Mi a Halál és szükség van e rá ????

KAJMI témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2007 Február 12.

 1. GcF

  GcF Állandó Tag

  Sziasztok :)

  Úgy gondolom, hogy a témával kapcsolatban hasznos linket tudok mutatni Nektek egy médiumtól. :)
  Szép napot!

  http://antemon.hu/tartalom/kerdesre_a_halallal_kapcsolatban

  GcF
   
  GadMar kedveli ezt.
 2. Frivolous

  Frivolous Állandó Tag

  Én rettenetesen félek a haláltól, sokszor eszembe jut. Nem csak a sajátomtól, hanem azokétól is, akiket szeretek.
   
 3. anom

  anom Állandó Tag

  Ezt hívják természetes életösztönnek és az ismeretlentől való félelemnek (egy kis ateizmussal keverve). :)
  Manapság elég megszokott gondolkodásmód, ilyenné alakítja a mostani társadalmunk.
  Talán nem tudsz róla, de van olyan kultúra és régen ez jellemzőbb volt, ahol kifejezetten ünneplik azt aki eltávozott ebből a világból. Szóval ez csak szokás és nézőpont kérdése.
  Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem ez nem a te félelmed hanem másokét vetted át (és majd sajnos adod is ezt tovább valószínűleg a szeretteidnek), akiknek halvány lila gőzük nincs erről. :rolleyes:

  Egyébként ha logikusan gondolkodsz 2 fő lehetőség van, mikor a testünk felmondja a szolgálatot. Egyik az az örök elmúlás a másik pedig a tovább létezés más módon.
  Mivel az utóbbitól elég kevesen félnek (bár vannak akik már most pokolban látják magukat :)) ezért gondolom te az elmúlástól tartasz.

  Nos megnyugtatnálak, de nem egészen tudlak abban a formában ahogy gondolod. Az elmúlás meg fog történni, a személyiséged az akit most magadnak vélsz valóban csak egy halvány álomszerű emlékfoszlány marad majd, csak a jelentős dolgok fognak megmaradni ebből.
  Aki a bűneiért cserébe kapható gyötrelemtől fél ő is jogosan teszi, bár nem abban a formában fogja érni ahogy most talán gondolja. A dolgainkat tisztáznunk kell mielőtt tovább lépünk, néha akár újra ebben a formában. A legkeményebb bíró a saját lelkiismeretünk a tiszta létközi formában, abban nincs se kiskapu se protekció. (Hála istennek :D).

  Viszont a szeretteink elvesztésétől nem kell tartanunk, ugyanis nem vesztek el. :) Sőt sokkal több van belőlük, mint akiket most úgy gondoljuk ismerünk.
  A hiányuk viszont amit érzünk ilyen esetekben saját vágyaink és akaratunk, illetve bűnbánatunkból fakadó ilyenkor. Egyfajta "jóindulatúnak tűnő" önzésnek is nevezhető, önsajnálattal keveredve. Tudatosul bennünk pillanatra, hogy vannak dolgok amiken nem tudunk változtatni sehogyan sem. Persze igazságtalannak találjuk, hiszen hogy hogy nem az van amit akarunk, mikor ez nekünk jó volt. :rolleyes:
  Ha belegondolunk közeli ismerős halálára sem kell gondolni, elég ha olyan ember távolodik el tőlünk teljesen akivel együtt szeretnénk lenni.
  Manapság ezért is van annyi erőszak szakításoknál (és ennyi kissé "pszihopata" beteg ember), mert a fontos mindig mi kell, hogy legyünk a mai gondolkodásmódban. Ezt tanítja számunkra ez a társadalmi rendszer és nézet.
  Szóval itt kell keresni az igazi gondokat amiket bennünk okoz, ilyen és hasonló félelmek kialakításával.

  Nos, hogy kellemeset is írjak magam megtapasztaltam milyen "odaát" az életünk utáni létközben. Nagyon kellemes állapot miután szembenéztél magaddal és túlléptél a problémáiddal. Talán egyszer mindenki megtudja hogyan tapasztalhatja meg ezt anélkül, hogy bármi baja esne. De addig is marad a bizonytalanság attól tartok.
   
  V.T., Csillagvirag, hannah22 és 1 másik tag kedveli ezt.
 4. elke

  elke Vendég

 5. elke

  elke Vendég

 6. imrucika

  imrucika Állandó Tag

  Gyakorlati síkon megközelítve /érzelmektől elvonatkoztatva/ szükség van a halálra,az elmúlásra...hiszen,ha nem lenne,mennyien élnénk a Földünkön ? Emberek...állatok.....növények....
   
 7. GoPa

  GoPa Állandó Tag

  illúzió

  A halál illúzió. Valójában nem létezik, csak mi, tudatos lények találjuk ki, képzeljük el. Tudomásom szerint a Teremtő nem szívesen rendezte el úgy a dolgokat, hogy ezt az illúziót átélhessük, de nem adtunk neki más alternatívát - gyakorlatilag megköveteltük, hogy átélhessük.
  A végtelen, boldog élet az örökségünk, csak ki kellene kéredzkednünk az illúzió hatása alól. Alázatosan, szerényen, a helytelen döntéseink revidiálásával.
   
  jasszemúj és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 8. hannah22

  hannah22 Állandó Tag


  Kedves GoPa,
  Mitől helytelen,vagy helyes egy döntés?
  Honnan tudható egy döntésről, hogy (revideálni) felülvizsgálni szükséges?

  - a döntés meghozatalakor
  - a döntés meghozatalától a várt eredmény megjelenésének intervallumában
  - a döntés eredményekor tartandó vizsgálatkor

  Ugyanabba a folyóba kétszer lehetetlen lépni, vagy mégis ;)
   
 9. olddoki

  olddoki Új tag

  A Teremtő feltételezett létének ellentmond a hezitáció, miszerint így vagy úgy, rendezze a dolgokat.
   
  hannah22 kedveli ezt.
 10. GoPa

  GoPa Állandó Tag

  Mitől helytelen,vagy helyes egy döntés?
  Honnan tudható egy döntésről, hogy (revideálni) felülvizsgálni szükséges?

  - Abszolút értelemben attól "helyes" vagy "helytelen", hogy az állandó létünkkel milyen a viszonya. Ha természetes kapcsolatban van azzal, akkor "helyes", ha ellene megy, akkor "helytelen". Szubjektíve az eredményből is lehet kiértékelni egy-egy döntést, ha azt vizsgáljuk, hogy milyen belső élményt okozott. Van egy belső hang mindenkiben, és ha már képesek vagyunk meghallgatni, akkor megmondja, illetve rendkívül boldog élménnyel hálálja meg a "helyes" döntéseket.
  Az elsőhöz, hogy ezt érzékeljük el kell érnünk az "abszolút megvilágosodott" szintet. Ha nem értük el, akkor jó közelítéssel a Teremtőtől származó ismertető írások tájékoztatnak arról, hogy mi helyes és mi nem a számunkra (az adott feltételek között, de ez idő és helyzetfüggő, így alaposan meg kell tanulni az alkalmazásukat).
   
 11. GoPa

  GoPa Állandó Tag

  információ kell hozzá

  Szerintem a létének nem, inkább azoknak az általunk feltételezett tulajdonságainak, amit mi képzelünk el egy "teremtő" esetében. Maga a Teremtő nem feltétlenül olyan, mint ahogy elképzeljük. Kicsiben mi is teremtők vagyunk, és a céljaink érdekében kisebb-nagyobb hatással befolyásoljuk a környezetünket. Ez is egyfajta "elrendezés". Természetesen nem ezt szoktuk gondolni, amikor a "Teremtő"-ről (nagy T-vel) beszélünk. De sajnos kevesen ismernek részletes és hiteles leírásokat a Teremtőről, így nehéz eldönteni, hogy mi ellentmondó és mi nem.
   
  jasszemúj kedveli ezt.
 12. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  Szia!

  A forma egy illúziú,ami semmit nem számit...mert ma van,de lehet már holnap nincs.Számit ez??
  Hát persze,nekünk emberi lényeknek igen,mert érzelmeket kötünk hozzá,eseményeket stb.

  Az Isten formanélküli,ahogy a mi valódi lényünk is az.kiss

  Isten a Teremtő,és a teremtés,mert benne van mindenben -különben nem lenne mozgás,nem lenne Élet...;)
  Már nincs is ellentmondás....:p
   
 13. GoPa

  GoPa Állandó Tag

  Ezeket honnan tudod ilyen biztosan?
  Ha Isten forma nélküli, és mi is azok vagyunk "valódi létünkben", akkor honnan származik az illuzórikus forma? Egy forma nélküli Istenből? Logikus lenne ez a válasz, hiszen alább azt mondod: "Isten a Teremtő,és a teremtés,mert benne van mindenben"
  Eszerint tehát a forma nélküli Isten olyasmit teremt, ami rá nem jellemző, amivel Ő nem rendelkezik. Nem tűnik ez neked furcsának? Valószínűleg nem, mert okos mondatokat írsz le, de mégis, elgondolkoztató, mintha ellentmondanál önmagad állításainak.

  "Isten a Teremtő,és a teremtés,mert benne van mindenben -különben nem lenne mozgás,nem lenne Élet...;)"
  Nem igazán értem a "különben" érvelésed logikáját. Mi köze a mozgásnak, az életnek ahhoz, hogy Isten, a Teremtő és a teremtés milyen kapcsolatban van egymással (hogy Isten mindenben benne van)? Az logikus, hogy Isten, a Teremtő mindenben benne van - nem feltétlenül személyesen, de legalább az energiái által -, ahogy az uralkodó is mindenhol képviselteti magát miniszterek, megbízottak, tisztviselők révén az országában. De a mozgás létezése másként kötődik Hozzá, nem attól létezik, hogy Isten mindenben benne van (megbízottak által), hanem attól, hogy a mozgás Isten egyik energiája (ható energia, mely változásokat okoz a teremtésben). Az élet pedig Isten másik energiája (természetes része), mely tudatos, él, és egyéniséggel rendelkezik (bár az illúzió miatt ez utóbbi nem mindig érzékelhető, mert el van fedve mechanikus változásokkal).
  Az élet érzékeléséhez, a kapcsolatok érzékeléséhez tudatosságra van szükség, az élmények érzékeléséhez pedig személyiségre van szükség. Így nem logikus, hogy "eredeti lényünk" személytelen lenne (és az sem, hogy Isten is személytelen lenne). Lehet, hogy a személyiség el van takarva, de létezik, és befogadja az érzéseket, reagál azokra, vágyakat kelt és elégít ki.

  Már nincs is ellentmondás....:p
   
  jasszemúj kedveli ezt.
 14. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  Biztosat csak az tudhat kedves GoPa,aki túl lépett az elmén,és átélhette a mindennel való eggyé válást,ahol nem létezik elkülönültség.
  Ezért csak idézni tudok olyan embertől,aki átélhette mind ezt,és magyarázata az elmén túlról "származik".

  "Az embernek az első ébredése után közvetlenül egy jelenlét érzése van; majd az elme átveszi a hatalmat, és létrehozza az individuális ’én’ koncepciót, és a test tudatosságot.
  " Úgy gondolunk magunkra, mint tudatossággal rendelkező testre, de valójában az a helyzet, hogy a tudatosság manifesztálta magát testként. A tudatosság az, ami megszületett; az ruházza fel önmagát látszólagos léttel, egy elkülönült ’én’ érzéssel rendelkező organizmusként."


  A festő sincs a festményében,mégis hordozza annak vonásait.;)

  Minden energia,ahogy azt már a fizikusok is elismerik.A többivel meg Te egészited ki - mondhatni válaszként...:p

  Ettől kielégitőbb választ magam sem tudtam volna adni.

  "A személy, aminek az ember helytelenül gondolja magát, csak a képzelet terméke. A tudatosság, ami kivetítette mindezt, saját illúziójának az áldozatává vált. Tévesen azonosítva magát saját kivetítésével, az a hite keletkezik, hogy itt egy individuális személyről van szó. De ez a személy, amelynek képzeled magad, csak az álomvilágban szerepet játszó azon sötét részek egyike, amelyek a tudatosságban jelennek meg. Az igazság az, hogy idő és tér nélküli vagy, nem érintve semmilyen tapasztalástól; a tér és idő megfigyelője vagy az itt és mostban, tanújaként a a történéseknek, amelyeket kívülről nézve az ember a filmben játszik, elragadtatással és élvezettel, vagy éppen szenvedéssel, de a legmélyben érintetlenül."
  Egyetértek!kiss
   
  miracle5, hannah22 és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 15. GoPa

  GoPa Állandó Tag

  "Biztosat csak az tudhat kedves GoPa,aki túl lépett az elmén,és átélhette a mindennel való eggyé válást,ahol nem létezik elkülönültség.
  Ezért csak idézni tudok olyan embertől,aki átélhette mind ezt,és magyarázata az elmén túlról "származik"."


  Idézni én is tudok kedves evapatocs olyan személyektől, akik soha nem is voltak illúzióban, de olyanoktól is, akik túlléptek az elmén, és megtapasztalták az egységet - miközben az örök egyéniségüket is átélték. Nem elkülönültségben, egységben, de mégis egyedi, senki mással nem azonos személyként, boldogan, teljes tudásban. Úgy tűnik, kétféle személyiség van. Az egyik illuzórikus, ahogy mondod, míg a másik valós - ahogy én mondom az általam ismert idézetekre támaszkodva.
  Pl. itt egy idézet:
  "Nem volt olyan idő, amikor Én nem léteztem, és öröktől fogva vagy te és ezek a királyok is; a jövőben sem fog megszűnni életünk."
  Ötezer éves (vagy időtlennek kellene mondanom) klasszikus lelki párbeszéd (Bhagavad-gíta).
  Azt a védikus igazságot, amelyet Arjuna megtudott, megtudhatja minden ember a világon. A beszélő (Isten) egyértelműen kijelenti, hogy Ő Maga, Arjuna és a csatatéren összegyűlt királyok mind örökkévaló egyéni élőlények. Nem igaz, hogy nem léteztek mint egyének a múltban, s hogy nem maradnak örökkévaló személyek. Egyéni létük megvolt a múltban, és megszakítás nélkül folytatódni fog a jövőben is. Csak a feltételekhez kötött helyzetben ez az örök személyiség nem nyilvánul meg láthatóan, csak a háttérben "parázslik", mint amikor a tűzből kipattant szikra külső felülete elsötétedik, de belül ott izzik az eredeti tűzszikra.
  A legfelsőbb hiteles forrás, az Úr ebben a versben megcáfolja azt az elméletet, miszerint a felszabadulás után az egyéni lélek, aki megszabadult máyá, vagyis az illúzió burkától, beleolvad a személytelen Brahmanba, és elveszíti egyéni létét. Ezt az Upanisadok is megerősítik.
  Abban igazad van, hogy egy közönséges ember, akit az emberi gyarlóság négy hibája jellemez, nem képes olyan tanítást átadni, amely meghallgatásra érdemes. De a Gítá felette áll az ilyen irodalomnak.
  Sok sikert kívánok a lelki életedben, szeretettel, GoPa
   
  V.T., jasszemúj és evapatocs kedveli ezt.
 16. jasszemúj

  jasszemúj Állandó Tag

  Sikerült látnom a halál energia lenyomatát, érdekes
   
  V.T. kedveli ezt.
 17. GoPa

  GoPa Állandó Tag

  "Sikerült látnom a halál energia lenyomatát"

  Miért nem írod le, ha érdekes? Mint egy tudományos kísérlet tapasztalatát - kezdve a körülményekkel, az eszközökkel, a tapasztalt adatokkal, és az adatok értelmezésének elméletével. Sokan írnak sokféle egyéni tapasztalatról, de a sztenderd megfogalmazások híján nehéz ezeket mások számára prezentálni. Kíváncsi vagyok, neked sikerül-e.
  Sok sikert (nem a halálhoz!!!) GoPa
   
  V.T. kedveli ezt.
 18. wufan

  wufan Új tag

  Szia Diabo! Tudnál segiteni,hogy hol tudnám letölteni ezt a könyvet: Jane Roberts: A személyes valóság természete .Előre is köszi
   

Megosztás