Levágásra szánt kutyákat mentettek Kanadában

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 28.

Melitta - 2016 December 28, 20:28
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Összesen 37 kutyát költöztettek át Kínából Kanadába szombat este. Az ebeket egy kínai kutyahús-fesztiválról mentette ki egy állatvédő szervezet, 32-en Montreálban, 5-en Ontarióban találhatnak új otthonra.


  Ázsiában minden évben 3 millió kutyát mészárolnak le embertelen körülmények közt - figyelmeztetett Rebecca Aldworth, a Humane Society International nevű szervezet vezetője, amely 2 hónapja figyelt fel az állatokra.

  A kutyák, amik a yulini kutyahús-fesztiválon kerültek volna elfogyasztásra, jelenleg még girhesek, de sebeik már gyógyulóban vannak. Jelenleg a montreáli SCPA szervezet vizsgálja őket, ezután döntik majd el, hova lehet örökbe adni őket.

  kutyak2.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 28.

  1. setni
   setni
   Itt lehetne mondani jót rosszat egyaránt....Jó megmentették a kutyákat de, ezzel beavatkoztak egy helyi szokásba.
   Mert biztos hogy helyben már nincs mit tenni ezért is tudnak másokkal foglalkozni.
   Hiszen ha szeretik a kutyahúst akkor kik vagyunk mi hogy ez ellen tiltakozunk.
   Van ahol szentként tisztelik a szarvasmarhát máshol meg megeszik, mit szólnánk ha azt mondanák hogy nem szabad marhahúst enni?
   A menekültek is tiltakoztak a sertés hús ellen akkor mi sem fogyasszuk?
   Egyesek megeszik a lovat is sokan meg idegenkednek tőle...
   Elképzelhető ha rákényszerülnénk akkor meg kóstolnánk a különböző ..dolgokat.
  2. Melitta
   Melitta
   Ehen halnak inkabb ha kutyat kene ennem vagy kostolgatnom.
   Gagamail és ladybug7spots kedveli ezt.
  3. pitti
   pitti
   Nem voltal meg kinai etteremben?
  4. Melitta
   Melitta
   Voltam es csak a Mandarinba megyek es ott is csak olyan hust eszek amin latom eredetileg mi is, csirke kacsa ...
   gumelig kedveli ezt.
  5. setni
   setni
   Igen , ha tudnád hogy kutya...de, ha nem?
  6. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Nemkell Kinába elmenni , hiszen itt Europában is esznek kutyahúst , de pont ugy borzat is , illetve bálnát meg némely szigeten papagájbúvárokat meg tudja a fene mit nem ! Akkor ezt mind tilttani kéne ? A disznot , csirkét pulykát etc. hasonlóan , igaz van elég kukac meg bogár , de akkor biztos majd jönnek a kukac meg bogár védök igy inkább együnk "analog sajtot" melynek semmi köze a sajthoz , de jó drága és passol a mai lököttek felfogásába -Vegie Day !!
  7. CasaLoma
   CasaLoma
   Ízlés dolga, kinek mi számít csemegének. Kutyát, macskát, kagylót én sem ennék, ha fizetnének érte, akkor sem.
   Etus65, B.Péter és setni kedveli ezt.
  8. Soproni Ede
   Soproni Ede
   CasaLoma , természetesen én sem mivel ez nemtartozik a mi "kulturkörünkbe" de mi se szólljunk mindig bele , hogy hol smit esznek az emberek ! Van ahol a nyuszikákat meg a tengeri malacot "házi állatként" tartják , a szomszéd meg élvezetesen elfogyasztja mint valamikor nálunk az ürgét ! ;) Most nem akarok a tyúkhúslevesbe belefözött lábakról , csirkefejekröl vagy a hagymás vérröl beszélni :rohog:. Igy a pacalt vagy beislit megsem emlitem .
  9. gumelig
   gumelig
   Nagyon jó recepteket hoztam Vietnámbol.
   Például:
   "Kutyabordák rizsborban párolva, fűszeresen"
   Ha valakit érdekel...;)

   sidavoq, Soproni Ede, pitti és 1 másik tag kedveli ezt.
  10. analema
   analema
   Az, hogy az ember mit enne meg, amikor az élete múlik rajta csak akkor dől el, amikor ezzel a valóságban is szembe kell néznie.

   1972 október 13-án zuhant le az Andokban az uruguayi légierő gépe, ami Chilébe tartott. A gépen egyetemisták, az Old Christians Club rögbicsapat játékosai utaztak, tehát kétségtelenül keresztények. 27-en élték túl a balesetet és személyesen hallhatták a rádiójukon 8 nap múlva, hogy a keresésüket befejezték, lemondtak róluk. Összesen 72 napig voltak elzárva a külvilágtól reménytelenül. Az Andokban ebben a magasságban egyetlen ehető dolog maradt: halott utastársaik teteme.
   A végső túlélők közül senki sem halt éhen...
  11. analema
   analema
   Mindemellett bár olyan vagyok, aki megeszi ami mozog, ami nem mozog azzal meg ízesíti, speciel kutyát nem szeretnék kóstolni.
   De ha végignézzük egy disznótor barbár szokásait azért érdemes magunkba nézni, mikor kutyát fogyasztó embereket ítélünk el. A malac is okos, többek között szarvasgomba keresésre kiválóan idomítható, de személyesen láttam olyat, amelyik visszahozta az eldobott botot.
   Ez van, önzőek vagyunk.
   Soproni Ede és CasaLoma kedveli ezt.
  12. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Embert hamarabb ennék, mint "lelkes" állatot... kivéve, ha nekem kellene agyoncsapnom.
   Nem lenne jó, ha falun élnék, mert a házi jószágok velem együtt öregednének meg... pl. egy csirke rám nézne azzal a bánatos vizeskék szemével, kinek van szíve elvágni a nyakát?
   Tudom, farizeus vagyok, járok henteshez....:oops:
  13. setni
   setni
   Barbár szokás??
   Akkor barbár vagyok....
   Mi benne a barbárság? Elkábít leszúr feldolgoz....enni azt kell.
   CasaLoma kedveli ezt.
  14. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Earthlings.
   CasaLoma, setni és analema kedveli ezt.
  15. analema
   analema
   Nem raktam ki az irónia jeleket Most kirakom és írok tovább :)

   Gondolj csak bele. A cselekmény előtt az emberek beveszik a tudatmódosítót, túlerőben leteperik az állatot, lecsapolják a vérét, majd íziben elfogyasztják. Utána módszeresen feldarabolják az állatot, beleit kiürítik, az állat egy részét ledarálják, ízesítik, majd saját beleibe visszatöltik. Közben folyamatosan tolják magukba a gyümölcs alapú tudatmódosító anyagokat, sütnek is egy kicsit az állatból és a procedúra alatt ezt fogyasztják. Aztán az állat más részeiből keveréket képeznek, és saját gyomrába pakolják vissza. Majd amikor mindennel végeztek rituális keretek között füstölő fa fölé rakják a testrészeket meg a töltött beleket és ezeket megeszik.
   Jönne egy fejlett űrlény és ezt meglátná, rögtön felkerülnénk a "Bolygók, melyeket soha nem látogatunk meg" listára :)
  16. setni
   setni
   Éhes is lettem.....van disznó sajt és füstölt kolbász...:cool:
  17. setni
   setni
   Szerintem meg ez a borzasztó...
   Néhány külföldi két nap alatt 200 vaddisznót lőtt le.

   A sasréti erdőben idén november 5-6-án tartott vadászat a Bors szerint az összes írott és íratlan szabálynak ellentmondott. Az állatokat tömegesen terelték a puskák elé. Szemtanúk közönséges mészárlásnak írták le a történteket, a talaj nagy területen vérben ázott.
   Szakács László MSZP-s képviselő írásbeli kérdésben fordult Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterhez az ügyben. A miniszter válasza szerint, a külföldi megrendelő 5 százalék árkedvezményt kapott. Sasréten idén 210 vaddisznó lelövését engedélyezték. A külföldi vadászok ezt a keretet kimerítették, a vadászat nem okozott károkat.
  18. CasaLoma
   CasaLoma
   Azt a regényt többször is olvastam, de érdekes módon nekem sosem a kannibalizmusról szólt, hanem sokkal többről. Pl. arról, hogy a túlélés ösztöne mindent, de mindent felülír, és ez így van jól, mert aki ezt elfogadja, az előtt van jövő! Hihetetlen, amit az a két ember, aki végül is lejutott a völgybe és segítséget tudott hívni, véghezvitt, és megmutatták, hogy az emberi akarat minden elképzelhető és elképzelhetetlen akadályt le tud győzni!
   Etus65, gumelig, analema és 1 másik tag kedveli ezt.
  19. CasaLoma
   CasaLoma
   Nem kell, hogy űrlény legyen. :D Görögök kóstolták a tepertőkrémet Magyarországon, nagyon ízlett nekik, és megkérdezték mi az? Amikor elmagyarázták nekik, hogy a disznó bőrét lenyúzzák, megperzselik, megsütik, ledarálják, stb. megállt a szájukban a falat, és azt mondták, hogy pfúúúj, ezek a magyarok mit meg nem esznek??? :D

Megosztás