Rejtélyek, furcsaságok, talányok

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Mint tudjátok: az Univerzum egy számítógép!

Az emberiség sorsa egy program alapján működik. Ezt egy izraeli matematikus, dr. Elijahu Rips fedezte fel. A kódot Mózes 5 könyvében (Tóra) rejtették el, melyet mindig betűről betűre másoltak.

A DNS információkat tárol és nyelvtani szabályok szerint működik. Egy orosz biofizikus és biológus több vibrációs kísérletet is végzett. Felfedezte, hogy megfelelő frekvenciával szavakat, mondatokat lehet eljuttatni a DNS-hez, amire az reagál. Így érthetővé válik, miért is működik a hipnózis, a meditáció, az autogén tréning és a pozitív gondolkodás. A spirituális mesterek már évezredekkel ezelőtt tudták, hogy az embert szavakkal és gondolatokkal lehet befolyásolni.

Akit érdekel ez a téma, fenn van a YouTube-on Dienes István (dimenzió betyár...:D) előadása.

[HIDE]<iframe title="YouTube video player" class="youtube-player" type="text/html" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/5eVynxf3etg" frameborder="0" allowFullScreen></iframe>[/HIDE]


Ő azért arról is szól, hogy ezt a a tudást már rég alkalmazzák és nem csak pszichiáterek és spirituális mesterek...
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
“A vizet megérteni nem más, mint megérteni a világegyetemet, a természet csodáit és magát az életet.” Masaru Emoto
<O:p</O:p
A víz sokféle szempontból ellentmond a fizika törvényeinek. Más anyagokkal ellentétben nem úgy viselkedik, ahogyan viselkednie kellene, például –75 fok helyett (ahol molekulasúlya miatt kellene) csak +100 fokon forr fel, és 0 fokon fagy meg, holott a periódusos rendszer szerint–120 foknál kellene. A víz fagyáskor kitágul, és könnyebb lesz, ahelyett hogy szabályosan összehúzódna, és nehezebbé válna. Mindezeket a szabálytalanságokat a tudomány máig nem tudta megmagyarázni. Ugyanakkor éppen ezeknek a szabálytalanságoknak köszönhető, hogy élet létezik a Földön. Mert ha a víz úgy viselkedne, ahogyan tisztán logikai szempontból viselkednie kellene, akkor Földünk lakatlan, puszta sivatag volna, mindenfajta szerves élet nélkül.<O:p</O:p
Mindezeken túlmenően lenyűgöző a víz kristályformáló képessége is. Nincs a világon két teljesen egyforma hópehely, mindegyik egyedi, egyéni, de mindenképpen szabályos, hatszög alakú kristály. Úgy néz ki, mintha valamennyi vízcsepp önálló individuum volna, egyfajta személyiség megváltoztathatatlan karakterrel. Még ha egy hópelyhet fel is olvasztunk, majd újra megfagyasztunk, hajszálpontosan ugyanazt a mintát képezi, mint korábban. Ez tökéletesen meghökkentő, már csak azért is, mert felolvasztva vízcseppé válik, amely minden teketória nélkül összevegyül a többi vízcseppel.
<O:p</O:p
A tudósok felfedezték, hogy a víz nem csak kémiailag igazolható anyagokat tartalmaz, hanem mindenféle egyéb információkat is, amelyekkel érintkezésbe kerül. A víz emlékezik, képes mindenféle jellegű információt meghatározott frekvenciamintán tárolni, és ezt más rendszerekre – például az élő szervezetre – átvinni.
<O:p</O:p
Dr. Masaru Emoto japán kutató évekkel ezelőtt végzett kísérleteiben azt vizsgálta, hogy a vízre hogyan hatnak a különféle gondolatok, szavak, vagy hangok. Egy-egy pohár vizet, más-más behatásnak vetett alá: pl. beszennyezte, vagy valamilyen érzelmet közölt vele, ráírta különböző nyelveken pl. a szeretlek, vagy a gyűlöllek szót, vagy különböző zenéket játszott le, stb., és egy-egy cseppet ezekből kivéve és lefagyasztva, mikroszkóp alatt megfigyelte, hogy a különféle behatások eredményeként, hogyan változik meg a víz kristályszerkezete. Megdöbbenéssel tapasztalta, hogy a víz bámulatosan reagál ezekre. Aszerint változtatja meg alakját, hogy milyen jellegű behatás éri. A negatív gondolatok, a szennyeződések, a csúnya szavak, vagy a zavaró zene hatására szinte szétfolyik, maszatos és zavaros lesz, elveszíti a szabályos formáját. Ellenben a pozítív, szeretetteljes gondolatok, a kellemes zenék, és szép szavak, csodálatos kristályszerkezetek kialakulását idézték elő.<O:p</O:p
Mindez elképesztő, és óriási jelentőségű felfedezés volt, nemcsak saját maga, de a világ számára is. Ugyanis ezek nem mást bizonyítanak, mint azt, hogy a víz, élő tudatossággal bír. Így az adott kristályszerkezet, tulajdonképpen a bene hordozott rezgés, azaz információ képi megjelenítése.<O:p</O:p
Emoto ezt írja könyvében: “a víz a lélek tükre. Sok arca van, amelyeket azáltal alakít ki, hogy hozzáigazítja magát az ember tudatához”. Mivel a szavak által a lélek nyilvánul meg, lelkiállapotunk döntő hatással van a testünk hetven százalékát alkotó vízre, amely ránk jellemző rezgést bocsát ki. Ez pedig kölcsönhatást – kellemeset, vagy kellemetlent – eredményez a környezetünkben lévőkkel.<O:p</O:p
Mindezek ismeretében, gondoljunk csak bele, hogy ha a víz képes reagálni minden érzelemre, gondolatra és egyéb behatásokra, (hiszen ezek mind rezgések), akkor a testünk legnagyobb százalékát alkotó víz, ugyanígy képes rögzíteni a ránk ható külső ingerek, vagy gondolataink, érzelmeink rezgéseinek mintáit is. És ha ez így van, akkor mennyire fontos lenne, hogy a gondolataink, az érzelmeink mindig szeretetteljesek legyenek, lehetőleg elkerülve az olyan negatív külső ingereket, mint a fülsiketítő, idegesítő zajok, zenék, vagy félelmet keltő filmek. A tartósan fennálló rossz hatások, vagy saját negatív gondolataink, a bennünk lévő víznek olyan információkat közvetítenek, amelyek megbetegítik a testünket.
<O:p</O:p
Dr. Masaru Emoto könyvei: A víz üzenete, A víz gyógyító ereje, A víz rejtett bölcsessége, A víz igazi hatalma, A víz titokzatos élete.<O:p</O:p
<O:p</O:p

/Idézet: Szenyan Ildikó cikkéből/<O:p</O:p
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
A szénatom vegyérték elektronjai tudományosan igazolják spirituális szimbólumok jelentését


Az ősi szentek meditációba mélyedve kerültek kapcsolatba a tudás kimeríthetetlen tárházával. Egy csodálatos világ tárult fel lelki szemeik elött, miközben meditációba mélyedtek. A világegyetemet mozgató erőket ismerhették meg és kerülhettek velük kapcsolatba. A lenti videó öt ősi, több ezer éves szimbólummal foglalkozik.
Ezek a: Szvasztika, Ohmkara, Alfa, Omega és a Kumba.
Gondoljunk bele még egyszer, hogy ezek a szimbólumok ősi időkből valók, már akkor ismerték őket, amikor még nem is feltételezték, hogy léteznek az atomok, az anyag "legkisebb" építőkövei. Pláne az elektronról meg a protonról nem is gondolták azt, hogy léteznek. Így azt gondolhatnánk, hogy ezek a szimbólumok csupán "csak" szimbólikusan jelképezik az adott tulajdonságot. De nem így van, pontosan a valóságot ábrázolják, életünk alapelemével kapcsolatosak.


Folytatás itt található: [HIDE]http://www.csakra-kerek.hu/csakravideo/csakra1.html[/HIDE] ;)

Muladhara_Chakra_Yoga1.jpg
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Igazán nem akarok beleszólni...A görögök már az ókorban valamiféle elemi részecskékről hablatyoltak...és ők is vették ezt valahonnan. Honnan és mit?
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Igazán nem akarok beleszólni...A görögök már az ókorban valamiféle elemi részecskékről hablatyoltak...és ők is vették ezt valahonnan. Honnan és mit?

Az az érzésem, hogy akkor még tudták az igazat és a lényeget. A mi fejünk tele van olyan tudással ami lényegtelen és napról napra elavul.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Hát egen, érdekes ez az emotói szöveg a víz kristályszerkezetéről...van a víznek ilyen? Mert mintha csak un szilárd anyagoknak lenne...akkor pedig Emotó hol járt, hogy elkábult? Vagy a világot őrültek tömegének nézi?
Persze, a víz őríz dolgokat. Azért őríz OLDOTT ásványi anyagokat, mert néhány effélét old..jól-rosszul. (gázt is tartalmazhat mellesleg)
Oldja pl a mészkövet (CaCO3) melből.ha telített és a körűlmények erre alkalmasak cseppkövek is keletkezhetnek. Meg -ha ilyen vizet nyakalunk- akkor epe ill. vesekő lesz..lehet. De oldja a mangánt.tartalmazhat Cl-t, lehet benne NaCl, KCl és sok más oldott anyag. Ez mind jellemző arra a közerte ahol a víz "megfordul" és az oldáshoz a feltételek megvannak. Pl szereti a víz, ha sok benne a CO2, mert ekkor sokmindent könnyedén felold.
A kemény víz azután szíveskedik lerakódni a melegvíz-rendszereinkben leginkább. ha a víz erősen hül és hírtelen nyomásváltozást is szenved, akkor pedig valósággal kicsapódnak belőle anyagok: pl a mészkő, O2 jelenlétében a vas..mindez azonban hévizes fürdőnélnél nem éppen könnyíti az üzemeltetést..Szóval a víz így emlékezik.
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Szerintem meg fogjuk találni a vízben azt az "anyagot" vagy valamit, amit ma még nem is tudunk megnevezni. Mint ahogy megtaláltuk az atommagot, protont vagy a fotont.
A kutatás mindig úgy kezdődik, hogy valaki rájön, hogy valaminek ott kell hogy legyen a vizsgált anyagban. Nem tudja, hogy mi az, nem tudja, hogy hogyan nevezze, de tudja, hogy ott van.

A foton modern elméletét fokozatosan (1905–1917 között) fejlesztette ki Albert Einstein, hogy olyan jelenségeket magyarázzon, amelyek nem illeszkedtek a fény klasszikus hullámmodelljébe.

Ha megtaláljuk a vízben azt amit keresünk az magyarázatot adhat sok mindenre, amit ma még nem értünk.Megérthetjük, hogy mi az a lélek, vagy választ kaphatunk, hogy hogyan teremtődött a Teremtő.
---------------------------------------------------------------------------------------------
A víz tudatos kristályai

Ez a cikk Masaru Emoto Japánban végzett csodálatos munkáját mutatja be. Az itt bemutatott fényképeket a "The Messages of Water" (A víz üzenetei) című nagyszerű könyvből vettük. Ha megismerkedsz Emoto munkáival, ez örökre elűzi a kétségeidet, ha még maradtak egyáltalán, azzal kapcsolatban, hogy a gondolataid hatnak a környező világra.
Emoto a világ minden pontján kutatja a gondolatok, szavak és zene vízmolekulákra gyakorolt hatását. Az itt következő leírás a fentebb említett könyvből származik.

viz1.jpg
Az alábbi képen a tiszta víz megfagyott kristálya látható, mely fényes, csillogó hatszöget formál. De az emberi gondolatokra és érzelmekre adott válaszként a vízkristályok különböző formákat vehetnek fel.

crystalbad.jpg
A képen egy megfagyasztott vízmintát láthatsz, melyet a Japán Fudzsivara tóból vettek. Mint látjuk, a víznek sötét és formátlan, kristálytalan struktúrája van.

prayercrystal.jpg
A próba vétele után Kato Hoki atya, a Jyuhouin székesegyház főpapja egy óráig imádkozott a tó partján. Ezt követően újból mintát vettek a vízből, lefagyasztották és lefényképezték. Mint a képen láthatod, a változás megdöbbentő. Az előző próba ronda masszája helyett tiszta, fényes-fehér hatszögű kristályokat látunk.

distilled.jpg
Ez a kép a "megmunkálatlan" desztillált vizet mutatja be. A desztillált víz különböző próbái különböző alakzatokat mutattak, de azok sohasem voltak kristályok. Ezt követően ezeket a próbákat különböző"megmunkálásnak" vetették alá, vagyis a vizet tartalmazó üvegek oldalára címkéket ragasztottak fel, melyekre különböző szavakat és neveket írtak. Ezen kívül zenét játszottak a víznek és különböző virágok kivonataival keverték össze. Az egyik eredmény a nyelvi különbségek felfedezése volt. Például a "köszönöm" szó angolul más kristályformát hozott létre, mint ugyanaz a szó japánul.
Íme, még néhány hatás, amit Emoto felfedezett a munkája során.
A tiszta hegyi forrásokból származó víznek csodálatos kristályszerkezete van, míg a szennyezett vagy állott víz kristályai deformáltak és elhajlottak.
crystalbach.jpg
Amikor a desztillált vizet tartalmazó üvegre a "köszönöm" szót ragasztották, a megfagyasztott kristályok alakja hasonlított arra, mint amikor Bach "Goldberg variációi" című művét játszották le a víznek (lásd a baloldali képet) - ezt a zeneszámot a művész annak az embernek írta hálája jeléül, akinek a nevét tartalmazza a kompozíció címe.
Miután a víznek lejátszották Elvis Presli "A törött szívek szállója" című dalát, a jégkristályok félbe voltak törve.
Amikor "Hevy Metal" zenével bombázták a vízpróbákat, vagy mikor negatív szavak voltak írva az üvegek címkéire, vagy amikor a vízpróbáknak szándékosan negatív gondolatokat és érzelmeket küldtek, a vízben egyáltalán nem alakultak ki kristályok, hanem mindenféle formátlan, kaotikus minták voltak csak láthatóak.
chamomile.jpg
Adott virágból készült kivonatokkal keverve a vízkristályok gyakran vették fel az adott virág formáját. Itt olyan kristályformákat láthatunk, melyeknél a vizet margarétából készült kivonattal keverték.



h.JPG
A gyógyítás és a mindennapi jólét szempontjából is nagy jelentősége van a negatív szavak és gondolatok vízkristályokra gyakorolt hatásának. Amikor a desztillált vizet tartalmazó üvegre az "Adolf Hitler" nevet ragasztották, a baloldalon látható eredményt kapták.
youfool.jpg
Itt pedig a "te hülye vagy" felirat hatását láthatjuk. Érdemes megjegyezni, hogy a felirat okozta mintázat szinte teljesen megegyezik azzal a mintával, amit a "Hevy Metal" zenével bombázott víz mutat. Masaru Emoto csodálkozva írja a könyvében: nem azt jelenti-e ez, hogy a "Hevy Metal" zenék előadói az embereket hülyéknek tartják?

/Forrás: A víz tudatos kristályai, Susan Barber/
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
.
Ha megismerkedsz Emoto munkáival, ez örökre elűzi a kétségeidet, ha még maradtak egyáltalán, azzal kapcsolatban, hogy a gondolataid hatnak a környező világra.
Szia!
Ha megengeded ezzel kapcsolatosan egy gyakorlati példával szolgálnék.
Az agykontroll:Ultra tanfolyamán tanultuk a viz programozását.Fontos,hogy lehetőleg tiszta vizbe vigyük az információt.Mivel felénk nem mondható el a viz tisztasága(nitrit stb.van benne),ezért én is vásároltam 5,vagy 6 flakon bontatlan tiszta vizet(ami azóta már elfogyott :()

Édesanyámnak gyomorfájdalmai voltak,sokszor panaszkodott erről,ezért aztán alhatároztam,hogy "bevetem" a technikát.
A tanultak szerint jártam el.A lényege,hogy olyan információt viszünk a vizbe,ami épp a célnak megfelel.Hát én is igy tettem.
Elvittem a vizet,és felhivtam rá a figyelmét,hogy nem muszály egyszerre meginnia,de tartogatnia sem kell(mert ő mindent félt:)),hanem amikor jól esik,akkor kell fogyasztania.Ez megtörtént.
Másnap elmesélte,hogy mi zajlott le benne.
Hát mondhatom,majdnem lehidaltam.
Elmesélte,hogy miután lenyelte,a gyomrába először bizsergető érzést érzett,majd égető érzés követte,és körbe-körbe forgott benne a viz.Elmondása szerint nem volt kellemetlen,nem fájt..sőt inkább kellemes volt.
A lényeg az,hogy soha többé nem fájt a hasa,ennek 3 éve.
Meg is kérdezte,hogy mit tettél bele fiam??Mondtam semmit,hát láthattad anya,hogy zárt volt a palack.
Hogy elhitte,vagy nem,nem tudom,de a mai napig emlékszik a történet minden egyes mozzanatára!
Hogy őszinte legyek,igy szemtől-szembe ezt végig hallgatni..hát nem semmi volt,talán még én is csodálkoztam,olyan megdöbbentő volt az egész.
Ez a történet egy a sok közül,mégis azért volt más,mert saját fülemmel hallottam a hatását,és persze a javulás is megdöbbentő volt.
Persze Dr.Domján László mesélt olyan storykat is,amivel igen csak tudunk "ártani" is,de ezt csak poén szintjén mondta.
szeretettel:Éva
 

karamella

Állandó Tag
Állandó Tag
a szomszédba költözött egy fickó. Szürkészöldes a bőre árnyalata, rendkívül hosszú csúcsos feje van, az ujjai végén meg valami bütyök van, ja és jéghideg a ,keze. Lehet, hogy ufonauta??
 

karamella

Állandó Tag
Állandó Tag
Számomra az a rejtély, hogyan láthattam a meghalt Édesapámat a metrón utazni? De legalábbis hogy lehet, hogy az az ember pontosan olyan volt mint Apu?
 

kylan

Állandó Tag
Állandó Tag
Igazán sajnálom, hogy egy "kicsit" - több hónapot - kések a Tesla körüli témáról...
Nikola Tesla zsenialitását lehet elfogadni és lehet tagadni. Ehhez joga van mindenkinek. Ám kétségbe vonni azt, hogy alkothatott olyan elméleteket, gépeket, eszközöket stb, amelyek megelőzték a korát és megkockáztatom, hogy a jelenlegi korunkat is, az már merőben butaság és szűklátókörű gondolkodásra mutat.
A "tesla autó" esetében lehet gondolkodni egy kicsit tovább:
ha akkor Tesla találmánya, a "tiszta energiáva" elterjed széles körben, akkor egy igen jövedelmező, ám mai viszonylatokhoz képest még gyerekcipőben járó ipart tesz tönkre.
Az akkori felfedezésének a következménye az lett volna, hogy teljesen szükségtelenné tette volna több ipar létezését.
Gondoljunk csak bele: energia, ami kinyerhető az "univerzumból". Ott van körülöttünk. Mi szükség van ilyen energia mellett szénre? Olajra? Napenergia? Vízerőmű? Atomerőmű? Lehetne sorolni, de leginkább belegondolni, hogy mennyi terület sínylette volna meg ezt a találmányt, és mennyi érdek volt, ami ezt nem akarta. Továbbá ma sem akarja.
Így nem hiszem, hogy kell azon csodálkozni, hogy nem maradtak bizonyítékok az autóról.
Lehet azt is kétségbevonni és akár a Marsra is küldeni Teslát, de dolgozott az energia vezetékek nélküli továbbításán. A szóbeszéd szerint sikerrel. Ezt sem kell mesének titulálni.
http://itcafe.hu/hir/isten_veled_konnektor.html
Egy pillantás a cikkre és már láthatjuk, hogy Tesla nyomdokain sokak haladnak és sikerrel is, csak manapság egy interneten közölt eredményt nem lehet úgy eltüntetni, mint akkor egyetlen feltalálót és pár papírt.
Továbbá azt is merem garantálni, hogy bárki tudná rekonstruálni Tesla autójának a lelkét és bizonyítékkal be is jelentené, az az ember ma a legnagyobb veszélyben lenne, hiszen a teljes energiaipar a nyakában lihegne.
Ezek csupán gondolatok. Nem egy honlapon olvasott elméletek a láthatatlan ellenségekről és titkolódzó kormányokról.

Bihar: csak azért, mert Tesla találmányain és kisérletein nem lehet ősmagyar rovásírást találni, azért még nem kell "misztikus ökörségnek" titulálni egy tudós munkáit. Illetve, nem hiszem, hogy nagyobb misztikus ökörség lenne, mint az Arvisura. Apropó, amire még mindig szeretettel várom a bizonyítékokat, hogy ősi és a legősibb ősi ős írásmű a legősibb nép legősibb emlékeivel. :)
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Ha valakinek fáj, hogy a magyar ősi nép- márpedig az- akkor mivel vígasztalhatom? A magyar -mint hunfajú nép - a rokonnépek( mintegy 30 volt/van) körében született, azonban ez a születés talán a legutolsó volt közöttük. Ezért a rovásírás is -bár a világon a legősibb betűírás- a magyarok felbukkanása idejében már mintegy 4000 éves volt. Itt a Kárpátmedencében pedig a magyaron kívűl mintegy 12 rokonnép él ill.olvadt össze (kunok, avarok, kabarok, úzok-palócok, besenyők, szkíták, jászok, széki és kaza hunok és még sorolhatnám. De kit sért ez?
Tesla tragacsa pedig csak egy fényképen létezik és így megállapíthatatlan, hogy mivel működhetett. Akár benzinnel is...Az ő találmányai már régen meghaladottak, elég a számítógépre és a bonyolult automatikákra gondolni..meg holmi ürteleszkópra stb. Nyugodjon békében.
Éppen Kyra írásából értesűltem, hogy egy németországi magyar villamosmérnök bemutatta a vizes motor prototípusát pár napja. Talán megkellene nézni...a videót.
 

kylan

Állandó Tag
Állandó Tag
A fájdalom és a vígasz sokszor nincs köszönőviszonyban egymással.
Nem gondolom, hogy bárkinek fájdalom lenne az, hogy a magyar nép "ősi" és nem egy 200 éve kialakult "nép".
Ezt a fájdalmat azonban szépen le lehet vezetni és meg lehet találni azokban, akik foggal-körömmel kapaszkodnak abba, hogy nemzetük nagysága valóban nagy és a legtöbb nép fölött álló és ősibb, mint mások. Ez a fájdalom forrása nem más mint a mindennapi életben kialakult frusztrációk leküzdésére kialakított használhatatlan gyógyszer, önmagunk nagyságát hangoztató és identitásunk nagyságát kikezdhetetlen kőszobrokba öntő éntudat terméke.

Mi az ami ma meghaladott és mihez mérve? Egy űrteleszkóp vagy egy több maggal rendelkező csúcstechnológiával készült számítógép mérhető-e egy forradalmian új energetikai találmányhoz, ami mind a számítógép, mind pedig a teleszkóp(ok) működéséhez szükséges energiaforrást tudja biztosítani?
Mi volt előbb a tyúk vagy a tojás?

Új, tudományos vívmányok esetén, amelyek az "emberiséget" szolgálják teljesen mindegy, hogy ki fia vagy borja találta fel.
Nagyobb értékekben gondolkodó embernek ez a hír ilyen formában lenne fontos: egy villamosmérnök (kutató) bemutatta a vízzel működő motor prototípusát.
Ám az összetört önbecsülésnek már következőképpen fontos a hír: egy magyar (osztrák, angol, spanyol, kínai...stb) villamosmérnök bemutatta a vízzel működő motor prototípusát.
A különbség érezhető gondolom. :)

Erről a hírről a m.o. média jut eszembe:
Tungúziában földrengés volt. - Nincs magyar áldozat.
Nigériában kocsmai verekedés volt. - Nem tudunk magyar áldozatokról.
Kínában röhögőgörcsöt okozó vírus terjed. - Nincs magyar beteg.
Palesztín és Izraeli összecsapások voltak. - Magyarország készültségbe helyezte a katonáit.
Afrikában az állatok nagy vándorlása kezdetét vette. - Nem tudunk magyar résztvevőkről.
Avagy:
Kínai úszó nyerte az olimpiát. - A dédapja félig magyar volt.
Ruandai tudós fedezte fel az első lakható bolygót. - A felesége félig magyar.
...

Remélem ehhez nem kell magyarázatot fűzni. :)
Hiszem azt, hogy a minden embernek egészségesen kell viszonyulnia a népéhez és nem esni pozitív vagy negatív túlzásokba, hiszen a misztifikáció az nem mindig egészséges kimenetelű dolog. A fiktív nagyságok valóságra erőszakolása pedig mint egy rossz fegyver, elsülhet visszafelé is.

A találmányról: a hírt hallottam, de egyenlőre nem olvastam/néztem feléje. Azonban érdekel, hogy milyen vízzel működik? Az elv szép, de ha ivóvíz az üzemanyag, akkor bizony nem jutottunk sokkal tovább, mint a benzin és gáz készletek poblémáján. :)
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Kylan! Egyelőre még nem gyártanak agytisztító pirulákat! Szólok, ha lesz ilyen és egy hottentotta találta fel...
A vízkészletek tekintetében pedig nem kell aggódni...Ami egyes helyeken hiánycikk, az az édesvíz. Tengervíz van elég és lesz is. Még az összetörtek is kaphatnak megfelelőő vizet, ha ezzel megy a motorjuk.
A "mi az ami" meghaladott bővített mondathoz: érthetőbben kellene..kifejteni.
Igen, magam is ismerek olyanokat, akik foggal és körömmel ragaszkodnak nemzetük nagyságához és pl Hunyadit is magukénak vallják, vagy Rákóczit, de még Mednyánszkyt is stb...Mivel ez a hely a magyarokról szól állítólag, gondolom ezért és itt megengedett róluk is írni. Ez nem jelenti azt, mellyet az első bekezdés sugall és kóros éntudatba gyömöszöl. Kinek van itt kóros tudata? Erre hol a válasz?
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
A nagy japán földrengést -gondolom- nehéz megmagyarázni a földkéreg lassú mozgásával vagy egy magmakamra beomlásával. Nagy csendben is vannak a geológusok, vulkanológusok ezzel kapcsolatban...
Egyszer talán mégis megtudhatjuk a nagy földrengés okát/okait....hátha nemhiába méricskélnek és nemhiába tanultak/-nak ezek a szakemberek...?? Jópár millió m3 kéreg és más anyag ugyanis hírtelen megmozdult. De miért és hogyan?
 

biszusz

Állandó Tag
Állandó Tag
A nagy japán földrengést -gondolom- nehéz megmagyarázni a földkéreg lassú mozgásával vagy egy magmakamra beomlásával. Nagy csendben is vannak a geológusok, vulkanológusok ezzel kapcsolatban...
Egyszer talán mégis megtudhatjuk a nagy földrengés okát/okait....hátha nemhiába méricskélnek és nemhiába tanultak/-nak ezek a szakemberek...?? Jópár millió m3 kéreg és más anyag ugyanis hírtelen megmozdult. De miért és hogyan?


"Ezt is valószínüleg a HAARP-pal csinálták, ahogy az elmúlt évek jelentősebb "természeti" katasztrófáit." Olvastam egy fórumon ezt a felvetést és nem tartom elképzelhetetlennek, mivel a Japán ipar és más területen is igencsak óriásit fejlődött az utóbbi években, és ez nem tetszet, tetszik bizonyos nagyhatalmaknak. De bizzunk benne, hogy ez nem derül ki, mert akkor ennek komoly következményei lennének.
 

kylan

Állandó Tag
Állandó Tag
Bihar: magyar, osztrák, olasz, francia, ... mindnek piros a vére, mindegyik tud sírni, nevetni, gyűlölni, szeretni, érez fájdalmat és gondolkodik.
Nem hiszem, hogy egy találmány fontosabb, értékesebb lesz azért mert pl magyar fedezte fel.
Az aktualitások körül maradva: Somogyi Péter, Freund Tamás és Buzsáki György munkájának értéke és nagysága akkor sem veszne el, ha más lenne az anyanyelvük, mint az ami, de nem is lesz több. :)
Node, szó szót követ, ha értjük is egymást, nem hiszem, hogy egyet fogunk érteni. :)

Japán földrengés: abban gondolom egyet tudunk érteni, hogy az ember nagyon sok dolgot nem ismer még és nem is fog egy jó ideig. Így a geológusok hallgatása is érthető valahol, minden összeesküvés-elmélet nélkül is. Vagy nem?
Azt hiszem, inkább meg kell ismernünk a helyet, ahol élünk, mindent ami körülöttünk van, ahelyett, hogy esetleg bűnöst keresünk vagy sejtünk.
Persze tévedhetek...
"Miért ment át a csirke az úton?
ÓVÓNÕ: Hogy a másik oldalra jusson.
PLATON: A közjó érdekében.
ARISZTOTELÉSZ: Ilyen a csirkék természete, átmennek az úton.
KARL MARX: Történelmi szükségszerûségbõl.
SADDAM HUSSZEIN: Ez példa nélküli provokáció, így feljogosítva érezzük magunkat,
hogy 50 tonna ideggázt dobjunk a csirkére.
BRUCE WILLIS: Mer' kurvára át akart. Ez a kib***ott igazság.
RONALD REAGAN: Elfelejtettem...
JAMES T. KIRK: Hogy eljusson oda, ahol csirke még nem járt azelõtt...
HIPPOKRATÉSZ: A hasnyálmirigyében termelõdõ váladék miatt.
MARTIN LUTHER KING: Már látom azt a világot, ahol minden csirke szabadon
átmehet az úton anélkül, hogz célját fel kellene fednie.
MÓZES: És leszállt Isten a mennyekbõl és imigyen szóla a csirkéhez: "Bizony mondom néked,
kelj át az úton !" És a csirke átkelt az úton, és nagy volt az öröm a mennyekben.
FOX MULDER: Saját szemeddel láttad, hogy átment az úton. Még hány csirkét
kell látnod ahhoz, hogy elhidd ???
RICHARD M. NIXON: A csirke NEM ment át az úton.
MACHIAVELLI: Igaz, a csirke átment az úton. ki törõdik vele, hogy miért?
A tény, hogy végül átjutott, igazolja minden cselekvését.
FREUD: A puszta tény, hogy ennyire érdekel, miért ment át a csirke a túloldalra,
elfojtott szexuális bizonytalalnságodat tárja fel.
BILL GATES: Most fejeztük be az új Csirke Office 2000-t, ami nemcsak átmegy a túloldalra,
de tojást tojik, nyilvántartja fontos iratait, és kezeli a könyvelését.
BILL CLINTON: Fontos bejelentésem van. És megismétlem, hogy biztosan mgértsék.
Nem volt szexuális kapcsolatom azzal a csirkével. Nem volt...
DARWIN: A csirkék, évmilliók alatt természetes kiválasztódás útján oly módon fejlõdtek,
amely felruházza õket a túloldalra való átkelés képességével.
EINSTEIN: Hogy most a csirke kelt át a túloldalra, vagy az út mozgult el a csirke
alatt, ez viszonyítási pont kérdése.
BUDDHA: A puszta kérdés tagadja csirke mivoltodat.
ERNEST HEMINGWAY: Meghalni. Esõben.
RAMBO: Rosszul céloztam volna ...?
FÓTHI ÁKOS: Ez a csirke invariáns tulajdonsága... "
 
Oldal tetejére