Korrupció!!!!!!

Melitta témája a 'Országászat' fórumban , 2016 Január 29.

 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Georgina Bojana kedveli ezt.
 2. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Kedves Melitta,
  KÖSZÖNÖM, hogy ezt az anyagot ide behoztad. Érthetően magyarázták el nekem és most, hogy miért lettek sokan öngyilkosok, miért futnak a pénzük után a deviza hitelesek? Matolcsy és udvartartása, valamint eszement ötleteinek megvalósítására ment el a pénzünk, a deviza hitelesek pénze és reménye.
  Nem is értem, hogyan mer egyáltalán a munkahelyére bemenni?
  A rendőrség, az ügyészség, semmi és senki nem tud megállj!-t parancsolni ennek a "némbernek"? Ennél sokkal kevesebbért bekaszliznak embereket, Matolcsy milliárdokat szórt és szór el, s még mindig azon a poszton van. Ilyenkor már nemzetközileg is bíróság elé kellene citálni, nincs törvény, nincs paragrafus, nincs bíróság, ha itthon nem - külföldről - az EU-ban, hogy ennek már véget vessenek?
  Fiatal koromban mindig azt hallottam, hogy így, meg úgy az oroszok ennyit, meg annyit lenyúlnak tőlünk.
  Ez a Matolcsy FÉREGKÉNT rágja belülről az ország népének lelkét, s magát az országot. Nincs senki, aki ezt a FEKÉLYT kivágja?! Ott tartunk, hogy az "oroszok" sokkal kevesebb kárt tettek, mint ez a kormány. (No persze, nincs szó arról, hogy a néhai Szovjetuniónak, valaha is megbocsátanám az 56-ot és a többit, csak nyugtáztam és összegeztem).
  Elképesztő.
   
 3. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  TUDNI KELL - férjhez menni....

  Medgyessyné Csaplár Katalin jól választott. Magán bankszámlájára a szocialista miniszterelnök feleség 119 milliócskát kapott, a vesztegetési pénzből.
  Az Alstom-pénzek nagy része, ebből 60 millió forintra szemtelenül még azt is odaírták, hogy „születésnapi ajándék”.
  A hivatali vesztegetés ügyében eljáró magyar nyomozók, derítették ezt ki, miután a francia multicég utalásait, illetve az összegek állomásait feltérképezték. Medgyessy Péter ex kormányfő kedden elismerte az alstomos kapcsolatot, ám szerinte nem történt jogsértés.
  Mint ismeretes, egy hatalmas megvesztegetési ügyről van szó, amelynek botrányos keretei között Magyarországra kerültek az elhíresült francia metrókocsik. Az ügy szálai immár Nagy-Britanniáig nyúlnak. Az Egyesült Királyság Jelentős Csalások Elleni Hivatala (SFO – Serious Fraud Office) eddig négy Alstom-vezetőt vádolt meg azzal, hogy 2006 januárja és 2007 októbere között bűnszervezet tagjaként összesen 2,3 millió eurónyi összeget adtak, vagy beleegyeztek, hogy adnak a BKV tisztviselőinek, ügynökeinek, hogy befolyásolják a budapesti közlekedési céget az Alstom szerelvényeinek megvásárlása érdekében. Az ügynökök, a lobbizók sorában szerepel, méghozzá az élen, több, Medgyessy Péterhez köthető cég.
  Medgyessyné magánszámlájára először még a Bajnai-kormány időszakában, 2010-ben érkezett egy "szerénynek" mondható 9 milliós összeg, amit rövidesen 60 millió forint követett. Ezt már fel is címkézték, odaírták az utalásra, hogy "születésnapi ajándék".
  És ez még mindig nem minden! Néhány hónapra rá az Alstom-pénzből újabb 46 milliócskával ajándékozta meg nejét a korábbi szocialista kormányfő.
  [​IMG]

  Vagyis Katalin asszony összesen, írd és mondd, 115 milliónyi "zsebpénzt" kapott alig néhány hónap leforgása alatt a magánszámlájára. Hiába, mint fentebb írtam, TUDNI KELL FÉRJHEZ MENNI. Medgyessynének ez sikerült.
  Záró mondatként mit is írhatnék? Beleszédültem a milliókba... Ők nem.
   
 4. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Minden TITOKRA előbb, vagy utóbb, de a fény KIDERÜL --

  A parlament törvényalkotási bizottsága azt kezdeményezte, hogy a jövőben csak a jegybank által alapított gazdasági társaságok azon adatait védhesse titkosság, amelyek kiadása veszélyeztetné a társaságok versenyképességét. A testület ülésén Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke alkotmányosnak ítélte a változtatást.
  Az Országgyűlés kormánypárti többsége március 1-jén, kivételes eljárásban fogadta el a jegybanktörvény szóban forgó módosítását (a híres "elveszíti közpénz-jellegét" indoklással), ám azt Áder János államfő nem írta alá, hanem az Alkotmánybírósághoz továbbította, amely március végén alaptörvény-ellenesnek ítélte az indítvány titkosításra vonatkozó részeit.
  -- Az MNB ezután kénytelen volt kiadni az alapítványok gazdálkodására vonatkozó adatokat: kivel kötöttek szerződést, kinek adtak támogatást. A listán a legnagyobb visszhangot kiváltó tétel a VS.hu-t és az Origót is kiadó New Wave Kft. összesen több mint 500 millió forintos juttatása (aminek kiderülése után a szerkesztőség számos tagja felmondott, sőt, visszafizette munkabérét, a főszerkesztőnek pedig távoznia kellett), de a Matolcsy György gazdasági miniszteri munkásságát bemutató könyvtől a nagy értékű ingatlanokon át kommunikációra, rendezvényekre, magánszemélyek utaztatására is költöttek az alapítványok, kb. 20 milliárd forint értékben. Ebben még nincsenek benne a saját cégeknek juttatott pénzek, kérdés, hogy a most elfogadásra kerülő módosítás után a cégek adatai közül mennyi kerülhet majd nyilvánosságra és mennyit tarthatnak titokban. A jegybank szerint az alapítványok a jegybanktól függetlenül működnek, a konkrét projektekkel kapcsolatos döntések pedig azok kuratóriumaiban születnek.
  9,1 milliárdért vettek ingatlanokat az alapítványok a mostani közzététel alapján, amint azt már eddig is tudni lehetett. A szerződésekben a következők szerepelnek: a vári Ybl-villa (4,6 milliárd), a Matolcsy XII. kerületi szomszédjában lévő villaépület (egymilliárd), a balatonakarattyai MÁV-üdülő (890 millió), a Döbrentei utcai Vízház (2,16 milliárd, amit korábban egy csomó pénzért béreltek), a wellness bunkeres Úri utca 72 (795 millió). Viszont nincsenek benne az MNB-től kapott ingatlanok (pl. a régi budai városháza, az IPOSZ-székház, a rózsadombi komplexum és a kecskeméti ingatlanok), és a Kasselik-ház sem, utóbbi azért, mert azt az alapítványok egyik cége vette meg, az pedig továbbra is titkos. Azt már korábban lehetett tudni, hogy az alapítványok összesen 25 milliárd forint ingatlanvagyont kezelnek.
  Ezekre az ingatlanokra aztán mindennel együtt ráköltöttek még több mint ötmilliárdot. Már amit ismerünk, hiszen az ingatlanokat kezelő cégek kifizetései továbbra is a homályban rejtőznek. kommunikációval, szakmai koncepciók kialakításával és hasonlókkal kapcsolatos kifizetések – ezen a soron 383 millió forinttól szabadultak meg az alapítványok. Rendezvények szervezésére és támogatására pedig összesen több mint félmilliárd forint költődött el... Nem folytatom, mert beleszédülök a milliárdokba.
  Csak még egyet: biztos van, akinek meglepetés lesz, de a legtöbb pénzt, mindenki másnál magasan többet a felcsúti gázszerelőből lett polgármesterből lett milliárdos, Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó Magyar Építő Zrt. kapta. A Magyar Építőt Mészáros veje vezeti, Pálffy Balázs vezeti, tulajdonosa a Körösaszfalt Zrt., ami a Szíjj László tulajdonában álló, erősen Mészáros-közeli Duna Aszfalt tulajdona. 1,2 milliárd forintért építik át a Régi Városházát, 989 millióért alakítanak ki műtermet és éttermet az Ybl-villában, 1,5 milliárd forintért alakítják át az IPOS-székházat.
  *
  Nem folytatom, beleszédültem a milliárdokba :o No meg a féktelen rombolás tényébe, amit meg kell élnünk. Mit tettek és tesznek Magyarországgal, s legfőképpen kik teszik ezt meg? Akikre voksoltak oly sokan és bizalmat szavaztak. Mit kaptak, kaptunk. Ezen érdemes volna többet és többször elgondolkoznun.
   
 5. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

 6. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

 7. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Már ott tartok, hogy semmin nem lehet csodálkozni. A bírók - tisztelet a kivételnek, no azokat pedig elküldik nyugdíjba, vagy más munkakörbe rakják - no szóval, a bírók ítéletében nem lehet megbízni. Magyarországon dívik a korrupció, s "alszik" az igazságszolgáltatás. S, ha ez a kormány ül a fejünk tetején, akkor ki fogja az igazságszolgáltatást felébreszteni?!
  No ki?
  Mindent bebetonoznak, azt hiszik, az életük végtelen, pedig senkié nem az. Gondolkozni kellene arról, ha ők elmennek, akkor hogyan lesz a tovább?
   
 8. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

 9. most

  most Állandó Tag

  vigyázat messziről indítok

  alapvetően két génkészlettel rendelkezünk az altruista és az önző' génnel
  ergo mindkettőre szükség van
  az egyik a faj a másik a egyed fenntartását szolgálja tehát nem emberi ,
  hanem biológiai dolog vagyis kiiktathatatlan
  jó-esetben egyensúlyban tartjuk mint más lelki folyamatunkat... egészséges egyensúlyban !
  http://k-teszt.hu/

  Szeretnéd megtudni, mennyire vagy hajlamos a korrupcióra? A K-Monitor tesztje segítségével megtudhatod, hogy az átlagnál könnyebben vagy nehezebben állsz-e ellen a korrupció csábításának.
  (A teszt kitöltése körülbelül 5 percet vesz igénybe)
   
 10. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

 11. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  Hivatalosan mintaország vagyunk.
  Viszont 144 vizsgált országból - melyek a legkevésbé átláthatatlanok - a 119- dik helyen kullogunk az 'átláthatóság' kapcsán, a korrupció összetettségével. A cikk szerint Niger és Algéria szintjén vagyunk...
  http://nol.hu/gazdasag/korrupcio-nalunk-1548037
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 12. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

 13. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

 14. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  cat34 kedveli ezt.

Megosztás