Társasjátékok II

AndiC témája a 'Gyerekeknek' fórumban , 2012 Április 28.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. 4xmami

  4xmami Állandó Tag

  Valahol találkoztam vele,aztán azért nem keresgéltem,mert elég komoly fordítást és szerkesztést igényel a magyarítása.

  Volt már téma keress vissza.:) Szerintem ha 6 része van a pörgettyűnek,akkor kiváltható dobókockával,vagy meg lehet csinálni úgy,ahogy a Barbie-s játékban van: upload_2014-10-27_21-24-43.png


  Abban a játékban nem pörgettyű van,hanem sima forgatható kerék,amit egyszerűen egy Milton-kapoccsal rá lehet erősíteni a táblára.Nem bonyolult,én már megcsináltam.
   

  Csatolt fájlok:

  m-o-n kedveli ezt.
 2. pbrigi

  pbrigi Állandó Tag

  Abban a játékban nem pörgettyű van,hanem sima forgatható kerék,amit egyszerűen egy Milton-kapoccsal rá lehet erősíteni a táblára.Nem bonyolult,én már megcsináltam.[/QUOTE]

  Ciki, de nem néztem át rendesen, csak láttam, hogy van benne egy kerek tányér, gondoltam biztos valami mutatót kell forgatni rajta... :oops: De ez így egyszerűbb, talán... Te hogy csináltad? Alul karton, felül a tábla kartonon, és a szélén át van hajtva a ragasztós fólia a hátuljára? A korong meg laminálva? Mondjuk olyat én nem tudok, de majd kitalálok rá valamit...
   
 3. 4xmami

  4xmami Állandó Tag

  Ha jól emlékszem,nem szórakoztam a fóliázással,de sima könyvborító öntapadós fóliával boríthatod a táblát is meg a korongot is.Nem jön fel a szélén,én kártyákat is szoktam fóliázni ezzel.
   
  Utoljára módosítva: 2014 Október 28
 4. Neo21

  Neo21 Állandó Tag

  Ki vagyok? - készség - és képességfejlesztő társasjáték Ovisoknak
   

  Csatolt fájlok:

 5. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  Sziasztok!

  Biztosan ti is elgondolkoztatok azon, hogy jó lenne valamilyen társasjáték majd az angyalkától a családnak, gyerekeknek. Arra gondoltam, hogy esetleg leírhatnánk, hogy ebben az évben milyen társasokkal játszottak szívesen gyermekeink, esetleg mi magunk. Lehet, hogy valakinek jó ötletet adunk :) és jó ötletet kapunk.

  Nos nálunk tavaly karácsonytól nagy kedvenc lett a meglévők mellett felnőttek körében: Escape a templom átka, Love letter, Théba.

  Gyerekeknél (lány öt volt áprilisban, fiú négy éves lesz decemberben), amivel mind a ketten szívesen játszanak együtt: gyerek Carcassonne, Viva topo, Elvarázsolt torony, Gyümölcsöskert, Fifi és a sütik, Nicht zu fassen, Nino delfino és a Kicky Ricky úti változata valamint az Uno moo.

  Amivel még lányunk szeret játszani, de a kicsit nem érdekli: Sagaland úti változata, Micimackós junior uno és a Sleeping Queens (egyszerűsített változat matekozás nélkül).

  Fiunk nagyon szereti a Make n break extrem valamint a rumist játszani némi segítséggel.

  Egyszemélyes logikai játékok mind a két gyereknél: Camelot junior, Rush hour junior, Noé bárkája (Smart games).

  Duplaeva
   
 6. 4xmami

  4xmami Állandó Tag

  Szerencsére nálunk a fiúk már a felnőtt társasokkal játszanak-10 és 12-,a Love lettert mi is megszerettük,a 12 birodalom örök kedvenc,Mr.Jack pocket,Cluedo,Harry Potter Cluedo is bejött.
  Lányok -8-ragaszkodnak a Barbie shopping dayhez.
  Családi a Rumini,Uno-Monster High-os,mi más :D-és a Le a parókával.
  ÉS a LEGO társasok is nagyon jók!Bővíthető,és simán legózni is lehet vele.:)

  Sajnos idén nem nagyon volt időm csinálni újakat,de tervben van sok.:) Az Escape:The curse... és a Théba tuti, a Mr.Jack full változata és az Operaház fantomja is várakozik.:)
   
 7. dormond

  dormond Állandó Tag

  Huhh, kemény dió, de én is megpróbálom összeszedni a kedvenceket:
  A családikat többnyire a 4 éves (majdnem 5) kislányunkhoz igazítjuk, így az ő kedvenceivel kezdem, de nem helyezési sorrendben: Catan gyerekeknek, Viva Topo, Gyümölcsöskert, Piccobello, Zingo, Zahlenzauber, Crazy Chef, Minimi, olykor még előkerül a Csigafutam is. Szereti a Szivárványkígyókat, és a Quoridor Kid-et, a Camelot Jr-t, a boci dominót...Nála még dominálnak a kreatív, építős és a szerepjátékok, így egy Crazy Chef parti után azonnal főzni vagy sütni kell vmit, a Camelot köré favonat pályát épít.
  A 9 éves fiam kedvencei velem: Kamisado, Connections, Reversi, Apával Tobago, Catan, Ubongo, Elfenland a Lego-s társasok közül a Heroica és a Piramis, hármasban: Catan, Carcassone, Qwirkle és a Genial.
  Én idén a Ticket to Ride-ra (Európa) vágyom, a fiúk a Kingdom Builder-re. Csajszinak mindegy, ha van benne macska :) vagy építhet, hímezhet, főzhet közben vmit.
   
  rknzs, duplaeva és 4xmami kedveli ezt.
 8. dormond

  dormond Állandó Tag

  Évi, a Sleeping Queens-t elkérhetem? Köszi előre is! :)
   
 9. levendi9

  levendi9 Állandó Tag

  Sleeping Queens 166 old van :)
  Ez a mesekártya nincs meg valakinek? rátaláltam és nagyon megdobogtatta a szívem :)
   

  Csatolt fájlok:

  dormond kedveli ezt.
 10. 4xmami

  4xmami Állandó Tag

 11. youlcsi

  youlcsi Állandó Tag

  Kisfiam 4 lesz decemberben. Neki a Gyümölcsöskertet fiúsítottam, azt nagyon szereti, sokszor játszunk. A Csigafutam is menő, az is sk, strandon szedett csigák házával :) Párszor már játszottunk a Click clackkal, de bármennyire is cuki a kivitelezése, kicsi még hozzá... lehet benne "szemétkedni" :D és az még azért neki nem bejövős :) Szuper farmer (bolhapiacról 400ért :D) 4éves szintre egyszerűsítve szintén király! Lotti karotti is elő szokott kerülni, és meglepő, de nagyon bejön neki a Mesterek labirintusa. Persze saját szabályok szerint, de már érti, hogy nem megyünk át a falon (na jó, néha még teleportál :D), lépés után elcsúsztatjuk a pályát, stb. Aranyos, mert nyilván csak arra megyünk, hogy összeszedjük a pályáról a dolgokat, sorrend nem számít, így mindig teljesen boldog, mert mindig ő nyer, igaz, csak 1-gyel ;)
  Ja, és az sk Story cube is bejön, de azt inkább csak estimesének használjuk, és a vége mindig az, hogy az állatos kockát átforgatja a krokodilra, majd "a kroki előugrott a bokorból és jól..."

  Idén az angyalok Dino park társast hoznak. Bár lehet, már szülinapjára megkapja.
  Még továbbra is nagyon gondolkodom a Szunyókáló óriások sk kivitelezésén...
   
  rknzs, dormond, duplaeva és 1 másik tag kedveli ezt.
 12. pbrigi

  pbrigi Állandó Tag

  Nálunk minden gyereknek más tetszik...
  A kicsinek kedvence volt sokáig (most 6 éves) a Haba Állatpiramis, és régóta nagyon szereti a Carcassone-t. Az alapjátékkal játszunk, és mezőket nem használunk vele, így elég ügyes.
  A nagyok közül (9 éves lányok) az egyiknek bejönnek a felnőttesebb építkezősek, Alhambra, Catan, szereti a Mágikus labirintust, és imádja a Tudnak-e repülni a kismalacok?-at. Utóbbiban verhetetlen, így a többiek ezt nem szeretik... :mad2:
  A másik nagynak Mr. Jack in NY (felnőttel), Varázslók éjszakája (sötétben).
  Most lettek új játékaink, nem tudom azok közül melyik lesz tartós érdeklődés tárgya. A Forbidden island, úgy tűnik be fog jönni, meg talán az Elfenland is, bár azt egyelőre akadály nélkül játsszuk, mert még 9 évesen is túl kicsi a kudarctűrésük a direkt kitoláshoz. ;)
   
 13. 4xmami

  4xmami Állandó Tag

  Hű tényleg,a Forbidden island nekünk feltétlenül kell,mert kooperatív,és a kudarctűrés nálunk is elég alacsony...:DD
   
  dormond kedveli ezt.
 14. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag


  Ha már kooperatív társasok és 8 év fölötti gyerekek, akkor mit szóltok a Bryan Yu játékához a Geister, geister schatzsuchmeister???

  De jó, hogy eszembe juttattad az elvarázsolt labirintust, mert az egyik társas, az amiről az angyalka megvan győződve, hogy jó lenne a gyerekeinknek. pbrigi szerinted a hat év alatti gyerekeknek is érdekes lehet ez a játék?

  Évi
   
  Utoljára módosítva: 2014 Október 29
 15. pbrigi

  pbrigi Állandó Tag

  Megvan valahol? Megvenni nem akarnám, de megcsinálni... ;-)
   
 16. pbrigi

  pbrigi Állandó Tag

  De jó, hogy eszembe juttattad az elvarázsolt labirintust, mert az egyik társas, az amiről az angyalka megvan győződve, hogy jó lenne a gyerekeinknek. pbrigi szerinted a hat év alatti gyerekeknek is érdekes lehet ez a játék?

  Sztem nagyon azon múlik, hogy milyen a hangulat. Memóriajáték, és nyilván többször fog leesni, mint a nagyobbak. Ha ezt el tudjátok neki adni... Nálunk a kicsi nem választja ezt magától... Amúgy technikailag érdekes, meg ha felnőttel játszik, aki nem nyomul nagyon, akkor élvezhető is. A mágnes jó dolog, meg ha anya sokszor lepotyog ugyanott, akkor az vicces... ;)
   
  duplaeva és youlcsi kedveli ezt.
 17. Pearlie

  Pearlie Állandó Tag

  Nagyon jó ötlet ez a "véleménybörze", én mindig örömmel és hatalmas érdeklődéssel olvasom az ajánlásokat, véleményeket!
  Nekem 2 lányom van, 8 és 5 évesek. Az idei év legnagyobb sikere a Ruci Juci kártyajáték, ami jó kis figyelem- és koncentráció fejlesztő. Mi felnőttek is nagyon jól szórakozunk vele, és a 8 évessel egyforma arányban nyerünk, az 5 éves még néha lemarad, de ő is nagy jól szórakozik vele.
  A másik kedvenc - számomra megdöbbentő módon - a Rizikó. Teljesen odavannak érte! A 8 éves becsülettel végigjátsza, persze saját stratégiát még nem tud hatékonyan tervezni, de mivel van benne szerencsefaktor is, simán van esélye akár nyerésre is. A kicsinek valamelyikünk szokott kicsit segíteni, de így is teljes értékű játszmákat tudunk játszani.
   
  Utoljára módosítva: 2014 Október 29
  duplaeva kedveli ezt.
 18. Pearlie

  Pearlie Állandó Tag

  És ha nem gond, kérdeznék is. A 8 éves lányom most a kvíz-jellegű játékokat kedveli. Megvan a Tudás nagy hegye játék, és most folyton azt játszaná, de én haragszom a játékra, mert már több hibát is találtunk benne, (a rossz válasz van jóként megjelölve) Ezek után elég szkeptikus vagyok, mert biztos egy csomó hibát mi sem veszünk észre, így meg csak a rossz válasz rögzül, holott ez egy oktató játék lenne. Tudnátok javasolni hasonló játékot, ami témaköreiben, kérdéseiben egy 8 évesnek se nem túl nehéz, se nem túl gagyi?
  A gyerekek a Villámválasz nevű játékot nézték ki (naná, mert reklámozzák a Minimaxon), erről van valakinek esetleg tapasztalata?
  Illetve már tavaly karácsony óta szemezek a Timeline/Idővonal c. játékkal, ezt ismeritek?
   
 19. Pearlie

  Pearlie Állandó Tag

  (Nem akarom megakasztani a témát, de hiába keresem, nem találom a pizzás törtes játékot, valaki tudna segíteni? Köszönöm!)
   
 20. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás