Mindennapi kozmológia Mottó: Nem vagyok már ahhoz elég fiatal, hogy mindent tudjak

prominor témája a 'Filozófia' fórumban , 2013 Március 12.

 1. veritatem

  veritatem Állandó Tag

  A nagymamája volt.

  A donor törvényről Magyarországon : http://dnr.hu/hirek/cikkek/cikk/index.php?cikk=367

  Nincs a hozzátartozónak beleszólása. Csak az egyén rendelkezhet még életében a háziorvosánál írásban.
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 2. veritatem

  veritatem Állandó Tag

  Egy furcsa gondolat jutott eszembe ahogy téged olvastalak és az itteni beszélgetésre visszagondoltam.
  Azt mondják a teremtésnek nincs kezdete sem vége.

  Ahogy az ember félrerakja
  Viseltes ruháit,
  És újakat vesz, mondván
  "Ma ezeket fogom viselni!"
  Így veti le a szellem könnyedén
  Húsöltözékét,
  És halad tovább, hogy
  Elfoglalja új lakhelyét.
  Edvin Arnold: A mennyei ének

  A Létezés igenis intelligens. Számtalan dolgot kell összerendezni ahhoz hogy a bolygónk kialakuljon a test éljen. Jelentős hasonlóságok vannak a levegő a föld és az emberi test építő elemeiben és valószínűleg az apróbb elrendezésekben is.
  Nincs kezdet és nincs vég az egész olyan mintha egyszerre léteznénk mindenütt
  Végtelen a térben és végtelen az időben. A tér és az idő itt minket korlátoznak az értésben is.
  Istenképet egységesen nem lehet kialakítani hiszen mi sem vagyunk egységesek ha van valamilyen személyes megtapasztalásunk az Istenről az csak a miénk de a szomszédé már nem lehet Rá macskája pedig nyilván megint másképp gondolkozik Istenről.

  Miben hisz aki nem hisz ? Az a tudományban hisz. De ahogy az Istenről alkotott régi és új elképzelések sem tudnak egységes képet adni úgy a tudomány sem képes egységes mérhető információt publikálni jelenleg. Ez azt jelenti számomra hogy minden hitünk (tökmindegy miben hiszünk emberben, szeretetben, Istenben vagy tudományban) belőlünk fakad.
   
  phoenyx kedveli ezt.
 3. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  Üdv Veritatem!

  Nagyon megalapozottak közzétett gondolataid, örülök, hogy így összefoglaltad!
  Egyetlen kiegészítéssel hadd éljek:
  Nincs idő és nincs tér, csak a tudat hozza létre annak érdekében, hogy a dualitásban megtapasztalhassa magát!
  A ,nincs kezdet és nincs vég' ahogy írtad is igazán így kap értelmet, hisz amíg az idő függvényében gondolkodik az ember, felfoghatatlan a végtelen...
   
  veritatem kedveli ezt.
 4. veritatem

  veritatem Állandó Tag  Üdv phoenix, Örülök, hogy jöttél eszme cserélni. Nem vagyok tudós még elme szinten sem, de van pár olyan gondolatom amit szívesen megosztok. Igaz ezek eléggé rögzültek bennem, de átbeszélgetésükre és vagdalkozás nélküli eszmecserékre mindig nyitott vagyok hiszen számomra is tágítják az információkat.
  "Végtelen a térben és végtelen az időben. A tér és az idő itt minket korlátoznak az értésben is." Volt az itteni értésig leegyszerűsített gondolatom amihez Te hozzátetted az alap és engem szólásra mozdító gondolatot. Vagyis :
  Tehát az itteni létezésünk eléggé korlátozott az elme miatt, ami túlélésre van beprogramozva és a létrejött tér illúziójához kötődik (a test illúziója is valamint ) az idő illúziója is.
  Amit mi itt tényként élünk meg. Mindent beskatulyáztunk és létrehoztunk egy egységes információ rendszert a létrehozott illúziókra amiket nemcsak elme-tudat-tanítás szinten, de a sejtszintű információ rendszerben is elraktároztunk. A sejtszintű információra még visszatérek később .

  Nehogy már valaki úgy éljen itt, hogy egy fizikai testen átsétálhat a térben szabadon mozogjon.

  Avagy az idő számára ne lineárisan múljon. Az nagyon megszegné az itteni létezési rendszert amit a túlélés érdekében rögzítettek.

  Tehát a tér 3 dimenziós koordináta rendszer ami nem tartalmaz görbületet.
  https://lh3.googleusercontent.com/U...c5eTsTypTmhePLol7-DaiM7aYfRnq3ykG71rK92kA=s85

  A 4 dimenzióban a tér és az idő egyesül egy koordináta rendszerben és görbületeket tartalmaz vagyis 3 tér és egy idő dimenzióval. Az eseményeket az észlelők másnak tapasztalnak a mozgásukhoz viszonyítva. Már ez is a határokat súrolja, de számomra az n dimenziós elmélet a legelfogadottabb. 4- nél ( jóval ) több dimenzió létezése.

  Ennyit a tudományos alapokról erősen leegyszerűsítve a teljesség igénye nélkül.

  A végtelent felfogni egyszerűen képtelenek vagyunk a végtelennek nincs határa nem mérhető számunkra hiszen mérhetetlen és itt el is bukik az összes matematikai modell jelenleg.

  Az elején említettem az illúziót. Az illúzió számunkra egy olyan létrehozott valóság amelyben létezünk és amely szabályait betartjuk. Az első berögzített illúzió a testek fogalma a bolygók a köztük lévő terek stb. rögzítése és mérhetősége. Az emberi test illúziója és annak működési illúziója egy olyan kalitka ami rengeteg tapasztalást megakadályoz ugyanakkor a fizikai megtapasztalások olyan élethűek és sok esetben élvezetesek, hogy rögzítik az elme rendszerét a testbe. Így senkinek nem jut eszébe pl. a víz alatt felszerelés nélkül létezni hiszen ezt a test nem bírja ki. Ha ezt atomi szinten nézem semmi akadálya hiszen minden atom létezik bennem is,a vízben is. De létezik egy ennél is kisebb részecske szint amiben a terek ( és az idő) ugyanúgy felfoghatatlanul végtelen.

  A testet lebontani végtelenné amely tartalmazza az ismert és ismeretlen univerzumot alkotó részecske elemekre elég merész dolog a rögzült elmével. Az illúzió ugyanis nem ezt a célt szolgálja, hanem a tömörülését és az anyagi jelenlétet. A létezés illúzióját. A sejtszintű információnk tárol minden rezgés információt az egésztől az Egy-től, ha úgy tetszik Istentől, de az elme képtelen azt felfogni A létezés célja a megtapasztalás és ehhez szuper játszóteret kaptunk vagy alkottunk a Teremtetlen "segítségével"
  Most abbahagyom a gondolatcserét mert nem akarom túl hatalmassá növelni.
  Kiegészítő gondolatok erről még itt találhatóak:
  http://belsohangok.hu/index.php/t/toeredekek-15
   
 5. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  Helyes meglátás, kérlek olvass bele a CanadaHun-on korábban indított témába, melyhez én is hozzászóltam: holografikus univerzum címet viseli, ha jól emlékszem.

  Ebben is egyetértünk.

  Erről beszélek/írtam. Amikor a metafizikus szemével látod a világot, tisztában vagy azzal, hogy az a látszólagos különbözőség, ami a tükörbe nézve a "testemig tartok" érzetet kelti, és az ott a másik élőlény/tárgy (akit/amit akár tönkre is lehet tenni) teljesen értelmét veszti, mert nincs különállóság, hogy ilyen nyakatekerten fogalmazzak, hiszen összhang van, egység van. Amíg ezt valaki nem érzi a "bőrén" nem is igazán érti, mi az, hogy nincs külön én és te, hanem egy(-)más van! Ezért ennek a mondatodnak:
  csak az utolsó szavait tudom elfogadni, azt konkrétan, hogy mindez "merész dolog a rögzült elmével".
  Ezzel is egyetértek, azon kivétellel, hogy bizony van, aki még arra is képes, hogy a saját, rezgés szinten sokrétűen tárolt információira rálátással bír.
  Utoljára hagytam, ezt sem véletlenül:
  Kik rögzítették, és miért a túlélés érdekében???

  A linearitás érzékelés a feloldódás felé tendál, és erre már nem csak azok figyelnek, akik hosszú ideje foglalkoznak a téma körrel, hanem azok is, akik egyelőre meggyőződéssel állítják, őket ez a téma hidegen hagyja.
  Ezenkívül van, aki pusztán azért van jelen, ezen 'térben és időben', hogy segítsen mások tudati fejlődésében/emelkedésükben!
  Az is igaz, pontosan az egység kapcsán, hogy mindenki hatással van a környezetére, vagyis, akarva-nem akarva kihat az ő fejlődése a saját szűkebb körben vagy tágabb értelemben vett társaira; de míg ez nem tudatos, mindenkire igaz, hogy spontán részt vesz ebben.
  Van azonban az, akire a fenti mondatomban céloztam, dőlt betűvel szintén, aki már túllépet az illúzió korlátain, mégis jön, tanítani... emelni...

  Két kérdésem maradt: az idézett oldalnak (belsohangok.hu) magad is szerzője vagy?
  Vagy olvastad, ezért ajánlod?
   
 6. veritatem

  veritatem Állandó Tag

  Köszönöm rákeresek.  Teljesen így gondolom sőt tudom " egy-más-ban Most- Vanás nak" tudom lerövidíteni


  Igen itt elég pontatlan voltam ezt írtam " A testet lebontani végtelenné amely tartalmazza az ismert és ismeretlen univerzumot alkotó részecske elemekre elég merész dolog a rögzült elmével."

  Ebből a gondolatsorból csak az elejét meg a végét írtam le gyakorlatilag most megpróbálom újra. Tehát a testet nemcsak lebontani lehet hanem kitágítva felismerni hogy a test teljesen egyezik a teremtett univerzumunk részecskéivel. Az hogy ismert vagy ismeretlen attól függ ki mennyire fér hozzá az információihoz amit tárol. Éppen ezért egy rögzült elme képtelen felfogni annak végtelenségét, hogy minden tartalmazza az EGYet .
  Rögzült elmének azt tartom aki úgy tudja az idő lineárisan halad a múltból. semmi nem történik most és a jövő majd történik és nem most van. a dobókocka az különbözik az ő testétől anyagi szinten és térben is, az ő teste élete értékesebb másokénál vagy a dobókockánál. ő több vagy kevesebb valaki vagy valaminél ami halott vagy élő létezett vagy létezni fog.
  "A sejtszintű információnk tárol minden rezgés információt az egésztől az Egy-től, ha úgy tetszik Istentől, de az elme képtelen azt felfogni" ezt írtam
  azt a hatalmasságot azt a hullámzást azt a hatalmas erőt azt a teremtést azt a végtelen mennyiségű rétegeken létezéseken át oda vissza folyamatosan áramló információt és energiát amit teljesen hülyeség hogy leírom hogy legkisebbtől a legnagyobbig áramlik mert nincs legkisebb sem legnagyobb sem jobb sem rosszabb de van az információ mozgása tárolása lefordítása és továbbítása ...a létezéseknek amelyek mindegyike úgy tökéletes és hatalmas ahogyan létezik és teremtetten van mind ahogyan mi is de mégsem különbözik tőlünk mert egy velünk csak másnak lehet érzékelni és független a szándéktól amellyel illúziója szerint létezik mindenki teremtő és mind teremtett


  mindegyik szabályrendszert a benne élő létező teremtők alkotnak a saját létezési tapasztalásaiknak megfelelően. sokféle élés létezik az egyik legélőbb élés fizikai test illúziójában létezik a feldolgozhatósága érdekében viszonylag rövid " időciklusokban" a túlélés szavam nagyon pontatlan ha azt veszem hogy nincs halál de fogalmi szinten használhatom amikor az értő kommunikációt szeretném alkalmazni a szókészletből kell hogy válasszak. Köszönöm a gondolataidat kérlek bocsásd meg a pontatlanul leírt gondolataimat amennyiben lehetséges szívesen gyakorolnám veled a kommunikációt amelynek egyik célja a közlési pontosságom növelése a másik pedig pff elfelejtettem most gyorsan elküldöm mielőtt kitörlöm :)
   
  phoenyx kedveli ezt.
 7. veritatem

  veritatem Állandó Tag

  A másik hogy az emberek egyszerűbb csak erről kommunikálni képesek egy " másik" emberrel történteket pontosan észlelni látni a szemével vagy érezni a vele történteket a leggyakoribb példája amikor egy anya érzi hogy baj van a gyerekével megálmodja megérzi persze nem teljesen tudatosítja vagy a jelek csak később nyernek értelmet benne az ilyen képesség nem rendkivűli, ha visszagondolunk arra, hogy egy-más-ok vagyunk a mostban képesek vagyunk tenni segíteni néha saját alakban néha pedig akár más alakban vagy másik síkról ide vetített képzett saját testben vagy akár átmenni pl a földön vagy napon hogy ne legyen ez a válasz távol a topiktól Isten van bennünk sosem volt másképp csak ugy ahogy most van
   
  phoenyx kedveli ezt.
 8. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  Köszönöm a teljes hozzászólásodra vonatkozólag a kifejtést, azért így már hasonlónak vélem álláspontunk! :)
  A beidézett részhez pedig annyi hozzáfűznivalóm van, hogy valóban nincsenek szavak igazán sokszor mindannak a nyelvi leképzésére, amit szeretnénk közölni.
  Van egy csontkovács barátom is, aki ennek kapcsán juttatta tudomásomra, hogy nem is kell mindig szavakban kifejeznem azt, amire alig találni megfelelőt nyelvezetünkben, ha valakit érdekel, biztassam, érezzen rá, hiszen érzéseivel sokkal inkább érteni fogja, mint ha én keresgélek szókészletemből odaillőt!
  Még visszalépve előző hozzászólásodhoz: azért kérdeztem rá: "kik rögzítették?" mert semmi sem rögzített, mi éljük, alkotjuk folyamatosan, az életben az egyetlen stabil: a folyamatos változás! Mi tervezzük/rendezzük, éljük/eljátszuk, mint jó színészek, és nézzük az előadásunk is egyszerre! :)

  De összességében szép, 'kerek' a hozzászólásod! Köszönöm!
   
 9. veritatem

  veritatem Állandó Tag

  Igen Igen ez igaz aztán, ha sokat érzünk akkor marhára jólesik az izzadtságos szókeresős és az ilyen szinten szavakkal való visszajelzés. Mivel éppen a szavakkal való kommunikációt gyakorlom keveset ezért tele van a hócipőm az érzéssel éppen :D
  Természetesen így mondva is igaz :)
  Törekedtem rá erősen :p:rohog:
   
 10. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Pro és kontra..

  a Világunk szól erről és minden témában, minden oldalról. A vélemények összecsapnak, s van, hogy mindkét félnek -valahol, valamiben - még igaza is van, mert lehet.
  No, ilyenkor nehéz a középúton megmaradni.
  G.B.
   
 11. gazikaszim

  gazikaszim Állandó Tag

  Bizony, bizony, a középút és a megmaradás! Úgy vélem századunk legégetőbb problémájára tapintottál rá.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Megosztás