Színészek színésznők,..egykor es ma...

dulifuli témája a 'Film, színház, tánc' fórumban , 2005 November 8.

 1. pompadur5

  pompadur5 Állandó Tag

  Méhes Marietta a kedvencem. furcsa, de jó.
   
 2. MonaLisa2

  MonaLisa2 Állandó Tag

  Szerintem a férfi színészek közül Edward Norton zseniális, a nők közt pedig Sandra Bullock viszi a pálmát. Igaz mostanában egyikük sem nagyon nyomul...
   
  SziBer35 kedveli ezt.
 3. sandwhich

  sandwhich Új tag

  i agree with johnny depp
   
 4. KisNici

  KisNici Új tag

  Johnny Depp-el én is egyetértek illetve Colin Firth még a szívem csücske.
   
  SziBer35 kedveli ezt.
 5. szabolika

  szabolika Tag

  Sir Sean Connery egyik kedvencem.
   
  SziBer35 kedveli ezt.
 6. Imi bácsi 1

  Imi bácsi 1 Új tag

  A régiek és a kevés legjobb közül Jávor Pál és Murai Lili. Remek alakításaik voltak.
   
  SziBer35 kedveli ezt.
 7. chriscee

  chriscee Állandó Tag

  Nekem is Ő az egyik kedvencem. Szeretem még Udvaros Dorottyát, Dolhai Attilát,László Zsoltot.

  Kedvenc külföldi színészem:Keanu Reeves.
   
  SziBer35 kedveli ezt.
 8. Bazso70

  Bazso70 Tag

  Sophie Marceau! Nekem a kedvencem!
   
  SziBer35 kedveli ezt.
 9. droni

  droni Új tag

  Ezt akár én is írhattam volna, pontosan ez a két színész (Edward Norton és Sandra Bullock) az abszolút kedvencem! :) Mellettük persze, mindig akadnak aktuális kedvencek! :)
   
  SziBer35 kedveli ezt.
 10. SziBer35

  SziBer35 Új tag

  Én a Budapesti Operettszínház művészeit tartom nagyra. Ők nem olyanok mint a mostani celebek, akik szinte csak a botrányaikból élnek meg (természetesen tisztelet a kivételnek).
  Közülük a főbb kedvenceim:
  -Szinetár Dóra
  -Bereczki Zoltán
  -Polyák Lilla
  -Homonnay Zsolt
  -Vágó Bernadett
  -Szabó Dávid
  -Füredi Nikolett
  -Kerényi Miklós Máté
  -Szendy Szilvi
  -Mészáros Árpád Zsolt
  -Peller Anna
  -Szabó P. Szilveszter
  -Janza Kata
  -Bálint Ádám
   
 11. m6tika

  m6tika Állandó Tag

  Robert Downey Jr.-t nemrég "fedeztem fel". Eddig is tudtam, hogy létezik, de korábban többnyire szépfiú arc volt. 35 felett vált igazán férfiassá.
   
 12. mlnrgica

  mlnrgica Új tag

  Számomra Bruce Willis, Kevin Costner és Tom Hanks azok a külföldi színészek, akik valahogy sosem változnak. Persze nő a pocak, kopik a haj, de mindig örömmel ülök le megnézni a filmjeiket és csak ritkán csalódom.
   
 13. najanc2

  najanc2 Állandó Tag

  Budapesti Operettszínház művészei
   
 14. Geng Krisztián

  Geng Krisztián Állandó Tag

  Sinkovits Imre, Őze Lajos, Márkus László, Humphrey Bogart, James Cagney, Edward G. Robinson, Bette Davis, Lino Ventura, Gian Maria Volonte, Sterling Hayden, Latinovits Zoltán, Gáti József
   
 15. find

  find Állandó Tag

  Magyarok egykor és ma. A nagy kedvenceim többsége már nem él.
  A még élők közül Törőcsik Mari jut eszembe. Fiatalon elemi erő sugárzott belőle. Már akkor is törékeny alkatú, de mindig sugárzó. Az idők múlásával eltűnt szépsége, de színészi kvalitásából mit sem vesztett. Ő már egyszer legyőzte a halált is. Megérdemelten a Nemzet Színésze.
  Körhintában, Szerelemben felejthetetlen számomra.
  Hogy mit változott? Már elejétől fogva nem tartozott a szépséges naív szerelmes lányok megformálói közé. Ha ilyesmi szerepkörbe került ,akkor is inkább népies, paraszt lányokat formált meg. Öregségére sokat tapasztalt keserű sorsú asszonyokat. Ezzel az életpályával egyedi értéke a magyar színművészetnek.

  A férfiak közül a nagy korszakból már nem sokan élnek. Közülük Tordy Géza jut eszembe. Fiatalon kölyökképű ezért olyan kamaszos indulatos filmszerepekben látható. Idősödvén megkopaszodott és érzékeny intellektuális személyiségeket formált meg. Egy különlegesség, a Gyurkovics Tibor: Fekvőtámasz darabban lévő őrült katonatiszt jut eszembe. Aztán Pisti a vérzivatarban és filmek, 80 huszár, Klapka légió.
  Még idősebben még kevesebb hajjal, sok szinkron után már inkább rendező és annak sem utolsó. Megérdemelten Nemzet Színésze.

  Külföld akkor és ma: Drága jó Clint Eastwood spagetti westernnel futott be, mely már kultfilm. Dirty Henryvel folytatta, mely azóta már kultikus sorozat. Ott már kipróbálta a kamera mögötti állást is. Folytatta saját rendezéseit és egyre jobban háttérbe szorult a színészet. Az egész életpályájának összefoglalása a Gran Torinoban összpontosul. Ez a film maga Eastwood. Producer, rendező, zeneszerző, főszereplő. Lassan ez is kultikussá válik.
  Arcrángásait már "Blondy" óta ismerjük, mégsem untatnak. Néha még pl - A szív hídjaiban - az ilyen arcok is tudnak romantikusak lenni és nem mézes mázosan.
  Örülök, hogy nem tört derékba a karrierje és szépen tudta lezárni életművét, nagy botrányoktól mentesen.
   
 16. utas953

  utas953 Állandó Tag

  Nem tudom, hogy a Miskei Imréről szóló idézett szöveg kitől származik, de néhány pontatlanságot tartalmaz:
  Miskei nem bántalmazta a kislányt (Mérő Katalint), hanem megijedt, mikor az kiabált és ott akarta hagyni, ezért egy téglával 26-szor megütötte, és egy zsebkéssel összeszurkálta (a kés sosem került elő) A fenti állítást dr. Bárándy György ügyvéd nyilatkozta, aki Miskei védője volt (http://borsonline.hu/20101005_nekiment_az_ulnoknek_a_gyerekgyilkos?fbrkMR=desktop)
  A budapesti, II.ker. Marczibányi Téri Fiúiskolában én Miskei Imre padtársa voltam 1965-1968 között, eléggé ismertem (az volt a beceneve, hogy "Betörő" - már nem emlékszem miért), soha nem beszélt Fónay Mártáról.
  Később sem, és a felesége sem említette soha. Mert még az esküvőjére is meghívott, illetve a nászútján - Kunfehértón - is véletlenül találkoztunk. Persze ismertem a feleségét is, aki egyébként a II.ker.-ben, a volt "Ágnes" eszpresszóban (a Margit körúton volt) volt felszolgáló (Marikának hívták, egy alacsony, törékeny vékony kislány volt). Hiába, "a tények makacs dolgok"...
   
 17. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Terence Hill 77. születésnapjára a legjobbakat kívánjuk!

  Terence Hill-ről: neveztek el egy szabadtéri strandot, színészet mellett rendezőként is kipróbálta magát, 2010-ben életművéért elnyerte a Daviddi Donatello-díjat.
  Bud Spencer az, akinek szavai bármilyen életrajzi adatnál többet érnek: ..."A közönség úgy képzeli, hogy Mario Girotti alias Terence Hill és én napi 24 órát együtt töltöttünk hatalmas lakomákkal, harsány kacagással, esetleg néhány kisebb, de igazi verekedéssel. Olyannak képzelnek bennünket, ahogyan a filmekben láttak: a szeretet-gyűlölet köldökzsinórjával összekötözött testvéreknek és ellenfeleknek, akik bármikor készek a verekedésre, de arra is, hogy az életüket adják egymásért. Ez persze egyáltalán nem így volt. Ezért is büszkélkedtem korábban azzal, hogy a film világának egyetlen olyan párosa vagyunk, akik még soha nem veszekedtek egymással, nem úgy, mint Dean Martin és Jerry Lewis az ötvenes években. De senkit nem szabad ezért elítélni, sőt azt mondanám, hogy ez vele jár. A művészek barátsága olyan, mint a házasság, aminek veszekedés vagy akár válás is lehet a vége. Bud Spencer és Terence Hill életre szóló barátok, jóban, rosszban.
  Carlo Pedersoli és Mario Girotti viszont olyan barátok, akik ugyanazokban az értékekben hisznek, sok a közös tapasztalatuk, ám ahogy véget ér a forgatás, mindegyikük hazamegy a családjához és éli a saját életét. Sohasem követtük el azt a hibát, hogy rátelepedjünk a másik életére. A barátság nemtől független szeretet, és az a szeretet, ami börtönné válik, tönkreteszi a barátságot..."


  [​IMG]
   
  Utoljára módosítva: 2016 Március 30

Megosztás