Mi a Halál és szükség van e rá ????

Ivan

Kitiltott (BANned)
Cathy!
Nekem is strapás volt az Arvisurát valamennyire megismerni. Nem adják ingyen a magyarság őstörténetét.
Irakban a nyolcvanas években jártam. Csak akkor még nem tudtam, hogy suméria mit jelent Nekünk és általában a hunfajú népeknek. Suméria keletkezésének történetetét sem tudtam. Ma sem tudják sokan. Nem is fogják. Csak hunfajú (beavatott) embertől lehet erről az igazat hallani, Paál Zoltántól példáúl. Nem tudom elmagyarázni miért..ehhez magyar lelkület kell...hogy ráérezzen: az arvisura történetei igazak. Nem kell egyetérteni...Soha nem mondtam, hogy sumérok lennénk...az erről szóló gúnyolódást primitívek mondják, annak, aki nem ismeri erről a kérdésről a lényeget. Ostoba ember volt, van és lesz.
Látogass a történelem c. fórumra időnként azt javasolom. Ha a könyvet nem olvasod el, akkor sajnos bizonyos szemlélettel, történésekkel bizony nem fogsz megismerkedni. Mindenkire igaz ez. Mivel az őstörténetünket a tudós történészek feltételezett marhaságokkal tömték ki (nem tényekkel!) , így ezekből nincs esély ezt megismerni. Csak összezavarodni. Pedig csodálatos.
A rekonstruált Istár kapu Bab-ilon bejárata..ez Bagdadtól délre, vagy 120 km-re van, a közelében -4 km-re- egy koszos település : Al Hilla (a magyar katonák mostani tábora van valahol Hillában). Azután lejjebb Kerbela a nagymecsettel, iszlám szent hely ez. babilon története olyan hosszú és bonyolult, hogy az egy külön studium...
 

emodzsensz

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi a Halál és szükség van e rá ????

Sziasztok!

Itt még nem jártam!

De a címmel kapcsolatban eszembe jutott, hogy feltöltöttem egy anyagot A. J. Christiantól, Születés, Halál címmel 2007.06.08-án.
Meghallgathatjátok /ill. letölthetitek/ a Le- és feltöltések, minden, ami ezoterikával, ... kapcsolatos topikban, a 261. oldalon.
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
Cathy!
Mintha már válaszoltam volna a téglakérdésedre...csak nem találom a válaszomat. Ha így lenne megismétlem, nem hagylak tudatlanságban.. Az Istár (Inanna, Isis, AN főisten lánya) kapu Bab-ilonban van, ez képezi most a bejáratot. Bab-ilon pedig egy koszos település (Al Hilla) mellett van, tiszta rommező.
Két oka lehet a bábeli torony leomlásának : a rossz alapozás az Eufrátesz pocsolyás talaján, vagy a rosszminőségű tégla...(a harmadik: nem tudtak számolni, nem volt még statikus.)
Ezekután gondolom minden világos, egészen a fentiekből következő kérdésekig..mert számos létezik.
Nézz be néha a történelem c honlapra.
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Cathy!
Bab-ilonban viszont volt egy igehírdető is, kb 250-290 évek között, akit Maninak hívtak. Lényegében az ősmagyar (uruki vagyis jézusi) vallást hírdette, ezért kellett meghalnia, mint -jóval előbb-
a tekton fiának, Jézusnak. ... Az uruki vallás az ősmagyar vallással azonos, ezt részben a hunok, "egészben" pedig az avarok majd Árpád népe is gyakorolta. Vajk-István a német papokkal pedig betiltotta....

Hát bizony így van ez azokkal a fény-küldöttekkel, akiket nem ért meg a nép, nem követni akarja, hanem vagy isteníti vagy fogja és megfeszíti.
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Cathy!
Két oka lehet a bábeli torony leomlásának : a rossz alapozás az Eufrátesz pocsolyás talaján, vagy a rosszminőségű tégla...(a harmadik: nem tudtak számolni, nem volt még statikus.)

A negyedik ok pedig az, hogy egy seregnyi ember ütemesen körbejárta, miközben trombitán (vagy hasonló valamin) hangokat adott ki, és ezzel energiahullámokat gerjesztett, amitől az egész rombadőlt.

(Ezt valahol olvastam, de nem jut eszembe hol és mikor, ezért nem válaszoltam rá eddig. Ha rábukkanok, jelezni fogom a forrást.)
 

Abigel573

Állandó Tag
Állandó Tag
A negyedik ok pedig az, hogy egy seregnyi ember ütemesen körbejárta, miközben trombitán (vagy hasonló valamin) hangokat adott ki, és ezzel energiahullámokat gerjesztett, amitől az egész rombadőlt.

(Ezt valahol olvastam, de nem jut eszembe hol és mikor, ezért nem válaszoltam rá eddig. Ha rábukkanok, jelezni fogom a forrást.)
Az Jerikó volt és a zsidók produkálták hét napig, és hanghullám volt, nem energiahullám... Babilonnal nemigen van összefüggésben...
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Az Jerikó volt és a zsidók produkálták hét napig, és hanghullám volt, nem energiahullám... Babilonnal nemigen van összefüggésben...
Én is Jerikót akartam mondani, de sztem attól még lehet, hogy Babilon is emiatt omlott össze. Esetleg valaki az egyik előzőéletében nem járt arra, amikor a torony leomlott?
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag

Vettem a fáradságot, és rákerestem Arvisurára a gugliban. Mindjárt előre kiadott egy oldalt, ami nagyon érdekes volt, egy csomó infó volt rajta, amin hol csodálkoztam kétkapura, hol erősen bólogattam.
A történelem fórumot merre találom? Nem szeretném nem ide illő témával szétoffolni ezt a nemes topikot, de lenne mit mesélnem.
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
"Mi történik, amikor arra ítélik magukat, hogy távozzanak erről a létsíkról? Nos, a test elenyészik, önök azonban, a szem néma tükrében lakozó lélek, halhatatlanok. Mikor elhagyják ezt a létsíkot, mert a halált választották, valódi mivoltuk nem kerül a föld alá, nem lesz a férgeké, vagy nem hamvasztják el. Önök tovább szárnyalnak a széllel. Oda térnek meg, ahonnan jöttek, hogy elhatározzák, milyen kalandban vesznek részt legközelebb - mivel erről szól ez az egész. Önök pedig visszatérnek ide, valahányszor erre támad kedvük, míg nem végül Istennek mondják magukat. akkor a korábbinál sokkal nagyobb kaland vár önökre, egy másik mennyben, egy másik létsíkon." (Ramtha)
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
Cathy! Keresd meg Iván összes üzenetét és ottlesz.
Mira! Nem ilyen egyszerű Jézus keresztrefeszítésének kérdése. Ő kiválasztott (Karnakban és Ordoszban tanult pap, beavatott és arbag) volt.
Csak annyit: Ő az ősmagyar vallást hírdette, melynek kezdete az uruki, nagytemplomi koronázása volt, amikor hazatért Ordoszból. Uruk ősi, szent városa a suméroknak (nem a magyaroknak) akikkel rokonságban voltunk/vagyunk. Csodálatos még romjaiban is Uruk (légifotón). Erről most nem tudok írni. A történet hosszú és nem azt jelenti -mellyen gúnyolódnak- hogy sumérok lennénk...illetve talán 2-5 % magyar lehet, hogy leszármazottnak mondható. Bizonyám!
Tehát Jézus a zsidó papság és persze KLEOFÁS főpap ÉRDEKEIT SÉRTETTE, ERŐSEN, MERT, HA más vallásra tértek volna általa a zsidók, akkor mi történt volna Kleó-val? Na mi? Munka és péznélkűliség rémét jelentette tehát a számára, ha az érdeknélkűli jézusi hitet fogadja el a nép. A nép, akiket fellázítottak az érdekütközés miatt és a szokásos módon félrevezettek...már akkor is, persze Kleo hadovájának, rabbijainak hitt. A hit is átpolitizált dolog, ősidőktől.
A jézusi hit kizárja a papoknak kötelezően fizetendő tizedet, dézsmát, robotot ugyanis, plusz az egyistenhitet is (a jó, a nem bosszúálló, a megbocsájtó a kővet nem visszadobáló istent emeli fel) hírdeti. Ez a hit az érdeknélkűli szeretet vallása! Ez a vallásos hit Anyahitától ered, aki évezredkkel korábban élt. Hogy hol, azt nem írom le, marhaságnak tartanáná az, aki nem olvasta az Arvisurát. Engem pedig féleszűnek, mert furcsaságokat írok...El kell olvasnia annak a könyvet, aki erről többet szeretne tudni. Anyahita tanait, vallását Jézus korában Karnakban és Ordoszban lehetett megismerni, Ő ezért lett Karnakban pap, majd Ordoszban beavatott és még arbag (orvos) is. ŐT VALAKI irányította ezekre a képzésekre tudatosan. Az Arvisurából erre következtetek, hogy a képzése irányított volt, ami nem baj, mert beavatottnak született és a világ ekkor éppen messiást várt. Ordoszban, a Hun Törzsszöv. központjában mindíg éltek "koponyák"..
Mani...Mani Jézus követője volt , már az apja is -úgyemlékszem- a Van tónál (ma Törökország) volt uruki püspök, tehát a jézusi vallás embere. Az uruki (=Jézusi) vallás köpontja egy időben a Van tónál volt. Az uruki vallás mellesleg=ősmagyar vallással, mellyet Vajk István és a Gizivel kéretlenűl érkezett német gyilkosok szüntettek meg, Vecelin vezetésével. Már az avarok is gyakorolták, sőt az -Atilla (így!) után- ittmaradt hunoknál is némelyek..de erről keveset hallani...
Kitűnő orvos is volt Mani, Bab-ilonban kórháza is volt, kölönböző fejedelmeket, királyokat hozott rendbe. A perzsa király (Csőrős) megharagudott Manira, mert a nép nem akart a számára tizedet fizetni ezért börtönbe kerűlt Mani, majd kivégezték (kb. 290.-ben). Egyetlen -utolsó- barlangfalra rajzolt Mani képet egy német "régész" (?? talán tolvaj) gyűjtötte be 1930 körűl, de a háborúban megsemmisűlt. Az ázsiai népek (kedves újgúr, mongol stb rokonaink) tolajnak tartották a nyugati "gyűjtőket" joggal, még Stein Aurélt is, aki a mai napig megfejtetlen írástekercsekkel távozott Ázsiából...Londonba.
Nem hiszem MIRA, hogy holmi ókori trombitától leomlott volna a bábeli torony. Hacsak nem egy ősi felmenőd emelte az ajkaihoz..Ki tudja? Lehet, hogy van egy babiloni trombitád? Ez az omlás így a népmesék birodalmában jól hangzik, de sokan közülünk már felnőttek..nem értetted meg talán a pontos okokat. Nem baj, gondolj arra, miért nem maradt ránk az ókorból torony, csak piramis, mint magas építmény?? Miért alacsonyak a maya, azték (vályog)piramisok és miért magasak az egyiptomiak? És hogyvan ez tovább? Mira! A kianaiak mocsári közmondása pedig...szóval a mocsáron nem lehet átmenni, amin pedig átlehet, az nem mocsár!!
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Iván!
Ismerem az Arvisurát, igaz az egészet nem olvastam át. Valami olyanra emlékszem, hogy a vének tanácsa némi kétkedéssel fogadta Jézus érkezését, mivel ők sem tudták előre, hogy hozott feladatát, emberi testben meg tudja-e valósítani.
A magyar szó akkoriban, a feltétel nélküli szeretet hívét jelentette.
Egyetértünk abban, hogy a vallások azért alakultak ki, hogy vezessék a népet és egy réteg céljait szolgálják. Éppen ezért vált szükségessé Jézus tanainak a földre hozatala.
Éppen most olvastam A Három próféta könyvét, ami Buddha, Jézus és Mohamed életéről szól, valamint az Egyetemes Tanról, aminek minden mai vallás egy-egy megfogalmazása. Ha ennyire érdekel ez a téma, merem ajánlani, valahogy kézzel foghatóbbá válik az a világ, amikor az istenek még a földön jártak.

A bábeli toronnyal kapcsolatban biztos igazad van, lehet, hogy kevertem Babilonnal. Nem emlékszem pontosan. Lényeg, hogy kiderült.

A mocsáron nem vitatkozom, hiszek az ősi, népi bölcsességekben.

Csatolom a könyv bevezetőjét, a kiemelések, aláhúzások tőlem vannak. Biztos van, akinek mindez meredek, ezekről a dolgokról nem szeretnék vitatkozni, csak tájékoztatásul szánom.
 

KAJMI

Állandó Tag
Állandó Tag
Kajmi, megint elgondolkodtattál. Eszembe jutott, hogy amikor közel kerültem a halálhoz, vagy ismerősök halála esetén is először mindíg a bűntudat volt az első érzésem. "Valamit nagyon elrontottam, elrontottunk" Ezt a pszichológia persze megmagyarázza (az ember mindent megmagyaráz), de nem lehet, hogy éppen az a célja az életnek, hogy úrrá legyünk a halálon? Tény, hogy az emberbe alapból bele van kódolva a túlélés szabálya. Nem lehet, hogy akkor értük el a célunkat, ha nem halunk meg, hanem pl. átlényegülünk, mint ahogy állítólag a mayák tették, vagy Jézus, vagy ahogy azt a Kilencedik felismerés c. könyv írja?
Örülök, hogy elgondolkodtattalak mert ez a célom. Az ember egy dolgot tehet , hogy mindent megpróbál logikusan szemlélni. Az emberiség a legrégebbi kultúrákat is figyelembe véve szisztematikusan azt hazudja önmagának , hogy a halál természetes dolog. De nézzünk utána, mit mond és mit igazolnak a cselekedetei. Ha az ember a halált természetes dolognak érzi , miért halmoz fel hatalmas vagyonokat, miért ragaszkodik a magántulajdonhoz miért akar mindent birtokolni, hiszen csak átmenetileg van itt a földön , ő csak egy bérlő, mindent bérel a házát, a vagyonát, a szüleit, a barátait , a gyerekeit , még a saját testét is. Logikusan úgy kellene viselkednie mindenkinek, mint egy rossz bérlőnek, mivel úgysem az övé semmi, nem törődik vele, nem ragaszkodik hozzá , és csak a legszükségesebb minimumot fordítja a megóvására rendben tartására. De nem, ő mégis görcsösen birtokolni akarja mindezt mintha tudná, hogy örökké az övé marad.
Ha vaklaki természetesnek tekinti a halált akkor miért gyászol , és egyáltalán mit gyászol? Vannak olyan bonyolult gyász ceremóniák , hogy az ember halottként nagyobb figyelmet kap, mint egész életében. A halottainkat úgy tekintjük mintha örökké a mieink volnának , kriptába tesszük , horribilis összegeket fizetünk ki a temetőknek, ahelyett hogy a tengerbe hajigálnánk , vagy megennénk őket, mint a kannibálok. Nagyon idős szeretteinknek olyan ajándékokat veszünk mintha feltételeznénk , hogy örökké élnek , pedig logikusan gondolkodva, egy finom sütin kívül nemigen volna értelme mást venni. Ezek arra utalnak, hogy az emberek azt mondják a halál természetes de, a tetteikben nem fogadják el azt, amit mondanak. Ha jól körülnézel vizsgálva az emberek az emberiség cselekedeteit, azt fogod látni, hogy nem is igen találsz olyan dolgot, amiben az ember alapból ne tételezné fel az örök életet.
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
"Sírom mellett sírva meg ne állj, felesleges, hisz nincs halál."
Lehet, hogy ezt már írtam, de azt biztosan, hogy nem törvényszerű a halál. Hiszek a gondolat teremtő erejében, és abban, hogy egy társadalmi réteg, vagy inkább mondjuk úgy, hogy egy embercsoportosulás prímán tudja és tudta manipulálni az embereket, helyesebben az emberi tudatot. Elhitették velünk, hogy irányításra szorulunk, sugalták, ösztönözték és (-zik), hogy a vagyongyűjtésre összpontosítsunk, azaz véletlenül se a lelki fejlődésünkre, arra, hogy felismerhessük, hogy a fizikai világon és testünkön kívül milyen erőket birtokolhatnánk, mert ez ütközne annak a csoportnak az érdekeivel.
A kozmikus törvények és a karma törvénye pedig teszik a dolgukat és harapófogóba szorítják az embert, csakhogy eszméljen. Csak körül kell nézni, minden megváltozott, sőt egyre rövidebb idő alatt változik meg, illetve ki magából. Miért? Hogy ébresszen és tereljen, gondolkodtasson, ösztönözzön, tereljen az útra. Ha már útkereső valaki, fél siker...

Tele van a történelem és a közvetítések azzal, hogy nem muszáj meghalni, az csak a test elmúlására szolgál, de van aki a testét is olyan magas rezgésre tudja emelni, hogy átrezeg másik világba, dimenzióba. Kérdés, ki, mit akar meglátni és hol keres példát, na és mennyit hisz el ebből, mert azt fogja megvalósítani.
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
A sírfelíratok és sírversek bizony az ittmaradt hozzátartozók fájdalmát és szomorúságát visszhangozzák. A veszteség egyben halált is jelent. Egy temetői sétán mindig meglegyinti az embert az elmúlás szele. Ez is a karma része, ez is benne van az emberek élettervében?
 

KAJMI

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma kicsit elkeseredtem !!
Mert egy kóbor gondolat szöget ütött a fejembe.
Egy cikket olvastam a hibernációról , amiben az szerepelt , hogy már emlősállatok lefagyasztása is megoldható . És akkor elgondolkodtam , hogy ha lefagyasztják akkor az biztos halott , mert egy kőkemény élettelen szerves jégdarab. Viszont amikor felolvasztják akkor a korábbi emlékeivel visszatér az életbe. Ez azt látszik igazolni , hogy a tudata, az énje az agyának anyagában, annak térszerkezetében kódolt információban rejlik. És ha ez nem lefagy, hanem elbomlik a halála után , akkor elbomlik az énje a szelleme is .
Logikusnak tűnik de nem valami vidám gondolat.
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Lefagyasztása megoldható. És a kiolvasztás, úgy, hogy az illető újra éljen? Előbb utóbb biztos lesz rá megoldás.
 
Oldal tetejére