  [​IMG]


  Varga Miklós, Harcsa Zoltán és Darmos József csatlakozott hétfőn a már korábban továbbjutott Káté Gyulához és Bacskai Balázshoz, így a keddi nyolcaddöntők során öt magyar lép majd ringbe a bakui ökölvívó-világbajnokságon. Az újabb mérkőzés megnyerése - Darmost kivéve - mindannyiuk számára az olimpiai kvóta megszerzését is jelentené.

  A nap Ungvári István (49 kg) papírforma vereségével (2-12) indult a kínaiak ötkarikás és többszörös világbajnoka, Cou Si-ming ellen, ezt követően azonban szép magyar sikerek követték egymást a bakui sportcsarnokban.
  A 2008-ban Eb-bronzérmes, hajdúsámsoni Varga (60 kg) a nap egyik leglátványosabb meccsét vívta az algériai Abdelkader Sadival. Kicsit visszafogottan kezdett, ám a két ponttal elveszített első menet után nagyot javult, s a második szakasz végére megfordította a meccset, majd kétpontos előnyéből egyet megtartott, így végül 19-18-ra nyert.
  Őt követte a mindössze 18 esztendős Harcsa (75 kg), aki egészen kiemelkedő boksszal rukkolt ki a hatodik kiemelt francia Michel Tavares ellen. Szántó Imre tanítványa már az első menetben is jobbnak tűnt, ám három perc után még 2-2 volt az állás, a második szakaszban aztán már a pontozókat is meggyőzte pontos, látványos kombinációival. A sokszor, ám nagyon pontatlanul ütő Tavares nem tudott mit kezdeni a magyarral, aki végül fölényesen győzött 16-10-re.
  Az esti programban Kalucza Norbert (56 kg) és Darmos (91 kg) szinte egyszerre lépett szorítóba, előbbi az ausztrál Luke Boyd, utóbbi pedig az albán Christian Demaj ellen. A kétszeres Eb-bronzérmes Darmos óriási küzdelemben gyűrte le riválisát: az első két menet után egy ponttal vezetett, az utolsóban pedig hiába volt láthatóan nagyon fáradt, óriási szívvel küzdött, s győzött 20-18-ra. Kalucza szintén szoros meccset vívott, ám ő két ponttal kikapott, így számára véget ért a vb.
  Kedden Varga a tadzsik Madadi Nagzsibekovval, Harcsa az ukrán Jevgen Hitrovval, Darmos a hazaiak Eb-győztesével, Tejmur Mammedovval, míg a vasárnap 16-ba jutott, legutóbb bronzérmes Káté (64 kg) a kazah Danjar Jeleusszinovval, a tavaly Európa-bajnok Bacskai (69 kg) pedig az amerikai Errol Spence-szel csap össze a nyolc közé kerülésért. Mivel a két legfelső súlycsoportot kivéve a többi kategóriában az első tíz kap londoni indulási jogot, egy keddi siker biztos kvótát jelentene Darmoson kívül minden magyarnak.

  A kétszeres Eb-bronzérmes nehézsúlyúnak az első hatban kell végeznie az ötkarikás szereplés lehetőségéért.

  Zen Bu Kan Kempo: Eger Kupa 2011
  2011. 10. 04. 07.33

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Október 22-én kerül megrendezésre az Eger Kupa, a Zen Bu Kan Kempo Szövetség hagyományos versenye.

  Időpont: 2011. október 22. szombat 9 óra
  Helyszín: Eger Városi Sportcsarnok, Eger, Érsek kert

  Verseny rendezője: Agria Kempo Karate Sportegyesület Eger
  Főszervezők: Nagy Ferenc Jácint, Szabó József
  A verseny főbírája: Vincze Gábor, 3. dan
  Szakmai fővédnökök: Lévai László, Hanshi; Papp Valér, Renshi


  Vikingektől a kommandósokig, avagy szeptemberi Sambo-s eredmények
  2011. 10. 04. 07.09

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A Magyar Sambo Harcművészeti Szakszövetség idén is tiszteletét tette a Lengyel Összharcművészeti Szövetség és a World Martial Arts and Defensive Sport Federation fesztiválján (szeptember 23-24, ŻYWIEC ) A kis magyar csapatot a Muay thai és Combat sambo képviseletére kérték fel.

  Idén is nemzetközi hírű mestereket hívtak meg a szervezők különböző stílusokból, ezzel is segítve a Lengyel harcművészeti élet fejlődését.

  Az instruktorok Németországból, Svédországból, Hollandiából és Litvániából, és Magyarországról érkeztek.
  Krishna Gopal – Hollandia
  • Hans Hohn, Helmut Weigelt – Németország
  • Stanislaw Majchrzak, Ryszard Bochm, Wieslaw Pikor – Lengyelország
  • Johan Pettersson, Sven Henrikson – Svédország
  • Imre Papp – Magyarország
  • Egidijus Stankevicius – Litvánia


  A zywieci sportcsarnok négy bírkózószőnyegén zajlott egyszerre az oktatás hat órán keresztül. Kifejezetten érdekes volt látni, ahogy pl. MMA versenyzők késharcot tanulnak a Litván különleges erők kiképzőjétől, vagy Aikido-sok tanulnak Thai-bokszot és Sambo-t a magyaroktól.
  Mint várható volt, az eseményen megjelent a lengyel küzdősport élet krémje.
  Mindenki elismeréssel, és lelkesedéssel fogadta a magyarok tanítását, ami valószínüleg nem csak a Lengyel- Magyar barátságnak köszönhető.
  A program részeként Blázer Frank Magyar MMA bajnok még egy Free fighting edzőmérkőzést is bevállalt egy tőle 25 kilóval nehezebb lengyel ellenféllel, kemény dominanciát mutatva.
  A rendezők előtt le a kalappal, mind a szállás és ellátás, mind a lebonyolítás terén. Bárcsak lehetne ilyen rendezvény hazánkban!
  Jelentjük, az új edzőterem elkészült, tehát aki az orosz MMA stílussal, vagy Thai-boksz-al szeretne foglalkozni, várják szeretettel! (XIV. Fogarasi út- Bibor utca sarok, Harcművészeti központ. A Stadionok metrómegállótól 5 perc séta, vagy egy megálló a 80/A trolival)
  A tervek szerint egy héttel később Helmut Weigelt nagymester megtisztelő meghívását fogadták volna el a németországi Budokan Saalfeld tizenötödik jubíleumi szemináriumán , de ezt egy nem várt esemény sajnos meghiúsította.


  <IFRAME height=396 src="http://www.youtube.com/embed/G5oA9xU-1Zg" frameBorder=0 width=540></IFRAME>​
   
 7. TH6777

  TH6777 Vendég

  Ökölvívó-vb - Káté negyeddöntős és olimpiai kvótás
  2011. 10. 04. 11.33

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Káté Gyula nagyszerű teljesítménnyel bejutott kedden a 64 kilósok negyeddöntőjébe, ezzel olimpiai indulási jogot szerzett a bakui ökölvívó-világbajnokságon.


  Szántó Imre kétszeres vb-bronz-, kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes, kétszeres Eb-harmadik tanítványára nagyon nehéz feladat várt, mivel a kvótáért a kiváló képességű kazah Danjar Jeleusszinovval kellett megküzdenie, aki a korábbi meccsein nagyon meggyőző volt.
  A meccs nem okozott csalódást semmilyen szempontból, a kazah jól mozgott, a magyar válogatott csapatkapitánya azonban az elején talán kicsit meglepte őt, az első másfél percben több nagyon tiszta és szép ütést "helyezett el" a fején. A folytatásban feljavult ugyan Jeleusszinov, mégis a menet végi szűk, mindössze 4-3-as Káté-vezetés egyértelműen a kazahra nézve volt hízelgő.
  A második menet kiegyenlített küzdelmet hozott, Káté nem kapkodott, várt a megfelelő pillanatra, ám ütésindításaiba így is néha belevert Jeleusszinov, akinek különösen a bal keze volt veszélyes. A magyar öklöző ugyanakkor ebben a szakaszban is higgadt volt, s amikor közel tudott kerülni riválisához, rendre tisztán talált, ennek ellenére némileg meglepő volt 10-7-es előnye.
  Az utolsó három percben Káté már nagyon szépen kézben tartotta a meccset, ellenfele hiába próbált hosszabb kezeivel messziről ütni, Káté szinte mindig jókor lépett a kazah ütőtávján belülre, s gyönyörű jobb csapottakkal "lépegetett" a londoni kvóta felé, amit végül teljesen megérdemelten, 17-11-es pontozással szerzett meg.
  "Iszonyatosan nehéz meccs volt, nem szeretem a kazahhoz hasonló, sokat mozgó bokszolókat, ráadásul bal kezes is, de szerencsére megcsináltam - mondta lihegve a meccs után a harmadik olimpiája előtt álló Káté, akinek viccelődni is maradt ereje. - Edzőm, Öcsi bácsi tegnap azt mondta szaggassam szét Jeleusszinovot, én meg megígértem, hogy olyan leszek mint egy zárt tésztaszaggató. Nehéz volt, sajnos egy-két bal horogba bele is néztem, amiért kaptam némi dorgálást, de nagyon örülök, hogy győztem."
  Káté az éremért szerdán a brazil Everton dos Santosszal mérkőzik meg, ám a magyar ennél már távolabbra tekint:
  "Őszintén szólva én már a sima éremnél többet akarok, van már két bronzom világbajnokságról, most mindenképpen döntőbe szeretnék jutni."
  A keddi folytatásban a délutáni programban Harcsa Zoltán az ukrán Jevgen Hitrovval (13:15 ó körül), Darmos József (91 kg) pedig a hazaiak Eb-győztesével, Tejmur Mammedovval (14 ó körül) mérkőzik, míg helyi idő szerint este előbb Varga Miklós (60 kg) a tadzsik Madadi Nagzsibekovval (16:15 ó) a tavalyi Európa-bajnok Bacskai Balázs (69 kg) pedig az amerikai Errol Spence-szel (18 ó körül) csap össze a nyolcba kerülésért. Mivel a két legfelső súlycsoportot kivéve a többi kategóriában az első tíz kap londoni indulási jogot, a siker biztos kvótát jelent Darmoson kívül minden magyarnak.

  A kétszeres Eb-bronzérmes nehézsúlyúnak az első hatban kell végeznie az ötkarikás szereplésért.


   
 8. TH6777

  TH6777 Vendég

  Kálló Gyöngyi ezüstérmes lett Lengyelországban
  2011. 10. 09. 12.30

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Magyar ezüstérem a szumósok Lengyel Nagydíján. A nehézsúlyú Kálló Gyöngyi az open kategóriában végzett másodikként a Krotoszynban megrendezett viadalon.


  A Világjátékok-résztvevő Kálló egy roppant erős mezőnyben szerezte meg az ezüstérmet. A Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának információi szerint négy világbajnok és négy Európa-bajnok is indult Lengyelországban.​
   
 9. TH6777

  TH6777 Vendég

  Súlyemelő-vb - Részvételi csúcs: 101 országból 715 versenyzőt neveztek


  [​IMG]


  Óriási mezőnyt, 101 országból 715 versenyzőt neveztek a november 5. és 13. közötti, párizsi olimpiai kvalifikációs súlyemelő-vb-re, ez részvételi világrekordot jelent - jelentették be a budapesti központú, Aján Tamás személyében magyar elnök irányította világszövetség (IWF) keddi nemzetközi sajtótájékoztatóján.


  A rendkívüli érdeklődés annak szól, hogy zömmel a francia fővárosban kelnek el végleg a jövő nyári londoni olimpiára szóló kvóták, a tavalyi, törökországi és az idei világbajnokság pontversenyének összesítésével kialakuló rangsor alapján mind a férfiaknál, mind pedig a nőknél.
  Aján Tamás kiemelte, hogy nagy világbajnokságra, éles küzdelmekre számít az idei csúcseseményen, amely kiemelkedő jelentőségű a 106 éves, és Európában egyedüli budapesti székhelyű, ma már 189 tagországot számláló sportági világszövetség történetében.
  Ádámfi Attila, az IWF versenyigazgatója emlékeztetett rá, hogy a 2012-es ötkarikás játékokon összesen 260 súlyemelő - 156 férfi és 104 nő - állhat rajthoz, s a két kvalifikációs vb-n együttesen 147 férfi, s 98 női kvóta talál gazdára, a csapatversenybe beszámító egyéni eredmények után járó pontszámok összegzése alapján. A pontversenyben a férfiaknál az első hat helyen végzett nemzetek egyformán 6, a 7-12. helyezettek 5, a 13-18.-ak 4, míg a 19-24. pozíciót elfoglalók 3 emelőt indíthatnak a brit fővárosban. A nőknél a pontverseny első kilenc helyezettje 4 kvalifikációs helyet szerez, a 10-16. helyezettek 3-at, a 17-21.-ek pedig 2-t. Megjegyezte, hogy a múlt esztendei, antalyai világbajnokságon a magyar férfi válogatott nem jutott a 24-ek közé, a női válogatott viszont a csapatsorrendben a 18. lett, ami két londoni rajtjogot jelent, ha Párizsban is sikerül megőriznie pozícióját. A várható nehézségeket előrevetíti ugyanakkor ama tény, hogy a franciaországi vb-n induló hét magyar emelő közül a legjobb, az olimpiai ezüstérmes Krutzler Eszter is csupán a 13. a súlycsoportjában a nevezések alapján.
  A sajtótájékoztatón jelen volt francia vendég, a vb szervezőbizottságát vezető Jean-Paul Bulgaridhes elmondta, hogy a kísérőkkel együtt 1200 résztvevős mamutmezőnnyel számolnak, az emelők a Párizs központjától mintegy 30 kilométerre fekvő - minősítése szerint varázslatos - Dome Disney Village-ban vetélkednek kilenc napon át a minél jobb helyezésekért.

  Kérdésekre válaszolva Ungár Mónika, az IWF jogi ügyekben illetékes szakembere elmondta, hogy a 2004-es athéni olimpián doppingvétségért ezüstérmétől megfosztott és eltiltott Gyurkovics Ferenc a párizsi vb-n versenyezhet ugyan, ám - a nemzetközi szövetség 2003-ban hozott szabálya alapján - soha többé nem indulhat ötkarikás játékokon, így Londonban sem.:(

  Vető Gábor a GBU bajnoka


  [​IMG]


  Ugyan egyelőre „csak” egy kisebb szövetségnél, de vb-övet szerzett a feltörekvő kisváltósúlyú reménység, Vető Gábor.

  A tökéletes mérlegű várpalotai fiatalember szombat este a svájci Burgdorf-ban lépett szorítókötelek közé, éspedig az ugandai Michael Kizza (22 győzelem – 7 vereség) ellen.
  Küzdelmük tétje a GBU nevű szervezet vb-öve, valamint a német nemzetközi bajnoki cím (GBA) volt kisváltósúlyban.

  Nos, Vető fantasztikusan bokszolt, hiszen már a 2. perc végén kiütötte az afrikai fightert, így a magyar bunyós derekára csatolták az öveket. Vető Gábor új rekordja: 26 mérkőzés, ebből 26 győzelem (20 KO/TKO).


  Női ökölvívó Eb - Kovács Mária a nyolc között


  [​IMG]


  A 75 kg-os Kovács Mária bejutott a legjobb nyolc közé kedden a rotterdami női ökölvívó Európa-bajnokságon.

  A hazai szövetség tájékoztatása szerint a világbajnoki bronzérmes magyar bokszoló 18-14-re verte a német Andrea Strohmaiert.
  Befejezte szereplését ugyanakkor Némedi Varga Csilla (54 kg) és Rácz Irén (57): előbbi nyolc ponttal vezetett, ám a harmadik menetben döntő fölénnyel kikapott az ír Ciere Smith-től, míg utóbbi 13-5-re maradt alul a török Malkoc Nagehannal szemben.

  Korábban a 48 kg-ban szereplő Böde Anita a szerb Mirela Barudeziggel csapott össze a nyolc közé kerülésért, s 13-12-es pontozással nyert.  Cselgáncs Vk - Joó Abigél aranyérmes Abu-Dzabiban


  [​IMG]


  A 78 kg-os Joó Abigél aranyérmet nyert kedden az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Világkupa-sorozat Abu-Dzabiban rendezett versenyén.  A KSI Európa-bajnoka portugál és mongol ellenfélen keresztül jutott be a legjobb négy közé, ahol vazaarival verte a dél-koreai Dzsong Gjong Mit. A döntőben aztán az a holland Marhinde Verkerk várt rá, akit első három találkozójukon legyőzött, de augusztusban, a párizsi világbajnokságon kikapott tőle. Az ötödik csata a 21 éves magyar fölényét hozta, aki a meccs derekán vazaarit érően vitte földre vb-első riválisát, majd egy perccel a vége előtt, a második belső combdobásra már ippont kapott. Joó ezzel ötödik Világkupa-versenyét nyerte meg, és abu-dzabi sikeréért ötezer dollárral gazdagodott.
  Ami a többieket illeti, a viadal honlapja szerint Farkas Bálint (100) és Bor Barna (+100) egyaránt helyezetlenül zárt a zárónapon.   
 10. TH6777

  TH6777 Vendég

  Női ökölvívó Eb: Nagy Tímea már biztosan érmes, Nagy Bianka kiesett


  A 81 kg-osok között szereplő Nagy Tímea szerdán bejutott az elődöntőbe, így már biztosan érmet szerez a rotterdami női ökölvívó Európa-bajnokságon.


  <!-- .cikkhead -->A magyar szövetség tájékoztatása szerint Nagy Tímea a legjobb nyolc között az ír Lauragh O’Neillt győzte le 16:7 arányú pontozással.

  Nagy Tímea lesz a magyar küldöttség egyetlen érmese, ugyanis a szintén negyeddöntős, a 69 kg-os súlycsoportban szereplő Nagy Bianka 13:9-re kikapott az ukrán Marija Badulinától.​

  A szerdai negyeddöntőben korábban Kovács Mária (75 kg) és Böde Anita (48 kg) is búcsúzott. A csütörtöki szünnap után pénteken az elődöntőkkel folytatódik a kontinensviadal.
   
 11. TH6777

  TH6777 Vendég

  Elkezdődött a Kick-box Világbajnokság!
  2011. 10. 25. 07.30

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Macedónia fővárosában, Skopje-ban 61 ország 804 versenyzőjének részvételével elkezdődött a WAKO Light-contact,Kick-light,K-1,Low-kick Világbajnoksága. A résztvevő nemzetek minden földrészről képviseltették magukat, s ennek megfelelően a szervezők módosították a programot, és egy nappal korábbra tették a selejtezők kezdetét.

  Négy tatami küzdőtér és három ring várja a sportolókat, akiknek elhelyezése nem kis gondot jelentett a szervezőknek. Megtartották a bírói kar szokásos eligazítását is, Galambos Péter, Szabó Gábor, Tóth Gábor és Gregor László bíráskodik majd a világbajnokságon. A magyar válogatott a vasárnapi sikeres mérlegelés után a közeli Tetovo városban kapott szállást.
  Hétfőn a mérlegelésre és a sorsolásra is sor került, s íme , egy kis ízelítő a listából:

  K-1 Szabályrendszerben
  60 kg.ban Habbas Antoine – Dino Kavara (Horvátország) a nyolc közé jutásért,
  71 kg-ban Horváth László – Christian Zahe (Olaszország) a nyolc közé,
  86 kg-ban Marlok Solt – Majid Fallah (Irak) a nyolc közé, Low-kick-ben

  57 kg-ban Kiss Gábor - Baurzhan Kudaibergenov (Kazahsztán) a nyolc közé,
  67 kg-ban Vásony Márton – Mario Katic (Horvátország) a nyolc közé,
  71 kg-ban Vásony Ferenc - Damir Mukovic (Montenegro) a 16 közé,
  75 kg-ban Horváth Gyula – Bocar Samba (Franciaország) a

  nyolc közé, Light-contact szabályrendszerben

  57 kg.-ban Kovács Ádám - Aleksandr Bakirov (Oroszország) a nyolc közé,
  63 kg-ban Pesti Benedek - Darren Chapman (Nagy-Britannia) a nyolc közé,
  74 kg-ban Andó László - Zhikov Petar (Bulgária) a nyolc közé,
  79 kg-ban Zsarkó Dániel Péter - Georg Parth Ausztria) a 16 közé,
  84 kg-ban Dancsó Zoltán - Aaron McAleer (Kanada) a nyolc közé,
  89 kg-ban Irimi Norbert – Sanjin Dedic (Horvátország) a nyolc közé

  Női 50 kg-ban Molnár Mónika - Stasa Lubej (Szlovénia) a nyolc közé,
  55 kg-ban Dr.Megyeri Csilla - Kateryna Solovej (Ukrajna) a nyolc közé,


  Kick-light szabályrendszerben

  63 kg-ban Buják Tamás - Darko Stojanovski (Makedónia) a nyolc közé,
  74 kg-ban Dinnyés Zoltán - Aivar Gafurov (Oroszország) a nyolc közé,
  55 kg-ban Dr.Megyeri Csilla - Amandine Mudry (Franciaország) a nyolc közé jutásért küzd majd.


  Hirtelenjében ezek a mérkőzések várhatók az elkövetkező két napban, de még ezt nem lehet tudni, hiszen a napi programok összeállítása késő éjjelig folytatódik. Este is érkeztek csapatok, s így a sorsolás sem „szentírás”.Mindenesetre nem ígérkezik ez a világbajnokság sem „sétagaloppnak”, a szakvezetők bíznak abban, hogy mindenki teljes erőbedobással küzd majd.
  A sorsolás a közepesnél valamivel rosszabb, hiszen többen már az első körben a két kiemelt valamelyikével csapnak majd össze. S remélhetőleg, továbbjutnak a következő körbe.​
   
 12. TH6777

  TH6777 Vendég

  Kick-box Világbajnokság, Skopje: felemás kezdés!
  2011. 10. 26. 07.39

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A macedóniai Skopje-ban elkezdődtek a kick-box világbajnokság selejtező küzdelmei. A magyar csapat több tagja lépett küzdőtérre. Sajnos, a tatamisok szereplését nem sok szerencse kísérte.

  Közülük talán Kovács Ádám állt legközelebb a továbbjutáshoz az orosz Alexander Bakirov ellen, de pörgős három menet után a pontozóknál 1:1 alakult ki, míg a harmadik bíró az oroszt hozta ki a mérkőzés végén. A többiek vereséget szenvedtek: 63 kg-ban Pesti Benedek - Darren Chapman (Nagy-Britannia) ellen, 79 kg-ban a frissen taekwon-do Európa-bajnoki ezüstérmes, de rendkívül fáradt Zsarkó Dániel Péter Georg Parth Ausztria) ellen, 89 kg-ban Irimi Norbert a horvát Sanjin Dedic ellen egy sokáig emlékezetes, light-contact-hoz képest „véres” csatában, az erőtlenül küzdő Molnár Mónika a szlovén Stasa Lubej ellen, 55 kg-ban Dr.Megyeri Csilla az ukrán Kateryna Solovej ellen. A ringben is akadtak idegölő események. Low-kick-ben 57 kg-ban a Kiss Gábor - Baurzhan Kudaibergenov (Kazahsztán) mérkőzésen Gabi becsülettel küzdött, de ez a kazah fiatalember nagyon jó volt, remekül használta a kezét. 71 kg-ban Vásony Ferenc a montenegrói Damir Mukovic ellenében egy dulakodós küzdelemben maradt alul. Aztán jöttek a magyar győzelmek. Habas Antoine az egész versenynap leggyorsabb K.O., győzelmét aratta Dino Kavara (Horvátország) ellen, hiszen fél perc küzdelem után egy hatalmas térdrúgással vetett véget a küzdelemnek. 86 kg-ban a Marlok Solt – Majid Fallah (Irán) mérkőzés örömteli győzelmet hozott. (A mérkőzést megtekintette Dr.Leyrer Richárd, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke, akit a kedd délelőtti tisztújító közgyűlésen újra a WAKO alelnökének választottak meg – egyhangú szavazással.) 71 kg-ban a Horváth László – Christian Zahe (Olaszország) mérkőzésen az utolsó pontok döntöttek-nekünk! Ezzel a fiúk a legjobb nyolc közé jutottak. Szerdán egész napos küzdelemre kell felkészülnie a mezőnynek, hiszen számos selejtezőt bonyolítanak le.

  A szerdai
  párosítások:

  Light-contact:
  74 kg-ban Andó László - Zhikov Petar (Bulgária) a nyolc közé,
  +94 kg.:Wappel Tibor – Andrii Badora (Ukrajna) a nyolc közé,
  84 kg-ban Dancsó Zoltán - Aaron McAleer (Kanada) a nyolc közé,
  +70 kg. Miskolczi Anett – Andrea Ivas (Horvátország) a legjobb négybe


  Kick-light
  63 kg-ban Buják Tamás - Darko Stojanovski (Makedónia) a nyolc közé,
  74 kg-ban Dinnyés Zoltán - Aivar Gafurov (Oroszország) a nyolc közé,
  79 kg. Zsarkó Dániel Péter - Patry Zdrojewski (Lengyelország)
  55 kg-ban Dr.Megyeri Csilla – Ravoula Audry (Franciaország) a nyolc közé
  +7 kg. Fenyvesi Márta – Ismaila Muciaccia (Olaszország)


  K-1 szabályrendszer
  81 kg. Hosszú Ferenc – Dimitrij Valent (Beloruszia) a nyolc közé Low-kick szabályrendszer
  67 kg-ban Vásony Márton – Mario Katic (Horvátország) a nyolc közé,
  75 kg-ban Horváth Gyula – Bocar Samba (Franciaország) a nyolc közé
   
 13. TH6777

  TH6777 Vendég

  Kick-box Világbajnokság: tizenhatan a négy között!
  2011. 10. 28. 09.58

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Úgy látszik, a Skopje-ban zajló kick-box világbajnokságon napról napra jobbak az eredmények, csak el ne kiabáljuk! A csapat több tagja ma már az érmes helyre, a legjobb négy közé bejutásért küzdött. Még a tegnapi nap történéseihez tartozik, hogy délután rendezték meg a megnyitó ünnepséget, amelyet megtekintett Dr.Bencze József, Magyarország skopjei nagykövete is.

  Természetesen az állami televízió stábja is kivonult, és este hosszú összefoglalót sugárzott a délután legérdekesebb mérkőzéseiről. A kamerák a csütörtöki versenynapon is kin voltak, hogy elsősorban – ami természetes – a hazai sikerekről számoljanak be. Kick-light-ban ez nem sikerült például a Zsarkó Dániel Péter - Robert Varga (Macedónia) mérkőzésen, ahol Zsarkó „Peti” egy elemi verést osztott ki a hazai harcosnak, a találatjelzőn alig fért már a sok elért pont. Ezzel a négybe jutott. Emeljünk még ki néhány igazán emlékezetes küzdelmet! Dr.Megyeri Csilla úgy küzdött Vladmira Smelkova (Szlovákia) ellen, hogy megint hatalmas szívvel, (fel) támadva hozta az eredményt, Ő is a négybe került, teljesen megérdemelten! Light-contactban Andó László egy hihetetlen nagy csatát vívott a horvát Andrej Gudaccal, s ez nem csoda.
  Megismétlődött ugyanis a 2009 évi, belgrádi junior világbajnoki döntő. Ott a harcias horvát versenyző nyert, most ugyanilyen minimális különbséggel Andó László győzött s jutott a négybe.
  Wagner Vivien is meggyőzően nyert a svájci Hofer ellen, bár , amikor „lecsavarta” egy fordulásos fejrúgással, megijedtünk, hogy nehogy leléptetés legyen a vége. Dancsó Zoltán, a csapat emblematikus versenyzője a horvátok Európa-bajnoki címvédőjével, Boján Miskovic-cal vívott egy fordulatos, drámai és szoros ütközetet.Nem sokkal, de Dancsó Zoltán hozta mérkőzést, és bejutott a négybe. A ringesek is odatették magukat.Bodacz Patrik egy remek, nagy iramú mérkőzésen verte a kazah Akhmetovot.Habash Antoine sem akárkit győzött le, hiszen az azerbajdzsániak nagyon kemények. A szoros mérkőzésen végül is az Ő kezét emelték fel az azeri Elnur Daryagir ellenében. Összegezve a pénteki versenynap előtt !

  Akiknek csütörtökön nem sikerült a mérkőzésük, de emelt fővel jöhettek le a küzdőtérről: Dancsecs Bojána, Gelesits Tibor, Csete Melinda, Buják Tamás, Máthé Attila, Horváth László, Marlok Solt.

  Akik a legjobb négybe
  került:Light-contact:
  Andó László, Wagner Vivien, Fenyvesi Márta, Dancsó Zoltán, veterán light- contact:Koszogovits Mihály, Tóth István, Mayer Gábor,Kick-light: Dr.Megyeri Csilla, Pődör Csaba, Zsarkó Dániel Péter, Miskolczi Anett, Fenyvesi Márta, Molnár Mónika K-1 szabályrendszer:Bodacz Patrik, Habash Antoine, Brunner Boglárka, , Ez azt jelenti, hogy Ők bronzérmesnél rosszabbak már nem lehetnek. Természetesen nem elégszenek meg ezzel, hanem igyekeznek minél nemesebb színűre váltani. Hogy ez sikerül-e, az elválik pénteken és szombaton.
  A pénteki párosítások a világbajnoki döntőbe jutásért:
  Light-contact

  74 kg. Andó László - Jason Godin (Franciaország)
  84 kg. Dancsó Zoltán - Igor Prykhodko (Ukrajna)
  60 kg. Wágner Vivien - Lilia Sharapova (Oroszország)
  70 kg. Fenyvesi Márta - Karin Edenius (Svédország)


  Veterán light-contact a döntőbe jutásért:

  84 kg. Koszogovits Mihály - Nikolai Kuzhakov( Oroszország)
  94 kg. Mayer Gábor - Slavov Slavi (Bulgária)
  +94 kg. Tóth István - Mikael Bäcksträm (Svédország)


  Kick-light a döntőbe jutásért:

  50 kg. Molnár Mónika - Ida Sihvonen (Svédország)
  55 kg. Dr.Megyeri Csilla - Figen Dikbayir (Törökország)
  65 kg. Miskolczi Anett - Paulina Frankowska (Lengyelország)
  70 kg.Fenyvesi Márta - Katarina Vilhanova (Szlovákia)
  79 kg.Zsarkó Dániel Péter - Alexey Lenberg (Oroszország)
  +94 kg.Pődör Csaba - Michal Wszelak (Lengyelország)


  K-1 szabályrendszer a döntőbe jutásért:

  57 kg. Bodacz Patrik – Vedat Uruc (Törökország)
  60 kg. Habash Antoine – Beaubrun Desty (Franciaország)
  65 kg.Brunner Boglárka – Halasi Éva (Szerbia)

   
 14. TH6777

  TH6777 Vendég

  Tóth Krisztián győzött Belgrádban
  2011. 10. 29. 12.00

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A tizenhét esztendős dzsúdóst, Tóth Krisztiánt senki nem tudta megállítani a belgrádi Szerb Openen, amely idén az Európa-kupa sorozat állomása volt.

  szomszédunk fővárosában a felnőtteknek és az utánpótlásnak megrendezett tornán tizenhárom magyar versenyző lépett tatamira, heten éremmel zárták az Opent. Közülük is kiemelkedik a KSI SE fiatal tehetsége, Tóth Krisztián, aki sorrendben szerb, német, szlovák és végül újra szerb ellenfelet legyőzve végzett a 81 kilogrammos súlycsoport élén (húsz fő indult ebben a kategóriában). A döntőben a Balkán-bajnok Ivezicset győzte le.

  A huszonegy éves Czirjenics Miklós, a Honvéd-Kipex 100 kg-ban tatamira lépő versenyzője egészen a fináléig menetelt, ott azonban a román származású U23-as Európa-bajnoki ezüstérmes Matei megállította, így a dobogó második foka jutott a magyar dzsúdósnak.

   
 15. TH6777

  TH6777 Vendég

  Kick-boksz-vb: Fantasztikus magyar szereplés Szkopjéban
  2011. 10. 30. 15.00

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Elsöprő magyar sikerekkel zárult a Szkopjéban megrendezett kick-boksz világbajnokság. A macedón fővárosban a magyar válogatott öt világbajnoki címet gyűjtött be – tudta meg a Nemzeti Sportszövetség dr. Leyrer Richárdtól, a Magyar Kick-Boksz Szövetség elnökétől, aki a nemzetközi szövetség alelnöke, és az európai szövetség első embere is egyben.


  A győzelmeken túl két ezüstéremmel, és kilenc bronzéremmel térhet haza a csapat, melynek egyik élharcosa ezúttal is Dancsó Zoltán volt, aki hatodik alkalommal lett világbajnok light-contactban.
  A 84 kilogrammos Dancsón kívül ugyancsak a light-contactosok között Andó László (74 kg), és Wágner Vivien (60 kg), a veterán light-contact kategóriában Koszogovits Mihály (84 kg), valamint a kick-lightos mezőnyben Miskolczi Anett (65 kg) lett első.​

  Aranyérmesek
  Light-contact:


  :cool:Wágner Vivien (60 kg)
  :cool:Andó László (74 kg)
  :cool:Dancsó Zoltán (84 kg)


  Veterán light-contact:
  Koszogovits Mihály (84 kg)  Kick-light:
  Miskolczi Anett (65 kg)

  Ezüstérmesek
  Kick-light:


  Molnár Mónika (50 kg):cool:


  K-1:
  Habash Antoine (60 kg)


  Bronzérmesek

  Kick-light:
  Dr. Megyeri Csilla (55 kg)
  Fenyvesi Márta (70 kg)
  Zsarkó Dániel Péter (79 kg)
  Pődör Csaba (+94 kg)


  K-1:
  Bodacz Patrik (57 kg)
  Brunner Boglárka (65 kg)
  Veterán light-contact:
  Mayer Gábor (94 kg)
  Tóth István (+94 kg)


  Light-contact:
  Fenyvesi Márta (70 kg)
   
 16. TH6777

  TH6777 Vendég

  Cselgáncs open világbajnokság - Bor Barna ezüstérmes


  Olimpiai és világbajnok ellenfeleket legyőzve ezüstérmet nyert Bor Barna a cselgáncsozók nyíltkategóriás világbajnokságán, az oroszországi Tyumenyben.

  Vasárnapi tájékoztatás szerint a nehézsúlyú magyar dzsúdós aranypontos csatában maradt alul a döntőben az üzbég Abdullo Tangrijevvel szemben.
  A kétszeres Eb-ezüstérmes Bor Barna az Afrika-bajnok tunéziai Fajszal Dzsaballahot aranypontos csatában vazarival győzte le. A legjobb 16 között a japán Kamikava Daiki következett, aki tavaly bírói döntéssel győzte le a francia szuperklasszist, Teddy Rinert a tokiói világbajnokság open döntőjében. Ezúttal viszont jukóval alulmaradt, így a magyar dzsúdós jutott be a negyeddöntőbe, ahol a 2001-ben duplázó, 2005 óta már háromszoros világbajnok orosz Alekszandr Mihajlin volt az ellenfele. Bor Barna végig irányítva taktikus győzelmet aratott rutinos rivális felett, ezzel már elődöntőben volt, ahol pazar győzelmet aratott az olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok japán Szuzuki Kejdzsi felett. A neves ellenfél igazán be sem tudott melegedni, harmincnyolc másodperc alatt megvolt a magyar ippon.
  Következett a finálé, ahová a másik ágról az üzbégek olimpiai ezüstérmese, a háromszoros vb-bronzérmes, ötszörös Ázsia-bajnok Abdullo Tangrijev jutott be. Vele korábban öt rangos tornán is összecsapott a magyar judós, három vereség mellett 2007-ben Hamburgban, illetve legutóbb, a 2009-es moszkvai Grand Slam-tornán ő volt a jobb.
  A mérlegen nem sikerült javítani, de ehhez csak hajszál hiányzott. Az első öt percben Bor Barna irányított, az egyre fáradtabban mozgó Tangrijevnek csak egy kívülről indított dobása hozott izgalmakat. A hosszabbításban aztán egy összekapaszkodásból az üzbég jött ki jobban, ipponra dobta a magyar cselgáncsozót, ezzel megszerezte az aranyérmet.
  A paksi Atomerőmű SE versenyzője a hatodik magyar cselgáncsozó, aki, világbajnoki döntőben szerepelt. Eddig csak Kovács Antal 1993-ban és Braun Ákos 1995-ben tudott nyerni. Bor Barna egyúttal a hatodik magyar vb-ezüstérmet gyűjtötte be.
  A tyumenyi viadalon a dobogó harmadik fokára a paksi judós két legyőzöttje, a japán Szuzuki Kejdzsi és az orosz Alekszandr Mihajlin állhatott, a győztes huszonöt, az ezüstérmes tíz, a két bronzérmes pedig öt-ötezer dollárt vehetett át az érme mellé.
  A nők versenyét szombaton bonyolították le, abban a kínaiak olimpiai bajnoka, Tung Ven megszerezte hetedik világbajnoki címét. A dobogó második fokára az orosz Tea Donguzasvili, a harmadikra pedig a japán Szugimoto Mika és Hasigucsi Nanami állhatott fel.​
   
 17. TH6777

  TH6777 Vendég

  A Takács nővérek mestermunkát végeztek Cipruson


  [​IMG]


  Taroltak a korosztályos súlyemelőmesterek világbajnokságán a Takács nővérek: Mária és Erika is vb-győztesként térhetett haza Ciprusról.


  A honi női súlyemelés emblematikus alakjainak édesapja, Takács István mesteredző - akit a Magyar Edzők Társasága eddigi munkásságának elismeréseképpen a múlt héten arany plakettel tüntetett ki, kedden elmondta, hogy idősebbik lánya, az egykori sokszoros vb- és Eb-érmes immár hetedik alkalommal érdemelt ki masters-világbajnoki címet, és Limasszolban mester-világcsúccsal győzött a plusz 75 kg-osok kategóriájában, a 45-49 évesek korosztályában.
  Szakításban 75 kg-ot teljesített, majd lökésben 95, összetettben pedig 170 kilóval már új rekordokat is felállított Takács Mária, aki a REAC Sportiskola versenyzője, főállásban pedig a hazai szövetség főtitkára. Régi fogásnemi világcsúcsa 93, összetettben pedig 167 kg volt.
  Húga, a magyar női súlyemelés egyetlen összetett világbajnoka, a versenyzői pályafutását hosszú szünet után nemrég felújító

  Takács Erika szintén remekelt: ő ugyancsak a legnehezebbek súlycsoportjában a 39-44 esztendősek között diadalmaskodott. A Kecskeméti TE emelője a 67 kilogrammos szakítás után a második fogásnemben 91 kg-ig jutott, így összetettben 158 kilós – az újrakezdést tekintve új egyéni csúccsal – nyert.


   
 18. TH6777

  TH6777 Vendég

  Arreola már most visszavágna Klicskónak


  [​IMG]
  [SIZE=+0][/SIZE]
  [SIZE=+0][/SIZE]
  [SIZE=+0]Chris Arreola szombaton Rafael Butler ellen lép szorítóba, azonban az [/SIZE][SIZE=+0]ökölvívás[/SIZE][SIZE=+0] világában már most az a hír terjed, hogy az amerikai bokszoló szeretne ismét megmérkőzni Vitalij Klicskóval.[/SIZE]

  [SIZE=+0] [/SIZE][SIZE=+0]2009. szeptember 26-án Arreola simán kikapott Klicskótól, jövőre pedig lehetséges, hogy ismét megmérkőzhet az ukrán óriással. Arreola azóta hét mérkőzésen lépett szorítóba, Tomasz Adamek ellen pedig egyhangú vereséget szenvedett.[/SIZE]
  [SIZE=+0] [/SIZE][SIZE=+0]"Amikor Manny Quezada ellen nem kiütéssel nyertem, rájöttem, hogy máshogyan kell tréningeznem, ha valóban bajnok akarok lenni. Klicsko is jobb kondícióban volt nálam, amikor 2009-ben megmérkőztünk, de okosabban is bokszolt. Nem szabad annyi ütést bekapnom. Legutóbb úgy ütött, mint edzésen szokás a zsákot" – idézi a bet365.com Arreolát.[/SIZE]
  [SIZE=+0] [/SIZE][SIZE=+0]Az amerikai pályafutása során eddig 35 mérkőzést nyert meg, ebből 28-at KO-val. A 30 éves bunyós szerint ki kell használnia Klicsko lassúságát, ha nyerni akar ellene. Arreolának azonban Butlerre kell figyelnie elsősorban, még akkor is, ha [/SIZE][SIZE=+0]sportfogadás[/SIZE][SIZE=+0] szempontjából igen sima győzelmet jósolnak az amerikai javára.[/SIZE]


  Súlyemelő-vb - Máris van világcsúcs: 93 ország versenyzői indulnak
  2011. 11. 05. 03.00

  <RIGHT>
  [​IMG]
  Még az első versenynapot sem kellett megvárni ahhoz, hogy világcsúcs szülessék a franciaországi súlyemelő-vb-n: a pénteki hivatalos regisztráció szerint abszolút rekordot jelentő módon 93 országból neveztek a sportági csúcsvetélkedőre, amely szombattól jövő vasárnapig tart.


  A Párizshoz közeli Disneylandnek, a mesevárosnak sátortetős csarnokában összesereglő mamutmezőny legkiválóbbjai ezúttal nem csupán vb-érmekért viaskodnak, a rendkívüli érdeklődés - az 550 emelő részvétele - annak is szól, hogy ezúttal a londoni olimpiai szerepléshez kellő, s még hiányzó pontok is begyűjthetők a férfi és női vb-n.
  A résztvevő nemzetek száma még magasabb is lehetett volna, egészen pontosan elérhette volna a százat - s akkor az indulók létszámát tekintve is világrekord születik -, ha a rajt előtt közvetlenül az Aján Tamás személyében magyar elnök irányította nemzetközi szövetség (IWF) vezető testülete nem zár ki hét országot is a vb-ről. Ám ez történt: az elnökség döntése értelmében távozniuk kell a franciaországi világbajnokságról Bulgária, Ciprus, Katar, Omán, Sierra Leone, Srí Lanka és Szaúd-Arábia csapatainak, összesen félszáz versenyzőnek, mivel szövetségeik - sokadszor - nem tettek eleget a whereabouts-előírásnak, azaz megszegték a súlyemelők hollétére vonatkozó bejelentési kötelezettségüket, ami az ellenőrök által meg nem lelt versenyzők esetében doppingvétséggel ér fel.
  "Elfogyott a türelem, nincs további tolerancia!" - jelentette ki az IWF pénteki kongresszusán a notórius kibújókra kirótt súlyos döntést magyarázva Aján Tamás, aki annak a korábbi határozatuknak a megerősítésére is emlékeztetett, amely szerint az ötkarikás játékokon doppinggal rajtavesztett súlyemelő soha többé nem indulhat olimpián.
  Kellemesebb része volt az ülésnek a különböző elismerések átadása, s ennek is volt magyar vonatkozása: a korábbi országos bajnok, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes szombathelyi Nagy Róbertet beválasztották a sportági hírességek, a Hall of Fame tagjai közé.
  A nevezési listák lezárásával eldőlt, hogy az öt magyar női versenyző közül a legkorábban Nagy Nikoletta lép fel, ő a 63 kg-osok között a B csoportban lép majd pódiumra kedd délben.

  A magyarok vb-menetrendje:


  november 8., kedd:
  női 63 kg, B csoport, 11:30 ó - Nagy Nikoletta


  november 9., szerda:
  női 69 kg, B csoport, 14 ó - Krutzler Eszter


  november 10., csütörtök:
  női 75 kg, B csoport, 13 ó - Bazsó Bianka, Szepesi Martina


  november 12., szombat:
  női plusz 75 kg, C csoport, 9 ó - Magát Krisztina
  férfi 105 kg, B csoport, 11:30 ó - Gyurkovics Ferenc


  november 13., vasárnap:
  férfi plusz 105 kg, A csoport, 16:30 ó - Nagy Péter   
 19. TH6777

  TH6777 Vendég

  Súlyemelő VB

  Súlyemelő-vb - Női 63 kg: orosz győzelem, Nagy 17.-ként végzett


  [​IMG]


  Az orosz Szvetlana Carukajeva győzött a franciaországi súlyemelő-világbajnokságon a női 63 kg-ban, ahol a 31 indulót felvonultató mezőnyben Nagy Nikoletta kétmázsás összetett eredményével a teljes rangsorban a 17. lett. A férfi 69 kg-os versenyében a 2010-es junior-világbajnok kínai Tang Tö-sang (Tang Deshang) végzett az élen összetettben.  A keddi versenynap kora esti programjában, a 10 fős A csoport küzdelmében a 2009-es vb-második, idei Eb-ezüstérmes Carukajeva szakításban egy kilós "többlettel" 117 kg-ra javította a világcsúcsot. Bár lökésben be kellett érnie az ezüsttel, az összetettben így is az övé lett az elsőség. Ebben segített neki, hogy a fogásnemben világrekorder kazah Maiya Manezától belenyomás miatt elvették a befejező gyakorlatát, amelyet új csúcson, 147 kilón hajtott végre. Ha megadják, ő a lökés mellett az összetett világbajnoknője is, így viszont az orosz vetélytársé lett a végső diadal.
  A kategória délben rendezett B csoportos vetélkedőjén a magyar csapatból elsőként dobogóra lépő ózdi Nagy Nikoletta szakításban 88, lökésben 112, ezáltal összetettben 200 kg-ig jutott. Ez a végső sorrendben - mindkét fogásnemben, akárcsak az összetettben - a 17. helyre volt elegendő.
  A honfitársak közül legközelebb Krutzler Esztert szólítják, ő a szerda délutáni műsorban, a 69 kg B csoportjának 14 órakor kezdődő versenyében indul.


  eredmények:
  férfi 69 kg, összetett, világbajnok:
  ------------------------------------
  Tang Tö-sang (Tang Deshang, Kína) 341 kg (szakítás 155 kg, lökés 186 kg)
  2. Oleg Csen (Oroszország) 336 (156, 180)
  3. Vu Csao (Wu Chao, Kína) 335 (150, 185)

  szakítás, világbajnok:
  ----------------------
  Mete Binay (Törökország) 157 kg
  2. Csen 156
  3. Tang 155

  lökés, világbajnok:
  -------------------
  Tang 186 kg
  2. Vu 185
  3. Von Dzsong Szik (Koreai Köztársaság) 182


  eredmények:
  női 63 kg, összetett, világbajnok:
  ----------------------------------
  Szvetlana Carukajeva (Oroszország) 255 kg (szakítás 117 kg, lökés 138 kg)
  2. Maiya Maneza (Kazahsztán) 248 (109, 139)
  3. Oujang Hsziao-fang (Ouyang Xiaofang, Kína) 246 (113, 133)
  ...17. Nagy Nikoletta 200 (88, 112)

  szakítás, világbajnok:
  ----------------------
  Carukajeva 117 kg - világcsúcs
  2. Oujang 113
  3. Maneza 109
  ...17. Nagy Nikoletta 88

  lökés, világbajnok:
  -------------------
  Maneza 139 kg
  2. Carukajeva 138
  3. Roxana Daniela Cocos (Románia) 136
  ...17. Nagy Nikoletta 112


  Soltész Laci a ProFC bajnoki övéért száll harcba MA Oroszországban
  [​IMG]


  Élete eddigi legfontosabb MMA mérkőzése vár Soltész Lászlóra: az oroszországi Ufában november 9-én megrendezésre kerülő ProFC 37 elnevezésű gálán a szervezet 77 kilogrammos bajnoki címéért az orosz Magomed Saadulaev ellen lép ketrecbe.

  Kevés magyar vegyesharcos jutott eddig ilyen lehetőséghez, hogy egy rangos szervezetnél vívhasson címmérkőzést. Soltész László itthon többször letette névjegyét, de a chisinaui négyes tornán 84 kilogrammban is mattolta a mezőnyt, kivívva az orosz szervezők elismerését. Lacira decemberben oroszországi elődöntő vár ebben a kategóriában, ám addig megszerezheti a ProFC 77 kilogrammos súlycsoportjának bajnoki övét is. Ehhez „mindössze” annyit kell tennie, hogy legyőzi az imponáló, 13-1-es mutatóval rendelkező Saadulaevet.
  - Nagyon örülök, hogy vége a vízum körüli tortúrának, s indulhatok Ufába – mondta megkönnyebbülve Soltész László, miután hétfő délelőtt az orosz nagykövetség debreceni konzulátusán minden papírt beszerzett. – A szervezőknél a moldáv gálán kerültem képbe, ők egy kemény ellenfelet kerestek Saadulaevnek, mert az eredeti rivális visszamondta a meccset. Láttam videót Saadulaevről, tőlem alacsonyabb, kemény, zömök srác, jól birkózik, de az ütései is rendben vannak. Örülök a lehetőségnek, jó formában vagyok, a saját súlyomban versenyezhetek. Győzelem esetén hatalmasat léphetnék előre, nem csak én, de nagyképűség nélkül mondhatom, az egész magyar MMA. Bizakodó vagyok, szeretnék győzni!

  Sportolónk, a Magyar MMA Szövetség főbírója, a szegedi Laczkó Balázs társaságában hétfőn 23:30-kor indul repülőgéppel Moszkvába, majd átszállással Ufába.

  A címmeccsre szerdán kerül sor.
   
 20. TH6777

  TH6777 Vendég

  Súlyemelő-vb - Iráni győztest avattak a férfi 85 kg-ban
  2011. 11. 12. 07.00

  <RIGHT>
  [​IMG]


  - Az iráni Kianoush Rostami győzött a férfi 85 kilogrammban, a súlyemelők franciaországi kvalifikációs világbajnokságának péntek esti versenyében.  A korábbi Szalai György-tanítvány, aki az olimpiai bronzérmes magyar emelő segítségével lett junior-világbajnok, szakításban harmadikként végzett - itt a fogásnemi világcsúcstartó fehérorosz Andrej Ribakov nyert -, lökésben és összetettben viszont már biztosan söpörte be az aranyakat. A második fogásnemben és összeredményét tekintve is a második helyen zárt az idei Eb-3. Benjamin Hennequin, a hazaiak nagy kedvence, akinek sikerét a Párizshoz közeli Disneyland versenycsarnokában telt ház, vagy másfél ezer ember ünnepelte zajosan és hosszasan.
  A verseny meglepetését a kínai Lu Jong (Lu Yong) okozta, a 2008-as olimpiai bajnok tudniillik - miután szakításban eleve csak 5. lett - mindhárom lökésgyakorlatával kudarcot vallott, s kiesett összetett eredmény nélkül.

  eredmények:
  férfi 85 kg, összetett, világbajnok:
  ------------------------------------
  Kianoush Rostami (Irán) 382 kg (szakítás 173 kg, lökés 209 kg)
  2. Benjamin Hennequin (Franciaország) 378 (170, 208)
  3. Adrian Zielinski (Lengyelország) 376 (174, 202)

  szakítás, világbajnok:
  ----------------------
  Andrej Ribakov (Fehéroroszország) 178 kg
  2. Zielinski 174
  3. Rostami 173

  lökés, világbajnok:
  -------------------
  Rostami 209 kg
  2. Hennequin 208
  3. Yoelmis Hernandez Paumier (Kuba) 205
  London 2012 - Bacskainak döntőznie, Darmosnak győznie kell Isztambulban a kvótához


  [​IMG]


  A felső súlycsoportokban nagyon nehéz dolguk lesz a magyar ökölvívóknak az európaiaknak kiírt jövő áprilisi ökölvívó olimpiai kvalifikációs tornán, amelyen a 69 kg-os Bacskai Balázsnak döntőznie, míg a 91 kg-os Darmos Józsefnek győznie kell az ötkarikás szerepléshez.  A nemzetközi szövetség (AIBA) egy hónappal a bakui kvalifikációs világbajnokság zárását követően, szerdára készítette el a 146 még - versenyen - megszerezhető ötkarikás indulási hely kontinensek és súlycsoportok közötti megoszlását, amely alapján Európának 26 kvótája maradt.
  A 2010-es Európa-bajnok Bacskai és a kétszeres Eb-bronzérmes Darmos József mellett a kvótaszerzésre legnagyobb magyar esélyesnek tartott Szellő Imrének némileg könnyebb a helyzete, neki már a harmadik helyezés is londoni repülőjegyet ér. Ugyanakkor a magyar csapat a vb után még azzal számolt, hogy 81 kg-ban öt hely lesz kiadó.
  A pekingi olimpián már szerepelt Kalucza Norbertnek jó esélyei lehetnek Törökországban, az ő kategóriájában ugyanis már az elődöntőbe jutás is biztos kvótát jelent majd.
  Magyarország jelenleg három londoni indulót mondhat magáénak: Varga Miklós (60 kg), Káté Gyula (64 kg) és Harcsa Zoltán (75 kg) már a bakui világbajnokságon biztosította helyét a 2012-es nyári játékokon.

  Az isztambuli kvalifikációs tornán kiosztható kvóták:
  -----------------------------------------------------
  49 kg - 5 hely
  52 - 3
  56 - 4
  60 - 4 (Varga Miklós kvótás)
  64 - 1 (Káté Gyula kvótás)
  69 - 2
  75 - 1 (Harcsa Zoltán kvótás)
  81 - 3
  91 - 1
  +91 - 2

  XIV. Hivatalos Amatőr Muaythai Magyar Bajnokság


  [​IMG]


  2011. november 26.-án A Magyar Muaythai Szakszövetség és a Szegedi Küzdősport klub megrendezi a XIV. Hivatalos Amatőr Muaythai Magyar Bajnokságot.
  Felnőtt és Junior kategória.

  Helyszín: Szeged, Csonka János Műszaki Szakközép Iskola. Temesvári Krt.36.

  Mérlegelés és nevezés : nov. 26-án 08h-10,30h-ig.

  A verseny nyílt, bármilyen stílusú egyesület versenyzője nevezhet aki elfogadja a versenyszabályokat.

  Érdekesség még, hogy két bajnokság zajlik egy időben, egy helyen!

  Az MMA Szövetség is ekkor, és ugyan itt rendezi bajnokságát.


  Tehát lehet nevezni Muaythai és MMA szabályrendszerben is.

  Mindenkit sportbaráti szeretettel vár a vezetőség!


   

Megosztás