Rögzítenék az arcmását a 25 ezernél nagyobb tömeget vonzó koncertek közönségének

A terrorveszély és a társadalom védelme miatt a szervezőknek a jegyvásárláskor rögzítenie kellene a fizetős, 25 ezernél nagyobb tömeget vonzó zenei fesztiválok, koncertek közönségének nevét, más adatát, az arcmását is.

Az arcmását belépéskor ellenőriznék és az adatokat 90 nap múlva törölnék - ez derül ki a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és a Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselő által benyújtott törvénymódosítási javaslatból.

82000.jpg

Tegnap este Gulyás Gergely miniszter, Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, valamint Nacsa Lőrinc KDNP-s országgyűlési képviselő törvényjavaslatot nyújtott be a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenységről szóló törvény módosítására.


A javaslat lényege: a zenei koncerteken, “a zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújtó tömegrendezvény szervezője” - ha a forgalomba hozott jegyek száma meghaladja a huszonötezer darabot – a tömegrendezvényre belépők személyi biztonságának biztosítása, a bűncselekmények, kiemelten a terrorcselekmények hatékony megelőzésének/felderítésének elősegítése érdekében köteles volna a belépésre jogosító jegy ellenében a látogatók meghatározott személyes adatait rögzíteni: a családi és utónevét, állampolgárságát, születési idejét, nemét, személyazonosításra alkalmas, arcképmását tartalmazó okmányát, arcképmását.


Az indoklás szerint “az ilyen tömegrendezvényeken az aktív fizikai biztonsági intézkedések mellett a rendezvényeken részt vevő személyek beazonosítása hatékonyan segíthetné elő a súlyos, a látogatók életét vagy egészségét veszélyeztető bűncselekmények megelőzését vagy azok bekövetkezése esetén az azokkal szembeni megfelelő intézkedések alkalmazását és a következmények kezelését”.
Arcképmás

A javaslatból kiderül: az adatrögzítésre főszabály szerint a tömegrendezvény helyszínén, személyazonosításra alkalmas, arcképmást tartalmazó okmány alapján, “az adattakarékosság elvére figyelemmel, elkerülve a szükségtelen okmánymásolást”, kizárólag az arcképmás tekintetében annak másolata útján kerülhetne sor.

Figyelemmel ugyanakkor arra, hogy az ilyen tömegrendezvények jellemzően igen nagy számú látogatót vonzanak, “szükséges lehetőséget teremteni a jeggyel már rendelkező látogatók adatainak előzetes rögzítésére is” - tartalmazza a javaslat.

A törvényjavaslat nem részletezi ennek a módját, e lehetőség biztosításának szükségességét, illetve az adatok rögzítésének technikai lebonyolítását - azt, hogy ez például a személyes megjelenés vagy az elektronikus úton történő adatrögzítés lenne. Ezt az adatkezelő mérlegelésére bízza.

Viszont a törvényjavaslat arra is kitér, hogy az előzetes rögzítés során megadott adatokat a tömegrendezvény helyszínén össze kell vetni a látogató okmányában szereplő adatokkal. És ha az előzetesen rögzített adatok és a bemutatott okmányon szereplő adatok között eltérés állapítható meg, a látogató legfeljebb csak a helyszíni adatfelvételt követően léphetne be a tömegrendezvény területére.


Az előzetes rögzítés során megadott adatokat a tömegrendezvény befejezését követően akkor is haladéktalanul törölni kell, ha az érintett el sem ment a rendezvényre.
A koncertek szervezője kizárólag a tömegrendezvényre ténylegesen belépők személyes adatainak kezelésére kötelezné a tömegrendezvény szervezőit - ezeket az adatokat a tömegrendezvény befejezésének időpontjától számított 90 napon belül törölniük kell.


A javaslat végül, de nem utolsó sorban arról is rendelkezik, hogy a rögzített adatokat – az adatrögzítés céljával összhangban – mely bűnüldöző szervek számára lehet átadni.

ATv
 
Nekem csak két gyakorlati kérdésem lenne...mi van a szabadtéri (kerítés, kapu nélküli) rendezvényekkel ?.... és a másik: hánykor kell elkezdeni beléptetni a pl. este 8-kor kezdődő koncert helyszínére 25 000 embert, figyelembe véve az igazolványok szkenelését ?
 
pedig az egésznek nemsok értelme van, mert aki profi az kijátssza a rendszert..ezzel csak a nagy tömegeket lehet manipulálni. Bele kell szokni ... valamelyik polgármester mondta, talán London muszlim polgármestere, hogy együtt kell élni a terrorizmussal.
Mit értesz profi alatt? Profi öngyilkos robbantó? Vagy mit?
 
Csak ott szúrtad el, hogy az ilyen ember nem az, aki odasompolyog a tömegbe felrobbantani magát. Ő a szervezést végzi, esetleg a szerkezet összeszerelését...
Azért egy öngyilkos merénylő is csak nézőpont kérdése .... mi terroristának hívjuk, mások hősként tisztelik, aki öngyilkos elkövetőként a közösség harcában áldozza az életét, hallatlan megbecsülést hoz a családjára, például a Hamász ezeket az akciókat gazdagon honorálják a családnak, segítve megélhetésüket.
Hasonló volt a terrorista/ partizán fogalma is.
 
Utoljára módosítva:
Azért egy öngyilkos merénylő is csak nézőpont kérdése .... mi terroristának hívjuk, mások hősként tisztelik, aki öngyilkos elkövetőként a közösség harcában áldozza az életét, hallatlan megbecsülést hoz a családjára, például a Hamász ezeket az akciókat gazdagon honorálják a családnak, segítve megélhetésüket.
Hasonló volt a terrorista/ partizán fogalma is.
Nincs itt nézőponti keveredés. Aki célzottan civileket öl, az terrorista (nemcsak a bombás). A partizánok nem ilyenek voltak. Ettől függetlenül a cikkben szereplő kezdeményezés életeket menthet olyan országban, ahol valós a terrorveszély. Mo-n... hát, a kormány farkast kiált már évek óta.
 
25 ezres kontcertekre jóformán csak fiatalok járnak. Az ifjúság nem kiszámítható. Szerintem őket akarják kontrol alatt tudni.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,147
Üzenet
4,806,238
Tagok
615,931
Legújabb tagunk
Infraredffm
Oldal tetejére