Kreatív nyelvtanulás VALÓS tapasztalatok

maya9 témája a 'Tanulás' fórumban , 2011 Március 23.

 1. ronix7-7

  ronix7-7 Állandó Tag

  Itt pedig KREATÍV francia, olasz, angol, spanyol, német hanganyagok hallgathatók és letölthetők, valamint a leggyakoribb szavak gyűjteményei is megtalálhatók,
  + online chat.
  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 2. agent12x

  agent12x Tag

  sziasztok!

  Végignéztem az fórumtémát.. minden ami eddig lezajlott. Valakinek esetleg a portugál tankönyv? Nagyon hálás lennék ha megosztaná..
   
  mogabi2 kedveli ezt.
 3. hei

  hei Állandó Tag

  Sziasztok

  Tudom, hogy régebben már kereste más is - de lehet, hogy most van olyan társunk is, akinél esetleg lapul elrejtve egy Kreatív eszperantó csomag? - nagyon örülnék neki, ha valaki fel tudná tölteni!
  Előre is köszönöm a segítséget!
   
 4. ronix7-7

  ronix7-7 Állandó Tag

  Van egy fórum itt a Portugál nyelv, most sok elérhetőséget tettem fel.
  http://canadahun.com/temak/portugál-nyelv.29110/page-2
   
  vaso47 és gabesz99 kedveli ezt.
 5. Nitacska25

  Nitacska25 Új tag

  Sziasztok :)

  Akinek megvan a kreatív holland hanganyaga lenne olyan kedves és feltöltené ? :) Könyvet kaptam, viszont a hanganyag hiányzik.
  Köszönöm :)
   
 6. ronix7-7

  ronix7-7 Állandó Tag

  Szia!
  Valamiért kidobja (HIBA) 2 feltöltős tárhely is, ezért szétszedtem, és az 1. Cd 45 mp3-at egyesével feltettem egy tárhelyre, úgy engedte. Még van 2 Cd, de azt már holnap buherálom meg, és küldöm.
  Ide nem lehet feltenni, ezért privátban már küldöm a letöltőkódokat.
  Üdv.: ronix
   
 7. kiskecsap

  kiskecsap Állandó Tag

  Sziasztok!
  Kreatív angol kezdő hanganyagát és a haladó könyvet és hanganyagot keresem, Sajnos a linkek itt a fórumban már nem élnek. Köszönöm a segítségeteket!
   
  Smiley24 kedveli ezt.
 8. Sziasztok,

  Kreatív kezdő franciát keresem, ami itt fel van töltve, azt írja ki, hogy már nem létező fájl. Fel tudja valaki tölteni? Köszönöm :)
  Amúgy 2 hónapja tanulom a franciát, szerintetek, ha mellette vonaton ülve hallgatom, jelent valamit? Vagy fél év után kezdjem csak el? Mindenképpen ki akarom próbálni, hiszen nagyon kevés francia anyagot találok....
   
 9. agipalma

  agipalma Állandó Tag

  Szia, sikerült találni eszperantó csomagot? Nekem is nagy szükségem lenne rá, de nem találok. Köszönöm :) Pálma
   
 10. lttunde

  lttunde Állandó Tag

 11. Sziasztok!

  A kreatív horvát vagy a francia kikérdező nincs meg valakinek véletlenül? Előre is köszönöm.
   
 12. Ayumu89

  Ayumu89 Állandó Tag

  Sziasztok! :)

  Elkezdtem oroszul tanulni, először nyelvi iskolával, de végül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Sajnos az oktató úgy állt a csoporthoz, hogy "unatkozó felnőttek, akiknek túl sok a szabadidejük". Kevés szókincset tanultunk, illetve egyáltalán nem hallgattunk magnót. Azt itthon önerőből oldottam meg. A tankönyvünk a "Sagza sagom" volt, és nem tetszett. Túl gyerekes volt (persze, én is annak a híve vagyok, hogy tanuljunk úgy, mint a gyerekek, játékosan, de ezt én túl soknak éreztem). Belenéztem a "Kljucs"-ba is, az sokkal jobban elnyerte a tetszésemet (tudom, ez személyes preferencia kérdése is). A leglelombozóbb az volt, hogy az oktató közölte, hogy az alapfok elérése az nagyon nehéz (arra a kérdésre volt ez a válasz, hogy megkérdeztem, hogy 5 hónap alatt elérjük e az alapfokú szintet a kurzussal), és hogy az legalább két év akkor is, ha ennél intenzívebb (keti kétszer 2 óra volt).

  Szóval a kurzusnak vége, és úgy érzem, hogy csak egy alapot értem el, amire azért már tudok építeni valamit. Ehhez kerestem könyveket, és anyagokat, így jött a Kreatív. Gondoltam, hogy mivel van benne hanganyag bőséggel, illetve szóösszetételek/mondatok amik első pillantásra tényleg olyanok, amiknek hasznát veszem a "mindennapokban" ezért adok neki egy esélyt.

  Viszont tényleg találtam benne elírásokat pl rögtön a tartalomjegyzékben "скглько"-ként írja a szót, de ezt helyesen írva "сколько" (mennyi). Persze ez eddig egy ilyen elírás volt (és lehet hogy tényleg elírás csak, mert a két karakter nagyon közel van a billentyűzeten). A nyelvtani leírások elég jegyzet szerűek, és eddig az elején nincs baj, mert ezeket bővebben már elmagyarázták, illetve máshol is utána néztem. A módszer, amivel működik ez a nyelvtanulás, elég mechanikus. Tényleg a végtelenségig begyakoroltatja a mondatszerkezeteket, és mindennapi nyelvhasználatban lévő szavakat, kifejezéseket tanít meg. Viszont ezt szókártyák is meg tudják csinálni. Az egyetlen plusz a szókártyához képest a hanganyag és a nyelvtani magyarázat.

  Eddig az a vélemyénem, hogy a hibák felett szemet hunyok (valószínű máshol is vannak hibák), és valószínű alap szinten ez belefér, és ha esetleg eljutok egy magasabb szintre, majd kiküszöbölöm ezeket a csorbákat. Sőt ha használja az ember a nyelvet, akkor ha beszélek valakivel aki Oroszul tud, illetve anyanyelvi szöveget olvasok, fel fogom fedezni, hogy "jé, ezt így használják!". Nekem a célom, hogy orosz ismerőseimmel tudjak beszélgetni az ő nyelvükön :) Kommunikálni akarok.

  Amit tervezek; nem ebből akarok megtanulni oroszul, de ez remek, hogy bővítsem a szókincsemet, hogy gyakoroljam a kiejtést, és hogy a felépített rendszere alapján megkeressem az adott nyelvtant és utána nézzek. Emellett meg van a PONS megszólalni egy hónap alatt oroszul, és Mihalik Márta "чай или кофе" könyve. Plusz, amit még szókincsfejlesztésnek és gyakorlásnak szánok (persze csak később); az eddigi orosz érettségi anyagokat letöltöttem (feladatlap, javítási útmutató, hogy le tudjam magam ellenőrizni, hanganyag).

  Amiben hiszek, hogy kitartással meg tudom tanulni a nyelvet, és igazából a lényeg, hogy valamit végig vegyek, és ne csapongjak, nehogy mindig egy új "csodamódszerrel" előröl kezdjem az egészet. A kitartás a legjobb módszer! :) Majd igyekszem update-lni a dolgokat, ahogy haladok, hogy mivel hogy sikerül, hol tartok, így egy "real time" képet tudok adni a kreatívról is. :D
   
  meoindil, ame, Jade77 és 1 másik tag kedveli ezt.
 13. pmoni

  pmoni Állandó Tag

  Sziasztok!Keresem a következő Kreatív Nyelvtanulás tananyagokat:
  kezdő: portugál, eszperantó, horvát
  kikérdező cd-tár:német,olasz,spanyol,francia,portugál,holland,norvég,orosz, horvát
  nyelvvizsga-felkészítő:angol,német,olasz,spanyol,francia
  Köszönöm :)
   
  lingvosoft kedveli ezt.
 14. ame

  ame Állandó Tag

  Sok sikert hozzá! Én is nyáron kezdtem ismét komolyabban felfejleszteni az eddigi alap tudásomat oroszból. A kreatív az alapja és erre fűzöm fel a nyelvi készségeket, amelyeket gyakorlok heti szinten (beszéd, nyelvtan, magnóhallgatás, szótanulás). Segítségnek használom még a Havrovnyina-féle nyelvtani gyakorlókönyvet és a Russian Podcast-ot.
   
  meoindil és Ayumu89 kedveli ezt.
 15. maya9

  maya9 Állandó Tag

  Itt az ideje, hogy annyi év után felélesszem ezt a topicot. Nagyon fura ennyi idő távlatából visszaolvasni a kommenteket, főleg a saját hozzászólásaimat. Először is: elnézést kérek azoktól, akik kedvét elvettem a szőrszálhasogatással. Kár volt, mert most, okosabban és nagyobb nyelvtanulási rutinnal úgy látom, hogy a felrótt hibák jelentősége nem akkora, hogy emiatt egy az egyben félre kelljen tolni a kreatív nyelvtanulást. Sokáig abban a hitben voltam, hogy van egyetlen, tökéletes könyv vagy rendszer, amit ha végigveszek, kész passz, végeztem is a nyelvtanulással. Eddigi tapasztalataim alapján a helyzet ennél bonyolultabb, de megéri vállalni a frusztráló helyzeteket. Akinek nincs lehetősége arra, hogy nyelvterületre menjen legalább 5-6 hónapra vagy szuperintenzív tanfolyamra járjon, annak magának kell egy rendszert összeraknia, ami nem lesz tökéletes. Ez nagyon fontos, annyira, hogy szerintem kevésbé frusztrált az a nyelvtanuló, aki nem maximalista. Aki felnőttként tanul nyelvet, annak meg kell barátkoznia a gondolattal, hogy nem fog teljesen helyesen beszélni. Persze a magyart sem beszéljük tökéletesen. Long story short, nekem is össze kellett állítanom a rendszeremet és ennek egyik alappillére a kreatív nyelvtanulás lett. Annyira, hogy ha belevágok egy újabb nyelvbe, azt is Gaál Ottó módszerével fogom csinálni és nem letöltögetni fogok, hanem megvenni a csomagot, ez a minimum. De nem ettől várok majd mindent, mert a lyukakat magamnak kell kitölteni, a pluszt nekem kell hozzáolvasni, hozzáhallgatni. Ha vagytok még itt, szívesen venném a ti tapasztalataitokat!
   
 16. hedvicius

  hedvicius Állandó Tag

  Szerintem a kreativ nyelvtanulási módszer rendkivül könnyűvé, értehetővé, és gyorssá teszi a nyelvtanulást! Annak idején megvettem a holland alapfokot és kiválóan tudtam használni. Rengteg más könyvet és módszert is kipróbáltam mellette, de egyik sem jött be.
  Aki becsületesen végigtanulja a 12 leckét, annak nem lesznek nyelvi gondjai a hétköznapi életben. Természetesen ezt követően muszáj a szókincset növelni tv nézéssel, újság és könyvolvasással.
   
  ladysla és maya9 kedveli ezt.
 17. hedvicius

  hedvicius Állandó Tag

  Egyébként a goethe-verlag book2 könyv és hanganyag is szuper segitség a kezdetekhez!
   
  ladysla kedveli ezt.
 18. maya9

  maya9 Állandó Tag

  Hű, nagyon örülök, hogy nem hűlt ki teljesen a topic. Az angol kezdőt és haladót végigcsináltam, a kikérdezőnek kb. a feléig jutottam, mert bevallom, az nekem egy picit lassú volt és már az agyamra ment. Az angol szerintem jobban passzol ez a módszer, a német valahogy nyögvenyelősebben megy, most tartok a haladó elejénél, de negyedszerre futok neki. Nagy álmom a holland, szerintem megveszem Gaál Ottó csomagját :)
   
  ladysla kedveli ezt.
 19. maya9

  maya9 Állandó Tag

  Meddig jutottál a hollanddal?
   
 20. pearll

  pearll Állandó Tag

  Helpike....

  Lenne egy kérdésem: a Kreatív angolnál az összes mondatot, amit leírtak a leckében felmondták audióba, vagy csak az első pár mondatot (azt is leckénként, tehát nem az összeset)? o_O
   
 21. Huanita18

  Huanita18 Új tag

  Sziasztok! Szeretnék én is a kreatív módszerrel tanulni spanyolul. Sajnos csak a pdf fájlt tudtam letölteni. Valakinek meg van esetleg a hanganyag hozzá? Köszönöm
   

Megosztás