Modellnek szerződtették a Down-szindrómás lányt

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 18.

Melitta - 2017 Október 18, 01:38
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A Down-szindrómás tinédzser a Belfast Fashion Weeken debütált.

  Mint egy tündérmese, olyan Kate Grant története. Az Észak-Írországban élő, Down-szindrómás lányról édesanyja posztolt egy fotót nemrég a Facebookon. Az anya posztjában az olvasható, hogy lánya minden vágya, hogy a divatiparban dolgozhasson, ezzel is ellene menve a ma trendinek számító szépségideálnak, illetve rávilágítani a fogyatékkal élőkkel szembeni diszkriminációra.

  „A lányomnak ugyanolyan törekvései vannak, mint sok más lánynak: modellkedni szeretne. Kérem, támogassátok őt. Talán valóra válhat az álma.”

  Az anya nagy meglepetésére a fotó napok alatt bejárta az internetet, és 19 000-en osztották meg üzenetét a Facebookon.

  „Mindenhol ott akarok lenni, a világ minden pontján, mert csodálatos vagyok. Szeretném, ha mindenki meglátna, én pedig magasra fogom emelni a fejem” – nyilatkozta a lány a BBC-nek.

  Most végre úgy tűnik, Kate álma tényleg valóra válik, ugyanis egy modellügynökség felajánlotta a lánynak, hogy vonuljon végig ő is a kifutón a Belfast Fashion Week eseményen, miután hozzájuk is elért Kate anyjának érzelmes posztja. Reméljük, a lányt hangos ovációval fogadják a kifutón október 27-én!

  A 19 éves Kate addig zárt ajtókkal találta szemben magát állapota miatt.

  szantoeszter

  downszindroma2.jpg
   
  Beka Holt és ladybug7spots kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 18.

  1. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Sok valódi sikert kívánok a kislánynak !
   Beka Holt kedveli ezt.
  2. vazonosito
   vazonosito
   Erre az anyukára ráférne egy kiadós lelkizős beszélgetés. Amit ő diszkriminációnak vél, meg a divat hibájának (~ mindenki más hibájának) én azt az ő hibájának tartom. Ő az, aki a lányának elérhetetlen, nem neki való álmokat tűzött ki, vagy táplálta ezeket a gyermeki vágyakat. Én sem hibáztatok senkit, amiért nem tudom lefutni az ultramaratont vagy nem lehetek férfimodell, operaénekes, stb. Sokan sokminden nem lehetünk. Azt kell megtalálnunk mindnyájunknak, hogy miben lehetünk jók, hasznosak, szerencsés esetben kiemelkedőek.
   Ernoe kedveli ezt.
  3. Vegetable
   Vegetable
   Sok sikert!
   Beka Holt kedveli ezt.
  4. Éleskés
   Éleskés
   Abban viszont igenis igaza van, hogy a nem konform alakú, formájú, agyi kapacitású embereket a divatipar nem futtat, nem támogat. Ez igenis diszkrimináció. A világ is mindig kiválaszt valamilyen bűnbakot: zsidó, muzulmán, sárga, fekete, keleti, beteg, púpos, sánta, nő Csak az európai fehérember lehet etalon, a szép, a jó, a példa. De abból is a megfelelően kiképzett semmitmondó. Aki meg meri csinálni, hogy akár áttetsző ruhában, melltartó és bugyi nélkül vonulhat fel a piros szőnyegen az Osacar-díj átadóján ....
   A Down-szindrómás gyerekeket másképpen mosoly-gyerekeknek hívják, mert mindent vidáman vesznek. Miért ne lehetne egy mosolygós modell a kifutón, ha más nem szabványosakat már futtattak?
   És mi az, hogy elérhetetlen álmok? Ki mondhatja meg, hogy mit álmodhatunk?
   Beka Holt kedveli ezt.
  5. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Minden betegségnek súlyosságát tekintve fokozatai vannak. Úgy látszik a képről,ez a kislány az enyhébb fokú D.-SZ.-val él. Ha boldog a gyermek ezen kívánságának teljesülésével-öröm. Az anyáért elszorul a szívem ezzel a dologgal pedig kétszeresen.
   Beka Holt és udvarfy kedveli ezt.
  6. Ernoe
   Ernoe
   Ha anorexiás nök szaladgálhatnak a stegen, akkor miért ne legyen egy duci vagy akár down-szindromás manökken?
   -
   Amit nem szeretek ha apro gyerekeket kisméretü felnöttnek tekintenek, kifestik öket mind egy Transvesti̱t, vagy az Apuka odakiséri a szüzességet fogado pubertás kislányát a fogadalmi oltárhoz mind egy menyaszonyt... van sok dolog ami elöbb surolja a perverzitás határát.
   -
   [​IMG]
   sorcier, sropi és Vegetable kedveli ezt.
  7. Vegetable
   Vegetable

   őőő... mi ez a kép? Lányok cigölnek csicsában mezitláb valami vasizét?
   varázsdoboz kedveli ezt.
  8. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Nálam ez a kép " a kiveri a biztosítékot kategória". Azért Krisztus fájdalmas keresztjét vigyorogva,hattyúk tava jelmezben vinni, több mint sértő. Megalázó. Miért erőltetik rá valakire az első áldozást, vagy bérmálkozást és egyáltalán az egész vallást, ha nem érez rá a lényegére?:dr_4:
   Beka Holt kedveli ezt.
  9. varázsdoboz
   varázsdoboz
   kész, végem van, behaltam...ez a hsz:rohog::rohog:
   Girzsa és Beka Holt kedveli ezt.
  10. udvarfy
   udvarfy
   Éleskés , azért már kicsit vitába szállok ám veled mert , ha a divatról irsz akkor kicsit elvagy ám tévedve , de nagyon ! Mert van ott elég abnormális vékony leányzó amit még fokoz is némely divat cézár , neveket itt nemakarok irni mert csak bajlesz belölle . Aztán kicsoda is Naomi Campbell ?? Tehát nem mindig az europai fehér ember az etalon , aztán igen is van nagyon sok telltkarcsú hölgy mannöken és , ha nem is gender , de homosexuális ifju is ott közötük és igaz nem Amerikában , vagy Kanadában , de Németországban nemcsak manaken , hanem szinmüvész is aki Down koros .
  11. Ernoe
   Ernoe
   Ez nem divatbemutato, ez Purity-Ball. Minden 8. lány szüzen akar megházasodni az USA-ban, még a puszi is tabu. Az édesapák a gyámok, ök vezetik a "fogadalmi oltárhoz" a lányaikat, a ceremonia ugy néz ki mind amikor gyerekházasságot kötnek.
   -
   Vegetable kedveli ezt.
  12. Vegetable
   Vegetable
   Értem. A maradék hét gondolom a másik véglet. Minden végletes dolgot utálok. Szerintem még simán szüz voltam, mikor ezek a lányok már nem lesznek azok, de nem valami dilis fogadalom miatt, csak olyan pasit akartam, akivel tényleg akarom, nem egy buli közepén, félrészegen. Minek ehhez bármilyen fogadalom? Vár addig, vagy nem. Ha vár vár, ha nem, nem. De emiatt ilyen esküvőjellegü baromság...
   vazonosito, sropi, Ernoe és 1 másik tag kedveli ezt.
  13. Melitta
   Melitta
   NEm hiszem,hogy a szulo aki d.sz gyereket nevel az maga talalja ki az olyan szakmat vagy hivatast ami a gyerek szamara igen nehez elerni es meg tobb problemat is hozhat. A siker az mulando a divat szakmaba. Ez a kislany maga akarta es enm a mama beszelte ra. Termeszetesen minden anya azt szeretne ,hogy gyereke boldog legyen es azt csinalja amit szeret.
   En a nagyobb bajt ott latom , hogy ezek a kiugro sikerek nem allandoak hanem nagyon rovid eletuek, hogy egyszer egy magazin csinal egy fotosorozatot vagy divatbemutatot d.sz. ladyvel. Utana ha nem hivjak ,nem foglalkoztatjak ezt viszont nem konnyu atveszelni senkinek a csaladbol.
   A muvesz vilag a siker mellett sok lelki serulest is okoz.
   Aminek orulok, hogy van ma MO egy kavezo ahol d.sz-sok teljes erteku munkat tudnak vegezni es ez nagyon jo es kovetendo , hisz nekik is kell a siker az az erzes hogy ok is fontosak es szukseg van rajuk ami minden ember szamara szukseges.
   Szinetar Dora szineszno bevallalta a d.sz. gyereket ,egyre tobb info kerul elo ami segit a gyerekeknek es az embereknek is elfogadtatasukba.

   http://www.origo.hu/teve/20171005-szinetar-dora-down-szindromas-a-kisbabank-2017.html
   Beka Holt és Ernoe kedveli ezt.
  14. Vegetable
   Vegetable
   Én gratuláltam Dórinak, az előzőhöz személyesen, msot csak neten át :) Igaza volt egyébként, minek csináltatott volna meg egy olyan szürést, ahol bármi lesz az eredmény, a gyerek marad.
  15. *Rima
   *Rima
   sokaig lattuk egy barati par eletet es viszontagsagait ,kudarcaikat sikereiket
   mara felnott a lany a szulok boven tul a 60-on (nagyon kesoi gyerek) (Melitta te is jol ismered)
   ha meghalnak ?? -- nem azt nem lehet mi lesz a gyerekkel?? senki sincs ki segitene max.
   sok penzt gyujteni es betenni egy jonevu intezetbe
   azert dolgozni sporolni egesz eletedben hogy nyugodtan tudj meghalni
   ez a Down-szindrómás gyerek szuleinek eletcelja

   :dr_9:
   setni és pitti kedveli ezt.
  16. Melitta
   Melitta
   Nagy csalados vagyok es nekem egy ikrek meghaltak szules utan es igazan hosszu evtizedek alatt se tudtam kiheverni mert meg mindig faj, Remalmaim voltak evekig ,hogy elloptak a gyerekeimet stb.
   Ha nekem valaki azt mondja hogy beteg a gyerek a terhesseg elejen......nem biztos hogy bemertem volna vallalni. /HA a dontesem az hogy bevallalom akkor vegig is csinaltam volna.
   Egyutt potyogtetnenk itt..../
   A masik gyerekeimre nem adhattam volna orokervenyuen ,hisz nekik nem kotelesseguk akar felnevelni akar elete vegeig vele lenni.
   A nagy aldozatot meg ha bevallaltam volna ,de benne volt a pakliba mi lesz ha a ferjem nem birja es lelep,/ ami meg is tortent/ es a legnagyobb gond mi lesz vele ha en mar nem leszek.
   Minden tiszteletem es elismeresem azoke a szuloke akik ezt bevallaljak es felnevelik orok tamaszuk lesz a gyereknek.
   Minta csalad ahol ezt a nagy feladatot egyutt vegig csinalja egy hazaspar.
   Az biztos az atlagnal sokkal ragaszkodobbak, sokkal tobb szeretet adnak es igenyelnek,tunderi kisbabak gyerekek ok is es sok sok oromot okoznak szuleiknek.

   Anyukam baratnojenek volt egy d.sz fia velem egyidos. Mindig azt mondta 1 nappal elje csak tul a fiat. Retteget attol mi lesz vele ha o meghal.
  17. kdóra25
   kdóra25
   Én is csak sok sikert szeretnék kívánni neki! :)
   Beka Holt kedveli ezt.
  18. victorvacendak
   victorvacendak
   Azon gálánsan átlép mindenki, hogy megvan annak az oka, hogy a kifutón csak pálcika csajok vannak (és többnyira pálcika alakú fiúk). Semmi köze a nőideálhoz, vagy a boltban kapható ruhaméretekhez. Minden más modellkedéshez (ami nem kifejezetten kifutós munka, de ruhabemutató+fotózás) castingolnak izmos vagy sportos alkatú nőket is meg túlsúlyosakat is.
  19. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Mi az az ok, kiváncsivá tettél.

Megosztás