Szomoru Hir

Gabizita témája a 'Mennyei páholy' fórumban , 2007 Február 23.

 1. tmibi

  tmibi Állandó Tag

  Nyugodjek Bekeben. A Gyermekeinek Erot Es Kitartast Kivanok1
   
 2. Hahalman

  Hahalman Állandó Tag

  Oszinte reszvetem az egesz csaladnak, mindket oldalon.

  Ne legyen tul nehez,
  az ut amin Te lepsz,
  mert visszavarunk...
   
 3. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Oszinte reszvet a csaladjanak.NAgyon szomoru az ilyen hir.:(
   
 4. Totu Erika

  Totu Erika Állandó Tag

 5. bekesi39

  bekesi39 Állandó Tag

  Ehhez a szomorú hirhez nemtudok mitmondani, átéltem és vigszt is kaptam de egyedül
  maradtam és őt nem potolja semi és senki még a gyermekeim sem ők az édesapjukat
  vesziteték el én meg férjet társat akimár nincs többé. kivánom a egyedül maradt családnak,hogy találják meg a lelkibékéjüket.Felejteni nem fognak de az emlékek halványúlnak csak a szép fog megmaradni ismeretlennül is együtérzek velük.
   
 6. stefike0

  stefike0 Állandó Tag

  az édesanyámat veszítettem el, lassan 5 éve, de még most sem tudom felfogni a hiányát, pláne most anyáknapjakor.
   
 7. sparrow

  sparrow Állandó Tag

  Kedves Oma isten veled, nyugodj bekeben.
  Oszinte reszvetem a csaladnak.
   
 8. kikamika

  kikamika Állandó Tag

  Bár én sem ismertem Olgit, de a tény, hogy fiatal volt és 2 gyermeket hagyott itt, akik ezentul kénytelenek hiányolni édesanyjukat, nagyon megrázó és szomoru. Részveétemet szeretném kifejezni a Családnak.kikuci
   
 9. tonimusic

  tonimusic Állandó Tag

 10. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Meghalt Czeizel Endre


  Hétfő hajnalban elhunyt Czeizel Endre. A tudóst hosszú, méltósággal viselt betegség után, életének 81. évében érte a halál - közölte lánya, Czeizel Barbara.

  1959-től az Országos Közegészségügyi Intézetben a Humángenetikai és Teratológiai Osztály munkatársa lett. Mellékállásban a János Kórházban dolgozott, 1973-ig mint a szülészeti osztály családtervezési tanácsadója, majd 1973-tól főorvosként vezette a humángenetikai és teratológiai laboratóriumot (1984-től osztályt). Ekkor lett a WHO központ igazgatója is.

  1973 óta végez genetikai tanácsadást. 1984 után egy időben az ENSZ Egészségügyi Világszervezeténél (WHO) dolgozott. Kutatásai kiemelkedő témája az öröklődés, a genetikai ártalmak, a veleszületett adottságok vizsgálata, valamint az epidemiológia. Kiemelkedő szerepet vállalt a genetikai ismeretterjesztésben. Hat televíziós sorozat szerkesztő-műsorvezetője volt. Ő alapította Zuglóban a Családtervezési Központot. Számos tudományos társaság tagja.

  1996-98 között a Nemzeti Egészségvédelmi Intézet főigazgatója volt, innen ment nyugdíjba. Létrehozta a veleszületett rendellenességek országos nyilvántartását, bevezette a genetikai tanácsadás szervezett módszerét, elsőként írta le számos veleszületett rendellenesség előfordulási sajátosságait, kidolgozta az optimális családtervezési modellt. Ma is az egészségmegőrző és genetikai tanácsadás népszerűsítője.
   
 11. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Elhunyt Pataki Ferenc


  [​IMG][Pataki Ferenc. Fotó: Blikk]

  Életének kilencvenhetedik évében, péntek reggel elhunyt Pataki Ferenc fejszámolóművész.

  Pataki Ferenc 1921. január 20-án született Dombóvárott. Amikor 1926-ban még korona volt, de már megszületett a döntés a pengő bevezetéséről, oda-vissza fejben átváltotta a pengőt koronára és vissza. (12 500 volt a váltószám.) Hatévesen már Lakner Artúr gyerekszínházában lépett föl rendkívüli képességével.

  Szülővárosában, az Esterházy Miklós Nádor Reálgimnáziumban érettségizett. Orvosi egyetemre akart menni, de zsidó lévén, a numerus clausus miatt nem mehetett, így Budapesten járt zeneiskolába: hegedült és harmonikázott.

  Visszaköltözött Dombóvárra, ahonnan 1942 októberében behívták munkaszolgálatra Sepsiszentgyörgyre, majd onnan Ukrajnába került. Megszökött, partizánkodott, majd Kárpátalján 1945 májusában szovjet hadifogságba került. Közben családja jelentős része – beleértve szüleit és apai nagyszüleit – Birkenau gázkamráiban végezte. Megszökött a szovjet hadifogságból is, de Csapnál elfogták és csak 1947-ben, kalandos körülmények között került vissza Magyarországra. Artistavizsgát tett Budapesten, és hivatásos fejszámoló lett, egy egész ország ismerte, és rendszeresen föllépett külföldön is.

  Még nyolcvanon túl is vállalt föllépést. Egy, munkatársunk által 2008-ban vele készített interjúból az derül ki, hogy szellemi frissességét teljesen megőrizte.

  Pataki – lakhelye, a XIII. kerület, illetve szülővárosa, Dombóvár díszpolgára, számos kitüntetés birtokosa – kétszer nősült. Első, 1949-ben kötött házassága felesége korai, 1963-as elhunytával ért véget. Pár év múlva ismét megnősült.

  A most elhunyt fejszámolóművészt felesége és első házasságából származó két lánya gyászolja.
   
 12. atapata

  atapata Kormányos Ritkán benéz Fórumvezető Kormányos

  rituevu és Melitta kedveli ezt.
 13. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  SOM LAJOS HALÁLÁRA

  Furcsa, zűrös pasi volt, egy generáció mégis félistenként nézett rá. Amikor gimnazista lettem, a negyedikesek az elsősöket csoportosan vitték tisztelegni a tablóképéhez az I. László Gimnáziumban. Ő volt a Piramis főnöke. Nevét iskolai örsök viselték. Aki ott volt a Budai Ifjúsági Park "nagy bulijain" - nekem megadatott - sosem felejti el... Eljött a suliba Révész Sanyival - aki szintén odajárt - élménybeszámolót tartani. Sokat találkoztunk zenész-újságíró relációban. Ült börtönben olyanért, ami ma teljesen szabályos. Beszervezték, ivott, drogozott, csajozott ezerrel. Akadt, akinek az utolsó kabátját is odaadta, másokat semmiségért perrel fenyegetett. Ilyen a rock and roll (?) Utoljára egy éve találkoztunk. Nélküle, és Révész nélkül is telt ház előtt játszott a Piramis.A dalok ma is működnek... Próbálták a színpadra hívni, de hátul maradt, nem jött. Én mentem hátra.
  A főnök -így hívták a többiek akkor is, amikor már hálni járt belé a lélek.
  Távozásával a magyar rock egyik kulcsfigurája ment el, aki a Radiccsal is játszott együtt, meg az ős-Neotonban. A Piramis meghatározója volt a csöves nacis generációnak. Emlékét megőrzöm.

  [​IMG]
   
  rituevu kedveli ezt.

Megosztás