Talán ennyi volt: csődbe mentek a finn Mikulások

Kétszázezer euró adóhátralékot halmozott fel a finn Mikulások Irodája, amely ezért kénytelen volt csődöt jelenteni.

Ez is az oroszok miatt van, ugyanis elmaradtak a finn Mikulás központ legjobb látogatói, az orosz turisták. Jarmo Kariniemi, az iroda ügyvezető igazgatója pénteken arról beszélt, hogy a cég, amely mintegy 20 embert foglalkoztat, talán elkerülheti a bezárást.

“ Van még egy hetünk, hogy előteremtsük a pénzt. Bízom abban, hogy kezelni tudjuk a helyzetet
– mondta Kariniemi, akinek vállalkozása lehetőséget kínál a Mikulással való közös fénykép készítésére díj ellenében.

A Mikulás Iroda a lappföldi Rovaniemi Mikulás-park vállalkozásainak egyike. Tavaly mintegy 300 ezer látogatója volt, és 2 millió euró bevételre tett szert. Az orosz turisták elmaradását csak részben kompenzálta a japán látogatók számának növekedése.

Minden karácsonykor külföldi turisták százezrei özönlenek Rovaniemibe, a sarkkörön fekvő városba. A finnek hangoztatják, hogy a Mikulás a finnországi Lappföldről származik, számos idegenforgalmi programot szerveznek alakja köré. A japánok mellett egyre több kínai, dél-koreai és szingapúri keresi fel Lappföldet.

MTI

mikulas2.jpg
 
Nem vették észre hogy veszteségessé válnak? Nem hiszem hogy egyik napról a másikra halmozódott fel az adósság.
Kíváncsi vagyok sikerül-e kimászni a gödörből?
 
Hát igen, vannak akik az izlamot teszik felelössé a Mikulás népszerüségének a hanyatlása miatt, pedig ha tudnák, hogy a Coca-Cola nélkül fel sem lendült volna a volt Török püspök legendája.
-
A Mirai Püspök (Szent Nikolaus) azáltal került az ujságok hasábjára, hogy pénzestarsolyt dobált be eladosorba levö lányok ablakába. A bökezüség okát a Romai keresztények ugy értelmezték, hogy "kistafirozásra" volt szánva a pénz.
-
Késöbb aztán kiskoru gyerekeket is megajándékoztak a Szent nevében, a Mikulás volt az egyetlen cukrosbácsi akitöl a gyerekek elfogadhattak édességet. :)
-
Ha a Mikulás veszteséggel dolgozik akkor a Krampusznak sem mehet jol, ö volt ugyanis a bökezü episkop famulusa.
-
Gyerek koromba én is kitettem a cipömet az ablakba, nem ritkán vöröshagyma vagy szén volt egy zokniba és csak szerényen "torokör" egy abban az idöben közkedvelt köhögés elleni bonbon.
-
Még a kommunista tanárok is szemeztek a traditioval, nálluk "Télaponak", valoszinü az oroszbol átvett "Väterchen-Frost", (apoka-fagy) állt mögötte. Az is lehet, hogy a globális felmelegedés miatt megy a télapo üzlete rosszul. :)
 
Erről már olvastam valahol. Ott azt írták, hogy az EU miatt van. Megváltozott adó szabályok miatt csődöltek be. ( Az EUS szabályokhoz kellett igazodniuk)
Talán írjanak a Jézuskának, Hozzon pénzt nekik. :)
 
Nem tudom hogyan vándorolt ki a kisázsiában levö Myra-bol a Mikulas Finnországba?
-
Lehet, hogy az "üdültetéséért" kivetett ado miatt ment tönkre a kisázsiai Mikulas? :)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,803,379
Tagok
615,792
Legújabb tagunk
stella23
Oldal tetejére