Hírek Lemaradt egy vessző a melegellenes törvényből, ezért lehet, hogy mostantól nem is kell majd fóliáznia a könyvesboltoknak

Egy vesszőhiba miatt bukhatja a Líra könyvesbolt-hálózat elleni pert a kormány . A Lírát még nyáron büntette 12 millióra a kormányhivatal, miután nem megfelelő módon árult egy ifjúsági könyvet, amiben megjelent a homoszexualitás. Mindezt ráadásul annak ellenére, hogy a mai napig nincs egységes kormányzati lista arról, hogy melyik könyveket kell lefóliázni.

A Lírát júliusban még azért büntették meg, mert nem fóliázta be és az ifjúsági könyvek között árulta a homoszexualitást is megjelenítő Heartstopper - Fülig Beléd Zúgtam (Szívdobbanás) című kiadványt - írta akkor az MTI. A beszámoló szerint a kormányhivatal a cég által üzemeltetett könyvesboltokban vizsgálta az adott könyv forgalmazási körülményeit.

Azonban a kormányhivatal által akkor hivatkozott jogszabályból a Líra szerint kimaradt egy vessző:

Születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő, gyermekeknek szóló termék a többi terméktől elkülönítve (vesszőhiány) csak zárt csomagolásban forgalmazható.

A Líra szerint így a jogszabály jelenleg nem azt írja elő, hogy a melegséget megjelenítő könyveket minden esetben elkülönítve és zárt csomagolásban kell árulni, hanem csak azt, hogy


amennyiben elkülönítve árulják ezeket, akkor kell rájuk zárt csomagolás, vagyis fólia.

Ahogy pedig a Válasz Online is írja, bár a jogszabály egyértelműen mást akart jelenteni, mint amit most ténylegesen jelent, de „a bíróságnak a leírt joghoz, annak értelméhez kell tartania magát, nem találgathatja kénye-kedve szerint mindenféle politikusi nyilatkozatok alapján, mit is akart igazából a jogalkotó”.

Mindezek alapján pedig


„egyértelműnek látszik nemcsak az, hogy nem követtek el jogsértést, de még az is, hogy egy fogalmazási hiba miatt bárki nyugodtan tarthat a homoszexualitást megjelenítő könyvet lefóliázatlanul boltjának ifjúsági polcain” - írta a lap.

Jelinek Anna

1696011265608.jpeg
 
Annyit hallok erről a teljesen átlagos színvonalú könyvről, hogy néha már az a gyanúm, az írója lefizette Orbánt, hogy reklámozza, na ugorjunk már!
 
Ha innen nézzük, azt is hozzá lehet tenni, hogy azért írták meg, hogy más pártok választóit szogálják ki :D
Akkor igen ha politika is van a könyvek megírása mögött.
De, eddig ilyet még nem hallottam csak azt hogy a politika szűkíti bizonyos könyvek hozzáférését.
 
Tudommal nem csak a homotartalmat fóliázzák, hanem minden szexuális tartalmat... Másrészt a fóliagyáros NER havernak is meg kell élni valamiből...
A keménytáblás könyvek egy jelentős részét fóliázzák nálunk is, de egészen más okból.
Elég egy szamárfül, vagy bármi más apró sérülés, és máris csak "Mängelexemplar" megjelöléssel, csökkentett áron (ált. 5 euró) lehet értékesíteni az eredeti 25-30 vagy még magasabb árral szemben.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,129
Üzenet
4,801,589
Tagok
615,713
Legújabb tagunk
Timtimo
Oldal tetejére