Kedvenc filmem

lilli témája a 'Film, színház, tánc' fórumban , 2004 Április 1.

 1. Dylan D. Tides

  Dylan D. Tides Állandó Tag

  Tökéletes trükk
   
 2. Csoma Lajos

  Csoma Lajos Állandó Tag

  Brasil. (R. Terry Gilliam.)

  A Kártyavár tv-sorozat, de elég jól bemutatja a nagypolitikát.

  Szürke senkik. Viszonylag új magyar film, az első világháború végnapjaiban játszódik.

  Egy marék dinamit. (R. Sergio Leone) Poszt-68-as film, a forradalom reménytelenségéről.

  1945. Új magyar film, a háború után továbbélő előítéletekről.
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2017 Október 10
 3. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Igazából ritkán nézek filmet, főleg a mesefilmeket szeretem. Ma úgy gondoltam, ebédközben keresek valami nézhetőt a youtube-n.
  Rám köszönt egy feliratos film. Nem a szokásos háborús sablon, nincsenek harcok, táborok, csak egy kisfiú van aki keresi a válaszokat.
  Un secret (Egy titok) francia film
  Claude Miller: Egy elveszett és megtalált zsidó történet Franciaországban... Grimbert, a történet főhőse és narrátora, 7 éves. Csendes, befelé forduló fiú. Nem barátkozik a vele egykorú gyerekekkel, életét önkéntes magányban tölti. Csodálja erős, kisportolt, gyönyörű szüleit, és érzékeli apja csalódottságát, amikor őrá néz. Magányának ellensúlyozására találja ki magának a bátyját, aki mindenben az ellentéte. Mivel szülei sosem beszélnek a múltról, a háborús időkről, ezért a hézagokat saját képzelőerejével tölti ki. Megalkotja saját családtörténetét. E szerint apja és anyja – Maxime és Tania – a háború előtt ismerkedtek meg, a sportszeretetük hozta őket össze. A háború kitörésekor a nélkülözések és a megszállás elöl Párizsból a szabad Franciaországba mentek. Egy St. Gaultier nevű városkában éltek ez idő alatt, amely igazi idill volt számukra. A háború után visszatértek Párizsba, ez után született meg ő, Francois. Párizsban újra kinyitották sportszerboltjukat, amelyre régi barátjuk, Louise vigyázott, amíg ők távol voltak. A hatvanas évek közepén Francois 15 éves. Az iskolában egy a holokausztról szóló, sokkoló dokumentumfilmet nézetnek meg velük. Az egyik osztálytársa megjegyzést tesz a látottakra, mire Francois ráveti magát és összeverekszenek. Otthon a család értetlenül áll a történtek előtt. Maxime-ot inkább mulattatja a tény, hogy csenevész testű, csendes, osztályelső fia verekedésbe keveredett. Francois csak Louise-nak tudja elmondani mi is történt valójában az iskolában.
  A megrendült Louise elérkezettnek látja az időt, hogy elmondjon mindent a fiúnak a családról...

  „Ez egy kétértelmű és furcsa film, az emberek mégis szeretik” – mondta Claude Miller rendező egy interjúban. – Nem volt ilyen sikerem az elmúlt 20 évben, nem volt az 1988-as 'La Petite Voleuse' (A kis tolvajlány) óta. (The New York Times, 2007. okt. 25.) A filmet soha nem játszották Magyarországon.
   
 4. kecskekutyamalac

  kecskekutyamalac Állandó Tag

  Eredet (Inception)
  Egy mély jelentést hordozó, izgalmas science fiction, akciófilm
   
 5. Szarka András

  Szarka András Állandó Tag

  Nemrég megnéztem moziban a Terminator 2. 3D-s verzióját. Csodálatos élmény volt, nem hittem volna, hogy valaha még moziban láthatom. Kikapcsolt minden egyes pillanata, elvarázsolt. A kedvenc pedig a "Gonosz halott", a "Pokolkeltő", X-Tro, de oldalakon át sorolhatnám a horrorfilmeket... :)
   
 6. Boca Isabela

  Boca Isabela Állandó Tag

  Filmek amit az utobbi idoben megneztem A víz érintése es Forever My Girl.
  Van meg jo nehany csak meg nem jelentek meg.
   
 7. Andágica

  Andágica Állandó Tag

  A kedvenc filmjeim az :Elfújta a szél, Jane Austen regényeinek a filmváltozatai, a Piszkos tizenkettő, Indul a bakterház, Ameddig a lábam bírja, A zongorista, Szomorú vasárnap, Római vakáció, és még sok más is. Amit nem szeretek, azok az akciófilmek sok durvasággal, főként, ahol nők durvulnak. Nem ez a mi szerepünk a világban véleményem szerint. A nők lágyak, kedvesek szeretők, melegséget árasztók. És ez nem jelenti azt, hogy nem erősek. Sőt!!:)
   
 8. Nekem nincs kifejezetten kedvenc filmem. A táncos zenés filmeket viszont imádom. Dirthy Dancing, Step up széria, Tökéletes hang.
  Vígjáték: Oscar (Silvester Stalone)
  És persze 50 árnyalat trilógia, bár a bdsm nem az én világom de a történet jó, mire képes a szerelem ereje? :)
   
 9. vagotanulo

  vagotanulo Állandó Tag

  Sziasztok!

  Remélem egy kis humor belefér....

  Itt a legújabb agymenésem :)
  Ha tetszett, akkor kérlek segíts népszerűsíteni. Köszi :)
   
 10. Nyuli Tünde

  Nyuli Tünde Állandó Tag

  Gyűrük ura, Harry Potter
   
 11. pc9000

  pc9000 Kitiltott (BANned)

  Sok van, de az egyik Hatalmas kedvenc a Futball Faktor(2004)
   
 12. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Kedvenc filmem, nézd meg, érdemes!
   
 13. tömlő

  tömlő Állandó Tag

  Én igazából nem tudok kiemelni filmeket szeretem a jó romantikus,történelmi ,akció filmeket.De talán a Gost és a Rettenthetetlen,ez a két film örök kedvenc marad.

  Nagyon sokszor megnéztem és még sokszor megis fogom,de akkor sem tudom megunni.

  Ki hagytam a mesefilmeket,amit szintén szeretek.

  Ezt én inkább könyvben olvasom el,bár lehet előbb én is megnézem.Nem is tudtam hogy film készült belőle.Köszi
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2019 Március 27
  Georgina Bojana és Boca Isabela kedveli ezt.
 14. Zenészsanyi55

  Zenészsanyi55 Állandó Tag

  Sziasztok. Nekem olyan kérdésem volna hogy az Argo cimü filmeknek lesz e 3. Része.?
   
 15. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Egy bitang JÓ filmet akarsz megnézni?!
  Kattints a linkre, jó szórakozást kívánok. Nem bánod meg :hurra:

  Feloldott tartalom:
  https://videa.hu/videok/film-animacio/tukrom-tukrom...-teljes-film-1996-barbra-streisand-elle-macpherson-DM8wkz67XLV5V6M4
   
 16. adel0512

  adel0512 Állandó Tag

  Harry Potter, de azért könyvben jobb
   
 17. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Ez az általam ajánlott film azért is különleges, mert ebben a filmben szerepel Terence Hill (Luke) és a fia Ross Hill (Matt).
  Terence Hill (78) nagyon szerette a fiait, úgy képzelte, mindketten hozzá hasonlóan színészek lesznek.
  Ám egy tragédia összetörte az álmait – és magát a színészt is.
  Első gyermeke, Jess ugyan már egy évesen Az ördög jobb és bal kezében szerepelt apja karjaiban, később már csak elvétve kapott epizód szerepeket. Igazán tehetségesnek öccse, az 1974-ben örökbefogadott, német származású Ross tűnt.
  A srác már tízévesen lehetőséget kapott a Don Camillóban, a Keményfejű című vígjátékban már főszerepet is kapott. Következő közös filmjük a Lucky Luke lett volna, ahol a fiú Billy-t, a kölyköt játszotta volna apja oldalán, ám erre végül sosem kerülhetett sor, mert a tinédzser 1990-ben autóbaleset áldozata lett, miközben a forgatás közben apjához igyekezett. Az eset padlóra küldte Terence Hillt, mély depresszióba esett, a Lucky Luke-ot forgató kollégái szerint teljesen megváltozott.
  Senkinek sem kívánom azt az érzést. Egy részem belül meghalt. Imádtam Rosst és egyszerre nem volt többé. Nem ölelhettem meg, nem mondhattam, hogy büszke vagyok rá. Csak 17 éves volt, olyan átkozottul fiatal. Nem lett volna szabad még meghalnia – nyilatkozta édesapja megtörten a baleset után.
  A színész karrierjében a fia elvesztése egy több mint hároméves hullámvölgyet okozott. Visszavonultan, szinte remeteként éltek Lorival, a feleségével egy tanyán. Hill sokáig az utcára sem tudott kimenni, karrierjét is pihentette. Aztán 180 fokos fordulat következett, éjt -nappallá téve dolgozott, hogy elterelje a gondolatait. Még szerencse, hogy másik fiukban, Jessben némi vigaszt talált a házaspár.

  Amikor ezt megtudtam, még jobban csodáltam Terence Hill-t... Csoda, hogy egyáltalán talpon tudott maradni, ekkora tragédiát követően. Ezért mondom, írom, vallom, hogy az igeni kincsek a szeretteink, a barátaink. Nincs nap, hogy ne lennék azért hálás, hogy vannak körülöttem, akiket szerethetek. Ezért is különleges ez a film, ezért is oly nagyon szeretem, s többször meg is néztem. Igen, volt, hogy elsírtam magam, mert végtelenül sajnáltam ezt a csodálatos fickót, aki nem élhette meg a férfikort.
   
 18. hojani70

  hojani70 Állandó Tag

  A Szárnyas fejvadász és a folytatása. A Birodalom visszavág. A jó, a rossz és a csúf.
   
 19. hojani70

  hojani70 Állandó Tag

  Kedvenc rajzfilmjeim: A szépség és a szörnyeteg, A kincses bolygó, Ludas Matyi.
   
 20. hojani70

  hojani70 Állandó Tag

  Magyarok: A tizedes meg a többiek, A tanú, a Meseautó Kabos Gyulával.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Megosztás