Magyar őstörténet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Magam la

Állandó Tag
Állandó Tag
goldenwoman1.jpg

(Mindenesetre én ezt a karcsú női szobrot elég modernnek látom...;))
Mitagadás, én is!
Nem egy újkőkori szépség-ideál, annyi szent.
Megköszönném, ha valaki megírná a modell címét, vagy a telefonszámát! :)
 

estfen

Állandó Tag
Állandó Tag
Az Arvisurát magam is megvettem még 2003-ban, de nem tartom hitelesnek. Paál Zoltán kiegészítette a saját véleményével, összekevert mindent. Hogy hogy jutott hozzá a háború alatt, az mese. Hol van egyetlen eredeti lap belőle? Nagy a gyanú, hogy a Kievben megtalált 9000 rovásírásos pergament, amit átadtak a MTA-nak, de az elhallgatta, került Paál Zoltánhoz, aki a rovásírást lefordította, aztán kiegészítette, megírta a folytatását!

Ha ez lenne az igazság,akkor oposurnak már abban igaza van,hogy Paál Zoltán kivételes képességű beavatott volt,mert pár soros rovásokat napokig,sőt évekig próbálnak megoldani.Utána meg hárman ötféleképpen olvassák.Ismeretlen szöveget,9000 pergament,ha napi egyet olvas el,akkor 24,65 évre van szükség!Figyelemre méltó teljesítmény!
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Paál Zoltán kb 30 évig dolgozott az Arvisurán.. Munka után, éjjjel a diósgyőri kis lakásuk konyhályában leginkább.
Sokat is kilincselt akkor a komcsi hatalom cenzorainál, hogy jelentessék meg az Arvisurát. Ígérete sok volt, a szándékos elhallgattatása azonban célként lebegett a kiváló és sunyi cenzoroknál. Például a kiadó azt is javasolta a számára, hogy írja bele az előszóban, hogy ez "REGE" vagy "EREDETREGE"...és akkor megjelenhet, mert ugye a rege az nem biztos, hogy tényeken nyugszik..
Az idén Paál Évánál is rákérdeztem a "regére", egyetértett az előbb leírtakkal..vannak azonban még levelezései is P.Z.-nek, amellyek többesetben pontosítják, jobban megvilágítják az Arvisura egyes történeteit. Ezt azért emelem ki, mert sok -lemásolt- levele a bírtokomban is megvan.
Aki olvassa a könyvet az rájön, hogy egyszer elolvasva bizony még sok megértenivalója marad..Ez olyan alapszabály, amellyet ha figyelmenkívűl hagy valaki, akkor jobb ha hozzá sem fog.
Egyetlen példát emelnék ki mindössze a sokból: amikor Álmos átkelt a törzseivel a déli hágókon, akkor mi történt itt? Hányszor kell eleolvasni ezt az 1100 éves írást ahhoz, hogy megértsük? Hányszor kell elolvasni akkor egy mondjuk 5000 éve történt eseményt? Hogyan gondolkozott 5000 évvel ezelőtt egy ember és hogyan jutott megbzható információkhoz, ki tudja ezt ma? Milyen hitvilág mentén élt?
A könyvet -mint ötevenedszer írom- NEM Paál Zoltán írta. Rovósámánok vagy maga a fősámán írta az egyes Arvisurákat. Ezt a könyvet vagy négyszázan írták. Gondolkodmni tudó, mindent beszámító lényeknek. Nekünk, ha ilyenek vagyunk..Nincs mivel-kivel hasonlítgatni, összefüggő írásmű ebből a régi korokból nem létezik. Bíborbanszülettet Jankó, vagy Nagy Kos-tantin hallott valamit, de ez csak a valami és igaz lehet ez?
Például nem több mint különös, hogy a németek tudták hogyan halt meg Vajk fia, Imre és a mi krónikáinknak fogalma sincs..? És még hányszor nincs..
Összkomfortos gondolkodással valamit jelenthet az is, hogy az iszfaháni kódex hun szavai közűl ma vagy 55% egyből érthető...ezek a szavak pedig Jézus idejéből -vagy régebbről- valók..de ehhez összkomfort kellene. Mármint a megértéshez, a miérthez.
Azt is érteni kell, hogy SOK hunfajú népből áll a mai magyarság. A miértre a könyv felel. meg azt is, hogy régi nép vagyunk, hosszú és elég bonyolult a történelmünk.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha ez lenne az igazság,akkor oposurnak már abban igaza van,hogy Paál Zoltán kivételes képességű beavatott volt,mert pár soros rovásokat napokig,sőt évekig próbálnak megoldani.Utána meg hárman ötféleképpen olvassák.Ismeretlen szöveget,9000 pergament,ha napi egyet olvas el,akkor 24,65 évre van szükség!Figyelemre méltó teljesítmény!

Nem véletlenül írt olyan történelmi részleteket a könyvében, amelyeket csak később publikáltak a történészek. Azaz az Arvisura írásánál még nem volt ismert, csak a bennfentesek részére. :444:
 

Mirdad

Állandó Tag
Állandó Tag
A pálosok.

Az egyetlen magyar alapítású (monasztikus) szerzetes-rend.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>

"Ez még hagyján lenne", de olyan spirituális gyökerekkel bír, ami igazán a legtisztább források közé emeli őket. Étrendjüket az esszénusok elvei szerint alakították ki (!), és Európa "eretnek"-üldözései során (gnosztikus katárok /tiszták/ Dél-Franciaországban, templomosok, bogumilok Dél-Európában), a Pilisben a katár beavatóbarlangokhoz hasonló szentélyekbe húzódtak vissza. <o:p></o:p>
 

Mirdad

Állandó Tag
Állandó Tag
„A szakrális hegyre, ahol szkíta uralkodók temetkezési helye,<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Atilla és az Árpád-házi uralkodók fõvárosa, királyi és egyházi<o:p></o:p>
központ volt. Gyöngyösi Gergely XVI. századi rendfõnök mondása<o:p></o:p>
szerint: „Õseink ott fekszenek fedetlen kõkoporsóikban,<o:p></o:p>
romlatlan holttesttel.” Kapisztrán Szent János élõ szenteknek<o:p></o:p>
nevezte ugyanõket. Mintha csak egy rózsakeresztes iratot olvasnánk:<o:p></o:p>
„Hiszek a testnek feltámadásában..”<o:p></o:p>
E cikk írásakor újra kezembe került egy régi ábra, a Mons<o:p></o:p>
Philosophorum, a Bölcsek Hegye. Most tûnt csak fel, hogy sok<o:p></o:p>
az olyan szimbólum, melyek a pálosokkal is kapcsolatba hozhatók:<o:p></o:p>
hegy, barlang, remete, forrás, oroszlán, holló, menedékház,<o:p></o:p>
országalma, korona.<o:p></o:p>
Az ábra kommentárjának egy részlete pedig így szól: „A<o:p></o:p>
Föld közepén áll egy hegy, amely kicsi és nagy, lágy és kemény.<o:p></o:p>
Mindenkihez messze van és közel.”<o:p></o:p>
Ezért is nehéz rátalálni. A Föld közepe a Föld szíve. Szívcsakrája.<o:p></o:p>
Ami a Pilisben van. Ezt a Dalai Láma Õszentsége is megerõsítette,<o:p></o:p>
amikor hazánkban járt… Történetünkhöz kapcsolódóan<o:p></o:p>
a Pilist tekintsük egyelõre szimbolikusan a Bölcsek Hegyének.<o:p></o:p>
Az ábrát késõbb az édesapja révén magyar származású Walter<o:p></o:p>
Johannes Stein, Rudolf Steiner tanítványa is értelmezte a Grálról<o:p></o:p>
írott, 1928-ban megjelent könyvében. Egyelõre sajnos csak<o:p></o:p>
németül és angolul olvashatjuk.<o:p></o:p>
További, szintén nem újkeletû adat: Rudolf Steiner a rózsakeresztesekkel<o:p></o:p>
kapcsolatos elõadásaiban említi a 12 bölcset,<o:p></o:p>
akik közül 7 az atlantiszi idõk bölcsességét mentette tovább.<o:p></o:p>
Õk a XIII. században inkarnálódtak újra. Kérdés, hogy hol?<o:p></o:p>
1246-tól, a 7 lovag Pilisbe vonulásától kezdve számíthatjuk<o:p></o:p>
a Pálos Rend tulajdonképpeni kezdetét.”<o:p></o:p>
 

Mirdad

Állandó Tag
Állandó Tag
„1263-tól lehetett hivatalosan a pálosoké az egyetlen középkori, magyar alapítású, monasztikus szerzetesrend. Címerükben ott a holló, a felsõ világ hírnöke, akárcsak majd a Hunyadi-családéban. A pálosok egyesítették az õsi forrásból származó erõket,
például étrendjüket az esszénusok elvei alapján alakították ki. Maga Özséb is, ha a szükség úgy hozta, képes volt rendkívül hosszú ideig böjtölni, azaz a mindenkit körülvevõ energiából „táplálkozni”. A pálosok tevékenysége felölelte azt, amit ma reformkonyhának, természetgyógyászatnak, biodinamikus mezõgazdaságnak nevezünk, és kiváló botanikusaik voltak. Szeretném biztosra venni, hogy a „barlanglakók” már lerakták az alapjait az organikus építészetnek is…

A rend tagjai harmóniába ötvözték az égi és a földi erõket, és ezeket hazájuk érdekében a legjobb célra fordították. Mûködésük alatt segítették a mindenkori magyar királyt, akit az országgyûlések alkalmával a rendfõnökeik töltöttek fel pozitív energiával. Egészen Mohácsig.

IV. László, akit a pápa kiátkozott, azaz törvényen kívül helyezett, többek között a Bendevölgye nevû területet ajándékozta a pálos rendnek. Ennyit pogány királyunkról. Az volt, hiszen az õsi magyar vallást, a pogány kereszténységet vallotta.

10.old.: "A pálos szindróma":
http://www.orszagepito.hu/szamok/teljes/2002-2.pdf
 

pateu

Állandó Tag
Állandó Tag
Miközben ezt az ARVISURAK "regevilágat" tanulmányozod az az érzésed támad, hogy a tortenelemtankonyv csak egy mese, és ez az igazság. Sok egyezést mutat ez az itt olvasható szöveg más népek emlékezetével, hogy bár hihetetlennek tűnik, de mindenképpen el kell ezen gondolkoznunk arrol, hogy ez az igaziras.
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
A Pilisről egy kevéske---
Mialőtt a mai Budakalász környéki kutatásokkal foglalkoznék, talán egy kis előszó:
Amikor bejöttek ide az összefoglaló szóval hunoknk nevezett rokonaink, akkor mindkét vezetőjük megfelelő helyet keresett magának, ahonnan alkamasan -azaz racionálisan- lehet a hatalmukat gyakorolni.
Atilla a sok folyamatosan érkező keleti lovas érdekében sík és legelős helyet akart, ahol pl a lovak itatása, a legeltetés is könnyen megoldható.
A bátyja, az okos Buda fősámán pedig olyan helyet, ahol a Kárpátmedencére kiterjedő szellemi tevékenység általában elvonultabban folytatható.
Nagyjából ezért volt Pusztaszer Atilla székhelye és Ősbuda (a mai Budakalász) pedig Budáé.
Budánál maradva itt nemcsak egy kb 36x36 m-es alaprajzi területű sokszintes (alul kő, felül fa) sámán és lovas-katona befogadására alkalmas helyet alakítottak ki (tonnyal), hanem bitosították a tanácskozásokra érkező vezetők elhelyezését is, külön épületekben. De ez csak a kezdet volt..Ma ezt a területet Lánszki Imre kutatja (tessék a honlapját megnézni)
Buda nagy épülete alá pedig egy járatrendszer is készűlt mert sok pótolhatatlan relikvia is érkezett ide, a Távolkeletről, Ordoszból (Sárga folyótól). A Hun Törzsszöv. székhelyéről. Ez az székhely pedig ide kerűlt Budával, Atillával (433).
A későbbiekben ezek a kiválasztott helyek megfeleltek az elvárásoknak. Még kőmedrű patak is volt Buda területén. Nem a Holdvilágárok ugyan, de ha valaki megnézi a helyet rájön, hogy annál különb. A helyi patak mellett egy út is vezet felfelé, melynek szélei bizony ősi nagy megmunkálatlan , kövekkel vannak jelölve..."utu reá mene"-hiába a latinbettűk nem alkalmasak a jóval több magánhangzó kifejezésére..de latinul eleinte idegen papok írtak, akik véletlenűl sem tudtak hun-magyar nyelven..
A pilisi kérdéskör hosszú. Hozzátartozik az is, hogy ÁLMOSéK BEJÖVETELEKOR (ötödik honfoglalás) Százhalombattától Esztergomig a terület Kurszáné volt (Árpád bátyja). Itt az un fejedelmi ifjak kiképzését végezték ekkor sokáig. Itt volt Fehérvárnak nevezett ( a mészkő színe) fejedelmi székhelyük is egy darabig.
Amikor Buda megérkezett, hamarosan ide költözött a Beavatott Központ is Ordoszból. Kik lennének ők? Mindenesetre kivételes tehetségű kevés emberről van szó, akik jóval többek mint pl egy sámán, táltos. Ordosz előtti központjuk Karnakban volt, az azelőtti Nippurban..
Az úgynevezett ókorban voltak kiemelkedő tudásu embercsoportok, úgy mint ma, ezt talán a sumér vagy az egyiptomi kultúra is bizonyítja.
Álmosék bejövetelekor a kárpátmedencei népek összlétszáma kb 1 millió fő volt. Belőlük Mezopotámiából 6-8% érkezett ide , több hullámban. Ezt nem részletezném. Álmos is beavatott volt, hatalmas szervezőmunkát végzett és legyőzte a kazárok seregét is a terület elhagyása érdekében (Szuvár, 860).
A Pilis ma talán kicsit túl misztikus. Ebben kicsit a Pálosok is közrejátszanak. Ami nem baj..De multja sokkal korábbi, nem a Pálosokhoz kötődik, Ők csak egy kis epizód, Pannonék honfoglalásáig követhető (ie.800).
 

Magam la

Állandó Tag
Állandó Tag
Miközben ezt az ARVISURAK "regevilágat" tanulmányozod az az érzésed támad, hogy a tortenelemtankonyv csak egy mese, és ez az igazság.
Hát igen.
Amit tanítanak, az tényleg mese, de sajnos, az Arvisura is az.
A valóság szerencsére ezek ellenére is megismerhető! :)
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Van három-négy olyan kedves jóember errefelé, akik viszont tudnak olvasni. Megértik, hogy -csak példaként- már régen megtalálták Buda fősámán (Atilla bátyja) székhelyét a Pilisben. Erről elő is ad néha a megtaláló, dr Lánszki Imre. Megérti, hogy ez a honi sajtó számára sokéve nem hírértékű. Erről hallgatni kell. Titkos száz évre ugyanis. Mert nem Józsibá kankutyájána a Pilisbenk elvesztéséről van szó...ugyebár akiről lehet írni....
Nade az Arvisura nyomán ez a hely nem is volt ismeretlen a Pilisben...de nem ám. Persze ez nem bizonyítja hogy ...szóval mit nem, mit igen?
Nade van még okosabb és értelmesebb agytupír humanoid is ,akinek a bizonyíték nem az. Namost szerintem inkábbcsak úgytesz. Nem veszi észre stb...Ilyen emberek a Héroszok, ők a történelem nagy üvegygyöngyei...Ők az elbizonytalanítók, a ferdítők , hazugok és egyebek. Remélem sok előfordul belőlük, mert nagy az igény a kommersz ferdítéseikre. Na persze a felsőbb rétegük -máshol vannak ilyenek is- még ravaszabbak....de kiismerhetőek. Áldott karácsonyt a számukra!
Népmesei butaságokkal cáfolgatnak, vagy tömören tömörködnek. Remek indoklás rejlik pl a marhaság szóban, hogy segítsek. Őszintén ajánlom. Pedig van identitásunk, nem is akármilyen. És lesz is.
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Az orosz írószövetség analógiájára remélem még sok pikírtság előfordul. Ezek a kedves szövetségi elnökségi tagok ugyancsak elítélték Szolzsenyicint. A párt nevében és mindenkiében. Nagyon helyesen tették, ugyanis nem ismerték Ivan Gyenyiszovicsot, nem is olvasták...tehát nem tudták, hogy mit cselekszenek.
Nade most hol vannak az itélkezők, a lusták, gyávák és bírkaszellemiségűek?? Szolzsenyicin pedig örökéletű., művein keresztűl. Paál Z. is az.
 

estfen

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem véletlenül írt olyan történelmi részleteket a könyvében, amelyeket csak később publikáltak a történészek. Azaz az Arvisura írásánál még nem volt ismert, csak a bennfentesek részére. :444:

Kedves sirius!

Amikor az Arvisúrákmegírásának miértjét keressük,mindig felmerül a kérdés: miért írta meg Paál Zoltán és miért úgy,ahogy megírta?Erre választ Tőle már nem kaphatunk,marad a találgatás ,meg a beavatottak belemagyarázása.A történések mögött,ott vannak az érdekek,ezekre csak akkor jövünk rá,amikor az érdekek már valósággá váltak.Oposur finoman előrukkolt,hogy nála is van kópia Paál Zoltán magánlevelezéseiből.Piroska pont a Veled folytatott vita igazolására betette a Mi az Arvisúra topicba,hogy Kozsdi Tamásnak is van és itt:http://www.kozsditamas-terhirado.eoldal.hu/cikkek/arvisura/paal-zoltan-maganlevelezesebol-1_- meg is található.Tényleg érdemes elolvasni.Oposur majd megmondja jók-e ezek a levelek,mert a Kozsdival nekem kétségeim vannak.Ha elolvasod a leveleket Neked jobban meg kellene értened az ezoterikus távbeszélgetésekről,szóló részeket,mivel foglalkozol ezotériával.Nekem ez nem mond semmit,mert ha valami konkrétat kellene a mostani beavatottaknak megmondani/ pl.mikor jön a Nibiru,hol volt atlantisz /,akkor az eredmény egyenlő a nullával,üzlet az egész.Ezzel nem azt állítom,hogy az emberi agynak nincs ilyen képessége. Más részek azok,már jobban elgondolkodtatnak,mivel az életem nagyobb részét a szocializmus alatt éltem le.Volt időszak, amikor az írógépeket is számon tartották.Nem lehetett, csakúgy írogatni ezer oldalakat.Egyszerű munkásembernek,legalábbis nálunk Szlovákiába nem lehetett,csakúgy besétálni a Szlovák Tudományos Akadémiára és onnan adatokat kapni.Megírni egy könyvet,azután azt eljuttatni az illetékes elvtárshoz.Az irány az elfogadott,hiszen a finnugor kongresszuson lett,volna ajándékozva a könyv.Sok kérdés felmerül még bennem,mivel tudom a megboldogult anyósomtól,hogy kiket kellet ismerni,meg befolyásolni,csak azért,hogy egy akkoriban divatos úgynevezett "parasztköltönő" gyermekverse megjelenhessen az ujságban.Ismertem a füleki öntödéből öntőmunkásokat,a bútorgyárból asztalosokat,akik kétfázisos edzéseken vettek részt hétfőtől-péntekig az NB II.-nek megfelelő osztályú futbalcsapatban.Akkor látták őket,mikor a fizetésüket jöttek felvenni.Amikor elemzem a leveleket,az ilyen szempontokat sem felejthetem ki.A kérdésekre adott válaszok sokkal bonyolultabbak,mint amilyen egyértelműnek próbálják a válaszadók beállítani. Nem folytatom tovább a kérdések feltevését,mert nem akarom az Arvisúra hívőket cukkolni.Ha valami szerintem,jól van elemezve,mint Vajk-István jellemzése azt elfogadom,a többit meg majd megoldja az idő.Befejezésül,csak annyit,hogy a vakon hívőkkel mindenütt baj van.Bármilyen kérdést teszünk fel,ha Jézus törzsi származását és nyelvét firtatjuk, akkor a zsidók,zsidó-keresztények háborognak.Ha a Nap tiszteletről,vagy az Anyaisten-Nőistenség egyenrangúságáról,vagy elsőbbségéről merünk szólni,akkor az összes vallás hívei felháborodnak.A magyar nyelv egyenrangon emlegetése a többi nyelvvel,szintúgy iritálja az emberek nagyrészet.Egyszer azonban le kell venni a szemellenzőt és fel kell tenni ezeket a kérdéseket,s megválaszolni többirányból elemezve.Remélem,hogy nagyjából Te is egyetértesz velem.István
 

estfen

Állandó Tag
Állandó Tag
Jókai Mór:Hol leszünk két év múlva avagy...

Nem őstörténet,de tanulságos,humoros írás.Most találtam,azelőtt nem volt érdek,hogy ilyen írásokat megismerjünk.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére