Hírek Több ezren vonultak a szombati Pride-on az egyenlő emberi jogokért

Ellenzéki politikusok és pár tucat ellentüntető is kilátogatott.


Huszonhetedik alkalommal tartották meg szombaton a budapesti Pride felvonulást, hogy kiálljanak az LMBTQ emberek egyenlő jogai mellett.
A rendezvényt ezúttal nem tudták az Andrássy úton tartani, mert azt a Mi Hazánk lefoglalta előlük, ám nem rendeztek helyette semmit.

A menet a pesti rakparton vonult végig, és a Szabadság térre érkezett meg, ahol beszédek is elhangzottak.

A bulihangulatot csak páran próbálták megzavarni, komolyabb incidens nem történt. Két tucat ellentüntető a Margit-szigetről ordibált át melegellenes rigmusokat a Duna másik oldalán vonulóknak.


A Szabadság téren Dudits Luca, a Háttér Társaság és Víg Máté, az Amnesty International Magyarország képviselője felidézték, hogy az elmúlt években a hatalom először a trannemű emberek jogait csorbította, majd ellehetetlenítette, hogy az egynemű párok gyermekeket fogadjanak őrökbe, végül pedig a melegeket és a pedofilokat összemosó, szégyenletes törvényt hozott.

Emlékeztettek arra, hogy a gyermekvédelminek nevezett népszavazáson 1,7 millió ember érvénytelenül szavazott, így sikerült megbuktatni a referendumot.


“Olyan országban szeretnénk élni, ahol a sokszínűség érték, mert szeretni emberi jog” – fogalmaztak a szónokok.


Edward Reese a kijevi Pride nevében üdvözölte a felvonulás résztvevőit. Azt mondta, hogy az oroszok nem csupán Ukrajnában követnek el genocídiumot, hanem az egész világon, hiszen éhhalálra ítélik a szegényebb országok lakóit a gabona visszatartásával. Arra kért mindenkit, hogy követeljék az orosz agresszió befejezését.


Hrubi Zita, a Budapest Pride szóvivője elmondta: el szeretnék érni, hogy jövőre ne csak Budapesten és Pécsen, hanem az ország más városaiban is rendezzenek Pride felvonulást.


Molnár Áron színész, a noÁr Mozgalom képviselője azt mondta a résztvevőknek: soha nem fogják engedni, hogy egy homofób kormány azt tegye velük, amit akar.


A Szabadság téren LMBTQ és emberi jogi érdekvédelmi civil szervezetek sátrai fogadták a felvonulókat.

A menetben feltűntek a DK aktivistái és maga Dobrev Klára is, aki azt írta:


“Szeretni és szeretve lenni emberi jog. Az államnak pontosan emiatt kötelessége lenne biztosítani a szeretet szabadságát. Ezért jöttem ki idén is a Pride-ra!”

1658734393569.png.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Padve wrote on bejelentkezés's profile.
Sziasztok! Ha valakinek esetleg meglenne az alábbi füzet+megoldókulcs, az legyen kedves ide feltölteni vagy elküldeni az oldal elérhetőségét. Nagyon szépen köszönöm! 1680244653053.png
clownpepito wrote on Melitta's profile.
Mellita! Már bocsánat, de az nem éppen demokratikus, hogy ez a szánalmas figura nyilvánosan piszkál, aztán ha válaszolok, akkor csak az én hozzászólásomat törlöd. A te értékrendszered szerint ez okés? Mert ha igen, akkor nem vagy jobb ennél az egyértelműen kötözködésre vágyó alaknál.
Kicsicsillag95 wrote on Ajuda67's profile.
Szia, engem az érdekelne, hogy Thea Harrison könyveinek fordítását folytatni fogod? Nagyon szeretem a könyveit :) Köszi!

Statisztikák

Témák
37,621
Üzenet
4,672,668
Tagok
607,472
Legújabb tagunk
LGZsuzsi
Oldal tetejére