Hírek Kellemes húsvéti ünnepeket!

A keresztény egyházak tanítása szerint húsvét Jézus Krisztus feltámadásának és vele az emberiség megváltásának ünnepe, amelyet a 325-ben tartott első niceai zsinat döntése értelmében a tavaszi napéjegyenlőséget követő holdtölte utáni első vasárnapon (március 22. és április 25. között) tartanak.

1711715289956.jpeg
 
Kellemes politikamentes ünnepeket kívánok a ház asszonyának is.
Talán, mert várt,minket még vissza is kapcsolom a szállingózókat kis időre.
Illatos rózsával köszöntöm a lakókat.
1711773702908.png


"Nyílj ki, nyílj ki, rózsabimbó,
Nincsen már tél, elment a hó...

Nyílj ki szép virág."
"'Csak élj, te csapodár;
Ismerlek rosz madár.
 
Utoljára módosítva:
A keresztény tanitásokból megmaradt bennem annyi, hogy Nagypénteken nem szoktak kellemes húsvétot kívánni, annak ellenére, hogy ismerjük a Happyend-del végződő történetet.

Gondolom Antonio Vivaldi "A négy évszak, Tavasz" zenéje ma helyénvaló kísérője a jókívánságaimnak.



Kati Debretzeni az egyik kedvenc hegedűművészem ez időben. :)
 
Utoljára módosítva:
Bocs, de ha hinni lehet a videó címének ez az Ősz tétel... persze ez semmit nem von le a zene szépségéből és a jószándékodból.

Bocsánat, hogy figyelmetlen voltam és egy rossz linket, a "Tavasz helyet az Öszt" tettem be, de szerettem volna egy videot, amin a művésznő is látható.

Akkor most korrigálom:


A zenekar, Orchestra of the Age of Enlightenment, ismereteim szerint az egyik legfigyelemreméltóbb interpreter Vivaldi és egyáltalán a Barock zene területén.
Én apaként lettem rájuk figyelmes, mert az oktatás területén is tevékenykednek, koncerteket adnak iskolákban, és projekteket szerveznek a gyermekek hangszerjátékkal való megismertetésére.

Okvetlen megemlítem, hogy Kati Debretzeni egy "migráns", aki 15 éves korában hagyta el a szülöhazáját és volt ahol befogadták öt és ennek a gyümölcsét élvezhetjük a felvételen. :)
 
Okvetlen megemlítem, hogy Kati Debretzeni egy "migráns", aki 15 éves korában hagyta el a szülöhazáját és volt ahol befogadták öt és ennek a gyümölcsét élvezhetjük a felvételen. :)
Okvetlen megemlíteném, hogy nem egy illegális migráns volt, mint a mostanában európába illegális módon milliószámra érkezők, hanem a '80 -as években emigrált Romániából (kolozsvári születésű), Izráelbe.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,805,269
Tagok
615,880
Legújabb tagunk
nunufromhun
Oldal tetejére