Kedvenc filmem

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Én igazából nem tudok kiemelni filmeket szeretem a jó romantikus,történelmi ,akció filmeket.De talán a Gost és a Rettenthetetlen,ez a két film örök kedvenc marad.
Nagyon sokszor megnéztem és még sokszor megis fogom,de akkor sem tudom megunni.
Ki hagytam a mesefilmeket,amit szintén szeretek.
Ezt én inkább könyvben olvasom el,bár lehet előbb én is megnézem.Nem is tudtam hogy film készült belőle.Köszi
*
Ez az általam ajánlott film azért is különleges, mert ebben a filmben szerepel Terence Hill (Luke) és a fia Ross Hill (Matt).
Terence Hill (78) nagyon szerette a fiait, úgy képzelte, mindketten hozzá hasonlóan színészek lesznek.
Ám egy tragédia az álmait törte össze, – és magát a színészt is.
Első gyermeke, Jess ugyan már egy évesen Az ördög jobb és bal kezében szerepelt apja karjaiban, később már csak elvétve kapott epizód szerepeket. Igazán tehetségesnek öccse, az 1974-ben örökbefogadott, német származású Ross tűnt.
A srác már tízévesen lehetőséget kapott a Don Camillóban, a Keményfejű című vígjátékban már főszerepet is kapott. Következő közös filmjük a Lucky Luke lett volna, ahol a fiú Billy-t, a kölyköt játszotta volna apja oldalán, ám erre végül sosem kerülhetett sor, mert a tinédzser 1990-ben autóbaleset áldozata lett, miközben a forgatás közben apjához igyekezett. Az eset padlóra küldte Terence Hillt, mély depresszióba esett, a Lucky Luke-ot forgató kollégái szerint teljesen megváltozott.
Senkinek sem kívánom azt az érzést. Egy részem belül meghalt. Imádtam Rosst és egyszerre nem volt többé. Nem ölelhettem meg, nem mondhattam, hogy büszke vagyok rá. Csak 17 éves volt, olyan átkozottul fiatal. Nem lett volna szabad még meghalnia – nyilatkozta édesapja megtörten a baleset után.
A színész karrierjében a fia elvesztése egy több mint hároméves hullámvölgyet okozott. Visszavonultan, szinte remeteként éltek Lorival, a feleségével egy tanyán. Hill sokáig az utcára sem tudott kimenni, karrierjét is pihentette. Aztán 180 fokos fordulat következett, éjt -nappallá téve dolgozott, hogy elterelje a gondolatait. Még szerencse, hogy másik fiukban, Jessben némi vigaszt talált a házaspár.

Amikor ezt megtudtam, még jobban csodáltam Terence Hill-t... Csoda, hogy egyáltalán talpon tudott maradni, ekkora tragédiát követően. Ezért mondom, írom, vallom, hogy az igeni kincsek a szeretteink, a barátaink. Nincs nap, hogy ne lennék azért hálás, hogy vannak körülöttem, akiket szerethetek. Ezért is különleges ez a film, ezért is oly nagyon szeretem, s többször meg is néztem. Igen, volt, hogy elsírtam magam, mert végtelenül sajnáltam ezt a csodálatos fickót, aki nem élhette meg a férfikort.
 

hojani70

Állandó Tag
Állandó Tag
A Szárnyas fejvadász és a folytatása. A Birodalom visszavág. A jó, a rossz és a csúf.

Kedvenc rajzfilmjeim: A szépség és a szörnyeteg, A kincses bolygó, Ludas Matyi.

Magyarok: A tizedes meg a többiek, A tanú, a Meseautó Kabos Gyulával.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

timike0246

Állandó Tag
Állandó Tag
Sok kedvenc filmem van, közülük idővel felértékelődnek számomra még jobban a művek, mások csak a pillanat hevében pár hónapig kerül piedesztálra.

Egyik örök darab, amit újra és újra nézek az a A herceg menyasszonya. Annyira szerethető, és humoros az egész. Jól esik a lelkemnek mindig.

Másik nagy humor forrás az Oscar, ahol Sylvester Stallone igenis bebizonyítja hogy a vígjátékok nagyon jól állnak neki.

Persze mint nagy fantasy rajongó nekem is etalon a Gyűrűk ura 3 részes film. Az a megvalósítás, és lelkesedés amivel megalkották a könyvek alapján, összehoztak azóta se sikerült más műből létrehozni. Legalábbis amit az egész végig tartani tudtak.
 

kirabook

Állandó Tag
Állandó Tag
Hotel Mumbai (2018):
Úgy ültem le a film elé, hogy semmit sem tudtam róla, de úgy álltam fel a végén, hogy ez volt az elmúlt 10 év legizgalmasabb filmje számomra. Magam is meglepődtem, hogy mekkora hatással volt rám.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedven film?...Nos ez egy klasszikus kedvencem és ez a fénykép szuper!
1617374150003.png
PONYVAREGÉNY
Samuel L. Jackson, Maria de Medeiros, Quentin Tarantino, Bruce Willis, Uma Thurman és John Travolta (1994)
 
Pár napja láttam a Blokád című filmet, nekem tetszett. De A vizsga és A játszma című magyar filmek is tetszettek, amiket szintén pár napja néztem meg.
 
Oldal tetejére