Kanadában kapott menedéket csaknem 30 meleg csecsen

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 2.

Melitta - 2017 Szeptember 2, 22:16
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az Oroszországi LMBT-hálózat elnevezésű jogvédő szervezet májusban közölte, hogy aktivistái 43 homoszexuális személyt menekítettek ki Csecsenföldről, és arra törekednek, hogy külföldi vízumot szerezzenek a számukra.

  Kimahli Powell, a torontói központú civil szervezet igazgatója pénteken a csoport Facebook-oldalára feltett üzenetben tárta fel, hogy 31, az LMBTQ-közösséghez tartozó embernek sikerült segíteniük Oroszország elhagyásában és abban, hogy menedékjogot kapjanak Kanadában. Powell a CBC közszolgálati tévének elmondta, hogy tervük megvalósításában „főszerepe” volt a kanadai kormánynak.


  Kanadában kapott menedéket mintegy harminc, hazájában üldözött csecsen homoszexuális az ottawai kormány együttműködésének köszönhetően – jelentette be a Rainbow Railroad nevű civil szervezet.

  „Kanada titokban adott menedéket a csecsen homoszexuálisoknak” – adta hírül szombaton a The Globe and Mail című lap, megjegyezve, hogy a kezdeményezés könnyen „elmérgesíthette volna Oroszország és Kanada már amúgy is feszült viszonyát”. A lap hozzátette, hogy Chrystia Freeland külügyminiszter, aki korábban sajtótudósítóként dolgozott Oroszországban fontos szerepet játszott a szóban forgó műveletben. A kanadai hatóságok egyelőre nem kommentálták a Rainbow Railroad bejelentését.

  Kimahli Powell a Globe-nak elmondta, azért döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza a csecsen menekültek érkezését, mert aki Kanadába akart közülük menni, az már mind megérkezett, s most már az otthonteremtésükkel és az országban való beilleszkedésükkel kell foglalkozni, amihez beszélni kell az ügyükről.

  Az Oroszországi LMBT-hálózat elnevezésű jogvédő szervezet májusban közölte, hogy aktivistái 43 homoszexuális személyt menekítettek ki Csecsenföldről, és arra törekednek, hogy külföldi vízumot szerezzenek a számukra. Az érintettek, akiket „egyes adatok szerint” a tavalyi év végétől kezdtek el őrizetbe venni Csecsenföldön, azután fordultak segítségért a hálózathoz, hogy a sajtó elkezdett a helyzetükkel foglalkozni.

  A Novaja Gazeta című független orosz napilap április elején közölte, hogy a túlnyomórészt muszlimok lakta Csecsenföldön mintegy száz homoszexuális férfit vettek jogellenesen őrizetbe. Többségüket a lap szerint megkínozták, hármukat pedig meg is ölték. Az ügy nemzetközi tiltakozást váltott ki. Ramzan Kadirov csecsen vezető többször is valótlannak minősítette a melegek üldöztetéséről szóló jelentéseket.

  melegek.jpg
   
  Beka Holt kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 2.

  1. tornando
   tornando
   Kanadában sok a homokos?
   Az oldalon is sok ilyen cikk van.
   Persze ez menekült ügyi kategória is.
   Hisz nem csak megkülönböztették, hanem meg is kínoztak többet.
  2. Piti Sándor
   Piti Sándor
   Kanadában amúgy is hideg az éghajlat,kell a meleg....... :D
  3. sidavoq
   sidavoq
   .
   A kanadai hadsereg már a Pride-on toboroz - adja hírül egy korábbi topik címe.
   A mostani pedig: Kanadában kapott menedéket csaknem 30 meleg csecsen.
   .
   Tudtommal a csecsenek jó harcosok, akkor most lehetne két legyet egy csapásra.
  4. Baalcain
   Baalcain
   Az nekem nemegészen jön le a cikkből, h ezek kik elől is menekültek. Gondolom a kormány vett őrizetbe embereket, de meg lett említve a muszilim népesség is.
   Most akkor az orosz kormány üldözte őket, ami nem egy meleg barát, vagy a szomszédságban lakó muszlimok nézték ki a Korán szerint halálos bűnt elkövetőket?
  5. Nikosz99
   Nikosz99
   Valahogy így:
   https://444.hu/2017/04/02/melegeket-vegeznek-ki-es-tuntetnek-el-a-csecsen-hatosagok
  6. setni
   setni
   Jaaa...én meg szó szerint értelmeztem a címet....;)

Megosztás