T-Tapp a gyakorlatban

Sati15 témája a 'Sport' fórumban , 2009 Július 25.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  ma vettem egy sörtés kefét a kefemasszázshoz (eddig volt egy nem sörtés dörzsi izém). két választásom volt. két tök egyforma, az egyiken egy név, a másikon semmi. a névvel ellátott egy ezressel többe került. (mint mindig ugye). én a névnélkülit vettem, de meglehet, hogy ráfáztam a mínusz ezresemmel.

  ahogy elkezdtem használni itthon, csak úgy dőltek ki belőle a szőrök...
  aztán nekiláttam kiszedegetni belőle, hátha csak azért csinálja, mert új. szerintem a végtelenségig szedhetném, amíg csak van benne egy szál is.
  ez lehangoló :( és még olcsóbban sem volt olcsó :(

  persze működik, csak ha nekilátok masszázsolni, utána porszívózhatnék is, mert több szőrt hullajt mint egy kutya.
   
 2. Anamaya

  Anamaya Állandó Tag

  Nem tudom, megmagyarázni, miért nem jöttek be. Lehet, csak nehezek voltak a gyakorlatok, sokkal, sokkal nehezebb, mint bwo vagy beginner. :)
   
 3. tratak

  tratak Állandó Tag

  Sziasztok lányok!

  Néhányan panaszkodtak hogy túlságosan merev a derekuk, hátuk ahhoz hogy elkezdjék a gyakorlatokat. Sokat ülő, kissé szottyadt matróna lévén nálam is ez volt a helyzet. Még egy egyszerű lábemelés mellett sem tudtam megtartani az alap állást. Ezt úgy oldottam meg hogy kb egy hétig amikor és ott ahol :)éppen eszembe jutott felvettem a pózt és kargyakorlatokat (a karok helyes tartására figyelve, nem kimondott tappos mozgásokat) végeztem. Így sikerült kilazítanom, megnyújtanom a hát és a derék izmait. Most már képes vagyok 2 db-os hd-kat csinálni ;), igaz, még nem tökéletes, de haladok.
  Kitartás, éljen a TAPP!:D
   
 4. Rinci55

  Rinci55 Állandó Tag

  akkor én jobban jártam, én is az olcsóbbat vettem, de nem vedlik :)
   
 5. Rinci55

  Rinci55 Állandó Tag

  igen néha két napot összehasonlítva azt gondolom semmi változás. de így 5 hétre visszanézve rengeteg, és időben sokkal kevesebb mint amit eddíg próbáltam, és sokkal hatékonyabb (persze ez már sokszor elhangzott)

  Azt veszem én is észre , hogy egyre jobban sikerül már 1-1 póz ahogy bentről kifelé rendeződnek a dolgok. Nem csak elméletben tudom mit kéne csinálni :)
   
 6. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Az én örömhírem magamnak az, hogy azon is észreveszem, hogy gyógyulok továbbra is kifelé a betegségből, hogy több az erőm tappogni és ahogy gyógyulok és a testem kevésbé kell koncentráljon az erősödésre, újból látom megindulni a centivesztéseket. Juhhéj! :)
  (Kb. egy hete már neki tudtam kezdeni újra tappogni, mert már volt hozzá energiám. És reméltem azt is, hogy a nyirokrendszerem átmozgatásával gyorsabban is gyógyul a maradék bennem.)

  Kicsit mintha oldalról is ment volna le a csípőmből, a combomból és a ma reggeli OIP/HF után olyan laposnak láttam a hasam, mint még soha. (na jó, szóval nagyon rég :D) Mérni majd csak hónap végén fogok újra.
  Sőt, még az is bizonyítja a gyógyulásomat, hogy reggel még volt kedvem az OIP/HF után egy menet AL-t is csinálni.
  Na ez aztán külön páratlan tőlem, mert én nem vagyok egy reggeli tornázós fajta.
   
 7. Rinci55

  Rinci55 Állandó Tag

  dettó, sajnálom hogy kimaradt ez nálam az elmúlt hónapban, igaz annyi info szakadt rám a T-tapp al hogy nem győztem mindet rögzíteni, de most minden reggel OIP/HF és egyre laposabb pocak :)
   
 8. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  tratak, az tök jó, hogy napközben is csinálod amit lehet.
  én is billentek és KLT-zek minden helyzetben, amikor csak tudok. a billentés eddig is ment nálam, mert nagyon jól védi a derekat és a hátat. főleg ha sokat mosogat az ember vagy zöldséget pucol éppen :) a KLT-vel viszont mostmár külön lábra is dolgozunk :)
  a vállkörzéseket minden 10. percben végzem,mert különben rágörnyednék az asztalra a gép előtt. gyaloglás közben is igyekszem előre fordítani a lábfejeimet. szóval ez már életmód, nem torna :D
   
 9. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

 10. ritapiri

  ritapiri Állandó Tag

  Sziasztok!
  Az eddigi tappogás gyakorlás és megszokás, és tanulási folyamat után tegnap elkezdtem egy BC-t és végigcsináltam a beginnert. Büszke vagyok magamra, hogy tényleg végig is csináltam, ugyanis az első egynegyedénél úgy éreztem, hogy nem bírom még egyszer felemelni a karomat, különösen nem a fülem mögé :) A lunges-nál még fáj a térdem és ropog is, úgyhogy csökkentettem a "mélységét" és majd fokozatosan szoktatom hozzá a térdemet, hiszen a kevesebb több! Köszönök minden buzdítást, még ha nem is nekem szól :)

  Irodai ülve tappogás:

  http://mfile.akamai.com/17650/wmv/a...i.com/17650/wm.amazon.usa/books/FitandFab.asx

  Szép napot!
  Rita
   
 11. ZiD

  ZiD Állandó Tag

  haha, azért van ebben marketing is...hehe
  az előtte fotókon jól letűrve a bugyi, hogy jól gyűrődjön a has, az utána fotón meg jól felhúzva, hogy jól leszorítson:)
  előtte fotón rendellenesen jól kinyomva a has, meg összegörnyedve állás, utána fotón meg kihúzza magát be a has:)

  de azért látszik az eredmény mondjuk, csak nem kéne ez a körítés hozzá :-DDDD hehe, nekem őszintébbnek tűnne, ha nem lenne benne ez a "csalós"-erölködés:-DDDD
   
 12. Szamira

  Szamira Állandó Tag

  Szerintem nem biztos, hogy a testtartás direkt görnyedt előtte.
  Nekem is sokat javult a testtartásom mióta tappogok.

  A hasam is sokat változott. Nem kellett kinyomni ahhoz, hogy borzasztóan nagynak látszódjon. Most pedig nem kell behúzni, hogy kisebbnek tűnjön.

  A bugyikkal egyet értek, van ahol jobban fel vannak húzva a kelleténél.:p
   
 13. ZiD

  ZiD Állandó Tag

  hihi
  na én sem azért mondom ám, csak szeretem játszani az ördög ügyvédjét :)
   
 14. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Ez a bugyis dolog nekem is feltűnt. De aztán elgondolkoztam a saját példámon. Mert amikor nagyobb volt a hasam, bizony nem maradt meg a bugyi fent, hanem alácsúszott. És itt a csajnak elég nagy volt a hasa, simán elhiszem neki, hogy a méretbeli csökkenéssel már megmaradt a hasán fent is. Meg azért ezzel talán 1-2 cm-t lehet csak csalni, de egyértelműen látszik, hogy sokat változott.
  És azt meg nem hiszem, hogy fotosoppoltak volna bárkit is. És egyértelműen látom magamon is a változásokat, szóval elhiszem, hogy aki 60 napig keményen ráfekszik a témára, esetleg még az étkezésén is tud változtatni, az biza elér ilyen szép eredményeket.
  Persze egyediek az eredmények és ők itt mind a nyertesek, tehát nyilván azokat választották ki ide, akik a legtöbbet vagy leglátványosabban változtak az adott idő alatt a saját kategórájukban.
   
 15. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Egy kis anatómia

  Megpróbáltam direktben betenni a képet,de szétszórta a hozzá való szövegeket...
   
 16. Aliceria

  Aliceria Állandó Tag

  Én is éppen ma nézegettem a sikersztorikat Teréz anyánk oldalán, bíztatva kolléganőimet is a tappogásra, de a bugyi-biggyenés kapcsán erősen kételkedtek. Pedig való igaz, a kerek hason lejjebb csusszan a bugyikorc!
  Végre megtaláltam a két héttel ezelőtti mérési táblázatomat (persze a munkahelyemen volt az előjegyzési naptáramban) de nálam sajnos nem túl fényes lett a 10 napos BC utáni eredmény. Alaposan lelombozódtam.
  Kar fél cm-rel vastagabb, derék -1cm, has -1cm, comb -0,5cm.
  Hétfőn "lemérettettem" magam a családdal tapp-állásban, és újabb mérésre csak 30 nap múlva szánom majd magam.
  Minden esetre fittebb vagyok, jobban mennek a gyakik, és mostanában érzem igazán, hogy eleinte sok hiba volt a csípőbillentésemben, meg a térdtartásomban.
   
 17. Zula

  Zula Kitiltott (BANned)


  Szerintem Satinak igaza van a bugyi lepondorodesrol. :) Amikor terhes voltam es nem kismama bugyi volt rajtam, mindig legurult a hasamrol a bugyim nekem is. :) Ha valakinek olyan nagy a hasa, mint annak a csajnak, akkor siman nezhet ki ugy a nadragja, ahogy a kepen latszik. Bar kerdem en, miert nem vesz egy szammal nagyobb meretet? :)
  ZiD, ha most jartal az USA-ban lathattad, hogy nem trefa az, hogy az atlagnepesseg mennyire elhizott, es mennyire nem torodik a testevel (tudom, hogy ott a masik veglet is, aki meg agyongyurja magat, de ezek pont a szelsosegek).
  En ezen voltam elhulve, mikor legeloszor voltam az USA-ban, most mar megszoktam, de attol ez meg jelenseg.

  Igen, kell a marketing es kell a biznisz. A Tapp-ban nem kifejezetten a dvd-k es a szeminarium anyagok dragak. Inkabb a kiegeszitok es az egeszsegtermekek. Ezen kivul, az is eleg draga, ha azt akarod, hogy egy trener mondjuk szemelyesen figyeljen rad, es pl. e-mailben es telefonon keresztul figyelje a teljesitmenyedet. Erre vannak kidolgozott programok, amik altalaban ternerenkent kicsit valtozok (nem is mindenki csinalja). Mondok egy peldat egy 12 hetes "kurzus" $350-be kerul, es ehhez alapveto feltetel, hogy meglegyen neked a T-Tapp starter szet ami a kovetkezokbol all:
  T-Tapp Total Workout ,
  T-Tapp Total System ,
  T-Tapp More Rehab Program ,
  Basic Workout Plus Set . Ezeknek az arat nem sorolom fel, mert mindenki megnezheti a Tapp weboldalon (de ha osszeadom maris joval $500 felett jarunk).

  Ebbol a tanfolyambol a mini verzio 4 hetes es $100-ba kerul. (asszem ezt csinalja a Sati)

  Es akkor ez csak egy dolog, amin kivul meg van millio, amiert fizethetsz jo sokat. A Tapp itt egy draga dolognak szamit. Utazgass szeminariumokra, talalkozz a 'csapattal". Ez valoban egy eletforma, amire kolteni kell.
  A fogyasok a kepeken altalaban valodiak es az, hogy gnomok rajta a csajok szerintem nem kamu. A kozepkoru amerikai nok altalaban ilyenek (kiveve, ha nem managerek). :)
  Persze ez a szemelyes velemenyem.
   
 18. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  ha csak a bugyi miatt kételkedtek, mutasd meg nekik Charlotte sztoriját... :) vagy Heather-ét. A régebbiek valahogy jobban sikerült fotók talán. Írta is az egyik nyertes a fórumon, hogy reméli,hogy a bikinis képe eltűnt menet közben, mert az nagyon gáz fotó róla :D


  Zula, igazad van, tényleg a többi részlet kerül sokba. És igen, én a 100$-osat csinálom. Ha kértem volna video-értékelést, akkor 150$ lett volna. 5 hétig tart. Ezalatt kapok minden nap egy mailt, kaptam egy edzéstervet. De úgy általában semmi túl extra. A mailben nagyrészt a könyvből vannak részletek, és nemigen van személyes rész, ami csak nekem szólna. Az edzéstervnél volt csak figyelembe véve valamennyire a személyes jelleg. A cset pedig nagyon gyorsan zajlott, és rövid ideig tartott. Eddig 1x volt csak. Videoértékelést három dolog miatt nem kértem. Egyrészt az ára miatt. Másrészt két külön kameraállásból kellett volna felvegyem magam gyakorlás közben. Harmadrészt van elég testtudatos tapasztalatom, hogy tudjam, ha valamit jól vagy valamit rosszul csinálok. Van mit javítani nekem is mindig és nem egyforma a teljesítményem. Minden tappogás más. Van, amikor küzdök, van, amikor könnyebben megy a koncentrálás a megfelelő tartásokra (persze a végrehajtás ettől még nem könnyebb :D).
  Szeretek tappogni, imádom a hatékonyságát.
  Érdekes, hogy ez még amerikában is drágának számít... hmm...azt hittem azért ott könnyebben előteremtenek 50-100 dollárokat ilyesmire. Persze mint tudjuk a tappogók legnagyobb része sok-sok gyerekes anyuka és ott sem olcsó dolog gyerekeket ellátni és megfelelő körülményeket teremteni számukra.
   
 19. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Aliceria, a kis eredmény is eredmény! Nem lehangolódni kell tőle, hanem örülni! Lejjebb ment pár centi!! :) És ugye tudjuk, hogy a belső eredmények nem mérhetőek, de érezhetőek.
  A karnál ugyanúgy oda kell figyelni mint a pliénél, hogy ne engedj a szorításból. Vagyis amíg csinálod, végig használni kell az összes izmodat a karodban és nem lazítani közben, ahogy a térdhajlítás tetején sem engedjük ki a feszítést.
   
 20. Zula

  Zula Kitiltott (BANned)


  Tudod, nem arrol van szo, hogy 50 vagy 100 dollar sok e vagy sem, ez nagyon relativ. En azt probaltam erzekeltetni, hogy van par olcso dolog, amivel elkezded a Tappot (pl. dvd-k, konyv, vagy a mini tanfolyam), es ezeken tul, ha komolyabban akarsz vagy komolyabban kell vele foglalkozni, az mar nem apropenz.
  A fenykepekhez sincs odairva, hogy a 60 napos kihivast trener segitsegevel csinaltak, vagy csak onalloan.

  Volt egy fiatal no, akinek a kepet feltettem ide egyszer, o rengeteget fogyott.

  Arrol a forumban nem beszel, hogy kozben egy trenerrel allt napi kapcsolatban, es o mondta neki mit csinaljon, mit egyen stb.

  A lenyeg, hogy a hatalmas fogyasos fenykepek (valoban marketing) arra jok, hogy gerjesszek az igenyt a Tapp cuccok es treneri szolgaltatasok irant. (ahogyan azt ZiD korabban pedzegette)
  Na innentol kezd sokba kerulni ez a fajta trening.

  Ez persze semmit nem von el a torna hatekonysagabol. Es nagyon jo az is, hogy megadja mindenkinek a lehetoseget arra, hogy barmilyen modon tornazzon akar otthon, akar trenerrel.
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás