Hírek Letartóztatták a Google volt alkalmazottját, a vád szerint 500 üzleti titkot játszott át Kínának, köztük a mesterséges intelligencia kritikus elemeit

A 38 éves kínai állampolgár Linvej Ting 2019 óta dolgozott a Google-nél, és a vád szerint egy éven át lopott üzleti adatokat a cégtől. Eközben saját, a mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalatot alapított Kínában.

Letartóztatták szerdán a Google egyik volt mérnökét Kaliforniában, a vád szerint ugyanis több mint 500, a mesterséges intelligenciával kapcsolatos üzleti titkokat tartalmazó fájlt lopott el és adott át a kínai konkurenciának – írja az Engadget.

A 38 éves kínai állampolgár Linvej Tinget azzal vádolják, hogy a céges laptopjáról származó információkat a saját felhőtárhelyére töltötte fel. A vádirat szerint Ting a Google fájljaiban lévő információkat az Apple jegyezettömbjébe másolta át, majd PDF formátumba konvertálás után töltötte fel saját Google Drive-jába. A konverzióval a célja az volt, hogy elkerülje a rendszer ellenőrzését, és észrevétlen maradjon az adatlopás. Eközben a Google irodájához tartozó belépőjét odaadta másnak, hogy úgy tűnjön, az irodából dolgozik, miközben a kínai vállalatokat szolgálta ki. Ting az ügyködésével segített egy kínai cégnek, ahol technológiai igazgatóként dolgozott, valamint alapított egy saját, mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalatot is, amelynek vezérigazgatója volt – szintén Kínában.

Az FBI szerint ezek az információk extrán érzékeny adatok, ugyanis a Google mesterséges intelligencia-infrastruktúrájának alapvető építőköveiről is árulkodnak.

A férfi 2019 óta dolgozott a Google-nél. A vádban foglalt tevékenységére 2022 májusa és 2023 májusa között került sor.
Ha Tinget bűnösnek találják, akkor akár 10 év börtönt és 250 ezer dolláros – vagyis mintegy 90 millió forintos – büntetés is kaphat az üzleti titkok ellopása miatt.

1709818261875.jpeg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,175
Üzenet
4,812,697
Tagok
616,364
Legújabb tagunk
Csetényi Anikó
Oldal tetejére