T-Tapp a gyakorlatban

Sati15 témája a 'Sport' fórumban , 2009 Július 25.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Na igen, ezt fejtegettem én is a trénerképzés kapcsán. Előbb jobb, ha nyerek a lottón... addig is élvezem, ami van :)

  Segítséggel a háttérben egy picit mindig könnyebb. Ezért vagyok én is fogyis tanácsadó a lúgosításban, ugyanaz a dolgom, mint itt a trénereknek, a támogatás. A valódi munkát mindig a konkrétan cselekvő fél végzi el.
  A megfelelő időben érkező (és hozzáértő) támogatás azonban nagyot tud lendíteni mindenkin, aki egy kicsit is meginog menet közben. Ezért jó a fórum is. A kinti is, ez is.
   
 2. Enci79

  Enci79 Állandó Tag

  Sziasztok!

  A múlt heti nyaralásom után, nagyon rossz volt újra melóba állni. A munka feltornyosult, mert nincs helyettesem; szóval ebben a 3 napban güriztem mint egy öngyilkos, hogy utolérjem magam.

  Itt kérem nagyon zajlik az élet, nem győztem vissza olvasni.
  Gratulálok mindenkinek, minden egyes elveszített centi nagy lépés!

  A nyaralásom alatt nem tudtam tappogni, csak egyszer volt egy BWO+, meg ebéd után egy sorozat HD.
  Amióta hazajöttünk még nem volt időm és energiám tappogni, de a frusztráció már nagyon beindult, szóval ma reggel volt egy PBS, de egyelőre ennyi.
  Ezen a hétvégén gatyába kell rázzam magam és újra felvegyem a megszokott napi ritmust.

  A mai célom - délután összehozni egy BWO+ végre, mert már nagyon hiányzik.
  Holnaptól pedig visszaállítani a rendszert a nyaralás előttire :)

  Jó tappogást mindenkinek!
   
 3. ZiD

  ZiD Állandó Tag

  na, úgy látszik későn érő típus vagyok: tegnap este egy jó másfél órát olvastam a t-tapp könyvemből, és egészen fellelkesültem, sztem én is fogok egy bootcamp-ot végigcsinálni, csak előbb meg kell tanulni az egyes mozdulatokat, a 45 perces tornában is, nem csak a bwo+-at :)

  Vagy azzal is lehet eredményt elkérni vajon?

  Másik, hogy oldalt honnan méritek a borda-csípő közötti távolságot? nehezemre esik meghatározni, h alul hol ér véget a bordám (de az tuti, h sajna családi örökségként short-torso-t kaptam...)
   
 4. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  ZiD, neked is azt mondom, kezdd az Instr 1-gyel, az elég. Aztán jöhet az Instr 2 és a BWO. Semmi többre nincs szükséged jódarabig. És bőven elég egy 4 napos BC, nem kell több. Főleg neked, akinek nem is kell sok centit ledobnia. Először ismerkedj a gyakorlatokkal az I1-ben, rárérsz utána BCzni.
  A KEVESEBB TÖBB ismeretében:

  Én még nem mértem ezeket a távolságokat. Azt mondta egy valaki a fórumon, hogy ő sem találta a bordáit, különösen azért, mert sok a husi rajta. Aztán kitalálták, hogy hanyattfekszik, a férje megkeresi - kitapogatja és a férje megméri neki :)

  Ja és én is azt gondoltam, hogy short torso vagyok, de a könyv olvasgatása után kezdem gyanítani (még nem mértem, így csak gyanítok), hogy combo vagyok short torso beütéssel.
   
 5. Paraplui

  Paraplui Állandó Tag

  Sziasztok!
  Már elég rég jártam erre. Elsőször is köszönöm Sati a fordítást, nekem nagy segítség volt.
  Mostanában nem volt időm tappogni, rohangáltam lakásvásárlás ügyben (jó tudom hogy csak 15 perc) :p És munka is sok van, én még ma is dolgoztam és holnap is, ugyhogy lőttek a négynapos ünnepnek. :mad:
  DE!! Megcsináltam a 10 napos AL progit, és képzeljétek el, 2 cm minusz combban, térdben és vádliban is!!!! Juppiiiiiiii!!!!
  Ezt szinte el sem hiszem...... csak 10 nap. Ha igy haladok beruházok egy szoknyába, hátha fogom már tudni hordani.
  Jaj úgy örülök neki, pedig csak 2 centi. :p:p:p:p:p:p
   
 6. Aliceria

  Aliceria Állandó Tag

  Köszönöm a bíztatást, az mindig jókor jön. kiss
  Igyekszem a pozíciókat tartani, de szakértő szemek hiányában ez nem könnyű. Nincs a lakásban sehol egy akkora tükör, ami előtt megnézhetném. Abból gondolom, hogy jobban megy, hogy egy-egy gyaki után egyre több helyen érzem a testemben, dolgoztak az izmok.

  Paraplui, gratulálok!
  A jövő héten elutazom, valószínűleg nekem is csak egy kis AL-re jut majd időm napokig. Meglátjuk, nekem hogy sikerül.
   
 7. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Egyszer legalább próbálj meg elugrani az órámra, aztán jól megszakértjük együtt :D

  Én csak mostanában kezdtem el AL-t csinálni reggelente az OIP/HF után. És egyre jobban tetszik. Azt hiszem az nagy szerepet játszik benne, hogy ezt mezítláb csinálom, így egyrészt jobban látom a lábaim, másrészt jobban tudom tartani a spiccet és így a cipő nincs útban, amikor keresztezem a lábakat.
  Azért továbbra is cipőpárti vagyok erősen. A múltkor MBT szandi volt rajtam és a mhelyi ebéd utáni HD-hoz lusta voltam levenni. Gondoltam majd lassan csinálom, mert ugye az MBT-k elég labilisak ahhoz, hogy egyensúlyozzon velük az ember egy lábon meg még koncentráljon egy csomó másra. Szóval kicsit lejjebb vettem a tempót, de így is kihívás volt bennük HD-t csinálni.
   
 8. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  WOW! Gratulálok!! :)
   
 9. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Idézetrészlet Michelle-től (a fórumból), avagy jótanácsok kezdőknek  Azt tanácsolom, koncentrálj egyenlőre csak az Instr 1-re egy darabig. Ne siess a haladóbb anyagok felé. Koncentrálj a formára/tartásra, az izomaktiválásra, a teljes nyújtásokra és a beigazításra amíg nyújtod és erősíted az izomkapcsolódásokat. Gyönyörű eredményeket fogsz kapni!  Valószínűleg 2-3 kg-t fel fogsz szedni az elején (első 3 hét), mert nő az izomsűrűséged a tappogástól.
   
 10. Jogica

  Jogica Állandó Tag

  Sziasztok!

  Én is kicsit eltűntem. Múlt héten megvolt az esküvő, és sokat köszönhetek a tappnak. :) Pláne, hogyha összehasonlítom a tavalyi koszorúslányos képekkel a mostaniakat, akkor nagyon is sokat csinosodtam. És jól éreztem a bőrömben magamat. Én a tempo arms-ot is csináltam ;), ami nagyban hozzájárult a karom vékonyodásához is.

  A probléma viszont az, hogy azóta megy a punnyadás. :( Meg ugye a héten én is szabadságon voltam. Enci holnap én is veled fogok majd együttérezni... uhh, de nem akarok dolgozni menni. Remélem nálad már minden egyenesbe jött. :smile:

  Bízom benne, hogy a munka mellett egy rendezettebb időbeosztást tudok majd létrehozni, amibe korrektül illeszkedik majd a tapp. Úgyhogy holnaptól tappra fel!:cool:

  Szép napokat mindenkinek!
   
 11. kbob

  kbob Állandó Tag

  Szép estét minden Tappogónak.

  Már hetek óta olvasgatom a hozzászólásaitokat, és már egy hete tappoggatok egy barátosnémmal, természetesen az Instrucion 1-re.
  Rengeteg meggyöző írást olvastam eddig és mondhatom nekem is nagyon tetszik. Igazi változásról még nem tudok beszámolni, mivel csak ismerkedem a tappogás alapjaival, de azt már most mondhatom hogy kb. fél éve fáj időnként a jobb csípőm (szerintem azért mert egyoldalúan terhelem), ami már az első tappogásom után is jelentős javulást mutatott. Szóval reméljük ez egy eredményes életmód kezdete lesz.
  Amúgy én nem igazán kell, hogy sokat fogyjak, elsősorban csak a hasamról és a derekam környékéről de onnan nagyon.
  Amit szeretnék tőletek megkérezni, hogy mi van ha például én kb. 2 naponta 1 órát futok, és minden nap bringázok, mivel nincs autóm, de amúgy is hiányozna, és sokszor még görkorizok is, szóval mondhatni elég sokat mozgok. A tappogás viszont annyira meggyőző volt, hogy szeretném azt is csinálni, de természetesen nem szeretnék szélesedni, inkább "vékonyodni". Az egyéb mozgás viszont nagyon hiányozna ha csak tappognék.
  remélem ti tudtok valami okosat mondani.
  sziasztok
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás