Népszavazást írnának ki a homeopátia ellen

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 15.

Melitta - 2017 Augusztus 15, 16:52
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Hadüzenetet kapott az “áltudományos néphülyítés”, a Racionális Párt ugyanis felháborítónak tartja, hogy gyakorlatilag tiszta vizet lehet reklámozni és patikában árulni mindenféle hatásvizsgálat nélkül, sokszor a ténylegesen ható, költségesen kifejlesztett és alapos vizsgálatnak alávetett gyógyszereknél is magasabb áron.

  Ezért országos népszavazást és gyógyszertárakkal való együttműködési programot indítanak.

  A népszavazási kérdés:

  Egyetért-e ön azzal, hogy a tudomány által igazolt gyógyhatással nem rendelkező homeopátiás készítményeket ne lehessen gyógyszerként, gyógyhatású szerként reklámozni és forgalmazni?

  Azt írják, a Fidesz stratégiájának meghatározó eleme a konstans háborús retorika: a képzelt ellenségek látványos “legyőzése” az, ami a mai napig életben és kormányon tartja a pártot. Próbáljuk meg mi is, hiszen ellenségünk éppenséggel nekünk is akad, méghozzá a Fidesz kreált ellenségeivel szemben nagyon is valós:
  A HÜLYESÉG.A NAIH adatkezelési nyilvántartásba vette a kezdeményezést, és amint ez lezajlik, már az Országos Választási Irodában hitelesítik majd azt.

  Közben tárgyalnak patikatulajdonos gyógyszerészekkel is egy kölcsönös együttműködési programról, ami a patikának is pozitív reklám lehet: olyan gyógyszertárakat keresnek, amik vállalják, hogy a szakmai hitelességet a profitérdekek elé helyezve vállaltan nem forgalmaznak homeopátiás termékeket a jövőben.

  24.
  a_067_311287_europress_eza-1024x576.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 15.

  1. cdurmol
   cdurmol
   Jönnek a választások, ideje, hogy a népek halljanak a Racionális Párt nevű képződmény létezéséről is.
   Gondolkodtam én is pártalapításon, sem nevünk, sem tagságunk nincs még, de azt tudom, hogy népszavazást kezdeményeznénk a "Tiltsák be a 30 fok feletti hőmérsékletet" témában.
   Utoljára módosítva: 2017 Augusztus 15
  2. gumelig
   gumelig
   Teljesen igazat adok neked a pártok miatt, de amikor megkérdeztem a háziorvost...;)
   udvarfy és cdurmol kedveli ezt.
  3. cdurmol
   cdurmol
   Mit mondott?
  4. gumelig
   gumelig
   Kígyót-békát. :D
   teddyted, udvarfy és cdurmol kedveli ezt.
  5. gumelig
   gumelig
   Jönnek elő. Az aluliakrol tegnap olvastam először. Természetesen
   ők is népszavazást indítványoznak.

   http://index.hu/belfold/2017/08/14/...pszavazast_kezdemenyez_az_euro_bevezeteserol/

   Nincs valami jó ötletetek. Lehetne kaszírozni. Sajnos nekem nincs magyar papírom, de csendes társnak beszálnék.;)
   Gagamail, udvarfy és cdurmol kedveli ezt.
  6. Beka Holt
   Beka Holt
   Már megint népszavazás? Nem unják még?
   Egyébként pedig csak úgy mellékesen megjegyezném
   A nyugdíjam 65 270 forint
   A gyógyszereim havonta 13 780 forintba kerülnek, de nem kerülnek annyiba, mert minden gyógyszert helyettesíthetek homeopátiás szerekkel, melyeknek összege 4 500 forint havonta.
   Tartsák meg ezt a népszavazást is, szerintem sokan vannak akik a felírt gyógyszert nem tudják kifizetni, és a homeopátiás készítményeket keresik.
  7. Nikosz99
   Nikosz99
   Dr.Bubó?
   "Kígyónak lábsó... "
   Melitta kedveli ezt.
  8. Nikosz99
   Nikosz99
   Az ima meg ingyen van.
   JuhJóz, Balagos és Melitta kedveli ezt.
  9. Nikosz99
   Nikosz99
   Nem kell ilyen szavazás mindenki eldönti mit vesz meg és kész.
  10. Beka Holt
   Beka Holt
   Na igen, majd ha már nem használnak a gyógyszert pótló szerek sorba állok az Orbán gyereknél, hátha imával meg kézrátétellel engem is meggyógyít!
   Közelítek úgyis ahhoz az életkorhoz amikor orvoshoz már feleslegesen mennék, maradnak a javasasszonyok. Cél, vissza a középkorba!
   Gagamail, Balagos és udvarfy kedveli ezt.
  11. Nikosz99
   Nikosz99
   A homeopátiás szerek se olcsók. Hit kérdése hogy használ-e akár az ima. Szerintem. De mindenki maga választ. Csak előbb elmennek az orvoshoz hogy megállapítsa mi bajuk.
   Gagamail, tipasa, udvarfy és 1 másik tag kedveli ezt.
  12. cdurmol
   cdurmol
   Na ezért nem értem, hogy miről kellene népszavazni. Ugyan nekem eddig egyszer sem használt homeopátiás szer. De ismerek normális, megbízható, materialista szemléletű embereket, akiknek használ. Na akkor mi van? Elnépszavazzam tőlük a gyógyulás lehetőségét?
   A rendszerváltással belemásztunk a kapitalizmusba. Annak minden előnyével és hátrányával. Ha van kereslet a homeopátiás szerekre, miért ne árulhassák? Ha nem használ, legalább nem árt, sok gyári gyógyszerrel ellentétben.
  13. udvarfy
   udvarfy
   Magyon furcsának tartom ezt az egészet , mert elégsok "müveltebb" országban a fehér köpönyeges Isten melett ott van a Természet gyógyász a Homeopátiás a kinai mit tudom én meg még milyen és nagyon sok betegbiztositó fizeti is a hozzájárulást ! :eek:
   Gagamail, cdurmol, tipasa és 1 másik tag kedveli ezt.
  14. Melitta
   Melitta
   Azert komoly betegsegre jobb ha gyogyszert szed az ember.A kamila is gyogyit de nem potolja a tetanuszt a vermergezest amit okozhat egy rozsdas szog is.
   Egy fajdalom csillapitas se alkalmas leglabbis eros fajdalomra semmilyen homo pirula, legfeljebb a fuves cigi ha homo kategoriaba tartozik.
   Mikor azt mondja a homeopatia hogy ebbol vegyel be 2x15db a masikbol 3x 5db , akkor rogton arra gondolok a majam hogy fogja kibirni ezt a sok gyogyszert mert pirula formaba csak ugyan annyi a lebontas mint a gyogyszernek.
   A gyogyszerek hosszu kutatasok klinikaia tesztelesek eredmenye mire a patikaba kerul.
   Nem beszelve arrol , hogy a mai legfejlettebb orvos tudomanynak koszonhetjuk hogy evrol evre no a eletkora az embereknek es meg ezer erv ............
   Gyogyszereek nelkul mar regen alulrol szagulnam az ibolyat.
   Olcsonak se nevezheto , a legtobb keszitmeny dragabb mint a gyogyszer.
  15. Nikosz99
   Nikosz99
   Tetszik ez a homo pirula... :) (Ez nem kritika.)
  16. *Rima
   *Rima
   van nehany emberke kit ismerek ,hogy szedte ezeket az ilyen -olyan kis bogyokat
   nos amelyik meguszta a veseszeparatorral az boldog (de meddig )
   a tobbseg pedig var a donorra
  17. udvarfy
   udvarfy
   Melitta , már megbocsájts , de az aki neked vagy másnak a tetanuszra Kamillát ad az kérlek akassza fel magát !! A Kamilla az kérlek megfázásnál szokták használni , ahhoz még orvosnak sem kell lenni ! De az a természetgyógyász aki nemzavar tetanusszal azonnal az orvoshos , hát nem is tudom ?? Fájdalom csillapitásra ,van elég pilula és növény is , igy csak gyorsan mondjuk a füzfa levél-kéreg a réti legyezöfü meg még ennél is jobb ! Aztán ezeket mert az utolsó még az epemüködést is elösegiti igy a májadnak sem lesz problémája !
   Maradjunk annyiba , van aki hiszbenne és segit neki , van aki meg tüzzel-vassal tiltaná !
   Gagamail, cdurmol és Beka Holt kedveli ezt.
  18. Beka Holt
   Beka Holt
   Sógornőmnek az egész földön éltek barátai, többek között Indiában és Oroszországban is. Van olyan fesztivál ahol az egyik indiaival szoktam összefutni, tőle sok ayurvédikus szert kapok, az orosztól meg mindenféle szárított növényt. Ezeket ajándékba kapom, pár dolgot itthon veszek meg. Ezenkívül magam is szárítok gyógynövényeket.
   Gagamail, udvarfy és cdurmol kedveli ezt.
  19. FeketeFarkas
   FeketeFarkas
   Szerintem meg a gyógynövényeket ne keverjük a homeopátiával mert a kettőnek semmi köze egymáshoz. A homeopátia az az elv, hogy a gyógyszer állítólag emlékezik a hatóanyagra így aztán az nincs benne, gyakorlatilag tényleg csapvíz. Akinek ez használ az amúgy is meggyógyult volna elvégre van immunrendszere. http://1023.hu/mi-a-homeopatia
   Baalcain és gumelig kedveli ezt.

Megosztás