Mi a Halál és szükség van e rá ????

KAJMI témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2007 Február 12.

 1. KDina

  KDina Állandó Tag

  Már miért lenne?Ő azzal a mondatával,h Istenem miért hagytál el engem, nem tagadta meg Istent és el sem távoldott Istentől,mint az,aki a szenvedés közben azt mondja,hogy ha ezt Isten megtette velem,akkor nem is létezik és le tagadja Istent.
  Jézus soha nem tagadta meg Istent.
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 2. Profundis

  Profundis Állandó Tag

  Szerintem nem lehet ilyen kijelentéseket tenni, hogy "hopp, már meg is bukott" :)
  Akárhogy is látszik kívülről, mégiscsak belülről lesz megmérve mindenki és nem általunk. És inkább ne kívánjuk megtapasztalni azt a fájdalmat, amikor erről a kérdésről érdemben beszélhetnénk :)
   
 3. KDina

  KDina Állandó Tag

  Nyilván több szempontot is figyelmbe vesznek "odafent",amikor vkiről döntenek,de ha megtagadod Istent,akkor az bűn és hiába voltál szent egész életedben,ha az utolsó percben meg elfordulsz tőle.
  Ott van a két lator esete. Az egyik megtért a kereszten-neki Jézus meg is mondta,hogymég ma vele lesz a Paradicsomba.
  Így ez a visszájára is igaz.
  Általánosítani persze nem lehet,de tény,hogy a szenvedés (legyen az bmilyen) az egy próba. Megmérettetik a hited.
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 4. Profundis

  Profundis Állandó Tag

  Azt hiszem most a fájdalom kapcsán jött szóba ez a fajta megtagadás. A történet (amiről különböző fantáziafeldolgozásokat láthattunk már mindannyian) szerint a bűnös lator cseppet sem fájdalmában gúnyolódott.

  Azt hiszem önmagában az istentagadás, ha képtelenek vagyunk úgy élni mint Jézus. És mivel erre képtelenek vagyunk, ezért folyamatos istentagadásban élünk.
  Az isten igenlés az, hogy ugyanazt az utat járjuk. Nem fejben, filozofálgatva hanem az életünk minden pillanatában. Erre még a legelszántabbak is csak törekedni képesek.
  Ezért nincs értelme transzparenseket gyártani arról, hogy mi istennek tetsző és mi nem, mert életünk végéig ezeket gyárthatnánk :)
   
 5. KDina

  KDina Állandó Tag

  Hogy miért gúnyolódott,azt mi már soha nem fogjuk megtudni,de valszeg nem volt kellemes ott lógni a kereszten még neki sem...:rolleyes:
  De nem is a gúnyolóról írtam,hanem a másikról,aki megtért és ezt is azért,mert egyszerre két téma került szóba.

  Szerintem törekedni kell arra,hogy hasonlóak legyünk,mint Jézus. Persze ő sosem volt bűnös szellem,mint mi,ezért mi még jó pár millió évig biztos nem érjük el a szintjét:)
  De: legalább ha betartjuk a 10 parancsolatot,az már Istennek tetsző. Ha megbocsátunk másoknak,az is. Ha úgy cselekszünk,ahogy mi akarjuk,h velünk cselekedjenek,az is tetsző Istennek,stb.
  Igazság szerint Jézus semmi mást nem kért tőlünk,csak azt,h ismerjük el az Istent és szeressük egymást. Csak ennyit kell tenni.:11:
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 6. Eighteenspeed

  Eighteenspeed Állandó Tag

  Az élet és halál kérdése elég egyértelmüen megvan irva a Bibliában. Azért mert valaki nem hiszi, az nem azt jelenti, hogy nem igaz!
   
 7. injekció

  injekció Állandó Tag

  Szerintem meg mindenki azt kapja az életben is, meg a halála után is amiben hisz,lesz vmiféle megítélése a túlsó oldalon de a végső döntést ki tudja ki hozza rá, leeht azért kell végig nézni mindenkinek a saját életét mert ott már nem tudunk hazudni és végül is mindenki saját magát ítéli vagy büntetésre v örömre!!!
  Aminek a vége nagy valószínűséggel újabb élet lesz a földön de már a lelkében benne lesznek a tapasztalatok amiket átélt és értelmezett!
   
 8. tempra56

  tempra56 Állandó Tag

  Amennyiben a fórum olvasói figyelmét elkerülte volna itt is linkelem egy könyv tájékoztatóját, a 210-es hozzáoszlásom alatt: http://canadahun.com/forum/showthread.php?t=11240&page=21

  Hogy miért van szükség a"halálra"?
  Azért, hogy egy intelligens, tudatos lényt a "halál világában" inkarnációk sorozatán át az Isteni szeretet hatásával létre lehessen hozni. Az ilyen lénnyel mindig is közölték a Szent szellem fáradozásának lényegét.

  A halál nem más, mint annak a lélek-megnyilvánulásnak a feloszlatása bármelyik inkarnációban, mely az Isteni "szükségterv"-vel nem tud (nem akar) kapcsolatba kerülni.
  A "halálvilág urai" nagyon is jól tudják, hogy a földszférába ragadt lelkeket milyen befolyásokkal lehet még marasztalni.

  Vannak korszakok mikor ezek a befolyások magasabb kozmikus törvények befolyására elgyengülnek. Napjainkban is ezt élhetjük meg. A bennünk lévő Isteni mag megnyilatkozó impulzusai egyre erőteljesebbek.

  Vajon tudatunk teret tud-e adni ezeknek az inspirációknak, hogy kígyótűz rendszerünk csakrái megfordulhassanak, vagy továbbra is az archonok, és eonok befolyásaitól becsapva kell elviselni a feloszlatás kozmikus törvényét.

  A szabad akarat alapján minden lélek maga dönthet, hogy milyen étereket vonz magához:
  - a halál étereit, mely a halálba vezet,
  -vagy az élet étereit, mely az élethez, a feltámadáshoz vezet.
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 9. redsentinel

  redsentinel Új tag

  En ugyszinten csatlakozom tibi nezopontjahoz ugyanis a vegtelen sik szemleltetese semmikep se esszeru es foleg nem magyarazhato foleg nem mint orokkevalosag, ugyanis ujabb es ujabb szinteken kell tovabb lepnunk fuggetlen hogy ez a halal altal reszben ugymond megszakitott folyamat.

  " A halál legveszélyesebb része a nem lét amely ugye örökkévaló. Érdekes gondolat , hogy a halálból azaz a teljes nemlétből jöttünk , születésünk előtt végtelen ideig nem léteztünk, és a halálunk után végtelen ideig nem fogunk létezni ."
  A halal pillanata orokkevalonak tunhet vagy epp nem, hisz egyenek fejlettsegetol fugghet hogy ki hogyan eli meg, tovabba nem tudhatod milyen hamar lep tovabb uj fej;lodesi szintre vagy epp ugymond stand by-ban van.
  A teljes nemlet fogalma kicsit rogos, ugyanis mint energia forma akkor is letezel fuggtelen hogy a fizikai sikon nem vagy szamottevo leny, tehat semmihez semmikeppen nem hasonlithato az allapot.
  A szuletesunk elott vegtelen ideig nem leteztunk ez megint teves elmelet akarcsak az eltavozasunk utani vegtelen szakasz hisz nem egy meghatarozott idorol van szo valoban, de nem is vegtelenm hisz egy ember es egy bolygo se letezik vegtelen idokig tehat az egyensuly es harmonia fentatartasa szuksegszeruen alkotja vilagunk mozgasat.
   
 10. Hyou

  Hyou Állandó Tag

  Minden végzet egyben egy kezdet

  Ha az egyensúly elvét nézzük, akkor minden vég, bekövetkeztekor, már születik egy új ciklus, és ez a körforgás folyamatos.
   
 11. Hyou

  Hyou Állandó Tag

  Szerintem egyetlen ember sem lehet, még csak hasonló sem, mint Jézus. Törekedni persze tényleg lehet arra, hogy hasonló elveket képviseljünk, viszont megvalósítani, nem igazán fogja tudni egy ember. Lehet, hogy vannak azok az emberek, akiket szentté avattak, meg vannak szent életű emberek, viszont valahol úgyis el fogják rontani, mert alapvetően emberek. A gyarlóság enyhébben nyilvánult meg Jézusban, mivel elég nagy részben Istentől származott, sokkal közvetlenebb módon, mint az emberek. (Már ha hihetünk a Bibliának)
  Jézus kérései valóban egyszerűnek tűnnek, viszont az alapvető emberi természet miatt nagyon is nehéz teljesíteni, már ha nem számítjuk bele pluszba még a negatív erők kísértését.
   
 12. Sztike55

  Sztike55 Állandó Tag

  A szenvedés Isten ajándéka, el kell fogadnunk, mert azáltal többek leszünk. Megtanulunk általa dolgokat átértékelni, elcsendesít, bölcsebbé tesz, tapasztalatot ad... Egyszóval a szenvedés pozitív dolog. isten nem akar nekünk rosszat. Ő a bajban is velünk van és rá kell eszmélnünk, hogy őrá kell figyelnünk, és akkor gyorsan át tudjuk vészelni a rosszat.
   
 13. robitsas

  robitsas Állandó Tag

  "A szenvedés Isten ajándéka"Itt konkretan mire gondolsz?
   
 14. Hyou

  Hyou Állandó Tag

  Így van helyes a meghatározása Karsay úrnak, hogy korszakváltás, lásd színonímáját amit szintén aktívan használnak a föld ciklusváltásai.
   
 15. Hyou

  Hyou Állandó Tag

  Elvégre a hierarchia szerint, mi is letaszítottak vagyunk így az anyagi világban kell megbánást mutatnunk Istennek a kezdetkor elkövetett bűneinkért.
   
 16. Hyou

  Hyou Állandó Tag

  Szerintem a szenvedést nem Isten hanem a mi generáljuk magunknak saját döntéseinkkel.
   
  robitsas, V.T. és miracle5 kedveli ezt.
 17. Hyou

  Hyou Állandó Tag

  Az ember élete során mindig döntések előtt áll.

  Ezek a döntések határozzák meg tetteinket, amellyel befolyásoljuk a fejleményeket, ami vagy rosszat, vagy jót hoz.
  Tulajdonképpen Istennek ebben a dologban az a része, hogy megsugallja nekünk a helyes döntést.
  Az már megint a saját döntésünk, saját akaratból kifolyólag, hogy a segítségét elfogadjuk vagy sem.
   
 18. Hyou

  Hyou Állandó Tag

  Jézus mutatja az utat

  „Jézus mondta: Isten országa bennetek van, s körülöttetek. Nem fából és köböl épült házakban. Hasítsd szét a fát és én ott leszek, emeld fel a követ és megtalálsz” (Tamás evangéliuma)
   
  robitsas kedveli ezt.
 19. miracle5

  miracle5 Állandó Tag

  Az ember pedig egyetlen dolgot kiválóan megtanult a saját maga kínzását.
   
 20. Hyou

  Hyou Állandó Tag

  Ez így igaz, de a lélek is elpusztulhat mivel teremtmény, és minden ami teremtve lett Isten állat az mind megsemmisülhet.
   

Megosztás