medvehagyma

senexius

Állandó Tag
Állandó Tag
Én medvehagymás fagyit kóstoltam az orfűi fesztiválon....hááát, a kukában kötött ki! :-( De ettől még lehet, hogy másnak ízlik! :-D
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Hogy lehet megkülönböztetni pontosan a gyöngyvirágtól?
Köszönöm szépen!
Szervusz,
tudod egészen egyszerü ! Dörzsöld el a kezedbe a levelet , ha foghagyma illta van akkor az . Különben ha bemész egy ilyen erdörészbe ott semmilyen kukacot , Vámpirt nem találsz a foghagymától :rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog:
Más , inkább csak frissen , olajban vagy fagyasztva tárolandó !!! Száritva elveszti izét . Meg jutt eszembe lehet Kutygummiból is fagyit csinálni , van akinek ez is izlik ;) Nem kellene mindig mást majmolnunk .
 

Szera003

Állandó Tag
Állandó Tag
Látom, hogy ez nem annyira pörgős téma itt, de azt azért be kell ide írnom, hogy a Rábasebesen lévő kastély környékén is rengeteg a medvehagyma. Rábasebes a Rábaközben található kis zsákfalu, Szany közelében van. Van egy gyönyörű kastélya, ami ugyan jelenleg nem látogatható, de oda lehet menni hozzá azért. Nagyon szép falu amúgy, olcsók a házak is, csak mondom... Na és innen hoztunk mi medvehagymát, egy ásónyom mélyen emeltük ki, és áttelepítettük a saját udvarunkra, ahol szépen klihajtott az idén, jól érzi magát. De lehet csak úgy szedni is.
 

rrrita23

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi szoktunk főzni mártást belőle, úgy készítjük, mit a spenótot. Főtt burgonya van hozzá. Fincsi.
Keszthelyi-hegységben szedjük, tölgyesekben és bükkösökben van tavasszal.
 

aviik

Állandó Tag
Állandó Tag
Epebajosok viszont vigyázzatok vele, mert - főleg nyersen fogyasztva - csúnya görcsöket tud okozni.
 

Prepost Kalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt alá tudom támasztani.... :)
A legrosszabb, hogy szeretem..... így aztán vannak napok amikor bevállalok némi görcsöt.... :D
 
Oldal tetejére