Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez ‎

Mary2

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezért is írok ide egy számomra nagyon tetsző idézetet:

Aki látni szeretné a szivárványt, annak meg kell tanulnia szeretni az esőt.
Paulo Coelho
 

Mary2

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt a filmet régebben nagyon szerettem :) Ebből is egy idézet NEKTEK akik esetleg olvassátok:
„Nem vagy rossz, csak rossz döntéseket hozol, és ez nagy különbség.”
Hetedik mennyország c. film
 

Mary2

Állandó Tag
Állandó Tag
Csakis olyan pasi kell, lányok, aki olyannak szeret, amilyenek vagytok. Sőt, azért szeret, mert olyanok vagytok. Minden apró dilivel egyetemben. Higgyetek nekem!
Laurell Kaye Hamilton


:55:
 

Mary2

Állandó Tag
Állandó Tag
„Nem a halál az, amitől az embernek félnie kellene, hanem az, hogy soha nem kezd el élni.” (Marcus Aurelius)

:55: :55: :55:
 

Mary2

Állandó Tag
Állandó Tag
ALMÁS RÉTES :D

Hozzávalók:
2 doboz mirelit réteslap (1 rúdhoz 4 lapot használjunk!)
olaj
zsemlemorzsa
1,5 kg alma
cukor
fahéj
A tetejére:
porcukor
Elkészítés:

1.) Leterítettem a nedves konyharuhát az asztalra, és rátettem egy réteg réteslapot.
2.) Egy kis lábasba olajat öntöttem, és egy kenő-ecset segítségével óvatosan megcsepegtettem a lapot olajjal.
3.) Az 1. lapra rátettem a 2. lapot és ugyanúgy megcsepegtettem, mint az elsőt, majd ugyanígy rétegeztem a 3. és a 4. lapot is és azokat is megcsepegtettem egy kis olajjal.
4.) A 4. lapot finoman megszórtam zsemlemorzsával. Ez nagyon fontos, ugyanis ez szívja majd fel az alma levét, és így nem fog elázni a tésztám.
5.) Még a réteslapok megolajozása előtt megmostam, megpucoltam és lereszeltem 1,5 kg savanykás almát. Most szépen megraktam vele a réteslapot. (A tölteléket előzőleg egy tálban 3 részre osztottam, hogy minden rúdba egyenlő mennyiség jusson). Mielőtt a tésztára tettem, jól megnyomkodtam az almát, hogy a felesleges létől megszabaduljak.
6.) A reszelt almát megszórtam cukorral és fahéjjal. (A cukor mennyisége attól függ, mennyire édes vagy savanyú almát használunk). Végül az egészet meghintettem még egy kevés zsemlemorzsával is, és elegyengettem a tölteléket, hogy mindenhova jusson.
7.) A konyharuha segítségével óvatosan feltekertem a tésztát.
8.) Amikor elkészültem a rétes feltekerésével, mindkét végét óvatosan maga alá hajtogattam, hogy sütés közben ne türemkedjen majd ki belőle az almás töltelék.
9.) Az ecsetemmel egy tepsi aljára felfestettem a 3 tervezett rétes-rudam helyét, és belefektettem az első majd a második és harmadik rudat. A rétesek végeinél is bekentem a tepsit, hátha odaér majd a tészta sütés közben.
10.)Nagyon forró sütőben alig 8-10 perc alatt készre sütöttem az egészet, majd a kihűtöttem, és porcukorral megszórva tálaltam.
 

Mary2

Állandó Tag
Állandó Tag
“Ha látom az ember vakságát és nyomorúságát, és elnézem ezt az egész néma világmindenséget s a mindenség e zugában magára hagyott, sötétben tévelygő embert, akinek sejtelme sincsen róla, ki tette ide, miért van itt, mivé lesz halálában, és képtelen bármit is tudni, olyan rémület vesz rajtam erőt, mint akit álmában félelmetes, puszta szigetre tettek ki, s aztán, mikor felébred, fogalma sincsen róla, hol van, de nincs módja többé onnan elmenekülnie. És mindezt látva elcsodálkozom, hogyan lehetséges, hogy mégsem esik kétségbe e nyomorúságos helyzete miatt. Mellettem másokat, hozzám hasonlókat látok: megkérdem tőlük, vajon ők többet tudnak-e nálam, de azt felelik, hogy nem; és lám, mégis e tévelygő szerencsétleneknek elég volt megpillantaniuk maguk körül egy-két szemgyönyörködtető dolgot, s máris szívvel-lélekkel átadták magukat nekik. Én azonban nem tudtam rabjukká válni, hanem arra gondoltam, mennyivel nagyobb a valószínűsége annak, hogy nemcsak az van, amit látok, és kutatni kezdtem, vajon Isten nem hagyott-e magáról valami jelet a világban.”


:11:
 
Oldal tetejére