Hírek Kiszivárgott: Orbánék közölték az EU-val, hogy brutális megszorításokra készülnek a választás után

Megszüntetnék a 13. havi nyugdíjat, a benzinár-stopot, brutális megszorításokat vezethet be az Orbán-kormány, ha megnyerik a választásokat – állítja Ujhelyi István EP-képviselő. Az üzemanyagár-stop kivezetése után az infláció 13 százalék lesz az idén. Ujhelyi szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) már ez alapján emelte meg jelentősen az idei inflációs prognózisát.


Szakértők szerint bárki is nyeri a választásokat, megszorításra lesz szükség, amit mind a kormány, mind az ellenzék cáfol. Mindenesetre Varga Mihály pénzügyminiszter egy lakossági fórumon már elejtette, hogy győzelmük esetén a háború okozta nehézségekhez és károkhoz kell igazítani a magyar államháztartást.

Márpedig a magyar kormány brutális megszorításra készül

– jelentette ki Ujhelyi István az ATV ma reggeli műsorában, amit az mfor.hu szemlézett.

Az Európai Bizottság tényként kezeli a megszorításokat​


Ujhelyi szerint a brutális megszorítás tényét az Európai Bizottság (EB) kész tényként kezeli, igaz, hozzátette: ezt a kormány eddig még nem adta írásba. Ezt állítása szerint Ujhelyi az EB azon tisztségviselőitől hallotta, akik ismerik az Orbán-kabinettel folyó tárgyalások témáját.

Az ellenzéki képviselő szerint ez nem egy egyszerű kampányállítás, hanem az úgynevezett európai szemeszterhez kötődik. Ennek keretében minden évben ilyenkor, március-áprilisban az európai uniós tagországok kormányainak be kell nyújtaniuk a következő félévre vonatkozó gazdasági prognózisukat, költségvetési számaikat, az ezekkel kapcsolatos összes tudnivalókat. Teszik ezt azért, mert az egyes kormányoknak össze kell hangolniuk a költségvetési politikájukat az EU-s szabályokkal.


Ezt a prognózist az egyes kormányoknak április 15-éig kell benyújtaniuk. Ujhelyi értesülései szerint ezt az Orbán-kabinet eddig még nem tette meg – ami persze, tegyük hozzá, még nem jelent semmit, hiszen még három hétre vagyunk ettől a határidőtől. Viszont az ellenzéki képviselő azt állította, hogy

a kormány jelezte, a magyar gazdaság állapota miatt „elképesztően erős, az elmúlt tizenvalahány évben nem látott méretű megszorításra készülnek”.

Méghozzá azért, mert azokat az uniós pénzeket, amelyeknek már meg kellett volna érkezniük az úgynevezett Helyreállítási Alapból, Magyarország eddig még nem kapta meg, így megbillent a magyar államháztartás. Bár a kormány tavaly ősszel 1700 milliárd forintnak megfelelő hitelt vett fel külföldi kötvénykibocsátások révén, ezt a pénzt nem a büdzsé konszolidációjára fordították, hanem elosztogatták.

Ujhelyi szerint ezek a megszorítások alapvetően a szociális szférát érintik majd, valamint a 2013-ban bevezetett rezsicsökkentést, amit az Orbán-kormány is már fenntarthatatlannak tart. Jelzésként még azt is hallotta az ellenzéki képviselő, hogy az államháztartás egészéből számos olyan támogatást vonnának ki, amelyeket a választási kampányban ígéretként megfogalmaztak.

Például a 13. havi nyugdíjat tarthatatlannak nevezte a Varga Mihály által elkészített prognózis.

Ujhelyi szerint a Magyar Nemzeti Bank is úgy készítette a legfrissebb prognózisait – amelyeket tegnap publikált –, hogy
ha a benzinár-stop nem lenne, akkor 13 százalékos lenne a hazai infláció.

Summa summarum, ha nem jönnek az európai uniós források, akkor „elképesztő bajban lesz az ország” Ujhelyi szerint. Ez lehet tehát a magyarázat arra, miért is kérte Orbán Viktor levélben Brüsszelt, hogy Magyarország kapjon hitelt a helyreállítási forrásokból.

Ha az ellenzék győz, akkor lesz egy nagy bizalom, megkapják a most befagyott közel 6 ezer milliárd forintot, miközben az Európai Ügyészséghez való csatlakozással és más lépésekkel hozzá fogunk jutni a következő hét évben további 16 ezer milliárd forinthoz.

Április 3-án szavazzunk a kormányváltásra, hogy elkerüljük a brutális megszorításokat!

Jabronka Richárd

1648231286456.png
 
Megoldás mozgalom Gattyán
Kicsit megnéztem kihez vonzódik a Gattyán
pl.Janicsák István BUDAPEST, 08. számú OEVK
Honky tonk woman
1986-1994 ig élt azóta politikusnak készül Janicsák István vagy pornósztárnak
Tisztelet a Veresegyházi Asszonykórusnak
Annak idején imádtam a Zizit. Legfrissebb hír, most olvastam, Erdélyben találtak egy rakás félig elégett levélszavazatot, amit az ellenzékre vagy a MH-ra adtak a határon túliak. És a legújabb, nem állom meg, muszáj ide leírnom: 2006-ban a FIDESZ szerint a baloldal gyújtotta fel a tévészékházat!
 
Demokrataként mindig az volt a legnagyobb bánatom, hogy a tehetségével nem a nemzetet, nem a hazáját, nem a magyarokat, hanem a saját gazdasági hátországának kiépítését, hatalma bebetonozását szolgálta.
Ez az elmulasztott lehetőségek évtizede.
És az ember alkalmatlansága miatt a nemzeté is
Mert csak választást nyerni másokat kiszorítani az nem elég az országnak
Nyerhet akármennyi %-l
Lehet 3/3-a lehet 99,99 %-a
Azzal se tudna másképp élni.Nem azon múlik
Momdják képtelen nem abszolút fölényes többség nélkül kormányozni
De az ilyen 100%-l se lenne képes
10 éve rendelkezésére áll a 2/3
Mégse volt elég még a parlamentet is kikerülné
A rendeleti kormányzás az mire elég?
Az elvesztegetett évekként (lehetőségként) fogják emlegetni
 
Demokrataként mindig az volt a legnagyobb bánatom, hogy a tehetségével nem a nemzetet, nem a hazáját, nem a magyarokat, hanem a saját gazdasági hátországának kiépítését, hatalma bebetonozását szolgálta.
A mellett hogy a világ egy távoli sarkán történt az alábbi, mégis rossz volt épp úgy az országnak.Mint itt
A hasonlóság nagy.

Porfirio Díaz hatalma 1876 óta tartott, minden választáson újraválasztották. A korábbi, háborúktól és polgárháborúktól sújtott évtizedek után a Díaz-rendszer, az úgynevezett porfiriátus(orbánizmus) politikai stabilitást, békét, és lassú fejlődést hozott Mexikónak, ám rendszere főként a hazai és külföldi nagybirtokosoknak és oligarcháknak kedvezett, az alsóbb rétegek lassan elszegényedtek, a parasztok földjeit pedig számos államban erőszakkal kisajátították a haciendák tulajdonosai. A felsőbb réteg hihetetlen fényűző életmódot folytatott, míg egy munkáscsalád a napi kenyeret elég nehezen kereste meg.

szerepét többnyire negatívan értékelik, mivel sokak szerint diktátor volt, az alsóbb néprétegek helyzete pedig folyamatosan romlott kormányzása idején.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Zsengi wrote on doki104's profile.
Kedves Doki!

Ajánlom figyelmedbe a szabályzatot!


Köszönöm
Sziasztok!Keresném a Korall együttes Sötét hajó c. dalát,és az Eddától a Nevesincs lányt.Köszönöm!
vorosmart wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm szépen az új fordítást, jó hétvégém lesz.
V.Márti wrote on sziporka78's profile.
Szia! Hálásan köszönöm a munkáidat és ezt a mostanit is!
Pityesz46 wrote on Sz László's profile.
Köszönöm a gyors segítséged hálás vagyok érte.

Statisztikák

Témák
37,253
Üzenet
4,573,586
Tagok
601,103
Legújabb tagunk
zu28
Oldal tetejére