Szulo-gyerek kapcsolat

oldriska

Állandó Tag
Állandó Tag
Velemenyetekre volnek kivancsi.Mit gondoltok olyan edesanyarol,
aki kulombseget tesz gyerekei,unokai kozott.Lehet hogy valakinak mar van tapasztalata ebben a temaban.
 

Ksz_msi

Állandó Tag
Állandó Tag
Tapasztalatom nincs. Véleményem a következő:
Nem szeretünk egyformán. Hogy jobban-e vagy kevésbé, az számomra is kérdéses, de másként szeretünk minden embert. Gyerekek, unokák tekintetében mélyen el kellene titkolni, ha van olyan eltérés az anya/nagyanya szeretetében, ami észrevehető volna. Gyerekeknek a legfontosabb, hogy szeretve legyenek. Sarkítva, ha az egyiket látványosan jobban szeretem, az beképzelt lesz, a másik meg az hiszi, hogy őt büntetem. Egyik sem szerencsés, és számos felnőttkori probléma gyökere lehet.
 

oldriska

Állandó Tag
Állandó Tag
Teljesen igazad van abban,hogy nem szabad kimutatnunk azt,ha a ket gyerek
iranti szeretetunk mas-mas.
Azert inditottam azt a topikot, mert a legjobb baratnom van ilyen helyzetben
es szerettem volna ha minnel tobben velemenyt nyilvanitanak.
Tulajdonkeppen a tortenet,hogy az anya csak az egyik gyermeket es annak a gyerekeit ismeri el ,a tobbit mellozi.Sot ha jol tudom mar 2 eve nem is jar a baratnomhoz,nehogy valamit kelljen annak is adni./ugy mint a masiknak/.A testver ravette az anyat,hogy a meglevo vagyonat csak a ket unokanak adja hivatalosan,a masikkoknak semmit.Mivel a legjobb baratnom ezert minden reszletrol tudok es ismerem a hugat is.Most mar ismeritek a tortenetet,de meg van eleg sok minden.Remelem,hogy igy mar tobben is hozza fogtok szolni a temehoz.
 

hajnal22

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát nálunk ilyen előfordul a nagymama részéről. amennyire én látom ez attól is függ, hogy a gyerek hogyan viszonyul a nagyihoz. persze most mondhatnánk, hogy a tyúk volt előbb, vagy a tojás. Mindenesetre nagyon látványos a dolog mindenki látja, de senki nem tesz semmit. Én szoktam néha mondani a nagymamának, hogy ez nem helyes, de Ő már nem fog megváltozni. Egyébként a gyerekek nevelése sokat számit.
 

hajnal22

Állandó Tag
Állandó Tag
Általánosságban elmondható, ha egy nagymama több időt tölt valamelyik unokájával, mint a másikkal, akkor szorosabb lesz a kapcsolatuk. Elfogultabb, elnézőbb lesz vele. Ez egy olyan emberi tulajdonság, ami érzelmeken alapul.Utólag nem lehet befolyásolni.
Oldriska, amit írsz, az már egy másik kategória, és nagyon szomorú, olyan tulajdonságokat hoz a felszínre a családtagok között, ami az én mércém szerint kritikán aluli.
 

zolejka

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én nagyim is ilyen. Egyszerűen nem bírja a fiú gyermekeket. Nem tudsz vele mit csinálni, főleg hogy egyre idősebb és szenilisebb. Már nem olyan mint régen.
Az anyáknál is fel tudsz állítani egy sorrendet a szeretetben. Mindkettőnk anyukájánál meg van a sorrend. De nem ilyen durva, mint amit írtál. Hálistennek mind a ketten szeretettel foglalkoznak velünk, de azért látni a különbséget, ha a sógorék ( a kedvencek ) jönnek haza. Ez néha nagyon tud idegesíteni minket, de balhét nem akarunk.
Ha minden rendben megy, nyár végén megszületik az első gyermekünk. Kíváncsi leszek, hogy anyós az unokái között is különbséget fog-e tenni. Valószínűleg. Anyának az első unokája lesz, úgyhogy ezen a téren csak később lesz eredmény.
 

oldriska

Állandó Tag
Állandó Tag
Koszonom ,hogy hozzaszoltok a temahoz.Csak meg annyit tennek hozza,ahogyan en tudom ennel a nagymamanal az az unoka segitett a legtobbet,akinek vegul is nem adott semmit,hiszen ok laknak a szomszedban.
A masik ket unoka szinte csak unnepnapokon ment el hozza es megis azokra iratta a telkeket.
Tapasztalatom is van ebben a temaban,hiszen a naszasszonyom szinten kulombseget tesz az unokai kozott,de ezt mi a betegsegenek tudjuk be.
 

zolejka

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez érdekes, hogy pont azokat taszítja el magától, akik segítenek neki. Azt is szokták mondani, hogy a távolabbi rokon vagy gyermek a kedvesebb. Ez azért lehet, mert távol van és kevesebb a konfliktus, a konfrontálódási lehetőség. Ha nap mint nap együtt vannak, akár a mindennapi dolgokban is lehet nézetkülönbség. Te így látod, ő úgy. Bezzeg a távolabbi gyermek inkább elkerüli ezeket a dolgokat abban a kis időben, amíg ott van. Plusz a távolabbiról csak a jókat hallja, míg a másiknak a kisebb hibáit, ballépéseit is tudja és ilyenkor jön a 'bezzeg ő' történet.
 
Oldal tetejére