Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez ‎

ggiccca

Állandó Tag
Az emberiség égető problémáinak megoldása mindig elmarad, mert kiderül, hogy a problémák hol nem égetőek, hol nem megoldhatóak, hol nem problémák.
Faludy György
 

ggiccca

Állandó Tag
Az nagyon fontos, hogy olyan munkád legyen, amitől boldog vagy. Persze vannak jó napok meg rossz napok, teljesen normális, hogy egyik nap lejjebb van az energiaszinted, a másik nap feljebb, de ha megnézem az egész életemet visszafelé, akkor ez mindig boldogsággal tölt el.
S. Hegyi Lucia
 

ggiccca

Állandó Tag
Vannak gondolatok, amelyek annyira lekötik az embert, hogy nem is tud mással foglalkozni. És ha igyekszik is mással foglalkozni, az a gondolat lerázhatatlanul jelen van, és átsző minden egyebet...
Ladislav Fuks
 

ggiccca

Állandó Tag
Eleredt az eső - kemény, hideg nedvességsörétek hullottak rám. (...) Eszembe jutott, mit utáltam mindig is a kerékpározásban: a biciklinek nincs teteje, se szélvédője, fűtésről már nem is szólva.
 

ggiccca

Állandó Tag
Kényszerképzetére egy másik kényszerképzetben keresett gyógyírt: még abból adódóan, hogy a kudarcot mintegy várta, lelke feszültsége előre feloldódott, felelőssége gyengült, s kisebb súllyal nehezedett lelkére.
Stendhal
 

ggiccca

Állandó Tag
Az új holmikban mindig van valami biztató. A régi ruháiban az ember mintha menthetetlenül a régi nyavalyáit, gondjait hordaná.
Márai Sándor
 

Krivi

Állandó Tag
Minek keljek ki reggelente a jó meleg ágyamból, amikor odakinn a nagyon hideg világ vár (mai reggeli idézet 16 éve lányomtól)
 

Krivi

Állandó Tag
Freud azt vallotta: az álom a tudattalanhoz vezető királyi út. A szomatopszihoterápia hívei szerint a tudattalanhoz vezető legrövidebb út, ha kapcsolatban vagyunk saját testünkkel és figyelemmel kísérjük jelzéseit. Ebben az értelemben a testi tünetek, sőt a betegségek sem tekinthetők ellenségnek, sokkal inkább egy sikításnak a testünk (lelkünk?) részéről: valami nincs rendben, figyelj rám!
 

Krivi

Állandó Tag
Kedvenc csatni receptem:
[FONT=&quot]Menta és őszibarack csatni
[/FONT]
[FONT=&quot]* 1 maréknyi mentalevél
* 1 hagyma (közepes nagyságú)
* 4 zöldcsili (kicsi, hegyes erős zöldpaprika)
* késhegynyi só
* 1/2 kg félig érett őszibarack
Hámozzuk meg a barackokat és félbe vágva távolítsuk el a magjaikat. A mentaleveleket, a hagymát és a zöldcsilit valamint a barack húsát együttesen daráljuk finom pasztává. Sózzuk meg.

[/FONT]
 

Krivi

Állandó Tag
Anyás

tedd még rám a meleget
puffospapucsszemedet
gubózzak
aztán repüljek
szemes tollal
pávaszárnyon
teveled

hiába tejecske
fölös tente tente
ablakon kidobott
pénz a kelengye
hasban rákok járnak
szétszabnak kelengyét
szájukban tartnak gombostűtentét
aprítnak farolva centizett tejecskét
foszlott anya testét
(MÁTÉ ANGI verse)
 

Krivi

Állandó Tag
[FONT=&quot]Felelősek vagyunk életünkért és annak irányításáért.[/FONT]
[FONT=&quot]Dr. Edward Bach

Köszönet és hála E. Bachnak az általa kifejlesztett Bach esszenciákért!
[/FONT]
 
Oldal tetejére