Hírek Kijevbe ment a kanadai miniszterelnök, Zelenszkijjel is találkozott

Justin Trudeau az ukrán fővárosban találkozott Volodimir Zelenszkijjel és tett is egy bejelentést.

„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok 2022 február óta tartanak, a Nyugat fegyverszállításokkal és gazdasági szankciókkal nehezíti az oroszok előrenyomulását. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.


Justin Trudeau kanadai miniszterelnök Ukrajna fővárosába,. Kijevbe látogatott szombaton, ahol egy, a város központjában lévő emlékhelyen rótt le kegyeletét az orosz erők ellen 2014 óta harcoló ukrán katonák előtt - írja a Guardian.

Andrij Melnyk ukrán külügyminiszter-helyettes a "Üdvözöljük Ukrajnában, miniszterelnök úr" feliratú tweetet posztolt Trudeau Kijevbe érkezése alkalmából. Mellékelt is egy fotót, ahogy köszönti és kezet fognak a vasútállomás peronján.

Justin Trudeau a nap folyamán találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is, megbeszélésük után pedig bejelentette, hogy Kanada részt vesz az ukrán vadászpilóták kiképzésének multinacinális programjában.
A kanadai miniszterelnök nem először jár a háború sújtotta Ukrajnában. Tavaly május elején is villámlátogatást tett az ukrán erők által nem sokkal korábban visszafoglalt Irpinyben.

A NATO-tag Kanada, amelynek a világ egyik legnagyobb ukrán diaszpórája van, katonai és pénzügyi segítséget nyújtott Ukrajnának az Oroszország által 2022 februárjában Ukrajna ellen indított inváziója idején.

1686407318537.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sz.V.Anikó wrote on DeeYoo's profile.
Üdv! Először is nagyon köszönöm én is a szuper fordításokat!
Lenne egy kérésem: nem találom a Daemonica sorozat 3.könyvét. Fel tudnád tenni ha meg van magyarul? Köszönöm szépen!
sorcier wrote on Wikkike.'s profile.
szia,ha ezt talàltad meg tölem,akkor jo helyen jàrsz. :)
A bak latin neve capricorn.

Kötés, horgolás 2018. november 13-tól

Wildcath wrote on VikiCs99's profile.
:dr_33:
Sziasztok! Karácsonyi dramatizált mesét keresek, 6-7 szereplővel. Óvodásoknak adnánk elő! Előre is köszönöm a segítséget! :)
napsugar641 wrote on mejutka's profile.
:)

Statisztikák

Témák
37,948
Üzenet
4,753,457
Tagok
612,679
Legújabb tagunk
princi26
Oldal tetejére