Mit nem adnék azért, ha hallhatnám, miket mondana ma Hofi

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 12.

Melitta - 2019 Április 12, 06:36
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Ma tizenhét éve, hogy már nincs velünk – fizikailag, mert szellemisége és mondanivalója el nem hagy minket soha.

  „Te figyelj, haver, ez itt egy elme-, gyógy és intézet. Jaja, diliház, zárt osztály. Azért zártam be, hogy kintről az a sok hülye be ne jöjjön – ez egy normális diliház!”

  Nemigen változott azóta semmi, legfeljebb annyi, hogy a zárt osztályt kerítéssel is megerősítették, amely mögül kimenekült a normalitás, az őrület pedig országos méreteket öltött. Bezárt elmekórházak, gyermekotthonok, árvaházak – mert kellet az épület vagy az ingatlan a fejétől büdösödő láb valamelyik ujjának, tarkítják a képet.

  „Nekem teljesen modern betegségem van. Az orvosok nem veszik észre, én meg nem árulom el. ÉN VAGYOK A MAGYAR NÉPGAZDASÁG. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék. Amin lógtam, az nem kötél – az az állami támogatás.”

  Ma – uniós támogatás. Meg Audi, Mercedes és egyéb mocskos kaptalistaneokolonista stb befektető kizsákmányolók pénze és munkahelyei nekünk, magyaroknak. És már nem a trappista a legbüdösebb, mert eldobott pelenkák is áraszthatnak elviselhetetlen bűzt az út szélén, 50 milliós autóból kicseszve is. Meg szégyent, az országra.

  „Addig nyújtózkodj….arany drága bogaram, te tényleg elhiszed, hogy lesz takaród?!”

  Én már régen nem hiszem el, mert annyi mindenkinek nincs. Sem otthona, sem munkahelye, sem megbecsülése, még annyija sem, hogy emberszámba vegyék. Hogy ne nézzék hülyének minden nap.

  „Most jut eszembe – nem is kell hajtani. Annyira a lejtőn megyünk. Nem csak én megyek a lejtőn, hanem a csomagtartó, a váz, a kerék, a kormány – az meg így keresztben van tudod…”

  Ma – kinek igen, kinek nem. Mármint van keresztbe a kormány, mert a családtagok, haverok, csókosok teljesen rábízhatják magukat arra, hogy az ő biciklijük bizony nem fog megakadni semmin, mindig lesz egy szerelő vagy patrónus útközben, aki minden akadályt elhárít győzedelmes vonulásuk főutcájáról.

  „Ha az az őrült roham rám jön, én adnék akár az egyenlő munkáért egyenlő bért is.” Azóta sem jött rá ez a roham senkire…

  „ A múltkor a televízióban volt egy kombájn. Jaj, várjál, nem kombájn…hülyítették a melóst. Kampány – az vót. Dolgozó elhitte. Ezt is.”

  Ma sincs hiány egyikben sem, hülyítésben, kampányban sem. Csak durvább kiadásban, már nem csak a TV-ből fröcskölnek ránk állandóan valami pocséksággal. A hiszékenységüket is megtartották sokan, állítólag a szavazók majdnem fele – na, ez tényleg kombájn. Tarol, ahol tud, gátlástalanul. „Te tudod követni ezt? Könnyű neked, te normális vagy…”

  „Beadtam a főnökömnek egy újítást, elfogadta, mert nem volt magánál. Mondtam, most már ne áramozzuk a bolondokat, adjuk oda nekik a magyar újságokat, rögtön kirázza őket a hideg”. Ma lassan csak olyan újságok jutnak el, még a nem teljesen bolondokhoz is, amit pártkormányuk megrendelésére írnak olyanok, akik semmit sem szégyellenek leírni, bármekkora arcátlan hazugságról vagy blődségről legyen is szó. Helyi, megyei, országos szintű sokkolás folyik, az elvártak szerint.

  „Sok okos magyar ember okosakat kérdez, a saját szintjén, persze, annál lejjebb már csak akkor van, ha a vakondok is érdeklődik…” Szerintem a vakondok több emelettel fölöttük fészkel, és már régen nem érdeklődik, mert látott más sokmindent életében a mellette szélvészként lefelé száguldó szellemi színvonalból.

  „A múltkor úgy fölmentem, olyan magasan voltam, hogy azt gondoltam, csak nem ez az életszínvonal? Az olyan, mint a léghajó – ki kell belőle dobálni mindent. Akkor leszel a legmagasabban, amikor már nem lesz semmid sem. A legújabb sláger: sam, sem, nincs egy vasam sem. ..figyeld meg, legalább 8-10 évig a slágerlistán lesz.” Azóta is ott van, sőt, egyre inkább ez a top-sláger egyre több millió magyar ember életében. Csak a Blahán ételosztásért sorbanállókról készült fotókat említem, de olyan sokmindent mondhatnék még!

  Mit nem adnék azért, ha hallhatnám, miket mondana ma Hofi!

  Horn Anna

  upload_2019-4-12_0-36-47.jpeg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 12.

  1. johannsebastian
   johannsebastian
   Én imádtam Hofit. Ritka tehetséges ember volt, noha az is tagadhatatlan, hogy a Kádár-rendszer udvari komikusaként afféle szelep-funkciót is ellátott. Ennek ellenére ezer Bagi-Nacsa sem ér fel hozzá!
   analema, setni és udvarfy kedveli ezt.
  2. sidavoq
   sidavoq
   .
   Elmondhatom én is, mint annyi Hofi videó kommentelő a you tube-n, még mindíg aktuális szinte minden szava, mind országunk állapotára, mind a politikusainkra tekintettel - sajnos.
  3. tornando
   tornando
   Mit ér egy szó? a sajnos
   Nem többet ér? rohadjatok meg kik elrontottátok a demokrácia nekiindulását és a mába vittétek.
   O1G
   Sok városi legenda létezik ez a szelep funkció is felerősödött azzá
   Ám létezése, ellenérv szokott lenni: Hogy Hofit kisebbítsék amikor a mély-magyarkodóknak is odaviccelt.
   Abból is látszik Ő nem szelep hanem önálló vélemény alkotó ember
   Ma miért nincs szelepként kezelve Bödőcs?
   Miért éri üldözés, bírálat özön, hivatalos helyekről, akadályozás?
   Ma Hofitól se engednék kimondani a rendszerkritikát?
   Utoljára módosítva: 2019 Április 12
   sropi és setni kedveli ezt.
  4. tornando
   tornando
   Még egy szót a szelep-funkcióról Johann
   Azt is köztudottnak mondják hogy a foci volt a legjobb szelepfunkció az 1950 években.
   Ott jól kiordíthatta magát mindenki,szidhatta a bírót a kapufát
   És a sikerek esetén közös mámort adott.
   Ez a foci kiemelt helye.
   A sport kiemelt helye az egész szocialista táborban pedig ugyanazért: legyőzzük a kapitalistákat mi jobbak vagyunk. Hamis illúzió.
   Ide tartozik: Ma mi a támogatott? a foci de nagyon
   És a sport.
   Van egy gyanúm szerepe ugyanaz mint a 1950-a végéig.
   Illúzió és leeresztő szelep
   Mivel a közös mámor, siker esetén elmarad.Mert nincs siker
   Az oka mi?
   Épp csak a focisták nem ugyanazok talán a kopott roskatag stadion hiányzik?
  5. setni
   setni
   Nos akkor egy idézet....amivel egyet is értek.
   "Én azt látom gondnak, hogy a fiatalok nem eléggé motiváltak. Mégpedig azért, mert nem hajtja őket a vágy, hogy külföldre igazoljanak, hiszen otthon is nagyon jól keresnek," mondta a Diósgyőrtől tavaly kirúgott tréner, Bódog Tamás a Magyar Nemzetnek. Az edző nem kertelt, szerinte

   "nemcsak a játékosok, mondhatom, én is túl voltam fizetve. Az állam támogatásával néhány év alatt rendkívüli mértékben javultak a feltételek a magyar labdarúgásban."
   (444)
  6. Piti Sándor
   Piti Sándor
   Hofi élt,Hofi él,Hofi élni fog!:)
  7. johannsebastian
   johannsebastian
   Azért, mert Bödöcs nem a hatalom által támogatott/tűrt komikus, ellentétben Hofival. Mellesleg Bödöcs kiváló stand-up-os; de nagyon gyenge, amikor szinte már direktben kezd politizálni.
  8. tornando
   tornando
   Az költői kérdés volt.A válasz is ott volt
   Azért nincs Bödőcs szelepként kezelve mert ez a hatalom annyit se tűr mint anno Hofinál
   Hogy neked nem tetszik mikor politikai humort csinál.Azt tartsd meg magadnak.
   Mósok másképp vannak vele
  9. tornando
   tornando
   Nem igaz az a mondás?:"kis pénz kis foci"
   Nem lehet igaz amit mondott logikátlan
   A tény igaz, de nem oka a gyenge focinak
  10. setni
   setni
   Logikátlan??
   A mondás az nem igaz.
   Ha kap egy focista havi 1 milliót akkor miért törje magát csak arra kell vigyáznia hogy nehogy lesérüljön......
   A mondásra visszatérve ha kis focit játszottak volna akkor nem jutottak volna el a VB döntőig.
  11. setni
   setni
   Nos a felcsúti aranycsapat utódait képző edző véleménye (már kirúgták) :Radoki Jánost Németországból szerződtette december végén a Puskás Akadémia, oda is ment vissza az edző most a leváltása után. Onnan nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, Korábban is mondta már, hogy amit a játékosainak megtanított, azt két kéten belül elfelejtették,
   „Betömünk egy lyukat, aztán egy korábbi újra megnyílik. Azt kell mondanom, ezért nem csak a játékos a hibás, hiszen amíg idáig eljutott, másik is dolgoztak vele. Nagyon nagy probléma, ha valaki egy NBI-es csapatban hallja először, hogy mit miért gyakorlunk.”
   Komjáti András, aki a kirúgott Radoki helyett irányítja a csapatot az utolsó 6 meccsen, a kiesés elkerüléséért. Ez megtalálható online:

   „Az biztos, hogy Radoki János megkövetelte a rendet és a fegyelmet, és nagyon sokat edzett nála a csapat, hiszen az általa elképzelt letámadásos futballhoz kiemelkedő erőnlét szükséges. Mégis, az eredmények kikezdték az önbizalmat, és néha az volt a benyomásunk, túl sok információt kapnak a játékosok, akik nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is elfáradtak.”
  12. tornando
   tornando
   A végén kezdem: "kis pénz kis foci"
   Hogy van-e igazsága nem tudom akkoriban éppen ezzel indokolták lefelé ívelő pályáját a focinak
   Még az se biztos hogy Puskás mondott-e ilyet
   A későbbi rossz szerepléseket mind annak számlájára írták.Magyarországon amatőr sport van Nem pedig jól fizetett focistákkal.
   Logikátlan amit mondott: mert nem attól jó itthon a csapat hogy egyéniben kint miféle profi helyeken fordult meg.Egyéni játékosok képzésében lehet fontos de nem csapatnak.
   Az igaz szerintem is ha nem teljesítményhez kötik hanem így is úgy is megvan a pénze akkir jobban óvja magát egyszóval lusta, tingli-tanglizik
  13. tornando
   tornando
   A tény igaz de nem oka a gyenge focinak arra akartál válaszolni de nem lett válaszod.
   Miért már nem emlékszel mi volt az első amibe beszálltál válaszolni?
   segítek: "mert nem hajtja őket a vágy, hogy külföldre igazoljanak, hiszen otthon is nagyon jól keresnek"Ez a tény igaz de nem oka a gyenge szereplésnek én ezt mondtam
   A másik választ elfogadom: a pénz így is úgy is megvan nem hajt.
   A teljesítményhez nem kötött bér átka.
  14. johannsebastian
   johannsebastian
   Ne dirigálj! Nem áll jól. Mellesleg nem azt mondtam, hogy a politikai humora nem tetszik, hiszen a stand-upjában volt ilyen. A túlzóan direkt politizálás aláássa a humort. Nézd végig a legújabb szerepjátékos klippjeit. Több is nagyon izzadságszagú és erőltetett! A stand-up-ban körökkel jobb! Persze a rémes Bagi-Nacsától így is egy világ választja el!
   sidavoq kedveli ezt.
  15. setni
   setni
   A bagi -nacsát azt nézi egyáltalán valaki????
  16. johannsebastian
   johannsebastian
   Amikor leesik a vérnyomásom, oda kapcsolok, és máris a guta közelében járok.
   setni kedveli ezt.
  17. tornando
   tornando
   De leintelek mert tetszés nem tetszés alapodat meghatározza politikai hozzászállásolod.
   És a Viktorodat illetve a kormányzati nyilatkozási stílust a direkt videóban tökéletesen eltalálta
   Ez éppen szerepjátékos klip
   Hogy túlzóan direkt politizálásnak nevezed
   Hát az a dolga a paródiának.
   Meglátni azt a kiugróan torz lehetetlenül nevetséges viselkedési módot és azt kifigurázva visszaadni ehhez a túlzás eszközét igénybe kell venni.
   És az elutasításodat tartsd meg magadnak.Bízd a sokezres közönségre.
   Az meg nem tudja finomítani eldugni lejáratási szándékodat hogy bagi-nacsát emleget és egy félmondatban még dicséred is a Bödőcsöt.
   Azt is csak azért hogy azonnal ledorongold
   A túlzóan direkt politizálás kifejezés az egyéni kategóriád
   Amíg talál a politikában nevetségessé vált helyzetet addig nincs túlzóan politizálás.
   A humorok és parodizálások tartalma és témaválasztásában azt látom egyik különbségnek Hofi és Bödőcs között témaválasztás központjáról beszélek
   Hofi kevés személyi karakterparódiát csinált.
   Ma aki egyáltalán mer politikai humort csinálni az elsősorban karakterparódiát tesz
   De a Viktor paródiája az sem tisztán karakterparódia lényeges részben:
   rendszer viselkedési paródia általános, amiképpen a politikusok a médiában a nekik szegezett kérdésre reagálnak menekülnek
   Ez nem egy személy paródiája az rendszer jelenség.
   És még sok nagyon sok nem személy paródia van.
   És túl kevés kisember érzés meglátás
   Ami Hofinál nagyon sok volt
  18. tornando
   tornando
   A youtube nézettségénél lásd meg
   Bagi-nacsa 74 390 megtekintés
   BAGI-NACSA - Asztroszálka 45 869 megtekintés
   Egy Fábry-Bödőcs: 1 053 980 megtekintés
   Sima Fábry: 11 752 megtekintés
   És máris látni a Fábry elkopott
   a bagy-nacsa még van a számok mutatják több mint a már újat mutatni nem tudó Fábry
   Sima Bödőcs 1 674 290

   Bödőcs: Szilveszteri Híradó 1 191 175 megtekintés

   És ez az utolsó Bödőcs egyáltalán nem karaktert parodizál hanem épp úgy mint Hofi rendszerjelenséget.
   Igaz megint a médiát hisz az tolakszik be mindenhová.
   Na johann direkt politizálás-e amikor a Szilveszteri Schmitt Pál újévi köszöntőjét vagy a bajszos újévi köszöntőit parodizálták ki valakik?
   Annyira jellegzetes kormányszóhasználatot adtak vissza
   Az már önmagában humor ha valaki észreveszi és megírja.
   Hogy szeretteidet viccelték ki és ezért nem szereted akkor minden érthető.
   Ne úgy tekintsd hogy a bajszos önmagában is vicces komor mosolytalanságát adják vissza
   Ahhoz jön még a túlhevített önismétlő pátosszal túltűzdel irreális szóhasználat
   A Golyóstoll Palit meg azért parodizálták ki: Mert azt találta ki a média értő
   Állandóan jöjjön felénk a mozgásban lévő elcseszett ünnepi beszéd mondása közben
   Itt nem csak a beszéd stilisztikája volt paródia
   Hanem a média okoska sületlensége aki kitalálta a formát.
   Utoljára módosítva: 2019 Április 13
  19. zulufönök
   zulufönök
   Szerintem emigrálna!

Megosztás