Látcső /Beszélgetés színházról, filmről, kultúráról/

szpetra

Állandó Tag
Hozzászóltam, mielőtt a Te hsz-et olvastam volna...a felsoroltak közül kettőt én is megneveztem! :)

Én nemrég a Vígben a Padlást.Évtizedekkel az első élmény után úgy érzem, kicsit elfáradt a darab...vagy én váltam kevésbé fogékonnyá?! Harminc év telt el...:-(
Én épp mostanában határoztam el, hogy megnézem a srácokkal. Nekem is kb. 25 év telt el mióta utoljára láttam.
 

szpetra

Állandó Tag
Tegnap megint nagyon jó darabot láttam! Örkény Színház: Anyám tyúkja. Ismert, iskolában tanított-tanult verseket mondanak el a színészek néha teljesen új köntösben. Hihetetlenül érdekes és szórakoztató volt. Tényleg. Magam sem gondoltam volna, hogy 70 vers és 2,5 óra ennyire le fog kötni, (főleg nem a férjemet, aki nem egy versrajongó), de igen, jó élmény volt.
 

jessike

Állandó Tag
A tavalyi nyár nagy élménye volt: Dés-Bereményi: Férfi és Nő c. előadás. Minden, ami átélhető a két nem kapcsolatában csodálatos színészek előadásában: Básti Juli, Udvaros Dorottya, Kulka János. Cserhalmi sajnos betegség miatt hiányzott...
 

find

Állandó Tag
Vígszínházban volt szerencsém látni néhány előadást.
Mester és Margarita: Inkább moziélményt kaptam, fény és hangeffektekkel, ötletes megoldásokkal, forgó színpaddal. A könyvet szerintem közel sem adta vissza. Ettől függetlenül Lukács Sándor nagyszerű Woland.
Játék a kastélyban: már régóta megy, mostanság elvétve tűzik műsorra. A régi Márkus Lászlóval készült darabok hangulatát idézi, persze Benedek Miklós a saját fanyarságát adja. Van aki elavultnak mondja, igaz, nem olyan formabontó, mint a kaposvári verzió.
Julius Caesar: Alföldi nagyszerű összjátékot teremtett. Nekem is kedvem támadt volna beszállni a játékba, ami a színpadon ment. Másik pillanatban meg elgondolkoztatott, földbe döngölt.
 
Oldal tetejére