Kacagjunk fel vezényszóra: Pakson épít uniós pénzből naperőművet a kormány

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 December 5.

Melitta - 2017 December 5, 15:09
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Eredetileg Felsőzsolcán lett volna, de így az igazi a poén.

  Aligha számított bárki is arra, hogy ilyen fifikás tréfát ereszt meg a kormány: naperőművet építtetnek uniós pénzből, nem másutt, mint Pakson. A döntést a Napi.hu szúrta ki a Magyar Közlönyben.

  A naperőművet az eredeti, augusztusi döntés értelmében még Felsőzsolcán húzták volna fel az uniós Környezeti és Energetikai Hatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretéből, 3 milliárd 144 millió forintért.

  Az erőmű évi 20 millió 748 ezer kilowattóra (kWh) villamos energiát állít elő. A megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség évente 74 695,51 gigajaoule-lal (GJ-lal) növekszik, az üvegházhatást okozó gázok mennyisége pedig évente 20 242,48 tonnával csökken.

  A beruházó továbbra is a MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft. Pakson továbbra is atomerőmű fog épülni. Továbbra is orosz hitelből.

  mfor

  napenergia.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 December 5.

  1. tipasa
   tipasa
   hucudli szóvivőnek is magas labda. Ezt a poént pillanatok alatt felapritjaAz EU támogatta elfogatta.Az erőmű építéséhez is szükséges energia. Ennyi
  2. FLAMINGO
   FLAMINGO
   ????
   Csakhogy az bővítés (hisz 4 blokk most is üzemel).
   Minek mellé és nem Zsolcára (onnét is át lehetett volna küldeni)?
  3. Bündi2
   Bündi2
   szerintem mindegy hogy hol van naperomu csak legyen
   dolgoztam villamosoknal es nem mindehova lehet telepiteni ekkorat csak ot ahol ra lehet kotni a halozatra es pakson biztos ra lehet mert ott van eromu is
   setni kedveli ezt.
  4. tipasa
   tipasa
   igazad van Ám a köznépnek nem ezt mondják
  5. Ernoe
   Ernoe
   Biztos vagyok benne, hogy ha az akácfa, menekültek, soros-terv... és a többi hazugság elfogyott akkor Orbán magát az atomkatasztrofa megakadályozojaként fogja eladni. :(
  6. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Ebben egyet is értünk.
   Meg még két tucatnyi más helyeken.
   Talán az évi napos órák száma, megközelíthetőség,...stb. lenne inkább mérvadó.
   A sajóivánkai 4oo kV-os távvezetékre is simán rákötötték a Borsodchem (vegyi vállalat) belső erőművét. A vezeték úgy 25 évvel előbb megvolt (meg a leágazása is Kazincbarcikán), mint a belső erőmű.
   Szóval nem kell ahhoz erőművi közelség.
   Erről jut eszembe, az eredetileg tervezett helye a naperőműnek Felzsőzsolca, ami ezen 4oo kV-os távvezeték nyomvonalán van...
  7. tipasa
   tipasa
   Kedves Ernoe Ebbe az országba a hazugságnak kimerithetettlen az utánpotlása. Sajnos kivételt nem igen találtam Kik többet kik kevesebb. Volt aki őszintén vállalta. Mit számit ez ma is pártot vezet Médiákban nyilatkozik Orbánról annyit Nekem se kutyám sem macskám.Bányám sincs.Véleményem szerint Profi módon csinálja A fél ország a tenyeréből eszik. Sötét a jövő Megjosohatatlan mi van ha maradnak Az is rémálom többi párt valami csoda folytán összefogva nyerne.
   Modus vivendi soha sem müködött
   varázsdoboz kedveli ezt.
  8. ppix
   ppix
   ha ingyen van a naperőmű akkor jöhet .... ha pénzt kell adni érte soha nem térül meg a befektetés. Állami támogatás nélkül senki sem építené.
  9. Melitta
   Melitta
   Miert is allitasz ilyen baradarsagokat?
   Meg kicsibe is megterul a csaladi hazaknal farmeroknal persze ha nem lopjak szet az egesz beruhazast.
   Egesz europa tele van vele Canada Szaudi stb.

   [​IMG]

   [​IMG]

   [​IMG]

   upload_2017-12-5_14-6-32.jpeg

   [​IMG]
  10. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   "Pakson továbbra is atomerőmű fog épülni. Továbbra is orosz hitelből" - ez ami nem tetszik,:dr_4: egyáltalán nem tetszik!
  11. ppix
   ppix
   A támogatási rendszernek köszönhetően egy biznisz a zöldenergia, vajon miért a legdrágább az áram a németeknél?
   Miért kell a kötelező átvételi rendszer, az állambácsi a piacinál magasabb áron miért veszi át a megtermelt villamos energiát?
   Ha az állam nem ad támogatást a farmernek a napelem vásárlásra, a farmer jobban jár ha a pénzéért kész áramot vásárol.
   B.Péter és udvarfy kedveli ezt.
  12. Melitta
   Melitta
   Miert is kell belekotyognod ha alapveto dolgokkal nem vagy tisztaba?
   Az allam nem tamogat hogy a hazadon vagy a farmodon nap elem legyen. A Nap elemesek vagy a bank ad hitelet amit neked kell visszafizetned. Altalaban ugy van kikalkulalva hogy ingyen legyen az aram amit elhasznalsz es maradjon meg egy kicsit penz is havi elosztasban a torlesztes mellett.
   NEm cel hogy levetkoztessek anyagilag a vallakozni akaro embereket. Egyik baratnom hazanak van es 10 eves futam idovel havi 200-300 dollar jon ossze nyaron telen a fele, es a haz rezsije futese a pencetol a padlasig uszomedence futese a haz hutese es futese mellett.
  13. ppix
   ppix
   Szerintem meg ameddig a naperőművektől kötelező drágán megvenni a termelt áramot addig nem rentábilis....csak a tulajdonosnak biznisz.
   Érdekességképpen egy darab napelem soha nem fog annyi energiát termelni mint amennyi energiát felhasználtak az előállításához.
   B.Péter és udvarfy kedveli ezt.
  14. szundi53
   szundi53
   Ez Orbánékkal beszéld meg. Lehet, h tudnak vmit?
  15. ppix
   ppix
   a magas állami támogatás miatt versenyképesek a megújuló energiák ... de ha ezt valaki nem hajlandó figyelembe venni, nem veszi figyelembe, akkor csak azon gondolkozzon el miért nem tolonganak venni egy napelemrendszert 2-3 ezer euróért, miért inkább egy autót hoznak Németországból.
   B.Péter és udvarfy kedveli ezt.
  16. Beka Holt
   Beka Holt
   Mert az onnan behozott autóval jobban lehet villogni az ismerősök előtt, mint egy napelemmel a hóna alatt!
  17. udvarfy
   udvarfy
   Ppix , a Németeknél elég sokáig kötelezö volt a "kistermelönek" a házán , telkén felépitett "megujjuló erömü" áltaal elöállitott áramot a villamos müveknek eladnia egy az állam által megszabott árért ! Ez az ugynevezett Erneubare-Energie-Gezetz másnéven EEG melyett már 1991-ben még Kohl kancellárkosa alatt megtörtént . Ez a törvény irja elö a mindenkori átvételi árat is , tehát nem a piac rendezzi mint sokan itt állitják , hatettszik hanem . Amigy a a sima polgár mint végfogyasztó pluszba kwh-ként ca. 2.07 € centett fizet addig az ipar és a vasut 0.005€ centtel van törvényileg terhelve a "gazdasági versenyre" hivatkozva ;) ja ez a §40 EEG. Elég sokáig csak inkább a maszekok állitották fel maguknál a Solárenergia adó elemeket , de késöbb már a multik mint EON. RWE és a többiek nyereséget éreztek igy manapság gomba modra szaporodnak , csufitják a környezetett a szélmalmok melyek ma már 200m magaságba forrognak a dombokon . A hiba , hogy közbeni tárolot nemkészitenek , tehát a megtermelt energiát nemlehet rendesen tárolni mint egy más erömünél , valamint a nagy energia cégek akiknek a kezében van a vezetékrendszer az egyik pillanatról a másikra "tulterhelésre hivatkozva megtagadhatja a megtermelt áram átvételét .
   a Szélerömüvek havonta ca. 5 ezer€-t fizetnek a bérelt földterületért , tehát tudod kiknek hozz hasznot és megy a falvakban a "háború" emiatt .
   Amugy kérlek ma már a napelemeket majdcsak Kinában gyárják és az amortizációs idejük már nagyon is kitolodott 20 év fölé !
   tipasa kedveli ezt.
  18. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Az utóbbi időkben - a technológiai fejlesztéseknek köszönhetően - mintegy 4o%-al csökkentek a panelek előállítási költségei,
   Nem tudom hol élsz, de Magyarországon a támogatás abban merül ki, hogy adminisztratív úton megnehezítik a magánházakra való napkollektoros rendszerek telepítését (a 9 m feletti szélerőművekét meg be is tiltották, holott átlag 11 m-nél kezdődik a használhatóságuk).
   Ha visszatermelsz energiát (vagyis összességében többet adsz az elektromos hálózatba, mint amennyit elfogyasztasz), az után potom 27 % ÁFÁ-t fizetsz, sőt, ha elméretezted (erre persze kicsi az esély) és a nettó 6oo ezret meghaladná a befolyó összeg, még a vállalkozóit is ki kell váltanod.
   Ennyit a támogatásról.
   Amúgy jelenleg a tizenéves megtérülési időszak átlag 7 évre csökkent és a berendezés kb 25 év lifetime-ja (életciklus) már rentábilissá tenné, ha hagynák. (Igaz, az áramátalakítóra - inverterre - még mindig csak 1o év hibamentesség a jellemző.)
   Viszont ebben az esetben minek Paks II?
   varázsdoboz és Melitta kedveli ezt.
  19. ppix
   ppix
   már elnézést de ki tiltja, hogy vegyek mondjuk 3000 euróért egy teljes napenergia rendszert és használjam? És a felszerelés után élvezzem az ingyen energát.
   Utoljára módosítva: 2017 December 6

Megosztás